Gość: Slobo D. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 16:22 Koledzy z białostockiego forum próbowali rozszyfrować moją. A skąd sie wzięły wasze? I podajcie przykłady najbardziej "chorych" ksywek oraz historii ich powstania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pepe Re: Ksywka/ nick / itp..... IP: 213.25.90.* 26.08.01, 17:09 stałem sobie w bibliotece Uniwersytetu w Salonikach 16.06 ok 12.29, ok. 5 minut po odkryciu forum łódzkiego, napisałem swoje zdanie odnośnie odholowywania źle zaparkowanych pojazdów na parkingi policyjne i zauważyłem wolne pole zatytułowane ''gość portalu''. Wpisałem pierwszą rzecz, która przyszła mi do głowy, bo byłem głodny i chciałem już iść na lunch do kantyny (po 13 robiło się tłoczno). Chwilę wcześniej słyszałem dowcip, którego bohaterem był Pepe, co mogło być nie bez znaczenia. Ale tak naprawdę to nie jestem w stanie odtworzyć emocji i stanu umysłu, jaki w tamtej chwili mi towarzyszył, i który spowodował, że narodził się pepe, aktywny forumowicz, wyróżniony m.in. prestiżowym kubkiem Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Ksywka/ nick / itp..... 26.08.01, 19:39 ponieważ trudno wymyślać skróty szuka się ich w aktualnej sytuacji. do forum logowałem się "ja sam" stąd cały ten nick. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zonk19 Re: Ksywka/ nick / itp..... 26.08.01, 19:56 Siedzialem sobie z qmplem w lawce podczas lekcji matematyki w moim LO,strasznie sie nudzilem,jak na kazdej lekcji matmy zreszta:))(nie ten umysl) To wyszlo tak spontanicznie.... wymsknelo mi sie i krzyknalem ZONK! Wszyscy sie na mnie spojrzeli,babka rowniez:) Udalo mi sie to odkrecic,przeprosilem i nawet do tablicy nie musialem isc :)) Heh ale zonk pozostal:))) Pozdrow.! Odpowiedz Link Zgłoś
kostas Re: Ksywka/ nick / itp..... 26.08.01, 20:27 w moim przypadku nie było żadnych skojarzeń ani spontaniczności; czysta chłodna kalkulacja - jak w przypadku pewnego (jak sam o sobie pisze) "wygenerowanego stwora Gazety.pl" :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Ksywka/ nick / itp..... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.08.01, 22:02 Tak mi się jakoś spodobało. Odpowiedz Link Zgłoś
caffee Re: Ksywka/ nick / itp..... 27.08.01, 08:42 Mój nick to angielska wersja ksywki, którą wymyślili moi przyjaciele jeszcze za szczeniackich czasów. pozdr. caffee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamek Re: Ksywka/ nick / itp..... IP: *.mnc.pl 27.08.01, 09:45 Mój nick też jest już starodawny (aż z podstawówki). Pochodzi od nazwiska, które brzmi... nie, za dużo chcielibyście wiedzieć! (może kiedyś..., a może ktoś się domyśla?...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u79 Re: Ksywka/ nick / itp..... IP: *.retsat1.com.pl 27.08.01, 09:33 Gość portalu: Slobo D. napisał(a): > Koledzy z białostockiego forum próbowali rozszyfrować moją. > A skąd sie wzięły wasze? Heh... wer. 1) Dawno, dawno temu, byla taka gra komputerowa, co sie zwala Doom :-) Nie bede teraz roztrzasac, czy ta gra byla fajna, czy nie... wazne, ze miala rowniez druga czesc. W tej grze, robilem save''y (co chyba jest zrozumiale) i nazywalem je tak, jak nazywal sie poziom, na ktorym akurat gralem. Druga plansza Doom''a II nazywala sie Underhalls, a ze sie przejezyczylem (pomylily mi sie przyciski na klawiaturze) zostalo Underhill... wer. 2) Bardzo lubie Tolkiena. W jego trylogii, glowny bohater Frodo, uciekajac zmnienia tozsamosc wlasnie na Underhill... Polaczylem te dwie anegdotki i teraz tak wlasnie przedstawia sie historia mojego ''nick''a''. Cyferki oznaczaja rok urodzenia. Niestety, nie moge logowac sie w ten sposob jako gosc portalu, poniewaz programisci nie przewidzieli, ze nick moze miec wiecej niz 8 znakow i musialem skrocic do u79. pozdr. Underhill ''79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Ksywka/ nick / itp..... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 17:01 Moja jeszcze ze szkoły podstawowej. Najpierw nadaną - żeby się ze mnie pośmiać, potem wszyscy się przyzwyczaili a ja polubiłam, teraz działa jak symbol Zwycięstwa!!! (patrz: wątek "dysgrafia...") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitekp Re: Ksywka/ nick / itp..... IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 27.08.01, 17:09 Nitek to od nazwiska a p to imie. BYe Odpowiedz Link Zgłoś