novadoom
18.02.14, 17:36
Witam!
Czy jest któryś z szanownych forumowiczów abonentem usługi internetowej takiej firmy jak GoldNet International? Jeśli nie to może ktoś ze znajomych posiada przyłącze owego usługodawcy?
Krótko mówiąc (jeśli ktoś jest wrażliwy na marudzenie to polecam opuścić ten akapit i nie psuć sobie humoru):
Mieszkam w niefortunnym położeniu, tj. pomiędzy Starymi Chojami a Rudą Pabianicką, gdzie jest wyjątkowy deficyt operatorów oferujących internet. Firma taka jak Orange nie zgodziła się na przyłączenie mnie do sieci, jakoby "nie opłacało się im przeciągać kabla pod nową ulicą". Nie wnikam, na ich stronie podaje mi max. przepustowość do 80Mb/s, oczywiście teoretycznie. Pozostają mi tylko takie opcje jak: PAI SA (jestem obecnie abonentem i na szczęście umowa kończy mi się w marcu - już wolę w ogóle nie mieć internetu niż korzystać z ich "usług"), GoldNet lub dowolny internet mobilny. Jak widać pomimo mieszkania w granicach Łodzi wybór jest dość okrojony.
Za wszelkie, nawet krótkie opinie lub podzielenie się swoją wiedzą będę dozgonnie wdzięczny.
Serdecznie pozdrawiam i życzę udanego dnia.