keridwen 15.12.04, 13:04 egipskich kotow mau. czy w ogole jest jakas w polsce? planuje sobie do konca roku sprowadzic koteczke z wlk bryt lub usa i zastanawiam sie, czy bedzie miala partnera u nas... za wszelka pomoc z gory serdecznie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 13:07 chulan poczwaro, pffffffffff zobaczysz, poskarze sie.... ;> Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 13:50 przygarnij jakiegoś dachowca, niewiele się różni od mau... a wymagający na pewno mniej, ze znalezieniem kocura nie będziesz mieć problemu, zero formalności... a tak serio: wejdz na forum czas wolny/wierzęta, może tam znajdziesz hodowców albo informacje na ten temat.. Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:00 evonka, kochanie... o tym jakie koty bede miec w domu z toba konsultowac nie zamierzam. jedyna osoba, ktora moze miec na to wplyw jest uerbe, a tobie niestety do niego daleko. uwazam, ze pytanie zadalam dosc prosto i rzeczowo. a co do kotow europeiskich [bo te pewnie mialas na mysli piszac 'dachowiec'], to jednego takiego juz posiadamy, polburme - polwiejskiego i mysle, ze wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:16 ależ ja nie chcę bys konsultowała... zauważyłam tylko, że kot mau podobny do dachowca jest... ale oczywiście nie znam sie na kotach, wręcz niezbyt nawet lubię te stworzenia w mieście bo ich obecnośc czuję co dzień na klatce.... wiec niczego Ci nie radzę, nie wiem czy doczytałaś moją sugestę o forum :Zwierzęta... Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:24 raczej nie jest podobny, chyba, ze mowa o umaszczeniu srebrnym... ale i to malo, gdyz ksztalt czaszki i budowa ciala tego zwierzecia jest zupelnie inna. jesli chodzi o forum 'zwierzeta', to zanim cos napiszesz czy poradzisz, dobrze by bylo pomyslec i sprawdzic conieco. polecam unizenie wateczek z lineczki zapodanej nizej ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=18603008 Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:29 może wystarczyłoby po prostu napisać: dzięki za radę, ju zsię wpisałam na forum zwierzęta.... coż nie sprawdziłam zawartosci forum, jedynie to, że takowe istnieje, stąd moj post, co by go użyć... skandal, o ja okropna, jakże mogę widzieć podobieństwo między kotami egipskimi a dachowcami!!! cóż za fo-pa! no sorry, keridwen, ale wybacz, chyba to nie jest jakaś obraza dla kota egipskiego, ze ma ciotecznego brata na polskim dachu.... Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:35 sory, slonko. nie jestem tak zasmiechnieta jak ty i nie lubie byc mila, kiedy ktos bzdury pisze. faux-pas....hm :) rotfl. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:39 faux-pas....hm :) widać żeś nie zaśmiechnięta. to ja : rotfl..... fo-pa???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli IP: *.radogoszcz.arise.pl 15.12.04, 14:42 Coś w tym jest, że takie "sympatyczne" osóbki preferują właśnie koty. I choć koty mi dyndają, to jest niemal regułą, że opiekują się nimi akurat panie, które najwyraźniej nie lubią ludzi. Odpowiedzi keridwen na sugestie evonki, są dowodnym tego przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 15:01 a wiesz, bylylogowany,ze sniles mi sie dzis,... ha, lysawy brzuchaty prawicowiec... alesieusmialamprzezsen Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 HA! Z pejcza! Daalej z pejcza! 15.12.04, 15:13 U ha ha! Skórzane maseczki, suwaki, pejczyki i kajdanki! dalej, dalej, więcej, chcę was więcej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Zeus 16.12.04, 13:22 nie pochlebiaj Keri, bo jeszcze cię polubi, przygarnie i pokaże na wystawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli IP: *.radogoszcz.arise.pl 15.12.04, 15:49 Wypisz wymaluj mój obraz:) Rozumiem, że miałaś piękną noc, tylko to prześcieradło do prania...:) Ja natomiast mam przed oczami taki oto widok: Duży, wysoki, ciemny pokój. Pod powałą wiszące od lat "koty". Na nie szorowanej od lat podłodze z nieheblowanych desek, mnóstwo walających się przedmiotów. Czegóż tam nie ma! Różne butelki, pudła, papierzyska, resztki żarcia i fatałaszki. Pod ścianami podparte wielkimi tomiskami kulawe meble. Po prawej stronie wiecznie niemytego okna olbrzymi barłóg. Na środku okrągły, niegdyś mahoniowy, teraz już tylko szaro-bury, przykryty serwetą z frędzlami okrągły stół. Na nim kryształowy wazon, kryształowa kula i kryształowa popielnica, wypełniona stertą niedopałków. Przy stole, siedząca na koślawym krześle Baba Jaga. Mój podziw wzbudza wytrzymałość stareńkiego krzesła, bowiem Baba Jaga nie grzeszy niedowagą. Jest gorzej, Baba Jaga ma olbrzymią nadwagę. Na swoje obszerne ciało założyła wielgachną, wzorzystą sukienkę. Na pokaźnych rozmiarów stopy wsunęła filcowe kapciska. Czarne, długie i skręcone kudły, przykryte cygańską chustą. W kąciku mocno uszminkowanych ust, przyklejony, tlący się papieros. Na ramieniu Czarownicy czarny, olbrzymi kocur. Wielkie, piwno-grafitowe oczy Baby Jagi wpatrzone w kryształową kulę. - "Apage, lelum, kasinas, rechotum. Polelum, satanas, bylologos. Teraz i na zawsze. Mój Ci on jest!" - straszliwe zaklęcie padło nieuchronnie z pierzchniętych ust Keridwen. Marny był los człowieka, na którego rzuciła swoje czary ta gigantyczna Jędza! Już po nim. Obudziłem się okropnie zlany potem. Prześciaradło jak i cała pościel było do prania. Coraz częściej nawiedzały mnie koszmary, muszę kategorycznie ograniczyć zaglądanie na FŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 15:51 i co gorsza pisanie, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli IP: *.radogoszcz.arise.pl 15.12.04, 15:56 Chyba nie dotknąłem Cię wiernym opisem Twej cudnej postaci:) A co do mojego pisania, to nikt Cię nie zmusza do czytania tego co wystukam. Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 16:05 co do opisu,to mnie tam rybka. tylko nie uzywaj slow typu: 'wiernym', bo wkraczamy na niebezpieczna plaszczyzne pomowien... jesli chodzi o czytanie ciebie, cholera, loguj sie- to bede mogla dac ci ignora ;) chyba, ze tanczy sie na stole, by uwage przykuc, ale nie bede sie zaglebiac. w sumie nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli IP: *.radogoszcz.arise.pl 15.12.04, 16:14 No tak, niby Ci rybka, a łapiesz mnie za słówka:) Co do logowania, to narazie nie ma przymusu, a więc nia zamierzam. Zawsze możesz natykając się na mój nick, szybciutko post "przewinąć":) Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 16:16 ciuciubabkakontrolowana, tja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłylogowany Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli IP: *.radogoszcz.arise.pl 15.12.04, 16:19 Zawsze jest nadzieja, że trafisz na coś, co za bardzo nie będzie się kłócić z Twoim widzeniem świata. Chyba że już samo byłylogowany wywołuje w Tobie pewne odruchy:) Odpowiedz Link Zgłoś
h3r4 dzizasqrwajapie..e 16.12.04, 13:27 Im dłużej czytam twoje złośliwości, tym bardziej dochodzę do jednego wniosku: zaorać Keridwen! Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: dzizasqrwajapie..e 16.12.04, 13:35 akurat to nie bylo zlosliwe...a prawdziwe sakramencko ;) nie pasi, nie czytaj;) Odpowiedz Link Zgłoś
h3r4 Re: dzizasqrwajapie..e 16.12.04, 14:00 sory, slonko. nie jestem tak zasmiechnieta jak ty i nie lubie byc mila, kiedy ktos bzdury pisze. A co w tym prawdziwego? Evonka słusznie zwróciła ci uwagę, że NTF, a ty od razu, że bzdury. Wystarczy odpisać na twojego posta, żebyś się obraziła. Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: dzizasqrwajapie..e 16.12.04, 14:04 niechcialabyswidziecmnieobrazonej ;> Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Pozwolę sobie uzupełnić... 16.12.04, 14:08 h3r4 napisała: > A co w tym prawdziwego? Evonka słusznie zwróciła ci uwagę, że NTF,... ...uprzednio odpowiadając nie na temat. Posiedźcie może trochę na usenecie, tam takich rzeczy szybko uczą, a później się wymądrzajcie. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Mało tego... 16.12.04, 14:18 h3r4 napisała: > A co w tym prawdziwego? Evonka słusznie zwróciła ci uwagę, że NTF,... Problem indeksacji postów przewinął się był na Forum już nie raz - i zawsze na nowo pojawiają się malkontenci narzekający, że NTF, że inne fora są, żeby na googlach poszukać, że ortografia nie taka ... słowem robiący wszystko, żeby tylko nie udzielić sensownej (nawet o treści "nie wiem") odpowiedzi. Podsumowując: udzielając komuś porady co do sensowności pisania tego czy tamtego, sami starajcie się nawiązać do wiadomości, na którą odpowiadacie... nawet jeśli to wszystko "kłamstwo i oszczerstwo".* Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Mało tego... 16.12.04, 20:10 nie zwróciłam uwagi, że NTF, ale, że może warto zajrzeć na forum o zwierzętach, PORADZIŁAM, CHCIAŁAM POMÓC, nie przeganiać, czytaj proszę uważnie, nie nastawiaj sie bojowo i nie zaliczaj proszę moich postów do zaczepnych bo takimi nie są, nie podważałam sensowności pisania o kocie mau na forum lódzkim. poradziłam, że może na forum zwierzęta będzie łatwiej znaleźć fachową odpowiedź.... a zresztą... Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Eee tam 17.12.04, 18:25 evonka napisała: > nie zwróciłam uwagi, że NTF, ale, że może warto zajrzeć na forum o > zwierzętach, Hej, wolnego - to nie JA napisałem. Tylko zacytowałem: <quote> Re: dzizasqrwajapie..e Autor: h3r4 Data: 16.12.2004 14:00 -------------------------------------------------------------------------------- sory, slonko. nie jestem tak zasmiechnieta jak ty i nie lubie byc mila, kiedy ktos bzdury pisze. A co w tym prawdziwego? Evonka słusznie zwróciła ci uwagę, że NTF, a ty od razu, że bzdury. Wystarczy odpisać na twojego posta, żebyś się obraziła. Odpowiedz Link Zgłoś
h3r4 Re: Pozwolę sobie uzupełnić... 17.12.04, 11:15 Na szczęście jeszcze nie ma obowiązku przejścia szkolenia usenetowego, by móc pisać na forum. Zresztą nie w tym rzecz. Keridwen zaproponowano forum, na którym miałaby większe szanse uzyskania odpowiedzi na swoje niezwykle ważne pytanie. Jak podkreśla Evonka, propozycja nie wynikała ze złej woli, lecz chęci pomocy, co w swej jadowitej złośliwości Keridwen jak zawsze przeoczyła i nie omieszkała interlokutorki zmieszać z błotem. Uważasz, że to nie jest wymądrzanie? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Touche 17.12.04, 18:46 h3r4 napisała: > Na szczęście jeszcze nie ma obowiązku przejścia szkolenia usenetowego, by móc > pisać na forum. Jakkolwiek, odrobina "obycia" jeszcze nikogo nie zabiła... > Jak podkreśla > Evonka, propozycja nie wynikała ze złej woli, lecz chęci pomocy, co w swej > jadowitej złośliwości Keridwen jak zawsze przeoczyła i nie omieszkała > interlokutorki zmieszać z błotem. Uważasz, że to nie jest wymądrzanie? Tu trudno nie przyznać Ci racji [ech... nie lubię czegos takiego pisać] - z drugiej strony trudno mi nie zauważyć błędu w postaci odpowiadania nie na temat. Ale... jestem w końcu nienormalny i posypuję truskawki cukrem... co gorsza, namawiam do kupowania cukru i w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Ja zauważyłem... 15.12.04, 19:22 evonka napisała: > zauważyłam tylko, że kot mau podobny do > dachowca jest... ...że w sumie każdy samochód jest podobny do trabanta - no bo kółka w liczbie czterech ma, ... i ten, no, dach - nie? Przesiadamy się na trabanty. A zamiast cityrunnera drezynę dać - tez po torach taką jeździć można... Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Ja zauważyłem... 16.12.04, 20:13 bo wydawało mi się, że skoro to egipska rasa, mau - brzmi egzotycznie, ze to moze kotek jakis niezwykły w budowie tudziez umaszczeniu, a poniewaz równoczesnie jestem laikiem i oglądam głównie obrazki, smiałam, wybacz, zauwazyc, ze mau swym pyszczkiem i sierscia przypomina mi takiego jednego chodzącego pod moim oknem... no ale Ty zwykl jestes wszystko wyolbrzymiac... a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
neochuan Evonko 16.12.04, 20:20 nie tłumacz się. tłumaczą się tylko winni ;) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniapakero Re: Ja zauważyłem... 19.12.04, 23:07 No cóż, skoro jesteś laikiem to po co zabierać głos? Akurat egipskie mau nie specjalnie mi sie podobają, ale to już sprawa nabywcy. Jak ktoś chce miec rasowego kota, to gadanie, że może mieć dachowca jest bzdurą:/ Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz Pierwsze ostrzeżenie 19.12.04, 23:13 Źle się bawisz... Na razie dostajesz żółtą kartkę. Odpowiedz Link Zgłoś