mamuska_77
08.10.14, 20:24
Witam, od dawna (od momentu zdiagnozowania mojego 7-latka) poszukuję informacji nt ZA w Łodzi. Znajduję "Autyzm", ale mam problem z informacjami dotyczącymi Zespołu Aspergera. Gdzie dobra terapia, a w szczególności "mniej płatna", do jakiego specjalisty się zwrócić z problemami (bo nawet psychiatrzy dziecięcy nie zawsze mają pojęcie i doświadczenie z dziećmi z ZA), gdzie jakieś grupy wsparcia itp. Obecnie odbiliśmy się z Młodym od szkoły. Uparłam się na szkołę masową, ale z rekomendacjami. Okazała się niewypałem, w szczególności nauczycielka. Gdyby może były gdzieś informacje wynikające z bogatego doświadczenia rodziców dzieci z ZA w Łodzi, może udałoby się pewnych problemów uniknąć, a przecież z takim dzieckiem to problemów mamy aż nadto.
Jeśli ktoś zna forum, na którym takie informacje można zdobyć z terenu Łodzi, to bardzo proszę o linka. Sama też już niejedno przeszłam i chętnie podzielę się wiedzą na ten temat.
Problemem też są kontakty społeczne dzieci z ZA. My mieszkamy na Bałutach, były momenty, że nie mieliśmy się z kim spotkać w parku, żeby rodzic innego dziecka tolerował "inność". Może są tacy rodzice dzieci z ZA, którzy chieliby nawiązać jakiś kontakt, pójść do parku, pogdać?