Dodaj do ulubionych

Internet światłowodowy w Dialogu

07.11.13, 01:47
Witam,
Czy ktoś z was korzysta z internetu Dialogu w technologii PON (światłowód)? Jakie wrażenia? Ile płaci za jaką prędkość? Jak ze stabilnością? Mieszkam na Polesiu i na razie jestem w TOYI, ale promowanie tylko nowych klientów a olewanie dotychczasowych zraża mnie do nich, a te promocje dla dotychczasowych pisane jeszcze tłustym drukiem to jakaś kpina. W moim miejscu zamieszkania mam możliwość wzięcia Dialogu dlatego chętnie wysłucham opinii.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zaklinka_k Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.11.13, 21:41
      Witam,
      ja mam internet w dialogu od prawie dwóch m-cy. Początki były trudne (dot. instalacji - długie przeprawy żeby w końcu zainstalowali) ale teraz jesteśmy zadowoleni. Mamy TV oraz Internet. Wszystko działa jak należy. Płacimy 10 zł za TV + 10 zł. za internet 50Mbit/s. Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam :-)
      • jaro_dcg Re: Internet światłowodowy w Dialogu 07.11.13, 23:01
        20 zł za tv+net 50mbit to b. tanio. Rozumiem, że w jakiejś promocji typu pół roku za pół ceny? Czy to stała cena? Jak ze stabilnością netu? Często są jakieś awarie itp?
        • Gość: andii Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: 78.8.25.* 14.11.13, 08:06
          internet 10 a tv 29 zł cena stała przez całą umowę na 12 miesięcy, jestem przedstawicielem dialogu i sam używam w domu
          • jaro_dcg Re: Internet światłowodowy w Dialogu 14.11.13, 23:03
            Możesz powiedzieć czy światłowody są doprowadzane aż do terminala końcowego w mieszkaniu klienta czy też np pod jakiś węzeł na osiedlu itp a okablowanie w bloku mieszkalnym to już skrętka? Ja np mieskam w nowym bloku, gdzie jest możliwy PON, w mieszkaniach są normalnie gniazdka RJ45. Okablowanie sieciowe w bloku połozył już deweloper we współpracy z dostawcą mediów (Dialogiem jak sądzę). Jak to wygląda sprzętowo (kable, terminale) od str klienta aby móc korzystać z PON?
            • Gość: andii Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.13, 07:12
              Światłowody są prowadzone do samego lokalu klienta i zakończony jest gniazdem optycznym dalej do terminala (modem) od modemu już skrętką do routera lub bezpośrednio do komputera
          • Gość: Puchi61 Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.14, 10:18
            Dwa rachunki się zgadzały trzeci to już 48 zł a czwarty 65 zł a wszystko w ramach tej niby promocji co to miała być przez 12 miesięcy ciekawe do ilu dojdzie na koniec okresu promocji.
            Bardzo często zawiesza się sygnał TV na minute ,na pięć minut praktycznie codziennie i po parę razy szczególnie wieczorem.(miasto Zielona Góra)
          • Gość: rina Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: 199.115.228.* 20.04.14, 20:11
            Krótko - ja również polecam
      • nawalonych7krasnali Re: Internet światłowodowy w Dialogu 08.11.13, 12:57
        Nie bardzo rozumiem, po co ludziom TV kiedy jest tak szybki internet. TV można przecież ciągnąć z sieci...

Co do prędkości. Taka przepustowość łacza jest wykorzystywana w domu???
    • slavekk Re: Internet światłowodowy w Dialogu 08.11.13, 14:10
      jaro_dcg napisał(a):

> Jak ze stabilnością? Mieszkam na Polesiu i na razie jestem w TOYI, ale promowanie
      > tylko nowych klientów a olewanie dotychczasowych zraża mnie do nich,
      > a te promocje dla dotychczasowych pisane jeszcze tłustym drukiem to jakaś kpina.

Nie używam TOYI ale jakaś ulotka mi wpadła w ręce i tam napisali, że od 2.I.2014 zwiększają prędkość internetu 2x wszystkim bez zmiany ceny
      Może się przyda przy podejmowaniu decyzji...
      • jaro_dcg Re: Internet światłowodowy w Dialogu 08.11.13, 15:53
        O dzięki za info, ale myślę, że już by się tym chwalili na swojej stronie, a tam cisza więc raczej niestety to wątpliwe.
    • Gość: andii Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: 78.8.25.* 14.11.13, 08:03
      Witam, używam internetu na światłowodzie w Dialogu mam 50mb/s od 6 miesięcy płace 10 zł miesięcznie po wyłączeniu wszystkich dodatków i jestem bardzo zadowolony .
    • Gość: Tomek 34533 Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.14, 15:59
      Witam, wszystko tylko nie ta firma! Mamy u nich internet, zgłoszenie awarii było zrobione 8 dni temu. Dzwonię codziennie, nic nie pomaga. Dodam, że to internet na firmę i każdego dnia bez dostępu do internetu mamy straty. Wczoraj pan w infolinii technicznej mnie poinformował, że nie mają wpływu na podwykonawcę który jest odpowiedzialny za naprawę usterki i nic nie może zrobić. To już nie pierwszy raz tego typu. Usuwanie awarii u nich to droga przez mękę !! Wszystkim odradzam !! NIE KORZYSTAJCIE Z DIALOGU !
      ps. muszę pisać ten post z domu bo nadal mają nas gdzieś ...
      • Gość: Tomek 34533 Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: 78.10.241.* 17.03.14, 13:47
        jeszcze raz ja, po wielu telefonach i mailach wreszcie łaskawie ktoś od nich przyszedł po 12 dniach! Wymiana zepsutego urządzenia Dialogu zajęła 2 minuty. Musieliśmy na to czekać 12 dni i przez ten czas nasza firma była odcięta od internetu. Odradzam Dialog!
        • lisek_k Re: Internet światłowodowy w Dialogu 20.04.14, 12:59
          Pracuje z chłopakiem którego przyszły teść jest jednym z dyrektorów w Dialogu i prywatnie mówi mu że obsługa i serwis to SZAJS z umowami podobnie.
        • Gość: Snake Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.14, 19:39
          Uważajcie na oszustów z Dialogu / Netii !
          Rok temu podpisałem umowę z Dialogiem na promocyjny internet 50 Mb/s. Prędkość mierzona kilkadziesiąt razy w tym okresie nie przekraczała 28 Mb/s. Po rozmowie z infolinią dowiedziałem się, że moje łącze jest nie 50 Mb, lecz do 50 Mb. Równie dobrze mogli udostępniać 0,5 Mb, bo to też jest do 50. Według podpisanego przeze mnie dokumentu, umowa zawarta na okres 12 miesięcy, jeżeli nie została wypowiedziana, przechodzi automatem na następne 12 miesięcy na tych samych warunkach rozliczeniowych (par 1. punkt 2 umowy ) To jawne oszustwo!!! Umowa przechodzi na warunkach niepromocyjnych, czyli z 10 zł opłaty za internet robi się 80. W Dialogu twierdzą, że wszystko jest OK, bo świadczy o tym dodatkowy dokument - Szczegółowe warunki promocji. Generalnie papiery są tak sporządzone, że 90 procent klientów nie zauważy podstępu i nie rozwiąże umowy promocyjnej 30 dni przed jej końcem i zanim się zorientuje, dostanie już fakturę 800 % wyższą, a Dialog/Netia tylko na to liczy. Od samego początku kręcili i kilkakrotnie składałem reklamacje dotyczące wysokości faktur. Na szczęście faktury skorygowali, ale ilu klientów nie zauważy ich błędów? A to automatyczne przejście umowy na inne warunki to wielka nieuczciwość. Ostrzegam wszystkich przed cwaniakami i złodziejami z Dialogu!
          • Gość: Gosia Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.14, 18:08
            Też podpisałam umowę na warunkach promocyjnych i wszystko było ok, po kablu tak jak obiecali było ok. 50MB. Gość, który przyjechał do mnie z umową uczciwie omówił szczegóły oferty i co nastąpi po 12 miesiącach, jeśli w porę nie dostarczę oświadczenia o braku chęci przedłużania umowy. Pod tym względem nie mam żadnych zastrzeżeń do Dialogu. Już przedłużyłam z nimi umowę. Zaoferowali 100 MB za 29 zł. Trzeba tylko rozmawiać telefonicznie z działem utrzymania Klienta Dialogu (sami się ze mną skontaktowali), bo w punkcie Netii proponowali mi te same 100 MB za 49 zł.
            • clean1 Re: Internet światłowodowy w Dialogu 23.08.14, 17:48
              Poważnie? Dostałeś 100MB za 29 zł?

Hmmmm... ja ugrałem za 39 zł...
              Gdybym wiedział... Szkoda...

W takim razie powalczę za rok... :-)
              • Gość: bilek1 Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: *.zdnet.com.pl 26.09.14, 00:17
                gdzie jest strona do nich? jakiś kontakt? cos?
                • Gość: doodster Re: Internet światłowodowy w Dialogu IP: *.toya.net.pl 28.09.14, 07:11
                  Ja też ugrałem 39, na 29 się nie chcieli zgodzić... Inna sprawa że te 100Mbps to bajki, mam Toya i idzie stabilnie 60Mbps, a w Dialogu to jest przypadek i losowość, raz 5Mbps raz 30, a więcej jak 70 i tak nie widziałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka