michael00 26.12.04, 18:02 Poszedłem sobie do kina co się nazywa Cytryna obejrzeć film "Nikotyna". Lecz szybko zrzedła mi mina z powodu panującego tam zimna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cyprys Re: MASZ DOŁA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:21 Prawdziwemu wielbicielowi sztuki, taka pierdoła nie powinna przeszkadzać..... Jesteś po prostu prymitywny, wolałbyś zażerać się popcornem w klimatyzowanym multikinie oglądając jakiś kiczowaty obraz klasy C ? Jak jesteś taki ciapłolubny to nie wychodź wogóle z domu i nie będzie problemów. Jak można tak postrzegac świat ? Ciepło / zimno ? Absurdalna kwestia...... Do kina nie powinni wpuszczać ludzi nieobliczlnych w swych opiniach... Czy na codzień ubiersz się w dres i adidasy ? Żenada ! Zastanów się następnym razem co piszesz... pomijam już wszystko, ale przecież wielu ludzi może poczuć po prostu urażonych.... Odpowiedz Link Zgłoś
zoe04 Re: MASZ DOŁA? 26.12.04, 21:11 jest tylko małe ale... mianowicie... jesli kino pobiera oplaty za seanse to powinno zapewnic jakis standart na sali niee uwazasz...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprys Re: MASZ DOŁA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:02 Standard ? Na głowę mu nie kapało.... Niedługo przy takim podejściu wszyscy będą narzekać, że kino do dupy, bo w restauracji nie ma jego ulubionych orzeszków i temeperatura coli jest za wysoka. Kiedyś ludzie chcieli stać na mrozie, aby mieć okazję obcowania ze sztuką. Spójrzcie na kibiców - im nie starszne złe warunki, zawsze są blisko swojej ukochanej drużyny. Bierzcie z nich przykład. A kolega narzekający na zimno w cytrynie to zwykły profan i ignorant. Nie muszę chyba dodawać z jakiej nacji i kręgów się wywodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota no 26.12.04, 23:53 przedstawiacie sobie, co musial przezywać taki człowiek, kiedy już dorwał się do sztuki i mógł się wreszcie rozerwać? a tymczasem my śmiemy wybrzydzać, że są błedy ortograficzne w napisach, albo, nie daj borg, pan Zanussi zanadto wtrącił się do "Pręg" i tym samym spieprzył ich koncówkę. mamy czelność krzywić się, gdy jakość dźwięku zostaje gwałtownie obniżona przez niestykające kabelki (a można przecież wybierać kino nieme). ba! niektórzy z nas posuwają się do tego, że... pozostańmy przy określneniu posuwają" Kochani, tak nie można! Sztuka ma być przez S, a nam wolno wszak jeno znaczyć swój ślad uczestnictwa w niej lekkim tchnieniem zachwytu tudzież rumieńcem mentalnej ekstazy. Nawet późniejszą defekację marmurem należy uskutecznić bezszmerowo i bezwonnie niczym elficki bierny zoofil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: no IP: 217.153.156.* 27.12.04, 20:24 Właśnie. Wózek? Posuwać? W hipermarkecie? --- Twój kot jest za gruby? Dzwoń 456757265482647254! Odpowiedz Link Zgłoś
zoe04 Re: MASZ DOŁA? 27.12.04, 01:57 człowiek nie wiem czy zauwazyles ale ustroj sie zmienil !!! płacisz... wymagasz choc nikłego standartu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zamek ale cyprysy 27.12.04, 02:00 żyją po 4 tysiące lat, ten koleś jeszcze Amenhotepa IV pamięta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_smokow Re: Pani kierownik, czy ja palę? 26.12.04, 23:42 Cytryna to ostatnie kino w Łodzi, a może i w Polsce,do którego można ewentualnie chodzić... A jak ktoś chce mieć ciepło, to może iść do galerii, ewentualnie na dworzec, jak się postara, to będą dodatkowe atrakcje... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert A nie ma takiej opcji, 27.12.04, 00:15 żeby w kinie, które wyświetla warte obejrzenia filmy było ciepło? czy to się w jakiś niepojęty dla mnie sposób wyklucza? btw. Majkel nie jest profanem i ignorantem, natomiast chcialam przypomnieć powiedzenie, że każdy sądzi innych według siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprys Re: A nie ma takiej opcji, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 00:52 "...film był nudnawy... i wzięło nas...." - brak słów na brak poszanowania wszelkich świętości.... co to znaczy, że film był nudnawy ? Czy to że krew nie lała się litrami ? Że trup nie padał gęsto ? a może, że nikt nikogo nie "posuwał" na ekranie ? Uprawianie seksu w kinie nie licuje z wizerunkiem prawdziwego kinofila. Jeśli ktoś przychodzi do kina z parterem/partnerką, mężem/żoną to już w domyśle ma kopulacje zamiast głębokiej esktazy artystycznej. Dziwię się, że kina nie zabraniają uczestnictwa w seansach parom. Przecież nawet jeśli nie dochodzi do penetracji to nie bądźmy naiwni, pary takie dotykają się, smyrają, czy robią inne niegodne człowieka kulturalnego czynności seksualne uniemożliwiające jakiekolwiek skupienie się na treści wyświetlanego seansu. Jakby na to nie patrzeć mamy doczynienia z profancją przez duże P. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota no nareszcie 27.12.04, 01:27 czekałam az pojedziesz po całości. kandydatura! Odpowiedz Link Zgłoś
effa Re: Ale Kolega Cyprys.... 27.12.04, 08:14 ...chyba sobie raczy żartować;)? bo przeciez nikt nie moglby powaznie pisac takich absur... tego co napisał Kolega Cyprys:))) a do kina sie idzie obejrzec film a szczękanie zebami z zimna we właściwym odbiorze sztuki, nawet tej przez OROMNE ESSSS, nie pomaga;) ale ja bywam w Silver Screenie co mnie automatycznie z listy Prawdziwych Miłośników Kina wyklucza, zresztą i tak sie nie znam;) pzdr E Odpowiedz Link Zgłoś
aard Wreszcie ktoś się poznał na Cyprysie! 28.12.04, 07:46 A za Was, tak zwane siurrealysty, mi po prostu wstyd. Nie odczytać tak wyraźnego okiem zmrużenia... yyych... Odpowiedz Link Zgłoś
effa Re: Wreszcie ktoś się poznał na Cyprysie! 28.12.04, 08:33 ...:) kolega Cyprys to chyba ma zmarszczki głebokie jak Rów Mariański od takiego mrużenia;))) pzdr E Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Aardzie 28.12.04, 11:39 Mnieza ciebie też wstyd, jeśliś nie poznał się na tym, żem się poznała :P rozumiem, aluzja była zbyt cienka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aard Przepraszam 29.12.04, 13:02 Oczywiście, Ciebie powinienem byłwyłączyć z terminu "siurrealysty" użytego w poprzednim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
maclorcan ...ja palę nieustannie! 27.12.04, 18:46 "A jak jest zima to musi być zimno. Takie jest odwieczne prawo natury" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: ...ja palę nieustannie! IP: 217.153.156.* 27.12.04, 20:27 W sklepach meblowych też jest zimno. --- Twój kot jest za gruby? Dzwoń 456757265482647254! Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Nieprawda 29.12.04, 13:48 Byłem tam z Remikiem.lodz i było zimniej niż na zewnątrz - ale to pewnie dlatego, że o podróży do Laponii mówili. ["to dlatego, ze byłes z Remikiem a nie ze mna" - dop. Keridwen] Odpowiedz Link Zgłoś