yo_oo 13.12.04, 16:01 Witam wpisujcie sie ludziska, zobaczymy ile nas jest:) proponuje tez kilka slow o sobie ja mam 29latek:) i na tym forum jestem bardziej z sentymentu do sieradza bo juz nie maszkam w tym miescie, jednak raz w miesiacu bywam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samdej Re: Lista obecności 13.12.04, 16:18 Widzę, że puki co tu większość ludzi zagląda z sentymentu dla Sieradza. Ja też na co dzień gdzie indziej przesiaduje chociaż oficjalnie jeszcze jestem mieszkańcem Sieradz:) Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Lista obecności 13.12.04, 16:53 Ja pracuje w Łodzi, ale codziennie (no prawie :)) wracam do Sieradza. Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: Lista obecności 13.12.04, 21:14 ja juz nie mieszkam 15 lat w Sieradzu, wracam z sentymentu, lubie spacerować, odkrywać zapamiętane z dzieciństwa miejsca :) Bywam rzadko. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
apropos5 Re: Lista obecności 14.12.04, 19:58 ;-) ja tez zagladam tu ( na forum)z sentymentu......... i juz 10 lat nie mieszkam w Sieradzu, odwiedzam tylko rodziców , i znajomych ;- ) a w Sieradzu , niestety,kawy w spokoju nie ma gdzie wypic! Pozdrawiam! Tosia Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa do apropos5 14.12.04, 20:34 Witaj Agato, dawno się nie widziałyśmy tu na Forum!!! Chyba rok, pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
apropos5 Re: do apropos5 15.12.04, 15:14 witam, witam! ;-) Szkoda tylko,ze to forum probuja reaktywowac byli mieszkancy Sieradza.... to moze powspominamy? np. czy pamietacie sok z saturatora? z ulicy Kosciuszki????? Zawsze namawialam na niego rodziców....... Odpowiedz Link Zgłoś
yo_oo Re: do apropos5 15.12.04, 20:22 pamietam, chodzilam do 1-nki podstawowki i na przerwach sie latalo tam. Jak teraz sobie przypomne te szklane musztardowy plukane woda z pompy to az boli, jakos nikt chyba na salmonelle nie zachorowal ani na jakas inna chorobe. Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: do apropos5 15.12.04, 21:55 Pamiętam, chodziłam tamtędy do biblioteki naprzeciwko liceum, boskie to było! Pamiętam też chodzenie po bułki do prywatnej piekarni na Jana Pawła II w letnie wieczory, chodziło się raczej by spotkać znajomych niz po te bułki, ale to było dawnooooo....eh, nostalgia mnie wzięła :) Odpowiedz Link Zgłoś
apropos5 Re: do apropos5 16.12.04, 11:54 pamiętam letnie wieczory przy tej piekarni - i zapach świezych bułek! A w sadzie (gdzie stoi to okropne osiedle przy PKSie),po drodze ze szkoły (jedynki) odrabiałam z koleżankami, na trawniku prace domową:-) pozdrawiam! A. Odpowiedz Link Zgłoś
yo_oo Re: do apropos5 16.12.04, 13:51 piekarnia dobra byla:) apropos5.. ktory rocznik jestes? moze sie znamy z podstawowki:) pamietam tez ze jako szceniara latalo sie do urzedu wojewodzkiego pojezdzic windami:) Odpowiedz Link Zgłoś
apropos5 Re: do apropos5 16.12.04, 18:52 rocznik 75 ;) , ale do jedynki chodziłam tylko w I i II klasie.Potam oddano 10 SP nr 10 ! ... ;) pozdrawiam! A. Odpowiedz Link Zgłoś
yo_oo Re: do apropos5 17.12.04, 12:41 hej tez jestem 75 ale do jedynki zaczelam chodzic od 3 klasy wiec sie idealnie minelysmy. A co po podstawowce obilas? moze LO? jesli tak to jaka klasa? Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: do apropos5 17.12.04, 14:49 Dziewczyny, ja niestety starsza jestem od WAS, ale nie duzo :)))pozdrowionka, B. Odpowiedz Link Zgłoś
apropos5 Re: do apropos5 18.12.04, 15:51 Tak tak, chodzilam do starego ogólniaka, ale nie do mat-fiz ;-) Jak tam szaleństwo przedświateczne? pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: do apropos5 18.12.04, 19:40 ja się nie daję wciągnąć w to szleństwo :) no, może trochę ale tak zdrowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarrrna_mamba Re: Lista obecności 19.12.04, 20:37 Witam Wszystkich :) przyda się chyba trochę nowych osób, bo widzę że forum naszego rodzinnego miasta troszkę kuleje ;) Mam 17 lat i chodzę do II klasy jagiellończyka; właściwie to za dwa lata już mnie tu pewnie nie będzie, ale na pewno z przyjemnością będę wracała do Sieradza. Stwierdzam to po przykładzie mojej starszej siostry ;) która wcześniej twierdziła że chce jak najszybciej uciec do większego miasta (jak większość młodych osób) a teraz tylko wyczekuje weekendów aby wrócić do domu :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
samdej Re: Lista obecności 19.12.04, 22:34 Witamy, witamy:) I liczymy na aktywny udział w forum. Odpowiedz Link Zgłoś
yo_oo Re: Lista obecności 19.12.04, 23:37 hej, ja nie bardzo sie mieszam w sprawy switeczne. Na wigilie przyjade do sieradza:) Nie ma to jak swieta u rodzicow. Mnie jak na razie wciagaja prezenty i jestem przrazona tymi tlumami w sklepach ps Apropos5 jaki profil, napisz cos wiecej moze na yo_oo@o2.pl?? Odpowiedz Link Zgłoś
girlpower1 Re: Lista obecności 20.12.04, 11:42 Czy ktoś z tego forum (poza Czarrrną Mambą) mieszka na stałe w Sieradzu??? Bo odnoszę wrażenie że chyba nie... :P Odpowiedz Link Zgłoś
yo_oo Re: Lista obecności 20.12.04, 12:02 ja wyjechalam z sieradza po maturze i jak wracalam to najwyzej na jakis czas. Teraz to juz tylko weekendy Odpowiedz Link Zgłoś
apropos5 Re: Lista obecności 20.12.04, 17:30 hej hej! Warcam do Sieradza, ale niestety coraz rzadziej....... daleko, no i teściów trzeba jeszcze odwiedzać :) I to beda pierwsze święta Bozego Narodzenia bez Sieradza!!!!! ech ;( yo_yo - chodzilam do klasy ogólnej! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yo_oo Re: Lista obecności 20.12.04, 23:24 ogolna... znam kilka osobz ogolnej ale chyba byly 2 ogolne pamietam Anete Dominiak jeszce z podstawowki....:( Jejku teraz tak trudno sobie przypomniec nazwiska... sprawdz maila to sie ujawnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
cree3 Re: Lista obecności 27.12.04, 18:15 ... a ja mieszkam jeszcze (niestety) w Sieradzu... Odpowiedz Link Zgłoś
cree3 Re: Lista obecności 28.12.04, 19:31 ... a czy może cieszyć wegetacja naszego miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Lista obecności 28.12.04, 22:16 > ... a czy może cieszyć wegetacja naszego miasta ? Oczywiście nie. Lecz myślę, że również i od nas zależy czy miasto będzie wegetować czy się rozwijać. Jeżeli wszyscy zaczną "głosować nogami" to pewnie skończy sie na tym pierwszym. Odpowiedz Link Zgłoś
samdej Re: Lista obecności 30.12.04, 00:07 cree3 napisał: > ... a czy może cieszyć wegetacja naszego miasta ? Tyle, że po części wszyscy jesteśmi winni za tą wegetację... Odpowiedz Link Zgłoś
jopp67 Re: Lista obecności 27.11.05, 22:14 Od 18 lat mieszkam w Sieradzu ,pochodzę z Radomia, lubię to miasto.I nie jestem taki młodziutki... Odpowiedz Link Zgłoś
galoszka76 Re: Lista obecności 28.11.05, 22:24 dopisuje sie jako na liste obecności jako nowa postać na forum :) Mieszkam od 26 lat w Sieradzu i nie mam zamiaru zmieniać miejsca zamieszkania. Kocham swoje miasto. To taki lokalny patriotyzm. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
odadoz1 Re: Lista obecności 15.12.05, 14:31 Witam, ja nie mieszkam juz w Sieradzu od 35 lat. Jednak wracam do tego miasta z wielkim sentymentem, bo tam spędziłam lata beztroski i zabawy. Zostawiłam wiele magicznych miejsc na Wartą. Pamiętam sklep z lodami na ulicy, na ktorej tez byl lokal "Agawa". W kazda niedziele po Mszy św. rodzice kupowali nam lody. Wtedy nie było jeszcze ronda tylko rogatki. W niedziele po obiedzie spotykalo sie na spacerze od rogatek do rynku i wokół niego mnóstwo młodzieży. Tam zawiazywały się pierwsze przyjaźnie(i nie tylko) nastolatków.Bardzo serdecznie pozdrawiam aktualnie mieszkających w Sieradzu i takich jak ja emigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Lista obecności 15.12.05, 15:39 Witaj, rogatek już nie pamiętam, ale Agawę a jakże :) Też mam mnóstwo sentymentu do Sieradza i pewnie z tych samych powodów trafiłam na to forum co Ty dzisiaj ;) Fajnie by było, gdybyś została na dłużej, pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
odadoz1 Re: Lista obecności 15.12.05, 16:58 Obiecuję, że będę często zaglądać. Z tym miastem dużo wspomnień mają też moje dzieci, które często spędzały wakacje ze mną u swojej Babci a mojej Mamusi. Niestety nie żyje już od 10 lat. Zbliżają się Swięta Bożego Narodzenia. Nostalgia. Od 10-ciu lat Wigilia jest u mnie, ale wcześniej obowiązkowo w Sieradzu. Choinka tam inaczej pachniała, niż u mnie, choć też żywa. No i takiego makowca, jaki piekła moja Mama nigdy póżniej nie jadłam. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkabig Re: Lista obecności 15.12.05, 22:18 Obecna! 28 lat - sieradzanka. Bywam ty często ale raczej jako bierny "czytacz". Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Rodowity się melduje 16.12.05, 03:34 Witajcie wszyscy ;-) No cóż, tak czytam i czytam i prawie sama emigracja ;-) Cieszy przynajmniej, że z sentymentem tu czasem wracacie ;-) No cóż, ja mieszkam na stałe w Sieradzu. Jestem rodowitym sieradzakiem z dziada pradziada, z tego co wiem to chyba jestem 6 pokoleniem ;-) Mam swoje latka, ma rodzinkę i wspaniałą córkę ! ;-) Patrze na Sieradz i ... smutek mnie ogarnia i nie dziwie się ludziom, że chcą się wynosić ;-( Próbuje coś zrobić, żeby to zmienić z innymi wariatami takimi jak ja ;-) Czy się uda, ja wierzę głeboko, że TAK może nie z dnia na dzień ... ale nie od razu Sieradz zbudowano ;-) Liczę docelowo na Wasz wsparcie i ... wspólne odbudowywanie Sieradza ;-) Pozdrawiam i trzymajcie się świątecznie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maary5 Re: Rodowity się melduje 16.12.05, 08:20 Cześć wszystkim.Czytam Was często,piszę mniej.Mieszkam tu od urodzenia,jestem sieradzanką w 5 pokoleniu,tu się urodziłam i tu mieszkam,lubię i podoba mi sie MOJE miasto pomimo jego wszystkich wad i niedoskonałości.Mam nadzieje ze takich "czytaczy"jest więcej,może coś napiszą?Pozdrawiam aktywnych i biernych :) P.S.A Ty Sieradzak znowu nie dosypiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Rodowity się melduje 16.12.05, 08:36 I ja też się odmeldowuję. Pisuję teraz rzadziej, lecz to nie znaczy, ze nie czytuję Forum Sieradzkiego;-) I też jestem rodowitym sieradzakiem;-) Sieradzak - pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Lista obecności 16.12.05, 17:46 ja tez pochodze z Sieradza, ale od dawna tam nie mieszkam, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
svdmos Re: Lista obecności 27.12.05, 08:33 A czy ktos pamieta oranzade za 1.80 zl u Perkow na Warszawskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Lista obecności 31.12.05, 18:03 Czy to był taki szaroniebieski kiosk gdzieś w połowie ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
svdmos Re: Lista obecności 02.01.06, 17:48 Tak, tak. I pani ktora sprzedawala troche niedowidziala. A obok byla jeszcze druga budka, chyba Angermanow i tam sprzedawali bardzo smaczne andruty z Kalisza. Potem oni chyba przeszli na guziki i igly. Niesamowite, ze to ktos pamieta. Podczas ostatnie wizyty przeszedlem Warszawska i tam wszystko jest juz nie do odpoznania. POZDRAWIAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maary5 Re: Lista obecności 03.01.06, 12:16 Cofnij sie trochę do starszych wątków (chyba letnich)to zobaczysz ile sie pamięta.Miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Lista obecności 03.01.06, 13:21 tutaj np. :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=28028104&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
maary5 Re: Lista obecności 04.01.06, 08:35 albo tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=25113769&a=25135314 Odpowiedz Link Zgłoś
odadoz1 Re: Lista obecności 05.01.06, 20:54 Zajrzałam na tę stronę, przeczytałam "odadozet" i wzruszyłam się niesamowicie. Tyle wspólnych emocji z przeszłości; Te same miejsca, w których bywałam. No i te rakiety! Zupełnie o nich zapomniałam, ale teraz mam je przed oczyma. Jeśli dobrze pamiętam, to nie było osiedla Mickiewicza, tylko ulica, która znajdowała się na osiedlu Dziewiarz. Tam gdzie dawna "Sira", w której pracowało pół Sieradza i i okoliczne wioski. Ale być może się mylę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hajdana Re: Lista obecności 07.01.06, 13:19 oczywiście, że masz rację - osiedle Dziewiarz :) Odpowiedz Link Zgłoś
svdmos Re: Lista obecności 05.01.06, 18:54 maary5 napisała: > Cofnij sie trochę do starszych wątków (chyba letnich)to zobaczysz ile sie > pamięta.Miłej lektury Dzieki za podpowiedz ! Ale m9ilo ze to ktos tez pamieta ! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ulka82 Re: Lista obecności 23.03.06, 22:59 Mieszkam w Sieradzu od skończenia studiow. Rodowita nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: Lista obecności 24.03.06, 01:08 klonowe II się kłania-Buenas noches!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
odadoz1 Re: Lista obecności 03.01.06, 20:00 Witam ponownie. Czy kogos z forumowiczów Sieradza uczyła j. polskiego w SP nr1 pani Miller(mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam nazwisko i pisownię). Pulchna osoba z obfitym biustem na którym zwykła trzymać jedną z rąk. Mieszkała na ul. Sienkiewicza- tak chyba nazywa się droga wylotowa do Łodzi. Jeśli dobrze pamiętam, tam były tzw. bloki "wojskowe".Z Sieradza po podstawówce wyjechałam na dalsze nauki w 1969r. Serdecznie wszystkich pozdrawiam i życzę pogody ducha, optymizmu, szerokiego uśmiechu, nawet jeśli niepogoda-na zewnątrz i wewnątrz: w nas samych. Warto wtedy pomyśleć: jutro też jest dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Lista obecności 04.01.06, 10:29 Chociaż mnie osobiście p.Miller nie uczyła, ale pamiętam ją z czasow szkolnych. Mnie polskiego uczyła w SP1 Teresa Tęsiorowska. Z tamtych czasów pamiętam np. dyrektora Zwolińskiego, Szymczakową od rosyjskiego, Potakowską od biologii.... Odpowiedz Link Zgłoś
mexica Re: Lista obecności 06.01.06, 23:51 ja jestem sieradzanką /nie rodowitą co prawda, ale większość mojej rodziny stąd pochodzi i tu mieszka :) Ja na razie też w Sieradzu pracuję i mieszkam, ale pewnie już niezbyt długo... A czy ktoś chodził do SP2 na Rycerskiej? Ja w latach 1988 - 1996. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś