Dodaj do ulubionych

Zawaliła się kamienica

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 14:32
Tak to jest jak miasto nie ma pieniedzy - lub nie chce mieć na wyburzanie
starych kamienic, jak dojdzie do kilku wypadków śmierelnych to moze pieniadze
sie znajda
Obserwuj wątek
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Zawaliła się kamienica 12.09.04, 14:46
      waląca się kamienica to symbol walącej się Polski pod rządami
      okragłostolowców..to fakt potwierdzajacy to że jesteśmy najbiedniejszym krajemUE
    • hubar Do pierdla! 12.09.04, 15:07
      Pomijając cała sytuację, dlaczego doprowadzono do takiej sytuacji (łatwo żądać
      od miasta, zapominając najwyraźniej, że jest to własność prywatna!).
      Mam nadzieję, że tych dwóch panów zostanie oskarżonych o kradzież, zniszczenie
      mienia, zagrożenie życia, spowodowanie interwencji tylu służb!
      Przez takich jak te gnidy, wiele zabytków i budynków nadaje się jedynie do
      rozbiórki! I nie interesuje mnie, że oni są biedni czy coś tam, to nie jest
      usprawiedliwienie dla złodziejstwa!
      • Gość: Bart Oczywiście IP: *.tpnets.com 12.09.04, 19:02
        Rozwalili kamienicę - niech płacą
      • Gość: osito Złodzieje i niestety także potencjalni mordercy... IP: *.man.lodz.pl 12.09.04, 21:16
        Masz całkowitą rację. Ale jeszcze mało kto rozumie, że ci faceci to nie tylko
        złodzieje, ale także potencjalni mordercy!

Czy naprawdę musimy doczekać się jakiejś katastrofy z dziesiątkami ofiar
        śmiertelnych, np. budowlanej lub kolejowej, żeby ludzie przejrzeli na oczy?...
        • Gość: antyhubar Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.09.04, 21:42
          Oj ludzie, nie zaznaliście jeszcze biedy i nie wiecie do czego może ona
          doprowadzić.
          • dziadek72 Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder 13.09.04, 07:10
            A odkąd to bieda pozbawia rozumu!!! O takiej przypadłości jeszcze chyba nikt
            nie słyszał. Zwykłego wandalizmu i złodziejstwa nie można tłumaczyć biedą.
          • Gość: osito Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.p.lodz.pl 13.09.04, 16:37
            A więc bieda jest usprawiedliwieniem dla usiłowania wielokrotnego morderstwa?
            (np. kiedy kradnie się elementy torowiska kolejowego albo kradnie przewody
            sterujące, a sygnalizatory blokuje w pozycji "droga wolna", że nikt szybko się
            nie zorientował, że coś jest nie tak?).

Nie wolno tak usprawiedliwiać braku człowieczeństwa! To tak jak z dresiarskim
            rozumowaniem: "Krzywo na mnie spojrzał, czyli mnie sprowokował, więc go
            zabiłem". Dzieje mi się krzywda, że więc mogę wszystko?
            • Gość: antyhubar Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 13.09.04, 18:05
              Jeśli by doszło do jakiegoś procesu to własnie między innymi bieda może być
              czynnikiem ważnym w postepowaniu i działającym na korzyść oskarżonego. Ale nie
              o tym chciałem. Nie mam też zamiaru na siłę usprawiedliwiać złomiarzy, choć żal
              mi ich.
              Wk.... mnie okropnie wypowiedź nijakiego hubara. Jestem ciekawy czy ten gostek
              w stanie podenerwowania, wzburzenia itp na swoich bliskich, przyjaciół też
              wywala takie teksty i w ten sam sposób ich nazywa, czy też czasami usiłuje
              spojrzeć na przyczyny postępowania innych. Własnie to ten człowiek prezentuje
              dresiarską postawę.
              By niedomówień nie było: ci złomiarze to dla mnie całkiem obcy ludzie.
              • hubar Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder 13.09.04, 18:12
                Durny jesteś jak Twój nick. Mógłbyś coś (poza własnym nickiem), mądrego
                wymyśleć i napisać.
                Jesteś tylko antyja, czy masz też coś więcej do powiedzenia?
                • Gość: antyhubar Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 13.09.04, 18:23
                  Czy ktoś się spodziewał innej reakcji?
                  • Gość: Bart Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.tpnets.com 13.09.04, 18:33
                    Powiedzmy, że ktoś wybije komuś zęby i zabierze mu komórkę, bo jest biedny.
                    Pochwalasz?

Drugie pytanie czy wpadłeś kiedyś do studzienki bo ktoś z niej ukradł pokrywę
                    (bo był biedny)?
                    • Gość: antyhubar Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 13.09.04, 19:02
                      Oczywiście, że nie pochwalam. Czy ja napisałem coś takiego? Napisałem tylko, że
                      wypowiedź hubara sprowadziła temat do rynsztoka. Przecież post rozpoczynający
                      był zupełnie o czymś innym, drugi też. Na to zwracałem uwagę.
                      • Gość: Bart Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.tpnets.com 13.09.04, 19:26
                        Forum.
                      • Gość: osito Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.man.lodz.pl 14.09.04, 00:37
                        Wiesz... "Gnidy" to może rzeczywiście określenie niekonkretne i emocjonalne,
                        ale jak tu wytrzymać, kiedy u nas przestępcy są powszechnie określani raczej
                        łagodnymi zwrotami, dość dobrze niestety pasującymi do powszechnego
                        przyzwolenia dla przestępczości. U nas taki złodziej to tylko "zbieracz", brzmi
                        prawie jak kolekcjoner znaczków, prawda?

To w ogóle nasz paradoks - narzekamy na przestępczość, grzmimy na policję i
                        władze, ale sami gotowi jesteśmy bronić przestepców i się z nimi
                        solidaryzować... Wyjątkiem jest może pedofilia, czy brutalne morderstwo, ale
                        już kradzież, o ile nie dotyczy nas samych nie jest niczym strasznym...
    • Gość: do wszystkich Re: Zawaliła się kamienica IP: *.toya.net.pl 13.09.04, 12:04
      Łatwo jest pisać o tym i o tamtym. Jednak wszystko zaczyna się od podstaw, a o
      tym zapominają wszyscy. A nasz mądry prezydent działa tylko pod publiczkę,
      popierając akcje sztadnarowe. Nigdy biedy i draństwa nie wypleni się
      działaniami od góry i okazjonalnie. Zajmijmy się chociaż dziećmi, bo sprawy
      starszych chyba dawno wszystkim już uciekły. Nowe pokolenia rosną w
      przekonaniu, że jak nie ukradniesz, to nie będziesz miał nic. Więc wielu
      kradnie ten pierwszy milion. I będzie kraść przez całe życie, bo milion to
      przecież dużo forsy...
      • Gość: Bart Re: Zawaliła się kamienica IP: *.tpnets.com 13.09.04, 18:35
        No niby racja, ale chciałbyś byc przejechany przez pociąg (bo ktoś ukradł linkę
        do semafora)?
    • Gość: mr x Przynajmniej zaoszczedzi sie na wyburzaniu... IP: *.p.lodz.pl 13.09.04, 13:16
      To jest jedyna pozyteczna rzecz jaką robią złomarze....
    • Gość: Haslo Bania Re: Zawaliła się kamienica IP: *.proxy.aol.com 15.09.04, 10:37
      Zlomiarze nie 'przeszukiwali' kamienicy, tylko ja okradali.
      Kara Boska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka