kuubaa 11.10.04, 22:05 Myślę, że wiekszość chciałaby mieć taką nauczycielkę dla siebie, ale nie chciałaby dla swojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wt Re: Konflikt w XXI LO IP: *.toya.net.pl 11.10.04, 22:25 Ktoś tu puścił bąka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bączek Re: Konflikt w XXI LO IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 23:10 Kto puścił bąka? Konflikt, skandal, afera, wspaniały materiał na artykuł wspaniałego dziennikarza. To juz przechodzi ludzkie pojęcie. Kogo to wszystko obchodzi? Została zwolniona nauczycielka angielskiego, jesli dyscyplinarnie, to jedyny naciagany powód, to wyjście na lekcji z uczniami do kina bez informacji dla kogokolwiek w szkole. Wszystkie inne powody są w tej szkole przy tym dyrektorze (jakże odważnym, dziwnym, pełnym niekonwecjonalnych pomysłów) dość naciągane. Życie prywatne nauczycielki, jeżeli nie łamie prawa, nie powinno nikogo obchodzić, a przejście z uczniami na "ty" zostawało w czterech ścianach sali lekcyjnej. Sytuacja jest nad wyraz zabawna od strony żalu młodzieży, która autorytarnie stwierdza, że nauczycielka nie była za dobra, ale dawała duzo luzu. I to powinny byc powody zwolnienia. A, że nasz ukochany dziennikarz pisze bez zająknięcia takie stwierdzenia ze strony uczniów, że nauczyciel, który reaguje na spóźnienia i nieobecności oraz na wybryki na wycieczce jest złym nauczycielem, to brak jakiegokolwiek komentarza jest skandaliczny. Reasumując "bąka" puścił znowu p. Markowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Konflikt w XXI LO IP: *.toya.net.pl 17.10.04, 21:50 jestem uczennica XXI LO uwazam ze nauczycielka byly fajna i wyluzowana kobieta choc ze strojem przesadzala na korytazu nie odrozniala sie od "pierwszakow"... ale coz moze jej zwolnienie mialo inny powod? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro W szkole równamy zawsze do najniższego poziomu 12.10.04, 00:34 .. czyli nudno, szaro i masowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l30n Re: Konflikt w XXI LO IP: *.toya.net.pl 12.10.04, 00:43 no tak. pewnie dyrowi nie chciala dac to ja zwolnil :( Lepiej niech przyjdzie na jej miejsce ztara zgrzybiala baba co to chlopa nie miala i zacznie uczyc mlodych zycia. n/c :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Nauczyciel nie może być kumplem, bo nie będzie... IP: *.tpnets.com 12.10.04, 01:32 ...miał autorytetu. Proste. Bąku tak trzymaj! Pozdrawiam, absolwent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Nauczyciel nie może być kumplem, bo nie będzi IP: *.server.ntli.net 12.10.04, 04:31 mylisz sie.... obecnie studiuje w anglii i tak jak to bylo w artykule napisane, wszyscy sa tu na ty, ale nie oznacza to ze nie mam szacunku i nie daze autorytetem moich wykladowcow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Nauczyciel nie może być kumplem, bo nie będzi IP: *.tpnets.com 12.10.04, 17:52 Bo język jest inny. Ale szacunek to podstawa. Tak trzymaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: Nauczyciel nie może być kumplem, bo nie będzi IP: *.b.pppool.de 12.10.04, 12:58 obawiam się ,że nie masz racji.... sprawdzone. No chyba,że totalnie lekceważysz swoich kumpli.....Ale możesz miec własne zdanie. A Bąku autorytetu absolutnego absolutnie nie miał i nie ma! I ta sprawa jeszcze bardziej go osłabiła....aż przykre....tez absolwentka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Nauczyciel nie może być kumplem, bo nie będzi IP: *.tpnets.com 12.10.04, 17:55 > autorytetu absolutnego > absolutnie nie miał no, a co miałaś z matury z polskiego? Jak wygląda koniec semestru i wystawianie ocen? "Jaśiek, no co ty trzy mi wstawisz? beeeez jaj!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hota1910 Re: Nauczyciel nie może być kumplem, bo nie będzi IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 12.10.04, 22:23 Bart, synu, masz zapędy totalitarystyczne? A może jakieś urazy z dzieciństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Nauczyciel nie może być kumplem, bo nie będzi IP: *.tpnets.com 12.10.04, 22:43 1. Tylko nie "synu" 2. Żadnych zapędów totalityrystycznych 3. Żadnych urazów 4. Nie zrozumiałeś/aś mojego posta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: Nauczyciel nie może być kumplem, bo nie będzi IP: *.b.pppool.de 13.10.04, 12:16 to emfaza, a z matury 5, bo na szczęscie kodowane były. A skoro tak sobie wyobrazasz wystawianie ocen, jezeli z nauczycielem jestes na ty to masz ograniczone wyobrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Nauczyciel nie może być kumplem, bo nie będzi IP: 193.126.33.* 14.10.04, 19:27 Aha. Nie, nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Konflikt w XXI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 07:28 i co z tego?? dobrze uczyła, od kiedy sposób ubierania swiadczy o osiagnieciach :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Konflikt w XXI LO IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.10.04, 15:18 W tej szkole? Od zawsze wygląd miał powiązanie z ocenami.Jesteś lizus -nosisz granatowe stroje masz piątki, nie stać cię na nowe ciuchy -masz tróje a jak chcesz chodzić w orginalnym stroju-uwaga-MOŻESZ NIE ZDAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Konflikt w XXI LO IP: *.tpnets.com 12.10.04, 17:50 Chyba ktoś ci płaci za te wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubik Re: Konflikt w XXI LO IP: *.tpnets.com 15.10.04, 15:55 chodze do tej szkoly 3 rok i nie nosze ani granatowego mundurka ani nowych ciuchow. i jak narazie chyba nie znam przypadku, ze ktos ma klopoty z powodu wygladu (takie jak nie zdanie do nastepnej klasy). gosc z irokezem ma problemy ze soba i jest wylgarny, dlatego ma klopoty z nauczycielami. co do angielskiego, to chyba każdy powinien wiedzieć, że "YOU" znaczy "WY" a nie "TY" i tak tez sie w dawnej polsce mowiło (np. "wejdźcie gospodarzu"). poza tym, moze i wyglad nie swiadczy o osiagnieciach ale wyniki z matury probnej z angieskiego mowia same za siebie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torg Re: Konflikt w XXI LO IP: *.toya.net.pl 21.10.04, 17:49 Ha! Ja jestem po czterech szczęśliwych latach w tej szkole i nigdy nie miałem problemu z tym, że nie zawsze chodzę w koszulach i krawacie. Problem mają ci którzy oprócz stroju bunt swój wyrażają zachowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malkontent Re: Konflikt w XXI LO IP: *.vline.pl 12.10.04, 08:16 Dyro jest ZAZDROSNY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Konflikt w XXI LO IP: *.toya.net.pl 12.10.04, 09:14 Pani Profesor była wspaniałą nauczycielką, o to dyrektor jest nienormalnym dykatatorem, który ma męska menopauzę. Jeżeli myslisz Bąku ze robisz cos dobrego dla szkoly to sie grubo myslisz. Uczniowie cie nienawidza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: Konflikt w XXI LO IP: *.b.pppool.de 12.10.04, 13:07 ostro, ale taka prawda. Żal mi dyra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubik Re: Konflikt w XXI LO IP: *.tpnets.com 15.10.04, 15:57 po co ktos jest w szkole, w ktorej czuje sie ograniczony i nienawidzi dyrektora? ludzie, kazdy wiedzial, ze idzie do szkoly tradycyjnej. trzeba bylo isc do 3LO - tam kazdy wyglada jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Konflikt w XXI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 11:09 Myślę że sposób ubierania i mówienie na "ty" nie ma nic wspólnego z dobrym nauczaniem jeśli to robiła dobrze nie powinina zostać zwolniona.We Francji nauczyciele są również na "ty" z uczniami i to tylko pomaga w wzajemnej więzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Ta jasne IP: *.tpnets.com 12.10.04, 18:05 Trafi Ci się jakiś nowy nauczyciel, świńskie oczka itp, który to na pierwszej lekcji powie "Słuchajcie, mówmy sobie na ty" po czym patrząc Ci w oczy obleśnie się uśmiechnie. I będzie znowu lament, ale ze zwrotem przeciwnym "my nie chcemy, żeby nauczyciel mówił do nas na ty", "wkracza w naszą prywatność". I kołomyja od nowa, i znowu arytkuły, i wyrazy poparcia, wymówienia, odwołania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Pan dyrektor chyba z Krakowa pochodzi... IP: *.p.lodz.pl 12.10.04, 12:02 Dulszczyzna pachnie na wiele kilometrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AbandonAllHope Re: Konflikt w XXI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 13:53 no tak, fantastyczna nauczycielka... "swietnie uczyla" to dlaczego nic nie umiecie lolki?? Jak tam wypadla probna matura z ang u was?. troche myslcie. Poza tym, to nie wszystkie "grzeszki" pani profesor, moze ktos odwazny z jej klasy doda cos jeszcze, czy raczej boicie sie "zlego zrozumienia", he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AbandonAllHope Re: Konflikt w XXI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 14:15 mysle tak na marginesie ze pani S powinna dziekowac bonkowi ;), ze ja wyrzucil. Kto wie, jeszcze rok dluzej i do pani S. przyszedl by pan prokurator. (btw czy nazwisko "sowinska" jest przypadkowe? pan profesor sowinski sie moze obrazic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izo a w czym IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.10.04, 14:43 miala tanczyc?? w barchanowych gaciach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Byłam w tej szkole IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.10.04, 15:14 Ciekawe jaki jest prawdziwy powód zwolnienia tej pani nauczycielki,panie dyrektorze?Jedno co należy stwierdzić to to,że do sprawiedliwych pan nie należy! Krytukuje pan uczniów, nauczycieli,którzy są orginalni i mają całą masę pomysłów.Pozory jakie pan stwarza ...,ślepy zauważyłby złe intencje.Jeśli kogoś mieliby zwolnić z tej cudownej szkoły to PANA!!!Przez pana odeszło z niej WIELU WSPANIAŁYCH NAUCZYCIELI. Mam nadzieję,że ktoś w końcu zrobi w tej szkole porządek.A uczniowie nie odpuszczą tej kolejnej straty,bo póki co szkoła tak dobra kilka lat temu coraz bardziej traci na wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AbandonAllHope Re: Byłam w tej szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 15:29 Ja tez bylem w tej szkole, i uczyl mnie jeden "oryginalny" nauczyciel. Dla mnie wystarczy. Sorry, ale ja mam w dupie cala mase pomyslow, nie mam ochoty w nich uczestniczyc. Liceum nie jest dla mnie miejscem, w ktorym szukal bym czegos innego poza wiedza wymagana do przezycia na studiach. W kazdym innym aspekcie swietnie sobie radze sam, jak ktos ma z tym problemy, to do psychologa nie do szkoly. Ja chce tylko jednego - wiedzy, dzieki ktorej moge sie wybic dalej, a nie sluchania jakis farmazonow, jak 4 lata na polskim. Cale szczescie to juz za mna. Trzeba sie zdecydowac - albo jestesmy dorosli, i przyjmujemy zasady zblizone do tych panujacych w szkolach wyzszych, albo wracamy do gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sahowaty Re: Byłam w tej szkole IP: *.toya.net.pl 12.10.04, 15:59 AbandonAllHope współczuję ci twojego ograniczenia i ubogiego wnętrza(albo jego braku-bo jesteś pusty) życzę ci powodzenia na tym bezbarwnym świecie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Byłam w tej szkole IP: *.antioch-college.edu 12.10.04, 17:02 Łączę sie we współczuciu dla AbadonAllHope - został dogłębnie zmielony przez maszynkę zwana systemem edukacyjnym. Można tylko współczuć. Niesety też byłam w tej szkokle i zastanawiające, jak długo pan Bąk utrzymuje się na stanowsiku dyrektora. Kiedy zaczynałam edulację w XXI (a było to jakieś 9 sic! lat temu) wdydawało sie, że to wyjątkowo przyjaza uczniom szkoła. Niesety pan Bąk sprawdzający paznokcie, czy aby nie sa pomalowane, albo zmuszający dziewczyny do zmywania makijażu szybko rozwiał nasze złudzenia. Widać, że z casem robi się coraz gorzej, szkoda tylko tych dzieciaków i klku wspaniałych nauczycieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AbandonAllHope Re: Byłam w tej szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:48 Hanko, wytlumacz mi prosze co rozumiesz przez czlowieka zmielonego przez maszynke zwana systemem edukacyjnym. Z moich wyobrazen (prawdopodobnie niezwykle ubogich, wybacz, w koncu mmie zmielili) wylania się obraz ktory moze zupelnie do mnie nie przystawac. Moze uda ci sie poglebic swoje dla mnie wspolczucie i zechcesz nieco przyblizyc mi cos przez to rozumiesz - sproboje sie porownac i wyciagnac wnioski :). :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik Re: Byłam w tej szkole IP: *.am.lodz.pl 16.10.04, 13:14 trzymam z Toba AbandonAllHope. wszystkie te "dzieciaczki" broniace "luzu" w szkole to przyklad stopniowego (a moze raczej drastycznego) staczania sie zasad wychowania, poziomu wiedzy i motywacji do skonczenia szkoly - oby przebimbac i niczego nie daj Boze sie nie nauczyc.. szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś
swistak_anty_cialo_obce_w_uchu ja takze bylem. 12.10.04, 20:56 co racja to racja. zaczynalem ta szkole w 1997 i widzialem dokladnie to samo. kazda proba zmiany czegokolwiek konczyla sie tym, ze dostawalem po tylku. za soba mam badania psychologiczne, telefony swietnej pani pedagog m. cyniak do rodzicow, ze dziwnie sie zachowuje, testy narkotykowe [czarny ubior przeciez oznacza satanizm i dragi], dywaniki u p. baka, przeglad plyt, ktore akurat na przerwie pozyczalem kumplom... poza tym nabawilem sie naprawde ciezkiej depresji i bezsennosci [pozniej leczonej psychiatrycznie]. nie wspominajac juz o probie samobojczej w 3 klasie. i wiesz co bart? nie masz racji. przypomnij sobie kogo bardziej lubiles: jozefczykowa, krakowian i nawrockiego czy np. taka p. zeberkiewicz, mordal i baka... nie gadaj glupot, bo dobrze pamietam nasze reakcje na ich zastepstwa czy zajecia z nimi. przypomnij sobie dlaczego ze szkoly odeszla zolnierkiewicz [ta od wf dziewczyn]. tam nikt niczego oficjalnie nie mowi, same plotki i plaszczenie sie przed dyrektorem bakiem. proponuje przeprowadzic mala ankiete wsrod absolwentow [ bo oni juz sie nie boja ] jak postrzegaja swoje byle liceum i ilu z nich bylo w poradni dla trudnej mlodziezy na retkinii. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajka Re: ja takze bylem. IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 13.10.04, 00:27 skądś to znam, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABSOLWENT XXI PRAWDA O XXI IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 15:23 Nie wiem od czego mam zacząć swój wywód...może po prostu od tego, że nienawidzę tej szkoły?Że zamieniła 4 lata mojego życia w koszmar?A może poprostu napisze jak byłem poniżany i ośmieszany przez "KALINĘ"?Zdając do tej szkoły(dodam, iż z bardzo dobrymi wynikami) byłem pełen entuzjazmu i cieszyłem się, że będę mógł uczyć się w tej szkole.Dużo mówiło się,że ta buda daje młodemu człowiekowi szansę rozwoju...Niestety okazało się to totalną farsą!XXI to nic innego jak mała fabryczka,która chciałaby produkować marionetki,ludzi bezpłciowych, nie mających własnego zdania, a przy tym wykonując tylko polecenia nauczycieli i dyrekcji.Jeżeli byłeś tam "sobą" byłeś-szkodnikiem.To nic, że miałes ogromną wiedzę-minusem było to, że miałes swoje zdanie, albo to,że miałes sówj własny styl...Wystarczyło farbować włosy,malować paznokcie...i już byłeś szkodnikiem,którego trzeba było tępić.Nikt nie traktuje w tym liceum uczniów jak młodych ludzi,którzy już "coś" o życiu wiedzą i są "jacyś".Tam nie traktuje się uczniów nawet jak dzieci...Bo z dziećmi dorośli też czasami próbuja normalnie rozmawiać...tam nie ma rozmów...tam są tylko rozkazy...No i obelgi,wyzwiska skerowane w kierunku młodych ludzi np. przez Kaline.Normalne bylo usłyszeć od niej:"Powinieneś być w szkole specjalnej","Ty Głąbie", "Ty Debilu"...itd... Lekcje z nia to był istny terror(dla tych których nie lubiła).Grała na psychice uczniów,wyzywała, obrażała, poniżala, bo doskonale zdawala sobie sprawe z tego, że jest bezkarna!Teraz jako student myślę i wyrażam się z pogardą o tej PANI.Zarowno ona jak i Bąk są siebie warci...Czysta lanserka swojej osoby, robienie wszystkiego na pokaz...Jak chociaż raz na dwa tygodnie nie zjawił sie nikt z prasy i wywiadu nie udzielała Kalina bądz Bąku to było święto...Nienawidze WAS!!!!!I wiedzcie o tym!Mam nadzieję że to przeczytacie...P.S.To nie jest tylko moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
agus17 Re: PRAWDA O XXI 13.10.04, 18:55 Na temat XXI nic nie napisze bo nie jestem absolwenka, pamietam natomiast pana J. Baka kiedy byl nauczycielem w SP6 i uczyl mnie.... j.rosyjskiego...hyhyhyhy oraz przez moment byl moim wychowawca Rany.... jaka nuda i flaki z olejem Zero charyzmy... taki nikt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: PRAWDA O XXI IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.10.04, 12:15 Masz rację,to okropna nauczycielka.Najbardziej fałszywa osoba jaką znam.Udziela się społecznie i jej klasa też-tylko klasa nie na ochotnika.Spróbowałby się jej przeciwstawić.Powiedziałeś jej sekret a ona już wyjawniała na forum klasy. Wyzywanie uczniów,dziwne reakcje,rzucanie kredą,bo się zdenerwowała.To ma być pedagog? A czy ktoś pamięta imprezę na rocznicę szkoły z grilem,spotkanie absolwentów.Wtedy można było zobaczyć całą prawdę kto jest luzak,ale z kulturą a kto nie. Pani Kalińska,bo do profesora to wiele jej jeszcze brakuje,jest nagorszą osobą,fałszywą,podstępna i wredną.Nie zapomina złego,więc współczuję Wam jeśli kogoś uczy.Ludzie uciekajcie jeśli możecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: słowa, słowa, słowa IP: 212.191.129.* 14.10.04, 13:51 pada tu wiele słów krytyki i co z tego wynika, nic! każdy może ponarzekać, powiedzieć ten jest dobry a ten zły a gdzie działanie- nie ma go- wszyscy się boją i po kątach rozmawiają to wszystko szkodzi szkole, która tak prawdę mówiąc nie jest tak zła jak niektórzy piszą i uczniom. szkoła przyjazna uczniowi? tak się pisze, ale czy tak jest! a poza tym nie wszyscy, którzy w niej pracują są źli i nie lubią uczniów, jest wiele osób przyjaźnie nastawionych i poświęcających swój czas i energię dla ich dobra, czy tego nie widać? czy wszyscy są tacy beznadziejni!? Aga pozdrawiam Cię! Odpowiedz Link Zgłoś
agus17 Re: słowa, słowa, słowa 14.10.04, 20:43 Niestety ja szczescia do nauczycieli nie mialam Moze to tez chodzilo o "czasy" w ktorych poddawalam sie edukacji. I owe czasy nie pozwalaly na "wystepowanie z szeregu" i reakcje. A teraz coz... Mam kilku znajomych ktorzy sa nauczycielami Teraz ogladam to "z drugiej strony" brrrr... Wniosek nasuwa sie sam: zawsze bedzie konflikt interesow miedzy stronami uczniowie-nauczyciele ...tyle, ze teraz nauczyciele mniej a uczniowie wiecej moga Pozdrowka XXL-u! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: słowa, słowa, słowa IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.10.04, 12:21 Widzisz co można zrobić.Bąk trzyma sobie upodobanych nauczycieli.W tej szkole było,podkreślam BYŁO wielu wspaniałych nauczycieli: pani Kłos,Adler,nie pamiętam nazwisk,ale geograf (bynajmniej nie Płoszka),pani S.,Staniak,...można tu wymieniać,ale ich nie ma.Popatrz kto został?Czy to nie żenada.Szkoda mi tej szkoły,bo ukochałam swoje 4 w niej spędzone lata a teraz nawet nie ma do kogo wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: słowa, słowa, słowa IP: 195.28.179.* 15.10.04, 16:50 Tak...Pani Staniak byla rzeczywiscie swietna... zwlaszcza wtedy, jak wybiegala z klasy z placzem albo kladla sie nieszczesliwa na laweczce przed klasa. A moze chodzi Ci o te momenty gdy siedziala tepo wpatrzona w jeden punkt przez cala lekcje??? Boze, ludzie, zastanowcie sie, co piszecie!!! Jak mozesz twierdzic, ze ktos taki jest dobrym nauczycielem??? A pani Klos... O tak, rewelacja. Szkoda, ze kazdy bral korki z fizyki, zeby cos rozumiec. Aha! I jeszcze cos a propos pani Adler, ktora tez zostala przez Ciebie wymieniona jako ta "swietna". Czy widzisz jakas roznice miedzy zachowaniem tej anglistki a kretynskiej Adler? Sorry...dla mnie zajscie w ciaze ze swoim uczniem, ubieranie sie jak burdel mama i jej wdzieczenie sie do chlopakow w klasie bylo zalosne (baba miala ponad czterdziestke-dodam!).A dyrektor i tak byl cierpliwy. Zanim zaczniesz wyglaszac sady na temat nauczycieli, spojrz na nich obiektywnie! Odpowiedz Link Zgłoś
aniadob13 Re: słowa, słowa, słowa 18.10.04, 15:02 Cze! zupelnie sie z Toba zgadzam!!! Ciekawy ktory jestes rocznik? moze sie spotkalismy?(ja skonczylam w 95) A Staniakowa u nas tez robila takie cyrki. Zawsze powtarzala, ze dziewczeta powinny nosic apaszki bo to takie wabiki na chlopcow, zawsze tez miala obsesje, ze ktos z ostatniego rzedu mowi o nie brzydkie rzeczy!!! A co do p Adler to my tez nigdy nie moglismy "przetrawic" jej make-ap'u ala Morticia Adams! Odpowiedz Link Zgłoś
aniadob13 Re: słowa, słowa, słowa 18.10.04, 14:56 Pani Staniak? Wspaniala? Przeciez ona jest/byla niezrownowazona psychicznie? Ciagle plakala na zajeciach!!! Co do pAdler to tez mam watpliwosci, a byla moja wychowawczynia przez trzy lata. Owszem mila, ale zupelnie nie zajmowala sie osobami spoza swojej grupki ulubiencow. Ja do grona wspanialych pedagogow zaliczylabym pRynkowskiego od matematyki i pBaranowska od historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AbandonAllHope Re: Byłam w tej szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:12 Wybaczcie tak pozna reakcję, niestety, obowiązki wezwaly ;). Piszecie, że jestem pusty, a g**** o mnie wiecie, początkowo wydaje sie całkiem zabawne, jednak po chwili smutne. Moze jakas konstruktywna krytyka? Sprobojcie sami powiedziec, czego oczekujecie od liceum, moze otworzą mi się oczy ;), albo chociaż dostanę możliwość rewanżu :). buźka misie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina_C Re: Byłam w tej szkole IP: *.w-s.pl 12.10.04, 21:31 Z przykrością muszę stwierdzić, że również należalam do grona nieszceśników uczęszczających do XXI LO. Z przykrością, bo 4 lata spędzone w murach tej szkoły nie należały do najprzyjemniejszych - generalnie nie polecam tego miejsca. Atmosfera tam panująca tylko z pozoru jest "spoko". Pieczę nad każdym trybikiem tej machinerii sprawuje tylko i wyłącznie Wielki Pan Dyrektor Bąk, którego zdanie jest jedyne prawidzwe, niepodważalne.... Ze sprawiedliwością jakąkolwiek raczej cieżko - promuje sie uczniów, którzy mają "wpływowych " bądz znanych rodziców i własćiwie tylko tacy mają tzw "spokój". Cała reszta traktowana jest bezosobowo, zmuszna do salutowania na baczność ;) Wielce Panującemu Panu Dyrektorowi każdego dnia, kontrolowana na wypadek posiadania kolczyków w róznych częściach ciała, farbowanych włosów... Jeśli chodzi o panią od angielskiego to po prostu była zbyt oryginalna - nie była modelem "idealnego" nauczyciela (jakim na przykład jest pani "profesor" magister Katarzyna Józefczyk nauczycielka języka polskiego :>) Odpowiedz Link Zgłoś
swistak_anty_cialo_obce_w_uchu slow jeszcze kilka 12.10.04, 22:01 tu bym polemizowal... jozefa za mnie sporo podkladala glowy... bo najpokorniejszym uczniem nie bylem. byc moze mature zdawalas po 2001 roku. moze wtedy cos sie zmienilo... nie wiem, ale za moich czasow szybciej z nia mozna bylo sie dogadac niz z chetkowskim. wiem jak wygladala moja matura i jaki przepraszajacy wzrok miala, ze nic nie mogla zdzialac....to dluga historia i zdecydowanie nie na forum. grunt, ze nawet moi rodzice do tej pory twierdza, ze to liceum tylko mi zaszkodzilo. swoja droga bardzo ciekawe, ze tylu absolwentow mowi wlasnie w ten sposob o swoim bylym liceum. i pewnie nie chodzi tu o jakas celowa dyskredytacje tej placowki, bo co mielibysmy na celu? dlaczego nikt nigdy blizej nie przyjrzal sie atmosferze panujacej w tej szkole? wszystko co czytacie w gazetach jest robione tylko i wylacznie dla nich, dla mas, aby jak najwiecej rodzicow [tych bogatych i wplywowych] uwierzylo, iz jest to szkola dla ich dzieci. dlaczego do tej pory pracuje tam czlowiek, ktory juz dawno powinien byc na jakiejs rencie czy emeryturze? w bibliotece kiedys pracowala mgr gorska, mila starsza kobieta. to wlasnie ona po raz pierwszy uswiadomila mi, ze szkola ta jest skostniala, i jakie w niej panuja UKLADY. to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina_C Re: slow jeszcze kilka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.10.04, 22:29 Faktycznie, maturę pisałam w 2002 roku i Józefczykowa raczej dała nam popalić. > wszystko co czytacie w gazetach jest robione tylko i wylacznie dla nich, dla > mas, aby jak najwiecej rodzicow [tych bogatych i wplywowych] uwierzylo, iz jest > to szkola dla ich dzieci. Co do tych mediów, to gdy do szkoły chodziły córki znanej prezenterki łódzkiej TVP, to XXI LO było "dyżurnym" liceum dla "Exressu Ilustrowanego" oraz TVP3. Jeśli trzeba było napisać nonatkę o: rozpoczęciu roku, zakończeniu roku, studniówce, maturach, dniu wagarowicza (wtedy uczniowie XXI w czynie społecznym dokarmiają zające :D :D :D )walono gdzie?: Kopernika 2!!!. Widać, że dyrektor oprócz bycia dyktatorem jest też medialnym showmanem :) > w bibliotece kiedys pracowala mgr gorska, mila starsza kobieta. to wlasnie ona > po raz pierwszy uswiadomila mi, ze szkola ta jest skostniala, i jakie w niej > panuja UKLADY. To wiadmono. Wielce Panujący uwielbia potakiwaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
amrita Re: Konflikt w XXI LO 12.10.04, 15:40 Ciekawe jest jedno z ostatnich zdań, że nowy wychowawca im nie pasi bo jak poszaleli na wycieczce, to będą rozmowy z rodzicami. Z tą anglistką rozmów pewnie nie było i dlatego tak ją lubili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxman Re: Konflikt w XXI LO IP: *.tpnets.com 12.10.04, 15:45 >>Rozstania z XXI LO nie żałuje też nauczycielka. Mówi, że w "takiej szkole, z takim dyrektorem, w takiej atmosferze" nie mogłaby dalej pracować<< I tutaj mamy sprawę wyjaśnioną. To chora atmosfera XXI LO powoduje że nie tylko uczniom ale i nauczycielom, najwyraźneij zaczyna odbijać. Najwyższy czas na zmiany personalne na najwyższym szczeblu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieabsolwentka Re: Konflikt w XXI LO IP: *.toya.net.pl 12.10.04, 17:14 Pani Maria P. byłaby dumna z Pana Janusza B. Ten tandem mógłby zrewolucjonizować oświatę w całym kosmosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RiFRaF Re: Konflikt w XXI LO IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.10.04, 17:27 czemu akurat Sowinska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hota1910 Re: Konflikt w XXI LO IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 12.10.04, 22:27 Sowińska w okopach Woli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeHQ Nauczycielka też człowiek !! IP: *.retsat1.com.pl 12.10.04, 21:46 Znowóż czepiają się niczego! MAMY TĘ DEMOKRACJĘ W KRAJU CZY NIE ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bączek Re: Nauczycielka też człowiek !! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 22:50 No i co szanowny Panie redaktorze Markowski!? A może by tak po tekstach z forum wysnuwac wnioski i napisac następny artykuł o strzasznym dyrektorze i jeszcze gorszej atmosferze? Współczujemy Panu, wszystkim dyrektorom, nauczycielom i uczniom wszystkich szkół, o których Pan pisze. Tak trzymać! Przecież opinie wszystkich sfrustrowanych absolwentów, którym było dobrze i nie dobrze sa prawdziwe i niepodważalne. Ale na marginesie, to czarne stroje, długie paznokcie i makijaż uczennic to kompletna wpadka dyrektora, nie mająca nic w spólnego z wychowaniem, tradycja i edukacją. Ale pomijając te drobne potknięcia dyrektora, to nich Pan Panie redaktorze w reszcie się zdecyduje, czy niszczymy człowieka!!! czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meka Re: Konflikt w XXI LO IP: *.toya.net.pl 12.10.04, 23:35 A ja sie wygłupiać nie bede:D wiecie kim jestem i co sądze o dyrze a jak nie wiecie to znaczy że nie macie wiedzieć:) moge jedynie stwierdzić że jest on niepoważny:) jego cudowne i niepowtarzalne zakazy są wyjątkowo wybiórcze i tak np. chodzić w szerokich spodniach nie mogli wybrańcy:D Cóż... pragnę powiedzieć tylko tyle: że przez 4 lata ten człowiek nie sprawdził sie w mym skromnym przypadku jako pedagog - z ruska nic nie umiem jak i reszta mojej klasy zaś dziekuje pani, gdyż tak sie do opisanej w artykule osoby zwracałem, za to że jakoś w pół roku wytłumaczyła mi o co chodzi w tym angielskim! z jej pomocą i korepetytorki udało mi sie z ucznia 3-kowego stać 5kowym i tak też zdać mature... Nie wiem czy tak wielkim grzechem był fakt iż na nas nie krzyczała i nie groziła nam niczym.. sami oceńcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: Konflikt w XXI LO IP: *.b.pppool.de 13.10.04, 12:31 dzieki Meka, chciaż nie wiem, kim jesteś, hhhhh, kto miał tróje a wyciągnął na 5? nie pamiętam wybacz, ale gratuluje i czuje satysfakcje. mam nadzieje, ze nie bedzie oskarżen ze mature za ciebie napisałam ,czy co jeszcze Bąku wymyśli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Konflikt w XXI LO IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.10.04, 12:27 Aga nie wiesz kim jest MeKa.Cienka z Ciebie babka.Każda fajna dziewczyna w szkole to wie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caitlin Re: Konflikt w XXI LO IP: 195.28.179.* 15.10.04, 16:58 A ja uwazam, ze u dyrektora sie mozna bylo nauczyc! Moim zdaniem on jest dobrym nauczycielem! Bez zadnych korkow zdalam mature z rosyjskiego...na 5!!! Pozdro, Mareczku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana_też_absolwentk Re: Konflikt w XXI LO IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 13.10.04, 00:18 myślę, że bąk (mała litera- celowo) utrzymuje się tak długo na tym stołku, gdyż ktoś znaczący go tam wsadził i dlatego czuje się tam tak pewnie. podzielam opinie, że jest to beznadziejny nauczyciel, ale przede wszystkim żaden pedagog! Zasmuciła mnie wiadomość o tym, że p. Górska już nie pracuje w bibliotece, gdyż rzeczywiście była osobą Rozmawiającą Z Uczniami, a takich brakowało i -jak widać- brakuje w tej szkole coraz bardziej... Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeahman Aga to pozytywna osoba! nie mów jak nie znasz! IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 09:14 Znam bardzo dobrze ową pani anglistke i moge powiedzieć z pełną satysfakcją że to wspaniała i wyjątkowa dziewczyna jesteśmy przyjaciółmi i jej podjście do życia jest godne uwagi i naśladowania ma bardzo ambitne i nietuzinkowe cele.. dla niej nie ma żeczy niemożliwych wystarczy chcieć... ja tam bym chciał żeby mogła wpajać takie idee moim dzieciom ..gdybym je miał ewentualnie... ; ) pozdro Agi ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Aga to pozytywna osoba! nie mów jak nie znasz IP: *.b.pppool.de 13.10.04, 12:39 Mój Tomuś kochany!!! Zaczerwieniłam sie... Buzial. ps widzę postępy w ortografii...gratul! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa_w Re: Konflikt w XXI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:47 Nie rozumiem oburzonych. Osobowość Bąka jest powszechnie znana. Jeśli Wam się nie podobają jego metody to po jaką cholerę poszliście do tej szkoły? Może dlatego że jest modna, inni tam szli, może jest dobra. Potem okazało się, że to Wy nie pasujecie do norm wymyslonych przez Bąka. W Łodzi jest ok. 50 liceów - możecie się przenieść, a zostawcie nam to jedno które ma swoje normy, swoje dziwadła i w którym wielu z nas czuje się dobrze. Jak idę na imprezę lubię się "wymalować", zrobić dziwną fryzurę, ale może to i lepiej że w szkole nie ma takich przedstawień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: Konflikt w XXI LO IP: *.b.pppool.de 13.10.04, 12:48 Ewa, może otworze Ci oczy.... szkoła nie należy do dyrektora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa_w Re: Konflikt w XXI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:09 masz rację - ale jesli dyrektor jest osobowością - to wiedziałaś w co się pakujesz. Nie krytykuje Twojego podejścia do sprawy, że Ci się on nie podoba, krytykuję co najwyżej Twoją decyzję o wyborze szkoły. Chyba byłaś świadoma tego co tam zastaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: Konflikt w XXI LO IP: 195.28.179.* 15.10.04, 17:02 Popieram! Przez 4 lata chodzialam umalowana do szkoly i nigdy nikt mi nic nie powiedzial, a dodam, ze bylam w klasie z rosyjskim. Po prostu sie z tym nie afiszowalam. I gdyby nasza anglistka robila to samo, nic by jej sie nie stalo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Konflikt w XXI LO IP: *.lodz.mm.pl 15.10.04, 17:28 ja tez sie maluje, maluje paznokcie i nikt mi jeszcze uwagi nie zwrocil, a mam rosyjski z bąkiem i siedze w pierwszej laweczce :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomowni Re: Konflikt w XXI LO IP: 212.191.129.* 13.10.04, 11:09 my chodzimy do tej szkoly i wiemy jak bylo naprawde!!!nasz kochaniutki dyrektor jest despota a pani profesor po prostu stanela ponad tym wszystkim i nie chciala znizac sie do poziomu swoich oszczercow!!!mama tez wpoila mi ta zasade_omijaj gowno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Konflikt w XXI LO IP: *.b.pppool.de 13.10.04, 12:46 znow ostro, ale prawda swięta.... tylko niestety to gównojest za duże, zebym je ominęla, trzeba będzie wreszcie posprzątać.... Odpowiedz Link Zgłoś