Dodaj do ulubionych

Fikcyjne zerówki - cd.

IP: *.fic.uni.lodz.pl 04.11.04, 21:55
Ja też miałem w liceum trenera, też zresztą koszykarek, ale nigdy nie
zdarzało się aby był nieobecny. Nawet kibicowaliśmy jego drużynie. A i
zerówek wtedy nie było. Ale to było dawno, jakby w innej Polsce ...

Pozdrawiam. Paweł.
Obserwuj wątek
    • Gość: jejku gazetka szkolna? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.11.04, 22:15
      mam wrażenie, że powoli Gazeta Łódzka zamienia się w gazetkę szkolną
      może szkoda pieniędzy na drukarnię? uczniowie po lekcjach odbiją na ksero i
      zostawią dla chętnych w bibliotece
    • Gość: Michał M. Re: Fikcyjne zerówki - cd. IP: 80.51.227.* 05.11.04, 10:22
      W XXVI LO mieliśmy takiego nauczyciela, który nazywał się Łukowski (albo
      Łukomski - już nie pamiętam). Mieliśmy z nim WOS. Koniecznie miusiał ten
      przedmiot być w maturalnej klasie. Ile razy przyszedł nauczyciel? Chyba raz
      albo dwa żeby nam opowiedzieć jaka wspaniała jest Unia Demokratyczna. Był jej
      członkiem i zamiast na lekcjach bywa na zebraniach.

I nie dało się dłużej pospać - WOS był w środku dnia :(
      • Gość: Jacek Re: Fikcyjne zerówki - cd. IP: *.toya.net.pl 05.11.04, 19:28
        krytykujmy nauczycieli!!!krytykujmy lekarzy!!!krytykujmy,bo fajnie jest!!!a
        kogo to wszystko obchodzi?!
    • Gość: helga Re: Fikcyjne zerówki - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:36
      Obchodzi uczniów i ich rodziców. Interwencje szkolne są potrzebne, bo
      szkolnictwo jest chore, przydałoby się głębokie "wejrzenie" w tematykę i
      wyobraźnia. Poza tym niektóre tematy dotyczą nie tylko jednej szkoły ale całej
      oświaty i wtedy należałoby dotrzeć do źródeł zła. Natomiast interwencje na
      szybko przynoszą więcej szkody niż pożytku. Warto również sprawdzać po czasie
      efektywność interwencji. Powodzenia.
      • Gość: wielbicielka Re: Fikcyjne zerówki - cd. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.04, 21:41
        Nagroda, nagroda dla Wielkiego Redaktora! Sensacja!!! Skandal!!! Wyrzucić
        nauczyciela i oczywiście dyrektora szkoły!
        A może by tak wreszcie wyrzucić redaktora?!!! Łodzianie, Polacy módlmy się, aby
        wreszcie p. redaktor Markowski przestał pisać o oświacie!!!
        Redaktorze Naczelny, Redakcjo, Gazeto litości!
    • Gość: kiernan Re: Fikcyjne zerówki - cd. IP: *.toya.net.pl 05.11.04, 23:35
      A to Darku wpadłeś! Czyżby układy miały się już nie przydać..? Nie chce się
      wierzyć. I jeszcze ten hotel… hmm, wyszło niezręcznie :)
      To o takich rzeczach mówi się już głośno??
      „Primus inter pares” nie musi się z niczego tłumaczyć. Wszyscy są równi, nie ma
      …równiejszych…
      p.s.
      Zrezygnujesz z koszykarek czy z wygodnej pozycji w szkole?
    • Gość: Boss Re: Fikcyjne zerówki - cd. IP: *.toya.net.pl 07.11.04, 13:11
      Myślę ze Wydział Edukacji jako nadzorujacy pracę szkoł powinien sprawdzić czy w
      okresie zwolnienia lekarskiego w szkole - w więc mając płacone wynagrodzenie za
      czas choroby z budżetu szkoły- jako trener ten sam nauczyciel był na zawodach
      swojego klubu. Bo jeśli tak to taka sytuacja jest prawnie jasna - wyłudzenie
      nienależnego świadczenia w zakładzie pracy.A dyrektor szkoły powinien
      zdecydować co jest dla uczniów ważniejsze lekcje czy splendor posiadania
      trenera, który często zamiast zajęć prowadzi inne zajęcia w innym miejscu i jak
      sadzę za oba dostaje pieniądze, a podobno tych w szkolnictwie stale brakuje.
      Może więc przy okazji tej wpadki należy uczulić na sprawę pozostałe szkoły i
      kluby sportowe - nawet jeśli nie podlegają tej samej instytucji to też są
      utrzymywane częściowo przez Miasto.
      • Gość: Ja Re: Fikcyjne zerówki - cd. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 18:47
        Myślę, że Markowski znajduje sensacje by więcej zarabiac. A co ma zrobić i jak
        ma dobrze funkcjonować oświata, gdy na wszystko nie ma pieniedzy ?
        Trener w klubie zarabia 300 zł. Kto może z tego wyżyć?
        Wiec musi gdzieś pracowac, zeby trzymac sie na powierzchni.
        A jak podzieli sie wf i powie, ze nie moga pracowac w klubie to kto za te 300
        zl bedzie tam pracował?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka