Gość: Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 19:24 Gwara warszawska funkcjonuje np. na Pradze wśród RODOWITYCH ( coraz mniej licznych - niestety) warszawiaków .Zapraszam. A czy w Łodzi istnieje jakaś gwara? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: GWARA W ŁODZI IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.08.01, 21:27 Czyżby nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slobo D. Re: GWARA W ŁODZI IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 14:04 Moze jako takiej nie ma ale jakis czas temu Gazeta Lodzka robila slownik polsko- lodzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slobo D. Re: GWARA W ŁODZI IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 14:05 Moze jako takiej nie ma ale jakis czas temu Gazeta Lodzka robila slownik polsko- lodzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: GWARA W ŁODZI IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 14:36 Ja chodziłam "na podwyrko" i "schodziłam" z tramwaju, ale mama strasznie mnie za to tępiła. A propos gwary: patrz wątek "Zagadka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NINNA Re: GWARA W ŁODZI IP: 138.227.189.* 28.08.01, 08:16 Ja jechalam autobusem i tramwajem do krancowki uzywajac migawke, chodzilam na miasto,itp, itd.. //NINNA Odpowiedz Link Zgłoś