Dodaj do ulubionych

mapa XIX -wiecznej Łodzi

26.07.04, 23:57
Szukam w sieci mapy XIX wiecznej Łodzi, która będzie w miarę czytelna.

Z góry wielkie dzięki!!
Obserwuj wątek
    • dziadek72 Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi 27.07.04, 00:24
      Skontaktuj się z Marcinem Barańskim z Nike. To chodząca encyklopeja Łodzi.
    • Gość: dziadzia Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 01:54
      www.13lo.and.pl/tradycje/ie4/mapa.html
      • Gość: amal Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi IP: *.toya.net.pl 27.07.04, 13:57
        Pod podanym adresem nie ma jednak mapy Łodzi z XIX wieku - podpis jest błędny,
        w rzeczywistości jest tam mapa miasta z lat 30-tych XX w. Podobnych błędów w
        internetowych informacjach o Łodzi jest zreszta mnóstwo, trzeba więc uważać.
        • marmiwal Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi 27.07.04, 17:04
          Gość portalu: amal napisał(a):

> Pod podanym adresem nie ma jednak mapy Łodzi z XIX wieku - podpis jest błędny

a można to zauważyć od razu,ponieważ jest lotnisko z zanaczonym samolocikiem. (pierwszy lot samolote - 1903rok, - wiek XX).
      • dziadek72 Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi 27.07.04, 14:18
        W 1910 r. w moją stronę (na wschód) Łódź kończyła sie na Niciarnianej, a
        najdalej wysuniętym przyczółkiem miasta były okolice kościoła św. Anny, więc
        mapa jest zdecydowanie młodsza. Ponownie odsyłam do Nike. Jak ładnie poprosisz
        Marcina, to może dostaniesz kopię XIX w. planu łodzi w wersji elektronicznej.
        • kruszek80 Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi 01.08.04, 20:42
          A jak mam się z Panem Marcinem skontaktować?

Dziękuję
          • dziadek72 Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi 02.08.04, 00:21
            "Nike jest prowadzone przez ojca i syna. Marcin Barański to ten młodszy.
            Właściwie zawsze jest w sklepie.
            • kruszek80 Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi 02.08.04, 10:54
              A czy istnieje możliwość skontaktowania się z nim drogą elektroniczną? Mieszkam
              w Krakowie i mam pewne trudności z dotarciem do Łodzi. Oczywiście w sytuacji
              mocno podbramkowej, pojadę.

Pozdrawiam :-)
              • yarro Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi 02.08.04, 15:57
                Maila nie znalazłem, ale może to pomoże:

Księgarnia - Antykwariat "NIKE"
                ul. Andrzeja Struga 3
                90-420 Łódź

tel./fax (42) 632 32 58

Powodzenia :)
              • dziadek72 Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi 02.08.04, 19:40
                Takiej mapy w wersji elektronicznej obecnie nie ma. "Jest w budowie i dopiero
                będzie w bliżej nieokreślonej przyszłości". Polecam więc kontakt osobisty z
                księgarnią (42) 632-32-58.
                • kruszek80 Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi 02.09.04, 10:30
                  No niestety, mogę sobie ja jedynie obejrzeć, a mnie raczej chodzilo o
                  przedstawienie tej mapy w pracy magisterskiej. W dalszym ciągu szukam jakiegoś
                  rozwiązania!!!!

Pozdrawiam
    • ixtlilto_i_hubar Re: mapa XIX -wiecznej Łodzi 27.07.04, 21:58
      A szukalas tu: www.kfl.ho.pl/linklodz.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka