Dodaj do ulubionych

śnieg napierwiaszcza...

19.11.04, 09:54

jakie są wasze odczucia? za wcześnie? za późno? może nigdy nie powinien padać
a może zawsze? co na to byli SBecy? co na to obecni kierowcy z letnimi oponami?
Obserwuj wątek
    • h8red Wreszcie!!! 19.11.04, 09:58
      pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada
      śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg,
      pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg, pada śnieg,
      • gray Re: Wreszcie!!! 19.11.04, 10:09

dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki
        sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią
        dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań,
        dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki
        sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią
        dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań,
        dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań, dzwonią dzwonki sań... ;-)
        • h8red Re: Wreszcie!!! 19.11.04, 10:27
          jadzie Mikołaj, jadzie Mikołaj, jadzie Mikołaj, jadzie Mikołaj, jadzie Mikołaj,
          jadzie Mikołaj, jadzie Mikołaj, jadzie Mikołaj, jadzie Mikołaj, jadzie Mikołaj
          ;p
    • evonka Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 10:02
      jako kierowca z letnimi oponami cieszę się, że śnieg spadał, bo jest biało i
      ładnie widać przez szybkę...
      jak podaje radio służby miejskie jak zwykle zaskoczone są tym, że pod koniec
      listopada może spaść śnieg...
      a ja cieszę się, że będzie jaśniej rano i wieczorem...
      • gray Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 10:06

moje osiedle całe wygląda na zaskoczone... dobrze, ze samochodem jadę dopiero po
        południu - może ktoś gdzieś czymś posypie...

śnieg zaczął padać pionowo więc chyba pójdę po jakieś zakupy :-)
    • Gość: Wredny Konus Re: śnieg napierwiaszcza... IP: 212.51.205.* 19.11.04, 10:17
      Ja na szczęście opony zmieniłem. A gdybym mógł to bym zlikwidował zjawisko pod
      nazwą "zima". Chociaż jest jeden plus śniegu. Przykrywa cały ten syf.
      • gray Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 10:20

prawda - świat wygląda tak spokojnie przykryty mięciutką puchową kołderką...
        wrażenie znika dopiero kiedy pod tą kołderką leżymy ;-)
        • Gość: Wredny Konus Re: śnieg napierwiaszcza... IP: 212.51.205.* 19.11.04, 10:44
          Jeśli leżę pod tą kołderką to jest mi włszystkło łjedno:)
    • neochuan Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 11:16
      sikory modre
      na słoninie
      odmierzają zimy bieg :D
    • zamek Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 11:30
      Moje odczucia są takie: (*^*^%$()*^*()_)((&*^%^&%*&%##!!!
      Wyjaśnienie: od siódmej do jedenastej właściwie bez przerwy byłem za kółkiem. A
      śnieg sobie padał ;P
    • Gość: Za wcześnie Za wcześnie, za wcześnie, za wcześnie!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 19.11.04, 11:31
      Za wcześnie, za wcześnie, za wcześnie!!!!!!!!!!!!!

• zamek ja się chciałem jeszcze zapytać, 19.11.04, 11:32
      co na to letni kierowcy z obecnymi oponami, kierownicze opony z letnimi
      obecnościami, oponujące lata z kierowniczymi obecnościami i dlaczego to jest
      ukuty przez cwaniaków szwindel, który kosztuje tysiące letnich podatników!
      • evonka ?zima szwindel? 19.11.04, 11:38
        hmmm...... ale jaki szwindel?
    • wwitcher Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 11:39
      A zauwazyliscie pewna fajna letnio-zimowa prawidlowosc? Jak jest lato, jest
      goraco i stoicie na przystanku czekajac na autobus i modlicie sie zeby
      przyjechal "przewiewny" Ikarus to przyjezdza "gorący" nieskopodlogowiec. A jak
      jest zima to przyjezdza w wiekszosci przypadkow Ikarus, zamiast "grzejnika"
      niskopodlogowca...

pozdrowionka dla wszytskich ktorzy dzisiaj beda jezdzili MPK...
      • gray Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 12:27

zależność to stara jak komunikacja puliczna - okno, które nie chce się otworzyć
        w sierpniu jest tym samym oknem, którego nie można zamknąć w styczniu :D
    • kropka Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 12:29
      na parkingu lezy kilkanaście wielkich kup sniegowych. Pod którąś z nich jest
      mój samochód. Ciekawe, pod którą...
      A ja dziś pług widziałam na Włókniarzy!!!
      • zamek Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 12:52
        kropka napisała:

> A ja dziś pług widziałam na Włókniarzy!!!
        Terefere, a ja też... a nawet chyba dwa!
        • gray Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 12:54

a u mnie pod śmietnikiem wysypali kupę piachu ale już jej nie widać :/
      • Gość: Michał M. Re: śnieg napierwiaszcza... IP: 80.51.227.* 19.11.04, 13:59
        Zacznij odśnieżanie od tablicy rejestracyjnej :)
    • Gość: m :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:16
      Po pierwsze zaczęło padać ZA PÓŹNO
      Po drugie pada zdecydowanie ZA KRÓTKO i ZA MAŁO

WIĘCEJ< WIĘCEJ!!!! :) czekam....
      • michal.ch Re: :-) 19.11.04, 13:24
        Ludzie, kto żyw, niechaj wali! Dziś dokonamy na forum linczu... ;)))
    • kotbert Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 13:33
      a ja nie mam samochodu, więc na kaloryferze suszy się już trzeci komplet ubrań,
      które dziś przywdziałam. jak tak dalej pójdzie, to zacznie mi ich brakować.
      niech to się już wreszcie skończy...
      • zamek Panowie! Kobieta w potrzebie! 19.11.04, 23:30
        Tej Pani trzeba jak najprędzej dokarmić szafę!
    • michal.ch Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 13:33
      Uwaga! Komunikat specjalny. Retkinia nie istnieje. Kto żyw, niech pozostanie w domu, bo na ewakuację za późno. Aktualnie nie wiem już co się dzieje na zewnątrz, w domu jest ciemno, śnieg zasypał mi okna...

Odezwę się kiedy tylko będzie to możliwe. Na razie bez odbioru. Wg zdjęć satelitarnych taka pogoda utrzyma sie przez najbliższy weekend. Obyśmy przetrwali... ;)))
      • orientman Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 15:19
        To jak ja do domu dojade? :)
      • kropka Re: Michał! 19.11.04, 16:27
        może Ci jakąś ciepłą zupkę przesłać?
        Dziś zalewajka :-)
        Oby do wiosny!
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=402411&a=1385893
    • Gość: Michał M. Mnie się podoba IP: 80.51.227.* 19.11.04, 13:56
      Mnie się podoba. Śnieg o właściwej porze roku. Żeby jeszcze było biało na Boże
      Narodzenie i ferie i nie-biało na Wielkanoc.
      • Gość: michal.ch Re: Mnie się podoba IP: 81.168.185.* 19.11.04, 14:11
        Wtedy pewnie będzie padał deszcz...
        • kotbert Re: Mnie się podoba 19.11.04, 14:33
          hmm, a skąd w Tobie tyle optymizmu?:-)
          • michal.ch Re: Mnie się podoba 19.11.04, 14:54
            Z doświadczenia? ;)

A mna serio, to na święta śnieg musi być. Na Sylwestra tez mi jest potrzebny musowo... Jak wtedy tak solidnie popada jak dzisiaj, to będzie super.

Na chwilę obecną jednak chyba za mocno zima dała czadu. :)
            • kotbert Re: Mnie się podoba 19.11.04, 15:06
              no, to się nazywa "mieć wejście" :-)
      • gray Re: Mnie się podoba 19.11.04, 16:02

ha! trzeba było zamieszkać w lepszej okolicy! to już twój drugi błąd - pierwszy
        to apple :D

ŻARTOWAŁEM!!! ;D
        • gray kruca!!! errata!!! 19.11.04, 16:05

spaliłem! nie tu kliknąłem i cały żart diabli wzięli! to nie do ciebie było
          Michale.M. ale już po plackach... chyba założę narty i pojadę do pracy... pa!
    • Gość: tmq mi zimno IP: 217.153.187.* 19.11.04, 14:49
      nosze pod kurtka kaloryfer i wielki akumulator. zamontowalem sobie na plecach stelaz na
      ktorym zamocowalem kilka zarowek 250 Watowych, doswietlam sie zeby nie zlapac depresji, jak
      pani doktór kazala. Kurtka na szczescie jest duza, wiec w kieszeni spoczywa butelka tequili, i
      co? i tak mi zimno.
      Przyjaciolko poradz, jak sobie z tym poradzic, dodam jeszcze, ze mam szczekoscisk i wypadly
      mi wlosy od otrzasania sie z zimna.
    • szprota AYEA!!!!!!! 19.11.04, 15:18
      właśnie mnie wdmuchnęło do sklepu :D
      • tmq Re: AYEA!!!!!!! 19.11.04, 15:19
        no to jak zawali drzwi to bedziesz musiala kupowac az do wiosennych roztopow
      • evonka Re: AYEA!!!!!!! 19.11.04, 15:34
        w jakim sklepie jest internet???
        • tmq Re: AYEA!!!!!!! 19.11.04, 15:37
          w sklepie z internetami
          • szprota gwoli ścisłości 19.11.04, 16:25
            przechodziłam przejściem pomiędzy blokami na Julianowskiej (tymi mrówkowcami na
            kilkanaście klatek) i zaduło tak, ze ani w przód, ani w tył, tylko w bok - czyli
            do sklepu. Oczywiście ZANIM dotarłam do domu, by śpiesznie się z tym podzielić... :P
            @ sklepu z internetami
    • ixtlilto Re: śnieg napierwiaszcza... 19.11.04, 16:45
      :-0
      Dotarłam do domu (1,5 godziny od katedry na Widzew).
      Na szćzęście w butach sucho, tylko łapki (w rękawiczkach!) przemarzły. Ze
      zgrozą patrzę na to co dzieje się teraz za oknem (brak świateł na Rokicińskiej!)
      • zamek Czerwone noski, zmarznięte łapki... - tragedia! 19.11.04, 23:44
        Krótkie resume dnia dzisiejszego. Do pracy wyjechałem pół godziny wcześniej, aby
        się 10 minut spóźnić, a jak się później okazało, w międzyczasie szefowa dzwoniła
        do mnie, żebym w ogóle nie przyjeżdżał, bo jest kataklizm. Tiry na wiadukcie na
        Pabianickiej nie dawały rady podjeżdżać, więc optymalna, jak się okazało, droga
        do Pabianic wiodła przez Stawy Stefańskiego. Jeszcze gdyby nie te rozkopy w
        Ksawerowie na Wschodniej, to byłoby w miarę. Po drodze niemal co kilometr
        stłuczka. No dobrze, popracowałem, jadę z powrotem, bo się umówiłem do
        filharmonii. Pod SDH-em w P-cach zaciągam wartę na jedenastkę. Pora odjazdu
        minęła... i nic. Coś się przyturlało pięć minut po czasie, ogłaszając na
        wyświetlaczu, że poza Chocianowice ani dudu. Pytam się biletessy w tramwaju,
        czemu to zjazd do zajezdni zamiast kursowego i dowiaduję się, że ten tramwaj
        miał zjechać na budę jeszcze w drodze ze Zgierza, ale z uwagi na ogólną masakrę
        został pchnięty do P-ic jako doraźna wtyczka. Dzierżbór eMPeKa, myślę sobie,
        siadam jak król i jadę. Owszem, tylko do Chocianowic. Tam już atmosfera ogólnego
        bezhołowia - ani jedenastki, ani 46, ani nikt nie wpadnie na pomysł, by ściągnąć
        ze dwóch motorowych i uruchomić coś awaryjnie. O zatramwajach też nikt nawet nie
        śni. Jedyne wyjście - taryfa. Te, o dziwo, jeżdżą. Czekam 7 minut i jadę, dzięki
        czemu zdążam na koncert i nie jestem niesłownym mężczyzną. Natomiast koło Kolei
        Obwodowej zaczynają pojawiać się 11 z A i bez jadące ku Choćkom. Po ósmej,
        zarejestrowanej przy rondzie, przestałem liczyć. W drodze powrotnej z koncertu
        było już banalnie - najpierw dwie dwójki, potem dwie jedenastki, a trójkę
        przyzywa się poprzez zamówienie taksówki przez komórkę - zjawia się w minutę
        później. Co ciekawe, kiedy wracałem z Widzewa, cieplutki Citarko na 55 pojawił
        się na przystanku punktualnie co do minuty. Z innych obserwacji - na chodnikach
        zrobiła się błyskawicznie zmrożona breja, śliska jak cholera. A to dopiero
        początek zimy.
    • blissy : NieWTenCzas : 20.11.04, 12:21
      To było tak:
      Wyszłam z domu w środku jesieni(czwartek wieczór), a wróciłam w środku zimy
      (piątek z rańca). Oczywiscie nijak nie przygotowana do zajęć - buty i kurtka
      bardzo niezimowe ;]. śnieżek raczej kopny...i zadyma straaszna.
      Później : jadę na wykłady - 15 porusza sie z szybkością jednego przystanku na
      10 minut, pytam motorniczego czy mogę wyjść bo już wolałabym piechtą iść -
      dowiaduję się że nie mogę...zdenerwowana wysyłam esemesy do kumpeli bo wszystko
      we mnie buzuje!
      w końcu jakos docieram do instytutu (po drodze ślisko, na szczęście już bez
      opadów) - okazuje sie że psor też sie spóźnia i to bardziej ode mnie.
      a po wyjściu : ślizgawica okropna, nie mówiac już o tym co było w nocy...
      i tak własnie wygląda moja zima...

P.S. Strasznie mi ten post zrzędliwy wyszedł... w gruncie rzeczy lubię zimę -
      no bo w jaką inną porę roku można przeżyć tyle przygód zwiazanych ze zjawiskami
      atmosferycznymi...! :) a poza tym nie widać brudu i jest jaśniej. Jakby jeszcze
      troszkę bardziej odśnieżali i piaseczkiem posypywali chodniki to byłabym
      superhappy...
      P.S.2 Crazy, crazy, crazy is my life... :D
    • szprota NB 20.11.04, 16:14
      Zawsze mnie fascynuje, jak mocno ekscytujemy się tym pierwszym śniegiem. Co
      roku! Tak, jakby to było zjawisko kompletnie kuriozalne pod koniec listopada w
      tej szerokości geograficznej :D
      • kotbert Re: NB 20.11.04, 17:17
        Bo to jest ekscytujące wziąć udział we wspólnej katastrofie bez większych w
        sumie konsekwencji:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka