Dodaj do ulubionych

Pani kierownik, czy ja palę?

26.12.04, 18:02
Poszedłem sobie do kina
co się nazywa Cytryna
obejrzeć film "Nikotyna".
Lecz szybko zrzedła mi mina
z powodu panującego tam zimna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Chudy MASZ DOŁA? IP: *.toya.net.pl 26.12.04, 18:19
      • Gość: cyprys Re: MASZ DOŁA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:21
        Prawdziwemu wielbicielowi sztuki, taka pierdoła nie powinna przeszkadzać.....
        Jesteś po prostu prymitywny, wolałbyś zażerać się popcornem w klimatyzowanym
        multikinie oglądając jakiś kiczowaty obraz klasy C ? Jak jesteś taki ciapłolubny
        to nie wychodź wogóle z domu i nie będzie problemów. Jak można tak postrzegac
        świat ? Ciepło / zimno ? Absurdalna kwestia...... Do kina nie powinni wpuszczać
        ludzi nieobliczlnych w swych opiniach... Czy na codzień ubiersz się w dres i
        adidasy ? Żenada ! Zastanów się następnym razem co piszesz... pomijam już
        wszystko, ale przecież wielu ludzi może poczuć po prostu urażonych....
        • kotbert RRROTFL!!! /n 26.12.04, 19:31

• Gość: Chudy DO MNIE MÓWISZ? IP: *.toya.net.pl 26.12.04, 19:34
          Brałeś coś?
        • zoe04 Re: MASZ DOŁA? 26.12.04, 21:11
          jest tylko małe ale... mianowicie...
          jesli kino pobiera oplaty za seanse to powinno zapewnic jakis standart na sali
          niee uwazasz...???
          • Gość: cyprys Re: MASZ DOŁA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:02
            Standard ? Na głowę mu nie kapało.... Niedługo przy takim podejściu wszyscy będą
            narzekać, że kino do dupy, bo w restauracji nie ma jego ulubionych orzeszków i
            temeperatura coli jest za wysoka. Kiedyś ludzie chcieli stać na mrozie, aby mieć
            okazję obcowania ze sztuką. Spójrzcie na kibiców - im nie starszne złe warunki,
            zawsze są blisko swojej ukochanej drużyny. Bierzcie z nich przykład. A kolega
            narzekający na zimno w cytrynie to zwykły profan i ignorant. Nie muszę chyba
            dodawać z jakiej nacji i kręgów się wywodzi...
            • michael00 To mówi Pan, a co mówią lekarze? (bt) 26.12.04, 22:20
            • szprota no 26.12.04, 23:53
              przedstawiacie sobie, co musial przezywać taki człowiek, kiedy już dorwał się do
              sztuki i mógł się wreszcie rozerwać?
              a tymczasem my śmiemy wybrzydzać, że są błedy ortograficzne w napisach, albo,
              nie daj borg, pan Zanussi zanadto wtrącił się do "Pręg" i tym samym spieprzył
              ich koncówkę. mamy czelność krzywić się, gdy jakość dźwięku zostaje gwałtownie
              obniżona przez niestykające kabelki (a można przecież wybierać kino nieme). ba!
              niektórzy z nas posuwają się do tego, że... pozostańmy przy określneniu
              posuwają"
              Kochani, tak nie można! Sztuka ma być przez S, a nam wolno wszak jeno znaczyć
              swój ślad uczestnictwa w niej lekkim tchnieniem zachwytu tudzież rumieńcem
              mentalnej ekstazy.

Nawet późniejszą defekację marmurem należy uskutecznić bezszmerowo i bezwonnie
              niczym elficki bierny zoofil.
              • Gość: Bart Re: no IP: 217.153.156.* 27.12.04, 20:24
                Właśnie. Wózek? Posuwać? W hipermarkecie?

---
                Twój kot jest za gruby?
                Dzwoń 456757265482647254!
            • zoe04 Re: MASZ DOŁA? 27.12.04, 01:57
              człowiek nie wiem czy zauwazyles ale ustroj sie zmienil !!!
              płacisz... wymagasz choc nikłego standartu !!!
              • zamek ale cyprysy 27.12.04, 02:00
                żyją po 4 tysiące lat, ten koleś jeszcze Amenhotepa IV pamięta ;)
    • pogromca_smokow Re: Pani kierownik, czy ja palę? 26.12.04, 23:42
      Cytryna to ostatnie kino w Łodzi, a może i w Polsce,do którego można
      ewentualnie chodzić... A jak ktoś chce mieć ciepło, to może iść do galerii,
      ewentualnie na dworzec, jak się postara, to będą dodatkowe atrakcje...
      • kotbert A nie ma takiej opcji, 27.12.04, 00:15
        żeby w kinie, które wyświetla warte obejrzenia filmy było ciepło?
        czy to się w jakiś niepojęty dla mnie sposób wyklucza?
        btw. Majkel nie jest profanem i ignorantem, natomiast chcialam przypomnieć
        powiedzenie, że każdy sądzi innych według siebie
        • Gość: cyprys Re: A nie ma takiej opcji, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 00:52
          "...film był nudnawy... i wzięło nas...." - brak słów na brak poszanowania
          wszelkich świętości.... co to znaczy, że film był nudnawy ? Czy to że krew nie
          lała się litrami ? Że trup nie padał gęsto ? a może, że nikt nikogo nie
          "posuwał" na ekranie ? Uprawianie seksu w kinie nie licuje z wizerunkiem
          prawdziwego kinofila. Jeśli ktoś przychodzi do kina z parterem/partnerką,
          mężem/żoną to już w domyśle ma kopulacje zamiast głębokiej esktazy artystycznej.
          Dziwię się, że kina nie zabraniają uczestnictwa w seansach parom. Przecież nawet
          jeśli nie dochodzi do penetracji to nie bądźmy naiwni, pary takie dotykają się,
          smyrają, czy robią inne niegodne człowieka kulturalnego czynności seksualne
          uniemożliwiające jakiekolwiek skupienie się na treści wyświetlanego seansu.
          Jakby na to nie patrzeć mamy doczynienia z profancją przez duże P.
          • szprota no nareszcie 27.12.04, 01:27
            czekałam az pojedziesz po całości. kandydatura!
          • zamek Co to jest profancja 27.12.04, 01:33
            i czy kinofil to miłośnik nosów?
          • effa Re: Ale Kolega Cyprys.... 27.12.04, 08:14
            ...chyba sobie raczy żartować;)? bo przeciez nikt nie moglby powaznie pisac
            takich absur... tego co napisał Kolega Cyprys:)))

a do kina sie idzie obejrzec film a szczękanie zebami z zimna we właściwym
            odbiorze sztuki, nawet tej przez OROMNE ESSSS, nie pomaga;) ale ja bywam w
            Silver Screenie co mnie automatycznie z listy Prawdziwych Miłośników Kina
            wyklucza, zresztą i tak sie nie znam;)
            pzdr
            E
            • aard Wreszcie ktoś się poznał na Cyprysie! 28.12.04, 07:46
              A za Was, tak zwane siurrealysty, mi po prostu wstyd. Nie odczytać tak
              wyraźnego okiem zmrużenia...
              yyych...
              • effa Re: Wreszcie ktoś się poznał na Cyprysie! 28.12.04, 08:33
                ...:)
                kolega Cyprys to chyba ma zmarszczki głebokie jak Rów Mariański od takiego
                mrużenia;)))
                pzdr
                E
              • szprota Aardzie 28.12.04, 11:39
                Mnieza ciebie też wstyd, jeśliś nie poznał się na tym, żem się poznała :P
                rozumiem, aluzja była zbyt cienka ;)
                • aard Przepraszam 29.12.04, 13:02
                  Oczywiście, Ciebie powinienem byłwyłączyć z terminu "siurrealysty" użytego w
                  poprzednim poście.
    • maclorcan ...ja palę nieustannie! 27.12.04, 18:46
      "A jak jest zima to musi być zimno. Takie jest odwieczne prawo natury"
      :)))
      • Gość: Bart Re: ...ja palę nieustannie! IP: 217.153.156.* 27.12.04, 20:27
        W sklepach meblowych też jest zimno.

---
        Twój kot jest za gruby?
        Dzwoń 456757265482647254!
    • uerbe A w porównaniu z Zapieckiem... 29.12.04, 13:16
      ...cieplej czy zimniej?
      • szprota zimniej 29.12.04, 13:42
        w Zapiecku ostatnio jest ciepło
        • uerbe Nieprawda 29.12.04, 13:48
          Byłem tam z Remikiem.lodz i było zimniej niż na zewnątrz - ale to pewnie
          dlatego, że o podróży do Laponii mówili.

["to dlatego, ze byłes z Remikiem a nie ze mna" - dop. Keridwen]
          • szprota to ja przepraszam <ni gąski> 29.12.04, 14:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka