Dodaj do ulubionych

[GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli

15.12.04, 13:04
egipskich kotow mau.
czy w ogole jest jakas w polsce?
planuje sobie do konca roku sprowadzic koteczke z wlk bryt lub usa i
zastanawiam sie, czy bedzie miala partnera u nas...
za wszelka pomoc z gory serdecznie dziekuje.
Obserwuj wątek
    • neochuan Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 13:05
      miau??
      • keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 13:07
        chulan poczwaro, pffffffffff

zobaczysz, poskarze sie....
        ;>
    • evonka Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 13:50
      przygarnij jakiegoś dachowca, niewiele się różni od mau... a wymagający na
      pewno mniej, ze znalezieniem kocura nie będziesz mieć problemu, zero
      formalności...
      a tak serio: wejdz na forum czas wolny/wierzęta, może tam znajdziesz hodowców
      albo informacje na ten temat..
      • keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:00
        evonka, kochanie...
        o tym jakie koty bede miec w domu z toba konsultowac nie zamierzam. jedyna
        osoba, ktora moze miec na to wplyw jest uerbe, a tobie niestety do niego daleko.
        uwazam, ze pytanie zadalam dosc prosto i rzeczowo.
        a co do kotow europeiskich [bo te pewnie mialas na mysli piszac 'dachowiec'],
        to jednego takiego juz posiadamy, polburme - polwiejskiego i mysle, ze
        wystarczy.
        • evonka Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:16
          ależ ja nie chcę bys konsultowała... zauważyłam tylko, że kot mau podobny do
          dachowca jest... ale oczywiście nie znam sie na kotach, wręcz niezbyt nawet
          lubię te stworzenia w mieście bo ich obecnośc czuję co dzień na klatce....
          wiec niczego Ci nie radzę, nie wiem czy doczytałaś moją sugestę o
          forum :Zwierzęta...
          • keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:24
            raczej nie jest podobny, chyba, ze mowa o umaszczeniu srebrnym... ale i to
            malo, gdyz ksztalt czaszki i budowa ciala tego zwierzecia jest zupelnie inna.

jesli chodzi o forum 'zwierzeta', to zanim cos napiszesz czy poradzisz, dobrze
            by bylo pomyslec i sprawdzic conieco.

polecam unizenie wateczek z lineczki zapodanej nizej ;)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=18603008
            • evonka Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:29
              może wystarczyłoby po prostu napisać: dzięki za radę, ju zsię wpisałam na forum
              zwierzęta....
              coż nie sprawdziłam zawartosci forum, jedynie to, że takowe istnieje, stąd moj
              post, co by go użyć... skandal, o ja okropna, jakże mogę widzieć podobieństwo
              między kotami egipskimi a dachowcami!!! cóż za fo-pa! no sorry, keridwen, ale
              wybacz, chyba to nie jest jakaś obraza dla kota egipskiego, ze ma ciotecznego
              brata na polskim dachu....
              • keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:35
                sory, slonko.
                nie jestem tak zasmiechnieta jak ty i nie lubie byc mila, kiedy ktos bzdury
                pisze.

faux-pas....hm :)

rotfl.
                • evonka Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 14:39
                  faux-pas....hm :)

widać żeś nie zaśmiechnięta.

to ja : rotfl..... fo-pa????
                • Gość: byłylogowany Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli IP: *.radogoszcz.arise.pl 15.12.04, 14:42
                  Coś w tym jest, że takie "sympatyczne" osóbki preferują właśnie koty. I choć
                  koty mi dyndają, to jest niemal regułą, że opiekują się nimi akurat panie, które
                  najwyraźniej nie lubią ludzi. Odpowiedzi keridwen na sugestie evonki, są
                  dowodnym tego przykładem.
                  • keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 15:01
                    a wiesz, bylylogowany,ze sniles mi sie dzis,... ha, lysawy brzuchaty
                    prawicowiec...

alesieusmialamprzezsen
                    • b00g13 HA! Z pejcza! Daalej z pejcza! 15.12.04, 15:13
                      U ha ha! Skórzane maseczki, suwaki, pejczyki i kajdanki! dalej, dalej, więcej,
                      chcę was więcej!!!!!
                      • szprota Zeus 16.12.04, 13:22
                        nie pochlebiaj Keri, bo jeszcze cię polubi, przygarnie i pokaże na wystawie
                        • keridwen Re: Zeus 16.12.04, 13:36
                          plonk
                          • szprota nie pochlebiaj mi <rotfl> 16.12.04, 13:44

• Gość: byłylogowany Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli IP: *.radogoszcz.arise.pl 15.12.04, 15:49
                      Wypisz wymaluj mój obraz:) Rozumiem, że miałaś piękną noc, tylko to
                      prześcieradło do prania...:)

Ja natomiast mam przed oczami taki oto widok:
                      Duży, wysoki, ciemny pokój. Pod powałą wiszące od lat "koty". Na nie szorowanej
                      od lat podłodze z nieheblowanych desek, mnóstwo walających się przedmiotów.
                      Czegóż tam nie ma! Różne butelki, pudła, papierzyska, resztki żarcia i
                      fatałaszki. Pod ścianami podparte wielkimi tomiskami kulawe meble. Po prawej
                      stronie wiecznie niemytego okna olbrzymi barłóg. Na środku okrągły, niegdyś
                      mahoniowy, teraz już tylko szaro-bury, przykryty serwetą z frędzlami okrągły
                      stół. Na nim kryształowy wazon, kryształowa kula i kryształowa popielnica,
                      wypełniona stertą niedopałków. Przy stole, siedząca na koślawym krześle Baba
                      Jaga. Mój podziw wzbudza wytrzymałość stareńkiego krzesła, bowiem Baba Jaga nie
                      grzeszy niedowagą. Jest gorzej, Baba Jaga ma olbrzymią nadwagę. Na swoje
                      obszerne ciało założyła wielgachną, wzorzystą sukienkę. Na pokaźnych rozmiarów
                      stopy wsunęła filcowe kapciska. Czarne, długie i skręcone kudły, przykryte
                      cygańską chustą. W kąciku mocno uszminkowanych ust, przyklejony, tlący się
                      papieros. Na ramieniu Czarownicy czarny, olbrzymi kocur. Wielkie,
                      piwno-grafitowe oczy Baby Jagi wpatrzone w kryształową kulę.
                      - "Apage, lelum, kasinas, rechotum. Polelum, satanas, bylologos. Teraz i na
                      zawsze. Mój Ci on jest!" - straszliwe zaklęcie padło nieuchronnie z
                      pierzchniętych ust Keridwen. Marny był los człowieka, na którego rzuciła swoje
                      czary ta gigantyczna Jędza! Już po nim.

Obudziłem się okropnie zlany potem. Prześciaradło jak i cała pościel było do
                      prania. Coraz częściej nawiedzały mnie koszmary, muszę kategorycznie ograniczyć
                      zaglądanie na FŁ!
                      • keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 15:51
                        i co gorsza pisanie, ha.
                        • Gość: byłylogowany Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli IP: *.radogoszcz.arise.pl 15.12.04, 15:56
                          Chyba nie dotknąłem Cię wiernym opisem Twej cudnej postaci:) A co do mojego
                          pisania, to nikt Cię nie zmusza do czytania tego co wystukam.
                          • keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 16:05
                            co do opisu,to mnie tam rybka.
                            tylko nie uzywaj slow typu: 'wiernym', bo wkraczamy na niebezpieczna
                            plaszczyzne pomowien...

jesli chodzi o czytanie ciebie, cholera, loguj sie- to bede mogla dac ci
                            ignora ;)
                            chyba, ze tanczy sie na stole, by uwage przykuc, ale nie bede sie zaglebiac. w
                            sumie nie moja sprawa.
                            • Gość: byłylogowany Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli IP: *.radogoszcz.arise.pl 15.12.04, 16:14
                              No tak, niby Ci rybka, a łapiesz mnie za słówka:)
                              Co do logowania, to narazie nie ma przymusu, a więc nia zamierzam. Zawsze możesz
                              natykając się na mój nick, szybciutko post "przewinąć":)
                              • keridwen Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli 15.12.04, 16:16
                                ciuciubabkakontrolowana, tja.
                                • Gość: byłylogowany Re: [GwP] pilnie poszukuje polskiej hodowli IP: *.radogoszcz.arise.pl 15.12.04, 16:19
                                  Zawsze jest nadzieja, że trafisz na coś, co za bardzo nie będzie się kłócić z
                                  Twoim widzeniem świata. Chyba że już samo byłylogowany wywołuje w Tobie pewne
                                  odruchy:)
                • h3r4 dzizasqrwajapie..e 16.12.04, 13:27
                  Im dłużej czytam twoje złośliwości, tym bardziej dochodzę do jednego wniosku:
                  zaorać Keridwen!
                  • keridwen Re: dzizasqrwajapie..e 16.12.04, 13:35
                    akurat to nie bylo zlosliwe...a prawdziwe sakramencko ;)
                    nie pasi, nie czytaj;)
                    • h3r4 Re: dzizasqrwajapie..e 16.12.04, 14:00
                      sory, slonko.
                      nie jestem tak zasmiechnieta jak ty i nie lubie byc mila, kiedy ktos bzdury
                      pisze.

A co w tym prawdziwego? Evonka słusznie zwróciła ci uwagę, że NTF, a ty od razu,
                      że bzdury.
                      Wystarczy odpisać na twojego posta, żebyś się obraziła.
                      • keridwen Re: dzizasqrwajapie..e 16.12.04, 14:04
                        niechcialabyswidziecmnieobrazonej ;>
                      • uerbe Pozwolę sobie uzupełnić... 16.12.04, 14:08
                        h3r4 napisała:

> A co w tym prawdziwego? Evonka słusznie zwróciła ci uwagę, że NTF,...

...uprzednio odpowiadając nie na temat. Posiedźcie może trochę na usenecie, tam
                        takich rzeczy szybko uczą, a później się wymądrzajcie.

;>
                        • uerbe Mało tego... 16.12.04, 14:18
                          h3r4 napisała:

> A co w tym prawdziwego? Evonka słusznie zwróciła ci uwagę, że NTF,...

Problem indeksacji postów przewinął się był na Forum już nie raz - i zawsze na
                          nowo pojawiają się malkontenci narzekający, że NTF, że inne fora są, żeby na
                          googlach poszukać, że ortografia nie taka ... słowem robiący wszystko, żeby
                          tylko nie udzielić sensownej (nawet o treści "nie wiem") odpowiedzi.
                          Podsumowując: udzielając komuś porady co do sensowności pisania tego czy
                          tamtego, sami starajcie się nawiązać do wiadomości, na którą odpowiadacie...
                          nawet jeśli to wszystko "kłamstwo i oszczerstwo".*
                          • evonka Re: Mało tego... 16.12.04, 20:10
                            nie zwróciłam uwagi, że NTF, ale, że może warto zajrzeć na forum o zwierzętach,
                            PORADZIŁAM, CHCIAŁAM POMÓC, nie przeganiać, czytaj proszę uważnie, nie
                            nastawiaj sie bojowo i nie zaliczaj proszę moich postów do zaczepnych bo takimi
                            nie są, nie podważałam sensowności pisania o kocie mau na forum lódzkim.
                            poradziłam, że może na forum zwierzęta będzie łatwiej znaleźć fachową
                            odpowiedź....

a zresztą...
                            • uerbe Eee tam 17.12.04, 18:25
                              evonka napisała:

> nie zwróciłam uwagi, że NTF, ale, że może warto zajrzeć na forum o
                              > zwierzętach,

Hej, wolnego - to nie JA napisałem. Tylko zacytowałem:

<quote>

Re: dzizasqrwajapie..e
                              Autor: h3r4
                              Data: 16.12.2004 14:00

--------------------------------------------------------------------------------
                              sory, slonko. nie jestem tak zasmiechnieta jak ty i nie lubie byc mila, kiedy
                              ktos bzdury pisze.

A co w tym prawdziwego? Evonka słusznie zwróciła ci uwagę, że NTF, a ty od razu,
                              że bzdury. Wystarczy odpisać na twojego posta, żebyś się obraziła.
                        • h3r4 Re: Pozwolę sobie uzupełnić... 17.12.04, 11:15
                          Na szczęście jeszcze nie ma obowiązku przejścia szkolenia usenetowego, by móc
                          pisać na forum.
                          Zresztą nie w tym rzecz. Keridwen zaproponowano forum, na którym miałaby większe
                          szanse uzyskania odpowiedzi na swoje niezwykle ważne pytanie. Jak podkreśla
                          Evonka, propozycja nie wynikała ze złej woli, lecz chęci pomocy, co w swej
                          jadowitej złośliwości Keridwen jak zawsze przeoczyła i nie omieszkała
                          interlokutorki zmieszać z błotem. Uważasz, że to nie jest wymądrzanie?
                          • uerbe Touche 17.12.04, 18:46
                            h3r4 napisała:

> Na szczęście jeszcze nie ma obowiązku przejścia szkolenia usenetowego, by móc
                            > pisać na forum.

Jakkolwiek, odrobina "obycia" jeszcze nikogo nie zabiła...

> Jak podkreśla
                            > Evonka, propozycja nie wynikała ze złej woli, lecz chęci pomocy, co w swej
                            > jadowitej złośliwości Keridwen jak zawsze przeoczyła i nie omieszkała
                            > interlokutorki zmieszać z błotem. Uważasz, że to nie jest wymądrzanie?

Tu trudno nie przyznać Ci racji [ech... nie lubię czegos takiego pisać] - z
                            drugiej strony trudno mi nie zauważyć błędu w postaci odpowiadania nie na
                            temat. Ale... jestem w końcu nienormalny i posypuję truskawki cukrem... co
                            gorsza, namawiam do kupowania cukru i w ogóle.
          • uerbe Ja zauważyłem... 15.12.04, 19:22
            evonka napisała:

> zauważyłam tylko, że kot mau podobny do
            > dachowca jest...

...że w sumie każdy samochód jest podobny do trabanta - no bo kółka w liczbie
            czterech ma, ... i ten, no, dach - nie? Przesiadamy się na trabanty. A zamiast
            cityrunnera drezynę dać - tez po torach taką jeździć można...

Ech...
            • uerbe Nie dodałem - MSPANC ;P (ni!) 15.12.04, 19:22
            • evonka Re: Ja zauważyłem... 16.12.04, 20:13
              bo wydawało mi się, że skoro to egipska rasa, mau - brzmi egzotycznie, ze to
              moze kotek jakis niezwykły w budowie tudziez umaszczeniu, a poniewaz
              równoczesnie jestem laikiem i oglądam głównie obrazki, smiałam, wybacz,
              zauwazyc, ze mau swym pyszczkiem i sierscia przypomina mi takiego jednego
              chodzącego pod moim oknem...
              no ale Ty zwykl jestes wszystko wyolbrzymiac... a szkoda.
              • neochuan Evonko 16.12.04, 20:20
                nie tłumacz się. tłumaczą się tylko winni ;)
                pozdrawiam :)
              • aniapakero Re: Ja zauważyłem... 19.12.04, 23:07
                No cóż, skoro jesteś laikiem to po co zabierać głos?
                Akurat egipskie mau nie specjalnie mi sie podobają, ale to już sprawa nabywcy.
                Jak ktoś chce miec rasowego kota, to gadanie, że może mieć dachowca jest
                bzdurą:/
                • keriwden Re: Ja zauważyłem... 19.12.04, 23:10
                  KOTY TO DRANIE
                  • redakcja.lodz Pierwsze ostrzeżenie 19.12.04, 23:13
                    Źle się bawisz... Na razie dostajesz żółtą kartkę.
                  • aniapakero a może autosanie? na pilot(!)/a 19.12.04, 23:16

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka