Gość: erni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 20:54 Low cost Lotu rusza 1 lutego z Krakowa. ch-aviation.ch/news.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MarcinK Re: LOW-COST LOTU RUSZA 1 LUTEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 21:11 Co za bzdura ... MK Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: LOW-COST LOTU RUSZA 1 LUTEGO 24.10.04, 21:33 23.10.2004 LOT (LO/Warsaw) is reportedly planning to start low-cost operations out of Krakow using two B737-300s on February 1. Hm, nie wiem co myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: LOW-COST LOTU RUSZA 1 LUTEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 21:46 Dokładnie to co napisano: że ktoś powiedział, że low cost LOTu od lutego będzie miał połączenia z Krakowa. Połączenia... MK Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: LOW-COST LOTU RUSZA 1 LUTEGO 24.10.04, 21:52 Aha. Mam nadzieję, że tylko połączenia, a nie będzie to wstęp do tworzenia bazy... == PRIV - > Marcinie, nie wiesz może czemu łódzcy Młodzi Demokraci nie odpowiadają na maile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: LOW-COST LOTU RUSZA 1 LUTEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 22:01 No wiesz, baza też musi gdzieś być. Jak Lublinek się nie rozbuduje to pewnię będzie gdzie indziej. Ale prywatnie nie podejrzewam, że w Krakowie. I nie mylmy bazy z siedzibą MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: BAZA W KRAKOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 22:29 LOT is planning to start operations of its proposed low-cost carrier on February 1, 2005. It is reportedly looking at basing several B737s in Krakow. www.luchtzak.be/article-topic-38.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joozek Re: BAZA W KRAKOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:03 Taaa. A ja czytałem, że nie w Krakowie tylko w Modlinie. O krakowie była mowa daaawno temu. Jajeczko częściowo nieświerze. Joozuś Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: BAZA W KRAKOWIE 25.10.04, 00:40 Gość portalu: Joozek napisał(a): > Taaa. A ja czytałem, że nie w Krakowie tylko w Modlinie. O krakowie była mowa > daaawno temu. Jajeczko częściowo nieświerze. > > Joozuś O! A kiedy kolega to czytał? Bo to chyba news z połowy przyszłego roku. Modlin ma szanse być lotniskiem dla tanich linii dopiero wtedy, gdy rząd przeznaczy z budżetu centralnego 50 mln złotych na doinwestowanie infrastruktury. Na dzien dzisiejszy zostaje mimo wszystko Kraków. Radzę dokładniej zapoznać się z treścią materiałów prasowych. Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
default_user A tutaj wzmiankowana notatka prasowa 25.10.04, 00:47 Wylecą z Okęcia do Modlina? Sejmowa komisja infrastruktury chce 50 mln zł na przystosowanie lotniska w Modlinie do obsługi tanich linii lotniczych. Oznaczałoby to odciążenie warszawskiego Okęcia Wiceminister infrastruktury Witold Górski zaprzeczył w czasie piątkowego posiedzenia sejmowej komisji infrastruktury, że zapadła już decyzja w sprawie budowy alternatywnego lotniska dla Warszawy. Potwierdził natomiast, że jest plan uruchomienia w podwarszawskim Modlinie lotniska dla tanich linii, lotów czarterowych i małych samolotów prywatnych. Modlińśki port miałby zacząć przyjmować pasażerów już na wiosnę przyszłego roku. Jak zapewniał przewodniczacy komisji Janusz Piechociński (PSL), który domagał się pieniędzy dla Modlina, tamtejsze wojskowe lotnisko można szybko i tanio przystosować dla ruchu cywilnego. Górski przyznał, że zgadza się na to wojsko, które jest właścicielem terenu lotniska. Podstawowa infrastruktura lotnicza w Modlinie już jest; trzeba tylko zbudować terminal dla pasażerów i dostosować systemy lotniskowe do obsługi samolotów cywilnych. Jak wynika z obrad sejmowej komisji, inwestycja miałaby być w całości finansowana z pieniędzy publicznych. Co oznaczałoby dla pasażerów przeniesienie tanich przewoźników do Modlina? Przede wszystkim dłuższe dojazdy na lotnisko - dziś wszystkie tanie linie latają z Okęcia (terminal Etiuda). Resort chciałby również przenieść do Modlina uciążliwe dla mieszkańców Warszawy loty nocne - od 22 do 6 rano. [gazeta.pl] Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: LOW-COST LOTU RUSZA 1 LUTEGO 24.10.04, 22:46 Hm. Przy zbieraniu załogi firma miała ambitne plany RUSZYĆ na jesieni tego roku. Później przeczytaliśmy,że jesienią a i owszem,ale tylko (może) czartery. Teraz czytamy o dniu 1 lutego. Jak zobaczę,to uwierzę :] Odpowiedz Link Zgłoś
hubar W Łodzi powstała nowa linia lotnicza 30.10.04, 20:25 W Łodzi powstała nowa linia lotnicza. Nowy Przewoźnik, jak brzmi jej tymczasowa nazwa, to spółka ze stuprocentowym udziałem Polskich Linii Lotniczych "Lot". Jej prezesem został łodzianin Piotr Kociołek. Nowy Przewoźnik przejmie od "Lotu" połączenia czarterowe, czyli loty na zamówienie, wykonywane na potrzeby np. biur turystycznych. Na początku przyszłego roku linia zamierza uruchomić własne, stałe połączenia lotnicze. Nowy Przewoźnik ma być tzw. tanim przewoźnikiem, oferującym bilety lotnicze po niskich cenach. Samoloty Nowego Przewoźnika mogłyby latać z łódzkiego Lublinka. (pij) - Express Ilustrowany lodz.naszemiasto.pl/gospodarka/415264.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: W Łodzi powstała nowa linia lotnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:47 Samoloty Nowego Przewoźnika mogłyby także bazować w Łodzi. Ale na to potrzeba funduszy, a nikt w tym mieście nie myśli perspektywicznie. MK Odpowiedz Link Zgłoś