Dodaj do ulubionych

Nalot strażników na Rynek Bałucki

IP: 212.51.205.* 22.10.04, 07:12
Kolejny sukces łódzkich strażników. Zapomnieli dodać, że zarekwirowali też 3
pary nielegalnie sprwadzonych sznurówek, 5 litrów zsiadłego mleka oraz
wystawiono w mandaty za sprzedaż czosnku bez zezwolenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: html Re: Fanfaronada, IP: *.toya.net.pl 22.10.04, 07:35
      a będzie, jak zwykle. Akcja pod publikę. SM nie jest zainteresowana walką z
      handlarzami. Po co się wikłać w konflikt bez końca? Lepiej już zakładać
      maluczkim blokady na koła.
      • michael00 Niech się maluczki nauczy 22.10.04, 07:57
        Gość portalu: html napisał(a):

> a będzie, jak zwykle. Akcja pod publikę. SM nie jest zainteresowana walką z
        > handlarzami. Po co się wikłać w konflikt bez końca? Lepiej już zakładać
        > maluczkim blokady na koła.

w ten sposoób może, skoro inaczej do niego nie trafia, żeby nie stawać gdzie nie wolno.
    • Gość: Wzruszony Cóż za bohaterstwo. Jestem wzruszony do łez. IP: *.client.comcast.net 22.10.04, 08:01
      • Gość: literka m Re: Cóż za bohaterstwo. Jestem wzruszony do łez. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 08:39
        takie wlsnie komentarze moga zniechecac do prowadczenia walki z przemytnikami.
        Pod publiczke to przedewszystkim napisany jest artykul, akcja byly normalny i
        wiecej takich jest potrzebnych. Z jednej strony narzekamy, ze prawo jawnie jest
        lamane, z drugiej - kiedy podejmuje sie takie akcje - wysmiewamy mundurowych.
        Polacy, o co Wam chodzi ?
        • Gość: html Re: O co chodzi? IP: *.toya.net.pl 22.10.04, 17:31
          Dobrze powiem. 14 dni temu na ulicy Piotrkowskiej przez 120 minut stały dwa
          samochody. W miejscu niedozwolonym do zatrzymywania się. Co to za samochody?
          Otóż, to. "Rutkowski Patrol". Na moją uwagę do strażnika miejskiego, dlaczego
          nie reaguje wobec tych aut, skoro tak gorliwie blokuje inne, odpowiedział:
          Gdybym tylko spróbował, szybko przestałbym pracować. Czyli co? Prawo dla równych
          i równiejszych? Przesadzam? Może, ale już nie mam zaufania do strażników
          miejskich. Są dobrzy jak pracują w kulturze (Teatr Nowy) bądź pilnują porządku
          na sesji RM wypraszając b. Prezydenta i wojewodę (Bohdanowicza). Może mało
          przykładów?
    • Gość: S.N. Re: Nalot strażników na Rynek Bałucki IP: *.zdnet.com.pl 22.10.04, 09:12
      Proceder będzie się nasilał z uwagi na wzrost obciążeń podatkowych papierosów i
      wódki. Nic się na to nie poradzi dotąd, dopóki zyski będą przewyższać
      ewentualne ryzyko. Teoretycznie są dwie możliwożliwości: 1 podnieść ceny na
      Białorusi i Ukrainie - nie jest zbyt prawdopodobne, 2 obniżyć podatki na ww
      towary w Polsce, wtedy proceder nie będzie opłacalny (przykład już jest po
      obniżeniu akcyzy na wódkę sprzedaż legalna wzrosła, a przemyt zmniejszył się).
      Mnie nie wzruszają zbytnio teksty, że "państwo traci". Widzę bardzo dobrze co
      się dzieje, i wiem że "państwo" jest w stanie zmarnować każde pieniądze.
      Najwyżej Jaruga Nowacka nie kupi sobie najnowszego BMW, lub nie wyda więcej niż
      53 tys zł w knajpie (jak to czyniła do tej pory).

pozdrawiam
      S.N.
    • Gość: iwka Re: Nalot strażników na Rynek Bałucki IP: *.uml.lodz.pl 22.10.04, 11:33
      Nareszcie , BRAWO PANOWIE z tym elementem tak trzeba, mordy zakapiorskie, łapy
      pocięte i wulgarne slownictwo to obraz z jakim mozemy spotkac sie na tym rynku,
      az strach przechodzic w okolicy polowe z nich to dla przykładu polozylabym na
      srodku i palami wybijala z glowy handel alkoholem i papierosami, bo do takich
      tluków to nie dotrze jak sie mowi po polsku oni sa juz wyzuci z jakiegokolwiek
      myslenia to polmozgi .Lapac lac i jeszcze raz lac!!!
    • Gość: ja Re: Nalot strażników na Rynek Bałucki IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 22.10.04, 20:14
      Wystarczyloby, zeby chodzac po rynku cokolwiek widzieli, patrol co kilka minut
      i nie ma problemu, bo zawsze wystawia kogos do zlapania, ilosc towaru
      zarekwirowanego jest zenujaca, tyle sprzedaje sie w godzine w kiepski dzien.
      Niech nie biora lapowek i tylko beda, wystarczy.
      • camelot Re: Nalot strażników na Rynek Bałucki 22.10.04, 21:27
        A dlaczego takich działań nie robi nasza dzielnie strzelająca policja???? Oni
        są tylko do przemieszczania się w radiowozach i grania na komputerach. Nie
        społeczeństwo się samo broni ale niech płaci podatki na utrzymanie policji.
        • camelot Re: Nalot strażników na Rynek Bałucki 22.10.04, 21:29
          A dlaczego takich działań nie robi nasza dzielnie strzelająca policja (39 kul
          do dwóch nastolatków pod Poznaniem)???? Oni są tylko do przemieszczania się w
          radiowozach i grania na komputerach. Niech społeczeństwo się samo broni ale
          niech płaci podatki na utrzymanie policji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka