redakcja 27.08.01, 17:57 We wtorkowej Gazecie piszemy o raporcie NIK, który zawiera wiele zastrzeżeń do pracy łódzkiej Straży Miejskiej. A jak Ty oceniasz pracę łódzkiej SM? Napisz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nitekp Re: Łódzka Straż Miejska IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 27.08.01, 18:06 ja tam nic do nich nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
.pepe. Re: Łódzka Straż Miejska 27.08.01, 19:06 biorą łapówki, załatwiają wszystkim znajomym anulacje mandatów, a poza tym o żadnych nieprawidłowościach nie słyszałem. Z drugiej strony, nie nasłuchiwałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.makolab.pl 27.08.01, 19:21 Straż miejska zajmuje się głównie pilnowaniem, żeby Piotrkowska była parkingiem i trasą szybkiego ruchu wyłącznie dla różnych bonzów (niekoniecznie "konstytucyjnych"). Kiedyś żona zadzwoniła z prośbą o interwencję, bo w sąsiedztwie ktoś palił śmieci i wręcz nie można było oddychać. Pan strażnik stwierdził że powinna być wyrozumiała i odmówił przyjazdu. Nowe przepisy pozwalają gminie płacić za dodatkowe patrole policyjne. Policja ma większe możliwości i respekt. Warto zastanowić się, czy to nie jest lepsze rozwiązanie dla Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 19:41 W zeszłym roku w biały dzień przez ok.20 minut kilku wyrostków tłukło chłopaka (13 lat). Dwóch dorosłych przechodniów nie mogło ich rozdzielić. Podbiegłam do strażników miejskich (spacerowali 50 m. dalej) i poprosiłam o interwencję. "Co pani, jeszcze oberwiemy!" - usłyszałam. Pojechałam z pobitym chłopakiem taksówką (nie chciał pieniędzy) na pogotowie, zadzwoniłam do jego rodziców, poczekałam aż przyjedzie ojciec dzieciaka. Gdzieś po godzinie wróciłam po samochód. Miałam założoną blokadę. DO ŁOPATY Z TYMI DARMOZJADAMI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
.pepe. Re: Łódzka Straż Miejska 27.08.01, 19:49 rzeczywiście skurwysyństwo. Jeżeli tak ma wyglądać praca SM, to mija się to z celem. Brawo kropka dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mial Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 21:00 zlodzieje pastwiacy sie swoja wladza tchorze najbaredziej znienawidzona sluzba w miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graphite Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 27.08.01, 23:34 Ujmę to tak sam należę do służb mundurowych na cale szczęście nie do Straży Miejskiej ani nie do policji.Ludzie w mojej organizacji są wykształceni i przygotowani do pełnienia swoich obowiązków, a już na pewno są wstanie sobie poradzić podczas akcji czy na patrolu.Uważam za conajmniej godne pożałowania to iż Strażnik Ochrony Przyrody którym jestem ma lepsze kwalifikacje od Strażnika Miejskiego to smutne, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mac. Re: Łódzka Straż Miejska 01.09.01, 15:00 Gość portalu: mial napisał(a): > zlodzieje pastwiacy sie swoja wladza tchorze > najbaredziej znienawidzona sluzba w miescie jaką władzą?!? Przecież Straż Mięsna nie ma żadnej władzy. Jezeli strażnik będzie chciał zatrzymać twój samochód to możesz mu pomachać i jechać dalej. Teraz już nawet nie może zakładać blokad na koła. Po co oni właściwie są?!? Żenada. Zlikwidować tą instytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Łódzka Straż Miejska IP: 10.0.210.* / 212.191.188.* 28.08.01, 00:22 SM - pieniądze wyrzucone w błoto.Łódż ma długi,a utrzymuje taką zgraję darmozjadów,tchórzy i obiboków.Dla mnie SM kojarzy się następujaco:w samo południe,w centrum miasta,w pięciu spisują przez godzinę staruszkę sprzedającą pietruszkę.Jeżeli władzom miasta tak naprawdę zależy na utrzymaniu porządku i bezpieczeństwa ,to niech zlikwiduje Straż Miejską /na wzór coraz większej ilości miast/ i połowę pieniędzy da na dofinansowanie komisariatów,a konkretnie na utworzenie pieszych patroli policyjnych - działających całą dobę i całkowicie uwolnionych od prac biurokratycznych.No ale do tego potrzeba chyba woli politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graphite Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 30.08.01, 22:00 Do tego nie tylko trzeba woli politycznej ale i oleju w glowie, a tego naszym biurokratycznym urzedasom brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witjosza Re: Łódzka Straż Miejska IP: *.mipro.pl 30.08.01, 15:35 We trzech zakładali blokadę na koło, tak byli zaabsorobowani, że nie dostrzegli (albo nie chcieli dostrzec), dwóch wyrostków, którzy kilka samochodów dalej kradli odtwarzacz. Zastanawiam się kto wyznacza im zadania. Może tego kogoś należałoby "powiesić za jaja", etc. Bo jeżeli tak ma wyglądać "strażowanie"...to ja dziękuję bardzo za "współpracę" To żenujące, że łódzkie władze przyzwalają na działalność w naszym mieście instytucji, która w zasadzie nikomu nie służy(brrr...-przeciwnie), pożerając jednocześnie pieniądze podatników. Ładne mundurki, dziewczęta - strażniczki, wszystko super i hiper. Tylko po co? A tak, już wiem. Proponuję żeby stali sobie obok pomnika np. J.Tuwima, wtedy turyści mogliby im zrobić zdjęcie (i to przez cały rok !!!, nie jak ze Św. Mikołajem, którego działalność ogranicza się do okresu świątecznego)...czyż nie wspaniała pamiątka z Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcio Re: Łódzka Straż Miejska IP: 195.136.95.* 31.08.01, 15:34 DARMOZJADY! Odpowiedz Link Zgłoś
.pepe. Re: Łódzka Straż Miejska 01.09.01, 11:34 chciałbym z tego miejsca serdecznie podziękować straży miejskiej za odpuszczenie mi wczoraj 200 zł mandatu. :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Łódzka Straż Miejska 01.09.01, 15:11 .pepe. napisał(a): > odpuszczenie mi wczoraj 200 zł mandatu. :) > pozdr. Ale musiałeś narozrabiać! 200 zł?!!! Chłopie, bój się Boga, coś ty wczoraj robił? Pamietasz chociaż?! Ja płaciłam dotąd góra 100! Odpowiedz Link Zgłoś