Dodaj do ulubionych

czy widzieliście?

IP: *.vline.pl 26.07.04, 00:50
linie 83 i 85 mają zajezdnie na Nowych Sadach
linia 95 ma tam zajezdniew piątek jeździły Ikarus (2554) i Jelcz (2915)
linie 75 (Nowe Sady) 77(Linamowskiego)
Czy to początek nowych zmian w MPK?
Czy macie przecieki?

Obserwuj wątek
    • Gość: Artur czy widzieliście gdzies... IP: *.pai.net.pl 26.07.04, 01:38
      ...no wiecie... moja tarke... nie widzieliscie gdzie?
    • dziadek72 Może to wiewiórki... 26.07.04, 01:51
      • Gość: cypliak778 Krzysztof pragnie sluzyc do mszy! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.07.04, 10:40
        Tylko dlaczego prosi o to w tak zawoalowany sposob?

Czy nie lepiej isc do proboszcza?
        • Gość: Tadeusz C. Re: Krzysztof pragnie sluzyc do mszy! IP: 212.191.132.* 26.07.04, 12:55
          > Tylko dlaczego prosi o to w tak zawoalowany sposob?
          >
          > Czy nie lepiej isc do proboszcza?

Do proboszcza? Przeiceż proboszcz najpierw by go wyśmiał a potem ukamieniował
          jak świętego Szczepana!

Powiem wam że tak czytam te wszystkie wpisy Krzyśka22Dąbrowa i mnie to nawet
          śmieszy. Facet musi mieć niezłego szmergla. Mam nawet o nim pewne wyobrażenie.
          Wzrost i wyraz twarzy posla Giertycha, fryzura "jeż z grzywką", spodnie dresowe
          i koszulka od koreańczyków. Zajebisty gość! Do tego jeszcze wielki kajet w
          którym zapisuje numer boczny każdej brygady z każdej linii.

Proponuje uhonorować naszego dureńka jakimś tytułem, coś jak Romuś Wielki
          Cieśla z "Plebanii". Moja propozycja: "Wielki Zwrotniczy Pętli Niższa".

A co do modlitwy - to jako katolik wolałbym żeby nie chodził na nabożeństwa, bo
          je tylko zakłóci naśladując silnik Ikarusa:)
          • Gość: J.S. ekhm... IP: *.pai.net.pl 26.07.04, 13:13
            Moze mi sie zdaje, ale chyba za bardzo po nim jezdzicie.
            • Gość: paweł Re: ekhm... IP: 217.153.156.* 26.07.04, 13:18
              jak teraz nawet Krzysiek napisze cos do rzeczy to i tak znajdą się tacy którzy
              napiszą do Kościoła (a dlaczego nie??? co jest złego w chodzeniu do Kościoła) a
              więc nie chyba ale na pewno. Gość ma swoje pomysły można mu napisac że są
              głupie albo przemilczeć ale niektórzy mają orgazm jak kogoś poobrażąją
            • Gość: paweł Re: ekhm... IP: 217.153.156.* 26.07.04, 13:23
              poza tym wydaje mi się że na forum powstało hermetyczne towarzystwo któire nie
              przyjmuje nowych pomysłów nawet niektorych mądrych. Ktoś nowy- zrugać. Mają
              kogoś stałego kogo się nie lubi jak Studi, który zawsze mówi do rzeczy.
              Oczywiście są też ludzie rzeczowi zawsze służący pomocą i wnoszący ciekawe
              rzeczy jak Luki.
              • Gość: cypliak778 krzysiek sie skompromitowal - nic tego nie zmieni IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.07.04, 15:34
                Pawel, napisales:

"Teraz to nawet jak Krzysiek napisze cos madrego..."

No wlasnie, jak napisze. Widzisz, jak ktos sie 100 razy wydurni, trudno go za
                101 razem potraktowac powaznie. Nie chce byc goloslowny, dlatego wkleje kilka
                co ciekawszych Krzyskowich pomyslow:

///// poczatek Krzyskowych madrosci ///////////////

WYMYŚLIŁEM PROJEKT,MIANOWICIE CHODZI O TO ŻEBY NIEKTÓRE LINIE TRAMWAJOWE
                MIAŁY DWIE ZAJEZDNIE A TAKŻE LEKKO ZMIENIONE TRASY:

LINIA 1.TRASA BEZ ZMIAN.ZAJEZDNIA TELEFONICZNA I DĄBROWSKIEGO.
                LINIA 2.TRASA BEZ ZMIAN.ZAJEZDNIA TELEFONICZNA I DĄBROWSKIEGO.
                LINIA 4.DĄBROWA-DĄBROWSKIEGO,ŚMIGŁEGO-RYDZA,KOPCINSKIEGO,NARUTOWICZA,KILIŃSKI-
                EGO,POMORSKA,NOWOMIEJSKA... ZAJEZDNIA TELEFONICZNA
                LINIA 5.TRASA BEZ ZMIAN. ZAJEZDNIA CHOCIAN0WICE
                LINIA 6.KURCZAKI-RZGOWSKA,DĄBROWSKIEGO,KILIŃSKIEGO,PRZYBYSZEWSKIEGO,PIOTRKOW-
                SKA... ZAJEZDNIA CHOCIANOWICE I DĄBROWSKIEGO
                LINIA 7 BEZ ZMIAN
                LINIA 8 BEZ ZMIAN
                LINIA 9 BEZ ZMIAN
                LINIA 10 RÓWNIEŻ
                LINIA 11 RÓWNIEŻ
                LINIA 12 ZE STOKÓW BEZ ZMIAN DO KOPCIŃSKIEGO,PÓŹNIEJ W KOPCIŃSKIEGO,PIŁSUDSKI-
                EGO,MICKIEWICZA,BANDURSKIEGO...
                LINIA 13.ŚLĄSKA-NIŻSZA,ŚMIGŁEGO-RYDZA,DĄBROWSKIEGO,KILIŃSKIEGO,PRZYBYSZEWSKIE-
                GO,PIOTRKOWSKA,ŻWIRKI,ZIELONA... ZAJEZDNIA DĄBROWSKIEGO I TELEFONICZNA
                LINIA 14.BEZ ZMIAN ZAJEZDNIA TELEFONICZNA I DĄBROWSKIEGO
                LINIA 15 DO PABIANIC OBSŁUGIWANA PRZEZ WSZYSTKIE ZAJEZDNIE MPK.

CO WY NA TO?

71.CHOJNY-Rzgowska,Józefów,Kolumny,Tomaszowska,Dąbrowskiego,Tatrzańska,Przybys
                zewskiego,Śmigłego-Rydza,Kopcińskiego,Narutowicza-PL.DĄBROWSKIEGO

72.JANÓW-Hetmańska,Zakładowa,Olechowska,Tomaszowska,Dąbrowskiego,Tatrzańska,
                Broniewskiego,Rzgowska,pl.Niepodłegłości,Piotrkowska,Politechniki,Obywatelska,
                Pienista-LOTNISKO

75.JANÓW-Rokicińska,Piłsudskiego,Śmigłego-Rydza,Przybyszewskiego,Tatrzańska,
                Broniewskiego,Paderewskiego,Pabianicka,Chocianowicka,Łaskowicka,Sanitariuszek,
                Maratońska,Popiełuszki-KUSOCIŃSKIEGO

90.DWORZEC OLECHÓW-Rokicińska,Piłsudskiego,Mickiewicza-DWORZEC KALISKI

92.STRÓŻA-Kolumny,Tomaszowska,Dąbrowskiego,Tatrzańska,Przybyszewskiego,Śmigłe-
                go-Rydza,Kopcińskiego,Wojska Polskiego-DWORZEC PÓŁNOCNY

93.GADKA STARA-Rzgowska,Broniewskiego,Tatrzańska,Dąbrowskiego,Lodowa,Przybysze
                wskiego,Śmigłego-Rydza,Kopcińskiego,Wojska Polskiego,Strykowska,Wycieczkowa,
                Okólna-ŁAGIEWNIKI

95.DĄBROWA-Dąbrowskiego,Broniewskiego,Tatrzanska,Broniewskiego,Rzgowska,Piotko
                wska,Radwańska,Kościuszki,Zachonia,Zgierska-11 LISTOPADA

1.CZY ZMIENILIBYŚCIE TRASY TRAMWAJÓW LINII 1,4,6,7,9,14,15,46.JEŚLI TAK TO
                GDZIE I DLACZEGO?
                2.CO POWIECIE NA PRZEBIEG TRAS LINII AUTOBUSOWYCH:50,52,55,61,64,70,76,81,96
                I 99
                3.CZY JESTEŚCIE ZA PRZYWRÓCENIEM ŁODZI AUTOBUSÓW POSPIESZNYCH I WPROWADZENIEM
                LINII EKPRESOWYCH?? CO BY ŁÓDŹ ZYSKAŁA??

Jeśli chodzi o autobusy to:
                linia 53 z Nowosolnej wydłużylbym do Dworca Fabryczego

linia 55A linia szczytowa z Dworca Kaliskiego,Włokniarzy,Pabianicką,Piotkowską
                Tymienieckiego,Przędzalniana,Milionowa,Śmigłego-Rydza,Tatrzańska,Dąbrowskiego-
                Dąbrowa

71.Gadka Stara-Starowa Góra,Rzgowska,Dąbrowskiego,Lodowa-Widzewska-TESCO

82. ...Rokicińska,Piłsudskiego,Kopcińskiego,Wojska Polskiego,Brzezińska-NOWO-
                SOLNA

88 Szpital CZMP-Rzgowska,Pl.Nipodległości,Piotkowska,Tymienieckiego,Sienkiewi-
                cza,Narutowicza,Uniwerstyecka,Wojska Polskiego,Strykowska,Wycieczkowa,Okólna-
                ŁAGIEWNIKI

90 DWORZEC KALISKI-Mickiewicza,Piłsudskiego,Rokicińska-JANÓW

92 ROKICIŃSKA-Puszkina,Dąbrowskiego,Lodowa,Wedmanowej,Dąbrowskiego,Rzgowska,Pl
                Niepodłegłości,Piotrkowska,Radwańska,Politechniki,Obywatelska,Pienista-LOTNIS-
                Ko

93 RZGÓW-Gadka Stara,Starowa Góra,Rzgowska,Dąbrowskiego-DĄBROWA

95 LIKWIDACJA

//// koniec /////

I co? Waszym zdaniem ma to sens? Autor powinien przerzucic swoje
                zainteresowania na pszczelarstwo albo ponczosznictwo, bo na komunikacji zna sie
                jak kura na pieprzu.

Jasne, nie kazdy ma taka wiedze jak luki. Ale przynajmniej kazdy ma jakas tam
                orientacje. Krzysiek nie ma. I musi liczyc sie z tym ze sie osmiesza. To mniej
                wiecej tak jakby na forum "matematyka" wymadrzal sie ktos kto nie wie ile jest
                2 x 2...

Kolejna rzecz: Nie czuje sie czlonkiem towarzystwa wzajemnej adoracji. Powiem
                wiecej, nikogo z forum nie znam.

A dlaczego Krzysztof jest wysylany do kosciola? To proste, zeby pomodlil sie o
                rozum!
                • Gość: paweł Re: krzysiek sie skompromitowal - nic tego nie zm IP: 217.153.156.* 27.07.04, 09:23
                  pod wzgledem klubu wzajemnej adoracji akurat nie Ciebie mialem na mysli.
                  Wiedze jaka ma Luki faktycznie trudno byloby osiagnac, zreszta nie tylko Luki
                  takze kilka osob ktore pisza na tym forum. Ja totalnie nie weim jaki gdzie jest
                  rozjazd tj. nie mam wiedzy az takiej dokladnej znam wszystkie trasy, a
                  pasjonuja mnie przede wszystkim tramwaje, ale tak blisko nigdy sie tym nie
                  zajmowalem. Krzyska pomysly faktycznie nie sa najlepsze, ale lepiej napisac mu
                  piszesz bzdury albo ogólnie przemilczeć- to moje zdanie. Moje pomysly co pewnie
                  znasz z poprzednich wątków też były przyjmowane delikatnie mówiąc tak sobie a
                  ja byłem wysyłany na aleksa (za Citka na Stoki) ale moje pomysly sa bardziej
                  romantyczne z przymruzeniem oka (tramwaj na czerwonej), ale niektorzy mieli
                  okazje powiedziec mi to i owo. Natomiast z tego co widze Krzysiek ma pomysly
                  takie ktore chcialby zeby weszly w zycie, nie zgadzam sie z nim rzecz jasna,
                  ale nie potrzebuje za jego pomysly wysylac go gdzies. Ja tez mam swoj rozpis
                  tras ktory jak robie to sprawia mi weilka zabawe ciagle cos zmieniam i uwazam
                  ze jest doskonaly. Oczywiscie nie chwale sie tym na forum bo oprocz tego ze
                  ktos powie ze to jest zle a to jest dobre nic poza tym to nie da, ale dusza
                  romantyka komunikacyjnego we mnie siedzi.
                  Proponuje aby Krzyska przestac obrazac- moze cos wymysli na prawde dobrego
                  A Jego glupie pomysly przemilczec albo po prostu napisac ze sa glupie albo
                  nieprzemyslane
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Arturo Re: krzysiek sie skompromitowal - nic tego nie zm IP: 212.191.201.* 27.07.04, 11:36
                    Jesli ktos raz cos palnie to raczej sie go na drzewo nie wysyla. Gorzej jesli
                    mamy do czynienia z delikwentem ktory co sie odezwie to gada glupoty. A
                    wlasnie Krzysiek z Dabrowy gada bzdury jak malo ktory. Nie dziwie sie tym
                    ktorzy nie wytrzymuja i mowia mu dobitnie co o tym sadza.

Ja tez sadze ze to ciezki przypadek.
                    • Gość: MC Re: krzysiek sie skompromitowal - nic tego nie zm IP: 217.153.38.* 28.07.04, 16:16
                      Sęk w tym, że cokolwiek by nie napisał to i tak wszyscy się przypieprzają.
                      Przyjazna atmosfera na forum. Jak ktoś nie należy do "starej gwardii" - ma
                      przegrane.

Co kompromitującego jest w tym, że Krzysiek pyta o przecieki dotyczące podziału
                      obsługi linii? To zawiera się przecież w temacie forum. A do Kościoła nikt
                      nikogo nie musi wysyłać - to sprawa prywatna. Jak widać niektórym przydałoby
                      się wiadro wazeliny...

P.S. Krzysiek, nie przejmuj się!
                      • Gość: luki Re: krzysiek sie skompromitowal - nic tego nie zm IP: *.toya.net.pl 28.07.04, 17:52
                        Nie wiem co masz na myśli przez "starą gwardię", ale z tego co piszesz wynika,
                        że jesteś na forum od niedawna. Najciekawsze, że do "Krzyśka Dąbrowa" uwagi
                        mają praktycznie wyłącznie osoby, o których na tym forum jeszcze kilka miesięcy
                        temu nikt nie słyszał.
                        • Gość: karvia Re: krzysiek sie skompromitowal - nic tego nie zm IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.07.04, 18:54
                          W kwestii Krzyska:

Jego niektore wpisy sa tak infantylnie naiwne, ze trudno traktowac je powaznie.
                          Przypomne jednak ze jakis czas temu proponowalam aby nie wrzucac na niego.
                          Liczylam, ze powstrzyma sie od takich dziecinnych i nie majacych nic wspolnego
                          ze zdrowym rozsadkiem wpisow. Nie udalo sie :((((

Mowcie co chcecie, ale watki Krzyska sa zwyczajnym zasmiecaniem forum. Bzdury i
                          banialuki. Bo czy ktos o zdrowych zmyslach proponowalby trase linii 93 z Gadki
                          Starej do Lagiewnik, albo 90 z Olechowa do Dw. Kaliskiego? Dziwie Ci sie drogi
                          Luki (ktorego cenie za olbrzymia wiedze) ze stajesz w obronie Krzyska. Wedlug
                          mnie, jesli ktos raz cos palnie - ok, drugi raz - ok, trzeci - z bogiem sprawa.
                          Ale jesli ktos wymysla 15 watkow bez ladu i skladu, ot tak, zeby tylko napisac,
                          to ja, spokojna i dobroduszna kobietka o buzi aniołka zwyczjanie sie wkurzam i
                          mam ochote odciac Krzysiowi net ;))) Co by bylo, gdyby kazdy powolal do zycia
                          swojego "Krzyska" ktory by naplemnil po kilkanascie chorych watkow? Gdzie by
                          bylo miejsce na dyskusje? Ogol stal by sie marginesem. Chcecie tego? Ja nie!

Sorry - mnie sie nie podoba takie bajdurzenie. Mowa - trawa. Jestem Krzysio i
                          chce tu zaistniec. Ok, ale najpierw zastanow sie Krzysiu czy to jest forum
                          zgodne z twoimi zainteresowaniami :)
                          • Gość: luki Re: krzysiek sie skompromitowal - nic tego nie zm IP: *.toya.net.pl 28.07.04, 19:10
                            > Mowcie co chcecie, ale watki Krzyska sa zwyczajnym zasmiecaniem forum. Bzdury
                            i
                            >
                            > banialuki. Bo czy ktos o zdrowych zmyslach proponowalby trase linii 93 z
                            Gadki
                            > Starej do Lagiewnik, albo 90 z Olechowa do Dw. Kaliskiego? Dziwie Ci sie
                            drogi
                            > Luki (ktorego cenie za olbrzymia wiedze) ze stajesz w obronie Krzyska. Wedlug
                            > mnie, jesli ktos raz cos palnie - ok, drugi raz - ok, trzeci - z bogiem
                            sprawa.

Ależ ja nikogo nie bronię. Odpowiedziałem jedynie MC, który wypowiedział się
                            niepochlebnie o "starej gwardii", a z racji stosunkowo długiego stażu na forum
                            Komunikacja można powiedzieć, że się do niej zaliczam. :)
                            Jeśli chodzi o "Krzyśka", to uważam, że najlepszą metodą na takie posty jest
                            zwyczajnie nie odpowiadać na nie, zamiast wysyłać człowieka do kościoła,
                            tworzyć jego profil psychologiczny i prawić o nim dysputy. :)

pzdr,
                            luki
                            • Gość: MC Re: krzysiek sie skompromitowal - nic tego nie zm IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 17:21
                              > Ależ ja nikogo nie bronię. Odpowiedziałem jedynie MC, który wypowiedział się
                              > niepochlebnie o "starej gwardii", a z racji stosunkowo długiego stażu na
                              forum
                              > Komunikacja można powiedzieć, że się do niej zaliczam. :)

Luki! Akurat Ciebie nie mam na myśli. Ci, którzy wrzucają na Krzyśka wiedzą o
                              kogo chodzi. Ja do nikogo z forumowiczów nic nie mam, jednak coś mnie trafia,
                              gdy czytam niektóre chamkie posty pod adresem Krzyśka (bo jak inaczej nazwać
                              można zaczepki w stylu "wróciłeś już z kolonii?" czy "puknij się w ten pusty
                              łeb")Przecież można inaczej...

• Gość: STUDI ..... IP: *.prokom.pl 29.07.04, 20:18
                                No to wezmy pod lupe te prozycje Krzyska:

71.CHOJNY-Rzgowska,Józefów,Kolumny,Tomaszowska,Dąbrowskiego,Tatrzańska,Przybys
                                zewskiego,Śmigłego-Rydza,Kopcińskiego,Narutowicza-PL.DĄBROWSKIEGO

Hmmm tu rzeczywiscie palnal glupote. Ale obecny przebieg linii 71 jest delikatnie mowiac dziwaczny.

72.JANÓW-Hetmańska,Zakładowa,Olechowska,Tomaszowska,Dąbrowskiego,Tatrzańska,
                                Broniewskiego,Rzgowska,pl.Niepodłegłości,Piotrkowska,Politechniki,Obywatelska,
                                Pienista-LOTNISKO

Przedluzenie linii 72. Czy na lotnikso - nie warto dublowanie sie z linia 55.

75.JANÓW-Rokicińska,Piłsudskiego,Śmigłego-Rydza,Przybyszewskiego,Tatrzańska,
                                Broniewskiego,Paderewskiego,Pabianicka,Chocianowicka,Łaskowicka,Sanitariuszek,
                                Maratońska,Popiełuszki-KUSOCIŃSKIEGO

Tu tez porazka.

90.DWORZEC OLECHÓW-Rokicińska,Piłsudskiego,Mickiewicza-DWORZEC KALISKI

W tym przypadku nie potepialbym Krzyska. No bo gdzie dowozi linia 90. Do nikad tak naprawde. Petla przy Rokicienksiej daleko od przystankow innych linii. Po drodze zadnego dogodnego miejsca przesiadkowego. Ta linia powinna jechac dalej.
                                Powiecie ze to bezsensu, nie - stancie rpzy Cetralu i popatrczie na prywatne autobusy tam doejzdzajace z okolic Andrespola. Bedziecie miedc gotowa odpowiedz. Kazda przesiadka zniedcheca do korzystania z komunikacji miesjkiej, tym bardziej jak mamy do wyboru bezposrednie wygodne polaczenie.

92.STRÓŻA-Kolumny,Tomaszowska,Dąbrowskiego,Tatrzańska,Przybyszewskiego,Śmigłe-
                                go-Rydza,Kopcińskiego,Wojska Polskiego-DWORZEC PÓŁNOCNY

Pomysl chybiony. Jesli juz ja wydluzyc to do Pl. Niepodleglosci. Nowa petla Dabrowa to tylko bedzie smierc dla tejze linii. Natychmiast prywaciarz przejmie pasazerow tejze linii. Prywaciaciarz oczywiscie dowiezie jak najblizej centrum.
                                Ale MPK-Lodz nie.

93.GADKA STARA-Rzgowska,Broniewskiego,Tatrzańska,Dąbrowskiego,Lodowa,Przybysze
                                wskiego,Śmigłego-Rydza,Kopcińskiego,Wojska Polskiego,Strykowska,Wycieczkowa,
                                Okólna-ŁAGIEWNIKI

Bzdura - Taka linia to tlyko dodaktowy koszt. Taka relacja jest zupelnie nieoplacalna. Ale np. Linia pokrywajaca sie z dawna linia autobusowa E to co innego. Bowiem nie ma obecnie sensownego polaczenia Dabrowy z Dolami.

95.DĄBROWA-Dąbrowskiego,Broniewskiego,Tatrzanska,Broniewskiego,Rzgowska,Piotko
                                wska,Radwańska,Kościuszki,Zachonia,Zgierska-11 LISTOPADA

Swietny pomysl. To linia 95 powinna dojechac do Radogoszczy. Moze nie na 11 Listopada ale na Switezianki. W ten sposob linia 65 moglaby byc skrocona do Bazarowej. 95 dowozi do centrum a 65 w zasadzie znowu donika. Czyli typowy standard MPK-Lodz.

Jeśli chodzi o autobusy to:
                                linia 53 z Nowosolnej wydłużylbym do Dworca Fabryczego

Kiedys juz eksperymentowano z linia 51. W sumie to calkiem dobry pomysl przeniesienia krancowek linii autobusowych z Pl. Dabrowskiego na Dw. Kaliski. Problem w tym ze brakuje miejsca. Chyba ze zlikwidowac parking przydworcowy. Ale Lodz stawia na samochody.

linia 55A linia szczytowa z Dworca Kaliskiego,Włokniarzy,Pabianicką,Piotkowską
                                Tymienieckiego,Przędzalniana,Milionowa,Śmigłego-Rydza,Tatrzańska,Dąbrowskiego-
                                Dąbrowa

hmmm Krzysiek byl blisko jednej dobrej porpozycji. Tj. wydluzenie linii 72 do Dworca Kaliskiego. Tak jak to dawniej planowano. Czyli zamiast 55A i 72 wedlug jego pomyslu - 55 i 55A jak obencie ale 72 jadace dalej. O zaletach chyba nie musze wspomiac. Bo obecne 72 to rownie dobrze mogloby konczyc swoja trase na Pl. Niepodleglosci.

71.Gadka Stara-Starowa Góra,Rzgowska,Dąbrowskiego,Lodowa-Widzewska-TESCO

71 ma dziwna trase. W zasadzie powinno sie ja zastapic dwoma liniami, poprowadzonymi tak aby zachowac relacje polaczen obecnje linii 72 i jednoczesnie dodac polaczenia w ubogim komunikacyjnie tym rejonie Lodzi.

82. ...Rokicińska,Piłsudskiego,Kopcińskiego,Wojska Polskiego,Brzezińska-NOWO-
                                SOLNA

Hmmm dziwactwo. Jesli juz to przedluzenie jej do Pl. Dabrowskiego. Tyle ze bedzie dublowac linia 85. Inna mozliwosc to likwidacja 85 i wydluzenie 82 na Dw. Polnocny PKS przy jednoczesnym wydluzeniu tramwajow na Olechow. Wtedy OK.

88 Szpital CZMP-Rzgowska,Pl.Nipodległości,Piotkowska,Tymienieckiego,Sienkiewi-
                                cza,Narutowicza,Uniwerstyecka,Wojska Polskiego,Strykowska,Wycieczkowa,Okólna-
                                ŁAGIEWNIKI

Linia szpitalna???? Hmmm cos w tym jest. Ale niestety nie ma szans na powodzenie. Jesli juz predzej Arturowek - CZMP...... Ale zartuje. Potrzeby komunikacyjne zbyt skromne aby dawac taka relacje. Ale wyjsciem jest przeniesienie krancowek autobusowych z Pl. Dabrowskiego na Dw. Fabryczny.

90 DWORZEC KALISKI-Mickiewicza,Piłsudskiego,Rokicińska-JANÓW

Patrz wczesniej.

92 ROKICIŃSKA-Puszkina,Dąbrowskiego,Lodowa,Wedmanowej,Dąbrowskiego,Rzgowska,Pl
                                Niepodłegłości,Piotrkowska,Radwańska,Politechniki,Obywatelska,Pienista-LOTNIS-
                                Ko

Po co tyle linii o podobnej realcji na Lotnisko? Zostawic czesciej kursujace 55 i 55A a 72 wydluzyc do Dw. Kaliskiego. Linia 92 - jedynie do Pl. Niepodleglosci.

93 RZGÓW-Gadka Stara,Starowa Góra,Rzgowska,Dąbrowskiego-DĄBROWA

To calkie OK propozycja. Czemu - petla na Rzgowskiej jest do 4 liter. Czemu - daleko aby sie tam przesiadac. Tamte okolice nie sa waznym miejscme docelowym jazdy. Praktycznie wszyscy przesiadaja sie z tych autobusow znacznie wczesniej na Rzgowskiej. Czy Dabrowa? Wedlug mnei raczej Pl. Niepodleglosci. Robmy cos z glowa i wedlug potrzeb ludzi. Inaczej prywatna konkurencja przejmie pasazerow MPK-Lodz.

95 LIKWIDACJA

Patrzac na korki na Al. Kosciuszki to jeste za likwidacja tejze linii. Ale niestety na Lagiewnikciej jedna linia tramajowa zagrozona likwidacja to stanowczo za malo. Z drugiej za strony autobusy powinny zniknac z ciagu Zachodnia AL. Kosciuszki.

I teraz podsumowanie. Widac z tych prozyji po jakich trasach on sie przemiszca lub ktos z jego rodziny. Ot tyle. Zamiast opluwac, obrazac nalezy normalnie odpowiedziec. Ignorowanie moze jest OK, ale kiedys moze byc np. osoba dopwiedzilan za transport ziobrowy, tak jak w przypadku MZK Pabianice gdzie ogrodnicy znaja sie na autobusach.

I jeszcze jedno chamstwo jak widac wszedzie sie panoszy.
                                • Gość: J.S. Re: ..... IP: *.pai.net.pl 29.07.04, 21:45
                                  > Swietny pomysl. To linia 95 powinna dojechac do Radogoszczy

RADOGOSZCZA
                                  • yavorius Re: ..... 30.07.04, 12:05
                                    Gość portalu: J.S. napisał(a):

> RADOGOSZCZA

Wschodu, konkretnie ;D
                                  • Gość: STUDI Re: ..... IP: *.prokom.pl 30.07.04, 15:17
                                    Radogoszczy bo to rodzaj zenski a nie meski....

ta Radgosozcz, ta Malogoszcz, ta magiel (magiel elektryczna)..... to takie przkylady wyjatkow w rzeczownikach rodzaju zenskiego.
                                    • ukalo Re: ..... 30.07.04, 15:27
                                      Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Radogoszczy bo to rodzaj zenski a nie meski....
                                      >
                                      > ta Radgosozcz, ta Malogoszcz, ta magiel (magiel elektryczna)..... to takie przk
                                      > ylady wyjatkow w rzeczownikach rodzaju zenskiego.

Z tego co wiem to TEN Radogoszcz w Łodzi - ot, wyjątek od wyjątków.
                                      • ukalo Re: ..... 30.07.04, 15:30
                                        o, tu: so.pwn.pl/slowo.php?co=Radogoszcz

Radogoszcz (miejscowość w Gdańskiem i Jeleniogórskiem) -czy; przym.: radogoski
                                        Radogoszcz (dzielnica Łodzi) -cza
                                • Gość: paweł Re: ..... IP: 217.153.156.* 30.07.04, 11:36
                                  widac ze jednak cos w tych wielu pomyslach bylo. Mozna przy chociaz niewielu
                                  sie zatrzymac.

Pozdro

• Gość: cypliak778 Wniosek: Krzysiek jest debesciakiem IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 29.07.04, 22:11
      A my nie.

Rozumiem ze odtad wszystkie, nawet najbardziej wierutne bzdury traktujemy z
      powaga? No to ja juz sie boje. Krzysiu, masz zielone swiatlo. Opracuj linie
      trolejbusowe.

• Gość: karvia Re: Wniosek: Krzysiek jest debesciakiem IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 29.07.04, 22:32
        Gość portalu: cypliak778 napisał(a):

> A my nie.
        >
        > Rozumiem ze odtad wszystkie, nawet najbardziej wierutne bzdury traktujemy z
        > powaga? No to ja juz sie boje. Krzysiu, masz zielone swiatlo. Opracuj linie
        > trolejbusowe.
        >
        >

Ten przekąs chyba nie byl potrzebny. Wkurza mnie "krzysiowanie" ale za chwile
        wszyscy bedziemy sie wzajamnie sprzeczac. Wyluzyujmy. Na moj nos Krzysiek to
        jedna wielka prowokacja, a ten kto jest jej autorem teraz pewnie swietnie sie
        bawi. Nie dajmy sie nakrecac ;)))

Pozdrawiam
        Dorota
        • Gość: 3320 CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? IP: *.toya.net.pl 29.07.04, 22:52
          APROPO POSTU NR 1 TO CZY SLYSZELISCIE O PRYWATYZACJI MPK TERAZ ROZNE RZECZY SIE
          DZIEJA .CO RZESTA SIE TAK UCZEPILI BIEDNEGO KRZYSKA WIELU Z WAS PISZE CZASAMI
          IDIOTYZMY NIE NA TEMAT KOMPLETNIE I NIKT WAS NIE OBRAZA SKONCZMY Z OBRAZANIEM
          SIE NAWZAJEM!POZDRO!
          • dziadek72 Re: CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? 29.07.04, 23:50
            A ty jesteś pierwszy. Wyłącz Caps Lock WYJCU!!!
            • Gość: 3320 Re: CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? IP: *.toya.net.pl 29.07.04, 23:57
              A CO ZAZDROSCISZ?? CAPSA MAM CELOWO PONIEWARZ MAM JOZ SWOJE LATA I SLABO WIDZE
              MALE LITERKI BEZ OKOLAROW A ONE PRZESZKADZAJA MI NA NOSIE!!!CO WAS TAK TO
              BOLI???
              • Gość: 3320 Re: CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? IP: *.toya.net.pl 30.07.04, 00:00
                DZIADQ 72 MORZE TAK NA CZACIE WYMIENIMY SWOJE POGLONDY ZAPRASZAM NA CZATA TYLKO
                KTOREGO PODAJ PRZYKLAD
                • dziadek72 Re: CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? 30.07.04, 00:09
                  Jedyna rzecz, która mnie u ciebie wkurza, to włączony Caps Lock!!! Ale chyba
                  się wytłumaczyłeś. Nie wiem jak inni ale ja to rozumiem. Mam tez nadzieję, że
                  po moim wyjaśnieniu w innym wątku, rozxumiesz dlaczego nie tylko mnie twój
                  sposób pisania delikatnie mówiąc denerwuje.
                  Pozdrowienia!!!
                  • Gość: 3320 Re: CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? IP: *.toya.net.pl 30.07.04, 00:16
                    Ok.Jak jest zle to sie poprawie!Zakladam okulary i do dziela,nie chce sie
                    znaczaco wyruzniac z tlumu!Chlopaki czy jest OK?
                    • dziadek72 Re: CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? 30.07.04, 00:38
                      Dla mnie spoko i nie chowaj urazy!!!
                      Pozdrowionka.

P.S. Jak to zwykłe nieporozumienie może namieszać...
                      • Gość: 3320 Re: CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? IP: *.toya.net.pl 30.07.04, 00:46
                        Ok.A jak Inni?Co na to INNI koledzy ??
                        • dziadek72 Re: CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? 30.07.04, 01:10
                          Gdybyś chciał się z kimś skontaktować osobiście to kliknij na jego nick w
                          którymś z jego postów (autor).
                          • dziadek72 Re: CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? 30.07.04, 01:11
                            Dotyczy tylko wytłuszczonych!!!
                            • Gość: cypliak778 3320 - dla mnie ok. Za to Krzysiek nie jest ok. IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 30.07.04, 09:05
                              3320 - skoro nikt nie pisze to znaczy ze nic do Ciebie nie ma.
                              Ja mam jedynie do Krzyska. I mimo Waszych gwaltownych protestow nie zmieniam
                              zdania, po prostu wkurza mnie infantylnosc tego czlowieka. Mam zreszta nadzieje
                              ze wyciagnie z tego lekcje.
                              • Gość: paweł Re: 3320 - dla mnie ok. Za to Krzysiek nie jest o IP: 217.153.156.* 30.07.04, 11:29
                                ciesze sie ze zdrowy rozsadek wygral
                  • Gość: paweł Re: CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? IP: 217.153.156.* 30.07.04, 11:28
                    ktos przesiakniety maniactwem komputerowym widziw capsie krzyk. Kto s dla kogo
                    komputer jest tylko przedmiotem a nie calym zyciem widzi w Capsie drukowane
                    litery i to wszystko.
                    • Gość: J.S. Re: CZY WIECIE? CZY SLYSZELISCIE?? IP: *.pai.net.pl 30.07.04, 12:52
                      Jakie to madre i glebokie... W ksiazkach tez sie ten chwyt stosuje
                      A miedzy maniactwem komputerowym a netykieta spora roznica
    • yavorius Propozycja 30.07.04, 11:45
      Sprywatyzować Krzyśka ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka