Gość: chochlik81 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 14:32 Tak to jest jak miasto nie ma pieniedzy - lub nie chce mieć na wyburzanie starych kamienic, jak dojdzie do kilku wypadków śmierelnych to moze pieniadze sie znajda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Zawaliła się kamienica 12.09.04, 14:46 waląca się kamienica to symbol walącej się Polski pod rządami okragłostolowców..to fakt potwierdzajacy to że jesteśmy najbiedniejszym krajemUE Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Do pierdla! 12.09.04, 15:07 Pomijając cała sytuację, dlaczego doprowadzono do takiej sytuacji (łatwo żądać od miasta, zapominając najwyraźniej, że jest to własność prywatna!). Mam nadzieję, że tych dwóch panów zostanie oskarżonych o kradzież, zniszczenie mienia, zagrożenie życia, spowodowanie interwencji tylu służb! Przez takich jak te gnidy, wiele zabytków i budynków nadaje się jedynie do rozbiórki! I nie interesuje mnie, że oni są biedni czy coś tam, to nie jest usprawiedliwienie dla złodziejstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Oczywiście IP: *.tpnets.com 12.09.04, 19:02 Rozwalili kamienicę - niech płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osito Złodzieje i niestety także potencjalni mordercy... IP: *.man.lodz.pl 12.09.04, 21:16 Masz całkowitą rację. Ale jeszcze mało kto rozumie, że ci faceci to nie tylko złodzieje, ale także potencjalni mordercy! Czy naprawdę musimy doczekać się jakiejś katastrofy z dziesiątkami ofiar śmiertelnych, np. budowlanej lub kolejowej, żeby ludzie przejrzeli na oczy?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyhubar Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.09.04, 21:42 Oj ludzie, nie zaznaliście jeszcze biedy i nie wiecie do czego może ona doprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek72 Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder 13.09.04, 07:10 A odkąd to bieda pozbawia rozumu!!! O takiej przypadłości jeszcze chyba nikt nie słyszał. Zwykłego wandalizmu i złodziejstwa nie można tłumaczyć biedą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osito Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.p.lodz.pl 13.09.04, 16:37 A więc bieda jest usprawiedliwieniem dla usiłowania wielokrotnego morderstwa? (np. kiedy kradnie się elementy torowiska kolejowego albo kradnie przewody sterujące, a sygnalizatory blokuje w pozycji "droga wolna", że nikt szybko się nie zorientował, że coś jest nie tak?). Nie wolno tak usprawiedliwiać braku człowieczeństwa! To tak jak z dresiarskim rozumowaniem: "Krzywo na mnie spojrzał, czyli mnie sprowokował, więc go zabiłem". Dzieje mi się krzywda, że więc mogę wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyhubar Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 13.09.04, 18:05 Jeśli by doszło do jakiegoś procesu to własnie między innymi bieda może być czynnikiem ważnym w postepowaniu i działającym na korzyść oskarżonego. Ale nie o tym chciałem. Nie mam też zamiaru na siłę usprawiedliwiać złomiarzy, choć żal mi ich. Wk.... mnie okropnie wypowiedź nijakiego hubara. Jestem ciekawy czy ten gostek w stanie podenerwowania, wzburzenia itp na swoich bliskich, przyjaciół też wywala takie teksty i w ten sam sposób ich nazywa, czy też czasami usiłuje spojrzeć na przyczyny postępowania innych. Własnie to ten człowiek prezentuje dresiarską postawę. By niedomówień nie było: ci złomiarze to dla mnie całkiem obcy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder 13.09.04, 18:12 Durny jesteś jak Twój nick. Mógłbyś coś (poza własnym nickiem), mądrego wymyśleć i napisać. Jesteś tylko antyja, czy masz też coś więcej do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyhubar Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 13.09.04, 18:23 Czy ktoś się spodziewał innej reakcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.tpnets.com 13.09.04, 18:33 Powiedzmy, że ktoś wybije komuś zęby i zabierze mu komórkę, bo jest biedny. Pochwalasz? Drugie pytanie czy wpadłeś kiedyś do studzienki bo ktoś z niej ukradł pokrywę (bo był biedny)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyhubar Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 13.09.04, 19:02 Oczywiście, że nie pochwalam. Czy ja napisałem coś takiego? Napisałem tylko, że wypowiedź hubara sprowadziła temat do rynsztoka. Przecież post rozpoczynający był zupełnie o czymś innym, drugi też. Na to zwracałem uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.tpnets.com 13.09.04, 19:26 Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osito Re: Złodzieje i niestety także potencjalni morder IP: *.man.lodz.pl 14.09.04, 00:37 Wiesz... "Gnidy" to może rzeczywiście określenie niekonkretne i emocjonalne, ale jak tu wytrzymać, kiedy u nas przestępcy są powszechnie określani raczej łagodnymi zwrotami, dość dobrze niestety pasującymi do powszechnego przyzwolenia dla przestępczości. U nas taki złodziej to tylko "zbieracz", brzmi prawie jak kolekcjoner znaczków, prawda? To w ogóle nasz paradoks - narzekamy na przestępczość, grzmimy na policję i władze, ale sami gotowi jesteśmy bronić przestepców i się z nimi solidaryzować... Wyjątkiem jest może pedofilia, czy brutalne morderstwo, ale już kradzież, o ile nie dotyczy nas samych nie jest niczym strasznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wszystkich Re: Zawaliła się kamienica IP: *.toya.net.pl 13.09.04, 12:04 Łatwo jest pisać o tym i o tamtym. Jednak wszystko zaczyna się od podstaw, a o tym zapominają wszyscy. A nasz mądry prezydent działa tylko pod publiczkę, popierając akcje sztadnarowe. Nigdy biedy i draństwa nie wypleni się działaniami od góry i okazjonalnie. Zajmijmy się chociaż dziećmi, bo sprawy starszych chyba dawno wszystkim już uciekły. Nowe pokolenia rosną w przekonaniu, że jak nie ukradniesz, to nie będziesz miał nic. Więc wielu kradnie ten pierwszy milion. I będzie kraść przez całe życie, bo milion to przecież dużo forsy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Zawaliła się kamienica IP: *.tpnets.com 13.09.04, 18:35 No niby racja, ale chciałbyś byc przejechany przez pociąg (bo ktoś ukradł linkę do semafora)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Przynajmniej zaoszczedzi sie na wyburzaniu... IP: *.p.lodz.pl 13.09.04, 13:16 To jest jedyna pozyteczna rzecz jaką robią złomarze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haslo Bania Re: Zawaliła się kamienica IP: *.proxy.aol.com 15.09.04, 10:37 Zlomiarze nie 'przeszukiwali' kamienicy, tylko ja okradali. Kara Boska. Odpowiedz Link Zgłoś