margala 13.12.04, 15:24 byłem u was w Łodzi i się zdziwiłem, że wystawa prac Łodzi Kaliskiej dostępna jest tylko dla osób powyżej 18 roku życia. to przez tych kilka gołych piersi? z Warszawy pozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Al_ Re: Łóź Kaliska - TYKLO DLA DOROSŁYCH IP: *.toya.net.pl 13.12.04, 16:40 Pewnie się kościół oburzył ;P Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Łóź Kaliska - TYKLO DLA DOROSŁYCH 14.12.04, 08:47 ale to jakiś absurd, bo wystawy nie będzie mógł zobaczyć np. 17 letni uczeń szkoły plastycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: Łóź Kaliska - TYKLO DLA DOROSŁYCH IP: *.toya.net.pl 14.12.04, 09:31 Ale ktos pomyślał pewnie, że takie coś źle wpłynie na tego 17 latka i zaburzy mu całą wizję świata... Wkońcu nie będę już przypominał skąd nam się wziąl prezydent... P.S. I chyba ktoś zapomniał, że teraz ludzie poniżej 18 roku życia mają dostęp do netu, a tam na niektórych stronach wystarczy tylko zaznaczyć, że ma się skończone 18 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emgusto Re: Łóź Kaliska - TYKLO DLA DOROSŁYCH IP: 81.219.176.* 14.12.04, 13:14 Już nie mówiąc o tym, że mnóstwo gołych piersi można zobaczyć za szybami kiosków... bez podawania ile ma się lat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Heh 14.12.04, 13:50 Gość portalu: Al_ napisał(a): > I chyba ktoś zapomniał, że teraz ludzie poniżej 18 roku życia mają dostęp do > netu, [ciach] ...co gorsza, mają również dostęp do kina Cytryna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: Heh IP: *.toya.net.pl 14.12.04, 14:11 hehehehe :). Właśnie :). Kurczę faktycznie... Ja bym wprowadził zakaz wychodzenia na ulicę osobom poniżej 18 lat... albo nawet podniósł tę barierę do.. 21 ;). Bo faktycznie już nawet strach iść do kina... I te wystawy sklepowe... A o obrazach nie wspomnę ;). hehehe :). Odpowiedz Link Zgłoś
margala od 18lat + CENZURA 14.12.04, 15:41 na serio myslicie, że Kropiwnicki ma wpływ na wystawy w Muzeum Sztuki??? tak przy okazji to zauważyłem, że 3 fotografie ocenzurowano. chodzi o słynną sesję zdjęciową do PLAYBOYA gdzie rozebrana kobieta udaje orła białego. na omawianej wystawie możecie zobaczyć jedynie białe plansze w miejscu gdzie miały wisieć te zdjęcia. ta cenzura to czyja sprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq 2 mozliwosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 15:50 no wiec ja mam 2 wyjasnienia: 1. skadinand wiadomo, ze ludzie zajmujacy sie kultura wyznaja jedno z 2 mozliwych podejc do erotyzmu: skrajnie rozpasany lub skrajnie purytanski; byc moze do glosu doszedl ktos z tej drugiej ekipy? 2. metka "for adults only" miala na celu zwiekszyc publike wystawy i wytworzyc atmosfere skandalu. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: 2 mozliwosci 14.12.04, 16:01 Gość portalu: blq napisał(a): > no wiec ja mam 2 wyjasnienia: > > 1. skadinand wiadomo, ze ludzie zajmujacy sie kultura wyznaja jedno z 2 > mozliwych podejc do erotyzmu: skrajnie rozpasany lub skrajnie purytanski; byc > moze do glosu doszedl ktos z tej drugiej ekipy? > > 2. metka "for adults only" miala na celu zwiekszyc publike wystawy i wytworzyc > atmosfere skandalu. ta metka nie przyciaga tlumow. w niedzielne popoludnie wystawe ogladalo 5 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
blissy Re: 2 mozliwosci 15.12.04, 18:27 > ta metka nie przyciaga tlumow. w niedzielne popoludnie wystawe ogladalo 5 osob. hmmm... moze to dlatego, ze wystawa już od dawna tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Łóź Kaliska - TYKLO DLA DOROSŁYCH 15.12.04, 14:22 w Warszawie byłaby z tego afera! Odpowiedz Link Zgłoś
blissy Re: Łóź Kaliska - TYKLO DLA DOROSŁYCH 15.12.04, 18:28 margala napisał: > w Warszawie byłaby z tego afera W Łodzi już była. Dawno ;] Chyba nie jesteś na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Łóź Kaliska - TYKLO DLA DOROSŁYCH 16.12.04, 08:27 blissy napisała: > margala napisał: > > > w Warszawie byłaby z tego afera > W Łodzi już była. Dawno ;] Chyba nie jesteś na bieżąco. nie jestem na czasie, bo jestem z Warszawy? na czym polegała afera? jesli były jakies protesty, to nieskuteczne. pozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilkaaa Re: Łóź Kaliska - TYKLO DLA DOROSŁYCH IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.12.04, 14:33 strasznie żałuję , że nie mogę zobaczyć tej wystawy według mnie to żałosne, gdyż grupa artystyczna ''łódź kaliska'' jest specyficzną grupą , która nie pachnie komercją. A ludzie , którzy ją oglądają nie są tłumem potrzebującym idoli do życia. Więc z pewnością na taką wystawę rodzice z małymi dzieciaczkami by nie przyszli. Sądzę , że na taką wystawię zazwyczaj chodza Ci, którzy mają na to ochotę..a dzieciaki niezainteresowane w ogóle taką formą sztuką odpuściłyby sobie jej oglądanie. ale szkoda:( Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Łóź Kaliska - TYKLO DLA DOROSŁYCH 16.12.04, 08:26 szpilkaaa, dlaczego nie możesz zobaczyć wystawy? nie masz 18tu lat? Odpowiedz Link Zgłoś