Dodaj do ulubionych

MPK sie kiepsko stara

IP: *.toya.net.pl 14.11.04, 00:25
Ludziska!!!!

A co sądzicie o moim spostrzeżeniu?

Wiele osób chciało by dojeżdżac do domu tramwajem a nie maja takiej
możliwosci. Wg mnie to niesprawiedliwe, bo oni płacą takie same podatki. Ja
mogę jechac do domu tramwajem, autobusem, taxi i na pieszo.

Mieszkaniec Kopanki, ulicy Saniteriuszek albo ulicy Mlynek ma o jedną
możliwość mniej niż ten który mieszka na Piłsudskiego albo przy Kasprzaka.

Jak uważacie, powinny być odpowiedniki autobusowe każdej linii tramwajowej?
Obserwuj wątek
    • geograf Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 00:37
      chyba masz wspomnianą przez Ja sraczkę myślową.
      nic o cokolwiek zapytasz: pomyśl co to tramwaj, gdzie jest budowany i kiedy opłacalny.

a w ogóle to słabo mi po przeczytaniu tego.
      dobranoc.
    • Gość: The Yokels Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.pai.net.pl 14.11.04, 01:03
      > A co sądzicie o moim spostrzeżeniu?

Do kitu...
    • Gość: pochlebca Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.tpnets.com 14.11.04, 01:28
      sluszne spostrzezenie, zgadzam sie w 100%!!!!!!
      dodam jeszcze, ze kazde osiedle powinno miec swoj dworzec kolejowy, lotnisko,
      gore z wyciagiem krzeselkowym i zaklad dla ociezalych umyslowo.
      • Gość: J.S. Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.pai.net.pl 14.11.04, 01:32
        Ja bym chcial jeszcze port
    • Gość: Aleksej Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.11.04, 04:17
      Hmmm...od kiedy w Kochanowce pacjeci maja dostep do internetu???

Pozdrawiam,
      Aleksej
      • Gość: Lukasz Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.toya.net.pl 14.11.04, 08:55
        Oferują go na specjalne życzenie pacjenta :)
        • Gość: Aleksej Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.11.04, 13:47
          A skad wiesz :>

Aleksej
    • pawel-strzalka ty nie jesteś Krzysiem 14.11.04, 08:55
      nie rozmawiam z tobą chamie
    • Gość: marcin_pabianice Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 09:16
      Wariat!
    • zamek Mayday! Mayday! Save Our Souls! 14.11.04, 10:05
      Krzysio nie dość, że oszalał, to jeszcze ma klona... F1...F1...F1...
    • Gość: Bart Forumowicze - nie popisaliście się. IP: *.tpnets.com 14.11.04, 10:10
      Większość odpowiedzi na post osoby (zespołu?) Krzysiek22Lodz można streścić w
      trzech słowach: "Krzysiek ty idioto". Niestety dla nas wszystkich jego
      spostrzeżenie jest całkiem słuszne.

Od dawna wiadomo, że o atrakcyjności danego domu czy mieszkania stanowi nie
      tylko położenie, ale i możliwość dojazdu. Jeśli do danego punktu można dojechać
      trzema liniami autobusowymi i jedną tramwajową, to miejsce to jest atrakcyjne.
      W przypadku braku dojazdu - dom czy mieszkanie jest MNIEJ atrakcyjne.

Niech to zobrazuje przykład moich znajomych, którzy otrzymali propozycję
      zamiany dotychczasowago mieszkania na znacznie większe, ale na nowo zbudowanym
      osiedlu na suburbiach. Jedna linia autobusowa i to kawał od bloku,
      częstotliwość marna, do pracy jeździliby 40 minut. Mieszkanie mało atrakcyjne

Wracając do tematu: w dzisiejszej Polsce, gdzie wszystko załatwia się metodą
      darcia mordy i oburzania się na łamach prasy, pomysł domagania się płacenia
      mniejszych podatków za mniej atrakcyjne mieszkania wydaje się całkiem
      pociągający i co ważniejsze, MOŻLIWY do realizacji. Przecież płaci się mniej za
      domy w uciążliwej lokalizacji.

Zwłaszcza biorąc pod uwagę naszą narodową paranoję.
      • Gość: Ja Re: Forumowicze - nie popisaliście się. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.04, 11:59
        No tak, ale należy pamiętać, że mieszkanie na przedmieściach ma swoje inne
        zalety, zaś zorganizowanie transportu zbiorowego dla nich jest po prostu
        droższe. Oczywiście, "darcie mordy" może wiele dać, jednak pozostaje pytanie -
        czy słusznie?

A spostrzerzenie Krzysia, cóż, trącało trochę pytaniem: "Czy nie uważacie, iż
        powinny powstać linie tramwajowe Dąbrowa - Kopanka, Dąbrowa - Sanitariuszek i
        Dąbrowa - Młynek?" Nie mówiąc już, że nie mam pojęcia co kryje się pod
        hasłem "odpowiedniki autobusowe linii tramwajowych". Czy chodzi mu o to, że z
        Kopanki powinien być dojazd bezpośrednim autobusem w każde miejsce w Łodzi czy
        też może, że powinnismy mieć dodatkowe linie "Zatramwaj 1, zatramwaj2 itd". Nie
        zastanawiałbym się nawet czy chodzi mu o jedno czy o drugie, bo obie propozycje
        są idiotyczne.
        A co do Krzysia, to sprawia wrażenie jakby bardzo chciał, ale w czasie pisania
        posta tak się podniecał, że zapomina o czym pisze. Jego posty są po prostu
        niespójne logicznie.
        • Gość: Bart Re: Forumowicze - nie popisaliście się. IP: *.tpnets.com 14.11.04, 14:12
          Wiesz, zwróciłęm na to uwagę, bo w dzisiejszych czasach prawnicy "ruszą"
          wszystko.

A co do Krzysia. Jakiego Krzysia? Ja już mam pewną koncepcję.
    • Gość: michał_k Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.toya.net.pl 14.11.04, 13:09
      A to nie jest sławetny Krzyś, który co miesiąc fluga Kościołowi, katolikom,
      Bogu (posty: listopadowe zdejmowaie, itp.)?
      A może Krzysiu to jak zawsze wina Kościoła, przecież w miejscu budowanych
      kościołów może powstać fajna wiata autobusowa no i w którymś z tych obiektów
      może nawet jakaś zajezdnia?
      • Gość: Michał M. Re: MPK sie kiepsko stara IP: 80.51.227.* 14.11.04, 14:24
        "posty listopadowe" - to zdecydowanie pomysł antykatola krzys52 :) Trzeba
        pościć, trzeba!

Wolę krzysia22Dąbrowa. Pomysły ma szalone, ale nie brak mu kultury. To chyba
        nie ta sama osoba.
    • teufel Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 13:47
      > Ludziska!!!!

Psy i inne zwierzęta

>A co sądzicie o moim spostrzeżeniu?

Ale jesteś spostrzegawczy:>

>Wiele osób chciało by dojeżdżac do domu tramwajem a nie maja takiej
      > możliwosci.

Skad wnioski:>??

Wg mnie to niesprawiedliwe, bo oni płacą takie same podatki.

Nie bardzo - niektórzy 19% niektórzy 30%, inni 40% ew. 50%.

Ja
      > mogę jechac do domu tramwajem, autobusem, taxi i na pieszo.

A ja jeszcze pociągiem, bryczką, trakorem, Łodzią, samolotem, helikopterem itd.

> Mieszkaniec Kopanki, ulicy Saniteriuszek albo ulicy Mlynek ma o jedną
      > możliwość mniej niż ten który mieszka na Piłsudskiego albo przy Kasprzaka.

Masz rację!! Na antarktydzie i w kotlinie Kongo(wogóle w Afryce jest jakiś tramwaj:>??) nie mogą jeźdźić tramwajem. Pan Henryk jest OBUŻONY.

> Jak uważacie, powinny być odpowiedniki autobusowe każdej linii tramwajowej?

Uważam ... że jest niedziela i Krzysiu powinien iść do kościoła.

P.S. Krzysiu ma inne IP dzisiaj - wczoraj host: vline.pl a dziś toya.net.pl
      • Gość: plastik Re: MPK sie kiepsko stara IP: 212.191.201.* 14.11.04, 14:44
        Może Krzyś, jako że niedziela, spędza czas w kościela albo u plebana, a jak
        wiadomo coraz więcej parafii jest zaopatrznych w internet.

Jest też inne wyjaśnienie, ale tak banalne że aż nieprawdopodobne. Krzyszof
        wsiadł z rana do tramwaju i pojechał do rodziny na obiad - rosół i pieczyste.
        • teufel Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 18:01
          Obiad o 00:25 to trzeba mieć fantazję:D
          • Gość: Ja Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.11.04, 19:19
            No ale wizyta u plebana o 0.25? Panowie, wchodzimy chyba na delikatny grunt...
            • pawel-strzalka Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 19:22
              zaraz się przyłączy Krzys52, czy jak mu tam i zarządzi listopadowe
              zdejmowanie... bo kościół deprawuje miłośników komunikacji miejskiej
            • teufel Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 22:18
              Wiesz, może zamieszkał u plebana.
    • kpiarz-bis Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 15:36
      Ja uważam, że tramwaj powinien kursować do każdego do domu - najlepiej do
      dużego pokoju. :]
      • Gość: plastik Re: MPK sie kiepsko stara IP: 212.191.201.* 14.11.04, 16:57
        I w każdym wagonie powinni mieć dyżur szewc, fryzjer i sztukator
        • pawel-strzalka Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 17:03
          i prostytutka
          • Gość: plastik Re: MPK sie kiepsko stara IP: 212.191.201.* 14.11.04, 17:08
            pawel-strzalka napisał:

> i prostytutka

posmarowana smalcem
          • teufel Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 18:03
            i darmowe prezerwatywy - btyle nie podziurawione:D
            • Gość: Bart Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.tpnets.com 14.11.04, 18:47
              Zamiast automatów z prezerwatywami (i tak by je dziurawili) proponuję automaty
              z biletami.
              • Gość: J.S. Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.pai.net.pl 14.11.04, 19:05
                Panie, a po co, kto teraz bilety kasuje.
                • Gość: J.S. oraz IP: *.pai.net.pl 14.11.04, 19:06
                  tylko przyjdzie jeden z drugim, nasmaruje ze "LKS RTS SMS LEGIA K**WA", a potem
                  kopnie, i tyle bedzie.
                • pawel-strzalka Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 19:07
                  ja nigdy nie kasuje biletów wiec wolę zeby automat był z prezerwatywami niż
                  biletami
                  • Gość: Bart Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.tpnets.com 14.11.04, 19:14
                    Nie no, wiracha kontratakuje! Nie, mimo głupiego wątku ta rozmowa była jednak
                    akurat do rzeczy.
                  • Gość: Jestem tu sam. Re: MPK sie kiepsko stara IP: *.pai.net.pl 14.11.04, 19:25
                    nie do pana mowie

--
                    Jestem tu sam.
                    W takim razie jego podanie trafi do kosza.
                    • pawel-strzalka Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 19:29
                      to ja idę sie rzucić pod tramwaj, pod Cityrunnera, żeby z klasą było
                      • teufel Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 23:04
                        No w końcu;-)
                        • pawel-strzalka Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 23:16
                          tojfel, do diabła ciężkiego, ty sie kiedyś doigrasz!!!!
                          • teufel Re: MPK sie kiepsko stara 15.11.04, 07:58
                            :P
              • teufel Re: MPK sie kiepsko stara 14.11.04, 23:06
                NIE:
                1. Bo mam miesięczny
                2. Bo nie mógłbym dawać fajnym dziewczynom biletów za free:>
                • yarro Re: MPK sie kiepsko stara 15.11.04, 09:39
                  A która by tam, nawet za free, od Ciebie chciała... bilet :P ?
                  • teufel Re: MPK sie kiepsko stara 15.11.04, 11:06
                    Wiele - niedalej jak wczoraj jednej dziewczynie (zupełnie obcej)podarowałem
                    bilet:P
                    • Gość: Michał M. Re: MPK sie kiepsko stara IP: 80.51.227.* 15.11.04, 12:43
                      A mnie o bilety proszą tylko stare i brzydkie :) Dlatego mam migawkę.
                      • teufel Re: MPK sie kiepsko stara 15.11.04, 16:20
                        Też mam migawkę, ale czasem znajdzie się ulgowy, dla młodych dziewczyn:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka