Dodaj do ulubionych

Łódzka Straż Miejska

27.08.01, 17:57
We wtorkowej Gazecie piszemy o raporcie NIK, który zawiera wiele zastrzeżeń do pracy łódzkiej Straży Miejskiej.
A jak Ty oceniasz pracę łódzkiej SM? Napisz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nitekp Re: Łódzka Straż Miejska IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 27.08.01, 18:06
      ja tam nic do nich nie mam.
    • .pepe. Re: Łódzka Straż Miejska 27.08.01, 19:06
      biorą łapówki, załatwiają wszystkim znajomym anulacje mandatów, a poza tym o
      żadnych nieprawidłowościach nie słyszałem. Z drugiej strony, nie nasłuchiwałem.
    • Gość: Mirek Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.makolab.pl 27.08.01, 19:21
      Straż miejska zajmuje się głównie pilnowaniem, żeby Piotrkowska była parkingiem
      i trasą szybkiego ruchu wyłącznie dla różnych bonzów
      (niekoniecznie "konstytucyjnych").
      Kiedyś żona zadzwoniła z prośbą o interwencję, bo w sąsiedztwie ktoś palił
      śmieci i wręcz nie można było oddychać. Pan strażnik stwierdził że powinna być
      wyrozumiała i odmówił przyjazdu.
      Nowe przepisy pozwalają gminie płacić za dodatkowe patrole policyjne. Policja
      ma większe możliwości i respekt. Warto zastanowić się, czy to nie jest lepsze
      rozwiązanie dla Łodzi.
      • Gość: kropka Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 19:41
        W zeszłym roku w biały dzień przez ok.20 minut kilku wyrostków tłukło chłopaka
        (13 lat). Dwóch dorosłych przechodniów nie mogło ich rozdzielić. Podbiegłam do
        strażników miejskich (spacerowali 50 m. dalej) i poprosiłam o interwencję.
        "Co pani, jeszcze oberwiemy!" - usłyszałam.
        Pojechałam z pobitym chłopakiem taksówką (nie chciał pieniędzy) na pogotowie,
        zadzwoniłam do jego rodziców, poczekałam aż przyjedzie ojciec dzieciaka. Gdzieś
        po godzinie wróciłam po samochód. Miałam założoną blokadę.
        DO ŁOPATY Z TYMI DARMOZJADAMI !!!
        • .pepe. Re: Łódzka Straż Miejska 27.08.01, 19:49
          rzeczywiście skurwysyństwo. Jeżeli tak ma wyglądać praca SM, to mija się to z
          celem. Brawo kropka dla Ciebie.
    • Gość: mial Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 21:00
      zlodzieje pastwiacy sie swoja wladza tchorze
      najbaredziej znienawidzona sluzba w miescie
      • Gość: Graphite Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 27.08.01, 23:34
        Ujmę to tak sam należę do służb mundurowych na cale szczęście nie do Straży
        Miejskiej ani nie do policji.Ludzie w mojej organizacji są wykształceni i
        przygotowani do pełnienia swoich obowiązków, a już na pewno są wstanie sobie
        poradzić podczas akcji czy na patrolu.Uważam za conajmniej godne pożałowania to
        iż Strażnik Ochrony Przyrody którym jestem ma lepsze kwalifikacje od Strażnika
        Miejskiego to smutne, ale prawdziwe.
      • mac. Re: Łódzka Straż Miejska 01.09.01, 15:00
        Gość portalu: mial napisał(a):

> zlodzieje pastwiacy sie swoja wladza tchorze
        > najbaredziej znienawidzona sluzba w miescie

jaką władzą?!? Przecież Straż Mięsna nie ma żadnej władzy. Jezeli strażnik będzie
        chciał zatrzymać twój samochód to możesz mu pomachać i jechać dalej. Teraz już
        nawet nie może zakładać blokad na koła. Po co oni właściwie są?!? Żenada.
        Zlikwidować tą instytucję.
    • Gość: mietek Re: Łódzka Straż Miejska IP: 10.0.210.* / 212.191.188.* 28.08.01, 00:22
      SM - pieniądze wyrzucone w błoto.Łódż ma długi,a utrzymuje taką zgraję
      darmozjadów,tchórzy i obiboków.Dla mnie SM kojarzy się następujaco:w samo
      południe,w centrum miasta,w pięciu spisują przez godzinę staruszkę sprzedającą
      pietruszkę.Jeżeli władzom miasta tak naprawdę zależy na utrzymaniu porządku i
      bezpieczeństwa ,to niech zlikwiduje Straż Miejską /na wzór coraz większej
      ilości miast/ i połowę pieniędzy da na dofinansowanie komisariatów,a konkretnie
      na utworzenie pieszych patroli policyjnych - działających całą dobę i
      całkowicie uwolnionych od prac biurokratycznych.No ale do tego potrzeba chyba
      woli politycznej.
      • Gość: Graphite Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 30.08.01, 22:00
        Do tego nie tylko trzeba woli politycznej ale i oleju w glowie, a tego naszym
        biurokratycznym urzedasom brakuje.
    • Gość: Nitekp Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 29.08.01, 18:32
      sdfsd
    • Gość: witjosza Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.mipro.pl 30.08.01, 15:35
      We trzech zakładali blokadę na koło, tak byli zaabsorobowani, że nie dostrzegli
      (albo nie chcieli dostrzec), dwóch wyrostków, którzy kilka samochodów dalej
      kradli odtwarzacz.
      Zastanawiam się kto wyznacza im zadania. Może tego kogoś należałoby "powiesić
      za jaja", etc. Bo jeżeli tak ma wyglądać "strażowanie"...to ja dziękuję bardzo
      za "współpracę"
      To żenujące, że łódzkie władze przyzwalają na działalność w naszym mieście
      instytucji, która w zasadzie nikomu nie służy(brrr...-przeciwnie), pożerając
      jednocześnie pieniądze podatników.
      Ładne mundurki, dziewczęta - strażniczki, wszystko super i hiper. Tylko po co?
      A tak, już wiem. Proponuję żeby stali sobie obok pomnika np. J.Tuwima, wtedy
      turyści mogliby im zrobić zdjęcie (i to przez cały rok !!!, nie jak ze Św.
      Mikołajem, którego działalność ogranicza się do okresu świątecznego)...czyż nie
      wspaniała pamiątka z Łodzi?
    • Gość: arcio Re: Łódzka Straż Miejska IP: 195.136.95.* 31.08.01, 15:34
      DARMOZJADY!
    • .pepe. Re: Łódzka Straż Miejska 01.09.01, 11:34
      chciałbym z tego miejsca serdecznie podziękować straży miejskiej za
      odpuszczenie mi wczoraj 200 zł mandatu. :)
      pozdr.
      • kropka. Re: Łódzka Straż Miejska 01.09.01, 15:11
        .pepe. napisał(a):

> odpuszczenie mi wczoraj 200 zł mandatu. :)
        > pozdr.

Ale musiałeś narozrabiać! 200 zł?!!! Chłopie, bój się Boga, coś ty wczoraj robił?
        Pamietasz chociaż?!
        Ja płaciłam dotąd góra 100!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka