Gość: pliszkin IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 19.11.04, 17:03 ciekawe, gdzie te piaskarki. ja zadnej na miescie nie widzialem, a i żona, która juz godzine z dąbrowy do śródmieścia też jak sądzę nie ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pszemeq Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 17:22 Krew mnie zalewala bo stalem w korku na Piłsudskiego 50 minut a Kropiwnicki w radiu Łódź sie chwalil, że podległemu MPO daje sobie radę z opadami sniegu ....wrrrr ..... i w efekcie nie dojechałem tam gdzie chciałem .... Odpowiedz Link Zgłoś
aniapakero Re: Zima sparaliżowała Łódź 19.11.04, 17:29 Trza rowerem jeździć! buahahha... ja dzisiaj ze szkoły jechalam "jedyną" godzinę a mam tylko 5km. Powbijam sobie w opony jakieś kolce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Kamieniak Wstżąsneło mną. IP: *.ch.vline.pl / *.rev.vline.pl 19.11.04, 17:47 To co dzisiaj się stało w Łodzi wstrząsneło mną.Były straszne wichury chyba dzisiaj miałam takie spotkanie z taką wichurą jak szłam do pracy to wiatr mnie zepchnoł na ulicę co omały włos by mnie nie potrąciło auto. Ale mam nadzieję że takie wydażenia nikogo nie spotkają jak dzisiaj mnie. Marta Kamieniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emmi Grantd Re: Wstżąsneło mną. IP: *.amb.bydgoszcz.pl 19.11.04, 19:48 A nad Brdą słonecznie i ciepło przez cały dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Wstżąsneło mną. IP: *.tpnets.com 19.11.04, 19:52 na ulicę cie "zepchnOŁ". Ueheheheh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYAnin Re: Wstżąsneło mną. IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.11.04, 03:50 A ty nie być taki piórysta jenzykowy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: *.vline.pl 19.11.04, 18:15 Pewnie obywatelowi Pliszkinowi żona nie ugotowała obiadu, stąd ta złość... Zwykle piaskarki wyjeżdżają na ulice jak trochę przestanie padać, zmniejszy się ruch i jest możliwość przejazdu. Co by było jakby one jeszcze stały w korkach... Trzeba trochę hamować emocje. Zawsze można było zostać w pracy dłużej jak się sytuacja ustabilizuje...pzd ps. jak żona wróci to obiad ugotuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDa Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.11.04, 18:49 Jeszcze powinni powiedzieć, że to moja wina, że stałam na przystanku przy Czerwonej, czekałam na 3 ok 1h, a 2 jeździła, bardzo częskto. NIKT nie przyjechał i nie powiedział, że powinnam jechac czymś innym. Oni mieli nas gdzieś ok 50 osób stojących na tym samym przystaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: *.radonc.washington.edu 19.11.04, 19:44 glupia jestes i te 50 osob co czekalo na 3 tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smart Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: *.retsat1.com.pl 19.11.04, 22:52 jakie szczęście że się taki jedeny(a) mądry jak ty znalazł na te - jestem pewna że więcej niż 50 osób dzisiaj w Łodzi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: *.tpnets.com 19.11.04, 19:56 skoro "JAK SĄDZĘ", a nie WIEM, to dalikatnie mówiąc, spier****aj. Ja widziałem zarówno pług jak i piaskarkę (na Piortkowskiej), a zadymka nie sprzyja obserwacjom (człowiek patrzy się pod nogi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: *.toya.net.pl 19.11.04, 20:10 Autobus,tramwaj;jedyne wyjscie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: *.devs.futuro.pl 20.11.04, 11:51 A jak pasażerowie wysiadali z autobusów i pchali je - to wszystko jest w porządku?W ten sposób komunikacja miejska działała na wiadukcie na Przybyszewskiego.MPK jak zwykle super przygotowane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Droga Zgierz -Strykow IP: *.euron.pl / *.euron.pl 19.11.04, 21:53 Nas zdmuchnelo do rowu na drodze Zgierz Strykow . Czekalismy godzine na przyjazd kolegow.Droga to wlasciwie lodowisko .W tym czsie zero piaskarki (dodam ze wycigniecie auta to nastepne 30 minut )Tragedia .Mijal nas w prawdzie radiowoz polcji ale panowie nie raczyli nawet zapytac czy trzeba pomoc,udawali ze nie widza.Skonczylo sie wszystko dobrze ,zmarzlismy ,zmoklismy ale wszystko OK i oby zawsze tak bylo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smart Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: *.retsat1.com.pl 19.11.04, 22:56 Ja czekałam na 8, przy Legionów, ale ósemki dziś nie jeździły. Oczywiście nikt z MPK nie raczył nas powiadomić (może za tanie te bilety żeby się pasażerami martwić). Po 15 minutach poszłam na piechotę do Kaliskiej - szłam 20 minut (!). Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Jak pretensje o pogodę... 19.11.04, 23:32 ... to do Pana Boga. Albo do własnego rozumu, bo trzeba było spojrzeć w kalendarz. Jest zima, zimą często pada śnieg, gdy pada śnieg jeździ się z zakłóceniami, skoro jeździ się z zakłoceniami trzeba albo zostać w domu albo wyjść wcześniej. Proste? Wolę żeby zamiast wrzucać pieniądze DOSŁOWNIE w błoto w postaci soli zostawić je na naprawy dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smart Re: Jak pretensje o pogodę... IP: *.retsat1.com.pl 19.11.04, 23:40 kuuuuuubaaaa - jak twoja mama lub żona połamie się kiedyś przechodząc przez nie- posypaną solą jezdnię zmienisz zdanie (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelo1977 Re: Jak pretensje o pogodę... IP: *.devs.futuro.pl 19.11.04, 23:42 na krajowej 1 między Łodzią a Krosniewicami nie było ani jednej solniczki lodowisko normalne tiry nie mogąc ruszyc tarasowały drogę działo się tak zarówno rano o 8 jak i 12 godzin pozniej ile osób musi zginąc aby ktoś za to odpowiedział?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otho Re: Jak pretensje o pogodę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:25 Skoro tiry tarasowały drogę to jak tam miały dojechać piaskarki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otho Re: Jak pretensje o pogodę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:27 Przepraszam. Nie piaskarki tylko solniczki jak kolega się wyraził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JFK Re: Jak pretensje o pogodę... IP: *.toya.net.pl 20.11.04, 01:26 Kuubaa, masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jak pretensje o pogodę... IP: *.astral.lodz.pl / 212.191.134.* 20.11.04, 06:48 "Jest zima" jeszcze nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak pretensje o pogodę... IP: 80.51.227.* 20.11.04, 11:28 Jasne, kuba ma rację, trzba było zostać w domu, a w pracy powiedzieć: no co, kuba powiedział, żeby zostać. Puknij się, kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Jak pretensje o pogodę... 20.11.04, 15:07 > Jasne, kuba ma rację, trzba było zostać w domu, a w pracy powiedzieć: no co, > kuba powiedział, żeby zostać. Puknij się, kolego. Napisałem "trzeba albo zostać w domu albo wyjść wcześniej. Proste?" Widać dla niektórych nie jest proste :-) Może pukanie pomoże? Wtedy zrozumiesz, że to abyś mógł(ła) pospać kilka minut dłużej trzeba wyrzucić W BŁOTO mnóstwo pieniędzy i zanieczyścić środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbas Re: Jak pretensje o pogodę... IP: *.toya.net.pl 20.11.04, 14:18 brawo, za solenie ulic i niszczenie wszystkiego wkolo powinno sie karac !!! plug zgarna i juz. a jak matolki nie potrafia jezdzic i zaluja kaski na opony to tak sie dzieje. kto nie potrafi niech idzie piechota moze nawet bedzie szybciej bo jechac trzeba dosc wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.11.04, 15:30 Mówcie co chcecie, ja przesiadam sie na narty. :) Odpowiedz Link Zgłoś
smarty_lodz Re: Zima sparaliżowała Łódź 20.11.04, 19:05 mch - :D Co prawda po Łodzi będzie ciężko, ale życzę powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASAVEG Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: *.proxy.aol.com 20.11.04, 23:40 dLACZEGO NIE MOZN POPOROSTU WYCIAC TYCH DRZEW BLISO SZOS I LINII ENERGETYCZNYCH- PRZECIEZ JAKIS TOWARZYSZ ODPOWIADA ZA STAN ZIELENI MIEJSKIEJ LUB PRZYDROZNEJ I MOZNA USUNAC TEN CALY BALAGAN - U NSA W WALII TEGO TYPU PROBLRMY JAKOS NIE WYSTEPUJA, JAKO LODZERMEWNSCH CZUJE SIE DZIWNIE CZYTAJAC TAKI REKLAMY, MOZE TZW PRZEYDENT ZJAMIE SIE TYM ZAMIAST OTWIERAC NOWY ODCINEK STAREJ ULICY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tauro Re: Zima sparaliżowała Łódź IP: 62.233.180.* 21.11.04, 17:29 A ja widziałem 4 - na Kopcinskiego, Pilsudskiego, Rokicinskiej, Narutowicza. Trudno zeby stala na każdym rogu i byla ja widac. Bez przesady! Odpowiedz Link Zgłoś