lennon1 05.11.04, 16:00 Tabuny policji, helikopter latający od dobrej godziny. Wszystko po to żeby kilku panów mogło sobie podobno oglądać mecz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel-strzalka no przecież że my 05.11.04, 16:08 ten głupi helikopter przez długi czas nie dawał mi spokoju latając nad moim blokiem, na szczęście teraz poleciał już na drugą strone miasta ciekawe jak reagowali na ten pochód pasażerowie autobusów ktore utknęły w gogantycznym korku na Al. Piłsudskiego :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Kto za to zapłaci 05.11.04, 16:20 Właśnie zablokowano okolice dworca. Jak ktoś chce się dostać na Retkinie to omijać to miejsce z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: Kto za to zapłaci 05.11.04, 17:06 pf. zenujace paraigrzyska w centrum lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Kto za to zapłaci 05.11.04, 17:10 lennon1 napisał: > Właśnie zablokowano okolice dworca. Jak ktoś chce się dostać na Retkinie to > omijać to miejsce z daleka. Tjaaa, teraz mi to mówisz, jak już się wystałem ponad godzinę M..M Odpowiedz Link Zgłoś
omega115 Re: Kto za to zapłaci 05.11.04, 17:10 lennon1 napisał: > Tabuny policji, helikopter latający od dobrej godziny. Wszystko po to żeby > kilku panów mogło sobie podobno oglądać mecz. To jakś paranoja. Chuba najwyższy czas aby pseudokibice zaczęli ponosić rzeczywistą odpowiedzialność za to co wyprawiają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pysiek Re: Kto za to zapłaci IP: *.tpnets.com 05.11.04, 18:20 Chyba od tego jest helikopter zeby latał :) szkoda mi ciebie ze nie rozumiesz czym sa derby dla kibiców i nigdy tego nie zrozumiesz , zreszta to nie wina kibiców ze UM łodzi zaproponował akurat taki termin meczu, ale jak ci sie nie podoba to zawsze mozesz sie wyprowadzic z Łodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Kto za to zapłaci IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 05.11.04, 19:35 Zaden termin nie jest dobry, jesli trzeba angazowac taka ochrone. A wyprowadzic sie z Lodzi to sam mozesz ":)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helga Re: Kto za to zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 18:27 Taksówkarz mi powiedział, że ochrona meczu kosztowała 700 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Kto za to zapłaci 05.11.04, 19:18 Coż tam się teraz dzieje?? Za oknem słyszę strzały, wycie syren... Podbiegam do okna, nad koroną stadionu unosi się dym. Fajerweki to jeno, czy już zamieszki? M..M Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Kto za to zapłaci 05.11.04, 19:31 Ucichło, dym sie rozwiał, więc pewnie to pierwsze Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
dzekil Zapłacimy wszyscy z naszych podatków 08.11.04, 22:22 Pozwole sobie na małe podsumowanie kosztów "okołoderbowych" - nie bezpośrednich kosztów samego meczu, ale tych jakie poniesie lub już poniosło nasze miasto, a tym samym my wszyscy. Jesli komus coś wpadło do głowy to niech śmiało dodaje. Jestem zażenowany tym, że wszyscy, jako mieszkańcy Łodzi, musimy ponosić takie koszty. W piatek popołudniu, jak każdy kto w tym czasie wracał z pracy czy szkoły wie jakie były korki na ulicach i ile trwało przejechanie przez miasto. Ciekawi mnie ile kosztowała akcja zabezpieczenia przez Policję tej kolumny podpitych kibiców. O niezapłaconych biletach MPK juz nie wspominam - niestety o bezpieczeństwie pasażerów narażonych na zaczepki ze strony pijanych kibiców (sam tego doświadczyłem) nie było co marzyć. Ciekawe czy gdybym zadzwonił na Policję i powiedział, że potrzebuję ochrony to otrzymałbym taka eskortę jaką miała owa kolumna, która sparaliżowała ruch w całym mieście. Tylu policyjnych samochodów i krążacego w kółko nad miastem helikopteru to ja jeszcze nie widziałem. Faktem jest, że w piatek z racji na mecz i obawy o swoje bezpieczeństwo zrezygnowałem ze spędzenia czasu poza domem... Wracając jednak do wyliczanki kosztów - dziś w tramwaju słyszałem relację pewnej pani - żony zagorzałego kibica, która wyszła ze stadionu po meczu oldbojów (z obawy o swoje bezpieczeństwo). Mąz owej pani, według jej opowieści, został na meczu i po nim był świadkiem jak wybito w jakims tramwaju wszystkie szyby. Nie słyszałem o żadnych stratach w majątku MPK więc nie wiem na ile ta informacja jest wiarygodna, ale czy na pewno takowych strat nie było? Pomijam juz takie drobnostki jak bazgroły na murach, np. na wysokości kładki dla pieszych nad al. Mickiewicza przy Gdańskiej. Przecież to drobiazg - będzie kolejna "Kolorowa tolerancja" to się zamaluje. Do tego wszystkiego doliczyłbym jeszcze ewentualne koszty zabezpieczenia medycznego i leczenia ewentualnych ofiar. Może to juz przy pozostałych kosztach sprawa marginalna, ale jednak czy jesli ktoś decyduje się na własną odpowiedizalnośc na udział w takiej imprezie powinien otrzymywac świadczenia zdrowotne za które wszyscy płacimy składki zdrowotne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmq Re: Zapłacimy wszyscy z naszych podatków IP: 217.153.187.* 09.11.04, 14:25 zaplaca ci co narzekaja, reszta sobie poradzi jakos Odpowiedz Link Zgłoś