Dodaj do ulubionych

Katastrofa na Lublinku?

IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 14:27
Wpadł przed chwilą do mnie sąsiad. Podobno, gdzieś w okolicach ulicy Regatowej spadła jakaś motolotnia z Lublinka. Pilot i pasażer nie żyją. Czy to prawda?

Tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: parzon Re: Katastrofa na Lublinku? IP: 194.63.132.* 19.09.04, 14:31
      no wlasnie widzialem jakis dym z okna , duzo czarnego dymu. Czy ktos cos wie co
      sie tam stalo ??
      • ixtlilto Re: Katastrofa na Lublinku? 19.09.04, 14:36
        Za TVN 24:
        Wypadek awionetki na pokazach lotniczych w Łodzi. Zginęły 2 osoby.
    • Gość: parzon Re: Katastrofa na Lublinku? IP: 194.63.132.* 19.09.04, 14:42
      wiecie cois wiecej???czy spadła na dom czy gdzie?? kim byly te osoby czy to
      piloci czy tez cywil??
    • Gość: parzon Re: Katastrofa na Lublinku? IP: 194.63.132.* 19.09.04, 14:45
      Katastrofa awionetki w Łodzi

Dwie osoby zginęły w wypadku awionetki, jaki wydarzył się w Łodzi w niedaleko
      lotniska na Lublinku. Samolot miał uczestniczyć w odbywających się od wczoraj w
      Łodzi Festiwalu Lekkich Konstrukcji Latających.

Do zdarzenia doszło nad jednym z łódzkich blokowisk. Według świadków zdarzenia
      krótko przed tragedią silnik maszyny przestał pracować. Pilot próbował
      wylądować na pustej ulicy, jednak zahaczył o linie wysokiego napięcia i samolot
      runął w dół.

źrodło Onet.pl: info.onet.pl/981667,11,item.html
      • Gość: asa Re: Katastrofa na Lublinku? IP: 217.153.156.* 19.09.04, 14:51
        Napewno nie blokowisk.
        • Gość: ander Re: Katastrofa na Lublinku? IP: *.toya.net.pl 19.09.04, 14:52
          Kiedy wydarzył się ten wypadek? Wiadomo czy był to samolot aeroklubu czy prywatny?
          • Gość: parzon Re: Katastrofa na Lublinku? IP: 194.63.132.* 19.09.04, 14:56
            ja widzialem dym z balkonu okolo 13:20 jakos tak.
    • Gość: Tom Re: Katastrofa na Lublinku? IP: *.lnet.pl 19.09.04, 15:56
      Był to ultralekki samolot.Spadł na ulicę między domkami jednorodzinnymi. Runął
      na ziemię zaczepiając wcześniej przewody elektryczne. Natychmiast stanął w
      płomieniach. Dwie osoby spłonęły. Zmieścił się na ulicy przebiegającej
      prostopadle do kierunku lotu. Tuż przed i za /dosłownie kilka metrów/stoją domy.
    • Gość: Zagłoba Re: Katastrofa na Lublinku? IP: *.toya.net.pl 19.09.04, 16:40
      Właśnie wróciłem z miejsca wypadku. Samolot rzeczywiście doszczętnie spłonął -
      ze zgliszczy
      wystaje ludzka ręka, widać też fragment nadpalonego tułowie - makabryczny
      widok. Całe szczęście, że samolot nie uderzył w budynki mieszkalne - ulica
      Regatowa jest bardzo wąska - to typowa osiedlowa uliczka. Samolot zawadził o
      kable, ale nie wysokiego napięcia, tylko niskiego. Widać pozrywane przewody.
      [i] [i]
      • Gość: parzon Re: Katastrofa na Lublinku? IP: 194.63.132.* 19.09.04, 18:28
        Moze ktos zrobil zdjecia??Kto lecial tym samolocikiem??
        • michal.ch Re: Katastrofa na Lublinku? 19.09.04, 19:40
          Jak szukasz mocnych wrażeń, to sobie włącz horror, a nie czatujesz na fotki spalonych ludzi. :P
          • Gość: parzon Re: Katastrofa na Lublinku? IP: 194.63.132.* 19.09.04, 19:59
            nie chodzi mi o mocne wrazenie.Jestem bardzo poruszony tym wypadkiem i bylem
            tam i to wszystko widzialem.Widzialem tez ludzi ktorzy robili zdjecia wiec
            pytam.
            • michal.ch Re: Katastrofa na Lublinku? 19.09.04, 20:15
              Część to pewnie mieszkańcy (swoją drogą musieli być w lekkim szoku jak im samolot na ulicę spadł), w kilka chwil później dotarli fotoreporterzy i policyjny fotograf pstrykający na potrzeby prokuratury i tego tam, jak nazywa się ten urząd od badania wypadków lotnuczych (?). A więc krąg osób może być dość szeroki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka