Dodaj do ulubionych

Platforma szykuje zaplecze dla rządu

IP: *.toya.net.pl 03.01.05, 19:54
Statystyka. Mirosław Drzewiecki w Sejmie (lata 2001-2004): wypowiedzi - 12,
interpelacji - 0, zapytań - 1, pytań - 0, oświadczeń - 0. Z reguly głosuje,
choć czasem nieobecny. Komisja kultury fizycznej i sportu. Wyborców, którzy
oddali głos na niego - 7823. Średnie uposażenie poselskie + diety
[miesięcznie] - 13 827,37.
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:43
      Niech ktoś odsunie Katarynę od zabawy w PO, bo tylko szkodzi tej partii...

MK
    • Gość: zezz Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:53
      Nie wiecie kto z PO jest kandydatem na wojewodę? Ciekawe...
    • lennon1 Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu 03.01.05, 21:59
      Żak na posła z PO to istna kpina.
      • Gość: mmm ja bym poiwedzial ze zenujace IP: *.retsat1.com.pl 04.01.05, 10:37
      • Gość: lilka Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:21
        Zak odszedł z AWS jak było dobrze
      • Gość: lilka Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:25
        To uczciwy człowiek, bardzo znane nazwisko, jego popiera solidarność to bardzo
        duży elektorat. Każdy nauczyciel historii - republikanin jak Zak jest lepszy od
        adwokata (lalunia)...
        • Gość: orange23 Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:26
          Ha HA HA
        • lennon1 Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu 12.01.05, 17:29
          Gadanie do siebie to chyba choroba
          IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.*
          lilka,BRUZDA,toffe,uopp
          jaki jeszcze wymyślisz za nick?
        • Gość: reletywista Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.lublin.mm.pl 12.01.05, 21:50
          - to zależy Laluniu. Bywają miejsca i sytuacje, w których nawet nauczyciel
          historii (republikanin! o matko !!) bardzo, ale to bardzo potrzebuje adwokata.
    • Gość: mr x Drzewiecki to ten pan od dresow? IP: *.p.lodz.pl 04.01.05, 10:19
      Co pare lat temu nawet sie nie kryl ze zna co drugiego dresa na piotrkowskiej i
      z przyjemnoscia pil z nimi piwko w grandce?
    • Gość: Centro-centro-lewo Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 17:12
      Porównanie kandydatów na posłów łódzkich z PO z dzisiejszymi politykami z
      lewicy z Łodzi wychodzi bardzo niekorzystnie na rzecz PO. Nie ma wśród
      paltformiarzy żadnego naukowca nawet. Dla porównania - z dzisiejszej lewicy:
      prof. Marek Belka - ekonomista z UŁ, min. infrastruktury również naukowiec z
      Łodzi. A PO? Po wyborach będą sami przedsiębiorcy. A co z innymi grupami
      społecznymi? Z Łodzi nie będzie miał kto walczyć o połączenie szybką koleją czy
      lotnisko. Łodzianie, zastanówcie się. Nie głosujcie na PO!
      • Gość: OlekA Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: 212.191.68.* 05.01.05, 12:56
        Interesujące
    • jasam Bez paplaniny - konkrety 04.01.05, 19:06
      Zapraszam do wpisywania, co wiecie o pozytywnym działaniu dla Łodzi
      poszczególnych osób:
      Iwona Śledzińska-Katarasińska - poseł, dziennikarka (chyba juz zapomniała)
      Mirosław Drzewiecki - poseł, restaurator
      Radosław Stępień - dyrektor departamentu promocji Urzędu Marszałkowskiego,
      Piotr Żak, były poseł AWS, znany brydżysta (karciarz - jedyny walor ?)
      Włodzimierz Fisiak, radny sejmiku, przegrany w wyborach na Prezydenta Łodzi
      Ilona Orczykowska, była kandydatka do Parlamentu Europejskiego - no i ...?
      Hanna Zdanowska, dyrektor Łódzkiej Izby Przemysłowo-Handlowej
      Jan Mędrzak, były wicedyrektor ZUS
      Joanna Skrzydlewska, za zasługi rodzinne w popieraniu kampanii - koordynator
      doradców prezydenta Kropiwnickiego - czyli sprawdzony strumień finansowania.

Były poseł, były dyrektor, były kandydat ....
      Osoby nie pojawiające sie przy wydarzeniach naszego miasta.
      Czy znacie ich jakieś kreatywne pomysły na Łódź i region ?
      Najbardziej widoczny (na rowerze) Radosław Stępień wspierany aktywnością
      szefowej - nie dociągnie na kole takiego balastu.

Więc - co wiadomo o przyszłych naszych superkandydatach, przekonanych o
      przejeciu władzy. Czy szykując się do przejęcia władzy taka mizeria w
      osbowościach ? Komisarz Rokita wyciągnął wyniki plebiscytowe i teraz jest
      problem.

pozdr.

• lennon1 Re: Bez paplaniny - konkrety 04.01.05, 20:10
        Problem leży w pani poseł Katarasińskiej i niedemokratycznym podejściu do
        sprawy. Kandydaci to osoby z towarzystwa, a reszta nie ma nic do gadania.
        Niestety takie są realia w tej niby demokratycznej partii. Obawiam się, że
        skończą jak AWS. A „wist” z panem Żakiem jak wschodzi nam afera z PZU, jest
        strzałem sobie w głowę.
      • lennon1 Re: Bez paplaniny - konkrety 04.01.05, 21:51
        Zapomniałeś o jednym z kandydatów - Cezary Grabarczyk. Jest to jedyna dobra
        kandydatura. Prawnik na poziomie. Dostał niedawno tytuł najbardziej pracowitego
        posła. Niestety przez władze łódzkie PO odsuwany na bok (kandydował z
        Sieradza). Szkoda będzie jak czmychnie z Łodzi, a wszystko na to wskazuje, ze
        ma dość łódzkich elit PO.
        • jasam bez komentarza 04.01.05, 22:19
          > jeden z kandydatów - Cezary Grabarczyk.
          >wszystko na to wskazuje, ze ma dość łódzkich elit PO.
          • lennon1 Re: bez komentarza 04.01.05, 22:35
            I to jest niestety przykre. Ciekawy jestem jak PO będzie wyglądała podczas
            wyborów na Prezydenta Łodzi. Miałem okazje widzieć poprzedniego kandydata p.
            Fisiaka. Właśnie pozbawili go ciepłej posadki WFOŚ i wyglądał jak zbity pies.
            To nie ta klasa.
        • Gość: toffe Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:01
          Grabarczyk to fajowy gosc szczegolnie w połączeniu z przyjaciółmi - Mirosławem
          Kołakowskim - aresztowanym przz CBS za pranie brudnych pieniędzy dla
          Wieczerzaka a Parzyjagła za oszukanie ZUS..............
          • Gość: BRUZDA Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:06
            Żarty - GRABARCZYK!
          • Gość: uopp Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:08
            myslalem ze grabarczyk znany jest tylko z dzieci pozamalzenskich?
            • Gość: toffe Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:10
              To za mało jak dla niego
            • Gość: BRUZDA Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:12
              Jak to mówią w mieście Grabarczyk przewlił kasę widzewa z Kołakowskim.
              • Gość: uopp Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:13
                jaką kasę? ? ?
                • Gość: BRUZDA Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:14
                  za reklamy!
                  • Gość: uopp Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:15
                    i co z tym robia?
                    • Gość: BRUZDA Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:16
                      Poczekamy zobaczymy - może puszcą w faktach ( za jakiś czas?)
                      • Gość: toffe Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:17
                        Jak ruszą jedno to zaraz wyjdzie drugi i tak w kółko. Ale tam są jednak ludzie
                        uczciwi,
                        • Gość: BRUZDA Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.01.05, 17:18
                          żart żart zart .
                  • lennon1 Re: Bez paplaniny - konkrety 12.01.05, 17:16
                    Czy gadanie do siebie to choroba?
      • Gość: MarcinK Cezary Grabarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 23:37
        Jeden pozytyw w obrazie kandydatów. Gość aktywnie lobbuje na rzecz Lublinka i
        nawet próbował ulokować finansowanie lotniska (rozbudowy) w projekcie budżetu
        na 2005.

MK
        • jasam Re: Cezary Grabarczyk 05.01.05, 17:17
          Ale jakos rzadko jest widywany z pozostałymi platformiarzami z Łodzi.
          Jakoś im wspólnie nie po drodze ?
          A wielka szkoda. Facet nie kokietuje w mediach, a wiele dobrego robi.

pozdr.
          • lennon1 Re: Cezary Grabarczyk 05.01.05, 17:25
            Ja po cichu liczyłem, że jako najlepszy łodzianin z PO będzie kandydował na
            Prezydenta Łodzi. Boję się, że miejscowe pieski mu w tym nie pomogą.
      • Gość: zezz Re: Bez paplaniny - konkrety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 12:00
        Nic dobrego nie można o nich powiedzieć, ani może nic szczególnie złego. Są to
        osobistości dość przeciętne.Jak na razie.
    • Gość: byłylogowany Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.radogoszcz.arise.pl 04.01.05, 21:59
      Powiedziałbym gdzie i w jakie "wspomagacze" zaopatruje się jeden z
      usportowionych posłów, ale boję się, że mnie namierzą:) W każdym razie, bez
      pewnej używki, ów pan poseł jest nie do życia.
      • lennon1 Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu 04.01.05, 22:08
        Przecież to widać po nim na kilometr.
        • Gość: byłylogowany Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.radogoszcz.arise.pl 04.01.05, 22:14
          Widać, ale za to nie czuć:)
          • lennon1 Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu 04.01.05, 22:36
            Ale to może nich kandyduje do jakiejś innej instytucji.
      • Gość: Ano Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:17
        Dokładnie
        I do tego były-restaurator....
        No i można zobaczyć w jakim stanie zostawił lokal, za który przez ponad pół
        roku czynszu nie płacił.
        Jak wymontował skrzynkę z bezpiecznikami (nie jego) to i przewody wyciął....
    • Gość: Haslo Bania Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.proxy.aol.com 05.01.05, 13:50
      Mierne te kandydatury i mierny zatem bedzie sejm, rzad i wladza w nastepnej
      kadencji...
      Mirek Drzewiecki - pogra w golfa, pokaze sie w TV przy okazji jakiegos sukcesu
      sportowego, zaglosuje po linii partyjnej, zainkasuje miesieczna wyplate i tyle.
      Jest dostep do informacji, zapewniona kasa, nic do roboty - lekko , latwo i
      przyjemnie, jak w muzyce...
      I. Katarasinska byla kiedys jaka taka dziennikarka, z ambicjami, dzisiaj - ani
      dziennikarstwo, ani zbyt wiele pomyslow - a pyskowki z Beger n/t owsa i
      produktow owsianych wiele nie wnosza.
      Skrzydlewska pewnie z biznesu rodzicow (kwiaty czy skory ?)finansuje
      sobie 'kariere' polityczna (co ona moze doradzic??) i jest to raczej zenujace,
      ale w demokracji kazdemu wolno....
      Reszta tez nijaka - gdzie sa mlodzi, ambitni, prezni dzialacze, ktorzy moga cos
      zdzialac dla Lodzi i okregu ??? Gdzie sa jacys ludzie z wizja, talentem - a nie
      tylko ze 'znajomosciami ' ???? Lodz powinna sie obudzic.
      • Gość: MarcinK Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.profiline.com.pl 05.01.05, 15:49
        Witam

Sam jestem w PO i coraz mocniej zastanawiam się czy słusznie. Z drugiej strony
        wiem, że jest tam kupa ludzi o wysokich kompetencjach i morale ale ci chyba są
        spoza towarzystwa. Aha i żeby było jasne nie mam na mysli siebie.

MK
        • jasam Re: Platforma szykuje skraj przepaści 05.01.05, 17:34
          Czyli w innych partiach wszytko jak w SLD.
          Są w parti nawet i mądrzy - ale rządzą "swoi".

Więc i w "młodych" partiach brak demokratycznych wewnętrznych wyborów ?
          Po ...... ta cała zabawa.
          Dlaczego więc członkowie pozwalają na własne ubezwłasnowolnienie.
          Nie widać przełozenia tych mądrych członków róznych partii na programy lokalne
          i działanie "ważniaków", więc po co oni tam chodzą ? Przecież są traktowani jak
          zidiociałe mięso poparcia dla ekipy reprezentującej Dzielnicę, Miasto,
          Region ...
          Co ich tam trzyma ? Czy imaginacje, że oni tez kiedys dorwią się do koryta ?

Nie wiem o co tu chodzi.
          pozdr.
          PS
          Przepraszam Marcin za uogólnienie. Zachęcam do odważnego przemyślenia co,
          dlaczego i po co. A może jednak praca od podstaw da więcej satysfakcji niz
          taka "partyjna aktywność". Wiem że podjąłeś wiele starań - które w większości
          przypadków zakończyły sie tylko chwilowym zainteresowaniem, i nic więcej.
          • Gość: MarcinK Re: Platforma szykuje skraj przepaści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 19:57
            Widzisz ja cel mam jasny - spróbować zmienić to co się dzieje wewnątrz. Na
            razie mam kierunek na "zwarcie" z górą i co ciekawe coraz więcej osób głośno
            mówi tak jak ja. Być może mi się nie uda, ale wtedy nie powiem, że nie
            próbowałem. W sumie PO jako partia ma sensowny program gospodarczy i to mnie
            tam trzyma - nie nadzieje na "koryto".

Pozdrawiam, MarcinK
            • jasam do MarcinaK 06.01.05, 00:13
              Czytając Twój post i ponizszy:
              Chcesz cos zmienic - ale nie mozesz poświęcic się temu całkowicie, bo nie masz
              dość czasu. Więc gdy nadchodzi czas plebiscytu - efekty jakie są każdy widzi.
              Zawsze plewy pływają po wierzchu.
              Jak zorganizowałeś spotkanie o Lublinku - to później globalna cisza. NIKT nie
              podjął tematu - więc nie mozna mówic że PO zajmowało sie kiedykolwiek
              Lublinkiem. To był "wybryk" jednego z członków PO i tylko jemu mogą dziękować,
              że mogą coś wpisac (na temat Lublinka) do sprawozdań.

A na przykładzie Łodzi - jeśli partia, która ma ambicje kierować Państwem ma
              figurantów i dorobkiewiczów jako kandydatów na p-osłów - to czego wymagać od
              ich potencjalnych koalicjantów.
              Mieli dość czasu na rzetelną pracę - ale oczywiście pyskówki i przepychanki to
              dzień powszedni - a na posła nadaje się każdy lojalny, więc cos się wybierze.
              Czy takiego kierownictwa oczekujemy w zamian za SLD ?
              Jakos poza krytykowaniem nie widac programu twórczego.

Chyba to będzie jeszcze tragiczniejsze niż do tej pory.

A chcąc coś zmienic od wewnątrz - trzeba mieć siłę wobec "genetycznego"
              kolesiostwa władz partii (dowolnej barwy). Więc albo narażasz się na wywalenie -
              albo budujesz swoja pozycje na zewnątrz a reakcję partyjna zaczynasz juz z
              pozycji człowieka "nie do wywalenia".
              Inaczej będą cię tolerowac między wyborami, a na wybory i tak będzie metoda
              swoich.

Więc może jednak najpierw stowarzyszenie obywatelskie - a później walka z
              nawykami partyjnymi. Życzę dobrego lądowania.
              pozdr.
            • lennon1 Re: Platforma szykuje skraj przepaści 06.01.05, 23:00
              Czy mogę prosić na mój e-mail "namiary" do siebie. Chciałem poza forum pogadać
              o PO.
              • Gość: MarcinK Re: Platforma szykuje skraj przepaści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:12
                mkaniew@poczta.onet.pl
        • Gość: zezz Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 12:03
          Można prosić nazwiska tych państwa.
      • jasam Gdzie te chłopy.... ??? 08.01.05, 14:29
        Gość portalu: Haslo Bania napisał(a):

>gdzie sa mlodzi, ambitni, prezni dzialacze, ktorzy moga cos
        > zdzialac dla Lodzi i okregu ??? Gdzie sa jacys ludzie z wizja, talentem - a
        > nie tylko ze 'znajomosciami ' ????

pozdr.
    • topjes Wybory... 05.01.05, 17:48
      ... no ja już się przestałem podniecać. Jedynie na Eurowybory był sens iść dla
      osoby Pana Saryusza-Wolskiego. Ale na parlamentarne to niby po co? Jeden pies
      kto wygra. Jestem przekonany, że PO to banda złodziei w takim samym stopniu jak
      SLD czy AWS. Pocieszające, że naród, przedsiębiorcy i inwestorzy nauczyli już
      się żyć w tym kraju niezależnie od tego co wyprawiają rządzący.

Ja mam jedno proste pytanie: Dlaczego to wielce liberalne PO ani razu przez ten
      rok nie zrobiło publicznego larum o stan dróg w Łodzi, o bezrobocie, o lotnisko,
      dlaczego nikt z nich nie interesował sie co się dzieje z Philipsem? Co to za partia?
      Taka jak każda inna w tym zdegenerowanym kraju...

I żeby nie było - elity mamy tak samo chore jak i naród - sami nie jesteśmy lepsi.

pzdr
      topjes
      • citoyen Re: Wybory... 05.01.05, 19:50
        Nie masz racji, topjes. Nie nurzaj nas w bagnie partiokracji.
        • topjes Re: Wybory... 07.01.05, 10:43
          > Nie masz racji, topjes. Nie nurzaj nas w bagnie partiokracji.

Hie hie :))) Politycy be - naród ok? ROTFL! :)))

pzdr
          topjes
      • Gość: MarcinK Re: Wybory... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 20:00
        O wypraszam sobie. Odnosnie lotniska były wystąpienia i zapytania PO do władz
        miasta. Były dyskusje otwarte i zamknięte. I w końcy było otwarte spotkanie z
        ówczesnym szefem Lublinka, M. Marcem. A w owych czasach nie było zwyczaju
        spotkań zarządu Lublinka z tzw "szeroką publicznością". Potem nie miałem czasu
        nic robić (praca w Wa-wie) więc odnosnie lotniska PO nic nie robiło ;-) ale się
        poprawię. No chyba, że mnie wywalą, bo głośno krytykuję panią poseł ;-)

MK
        • citoyen Re: Wybory.? 06.01.05, 00:28
          Smutne, to co piszesz. Nie widać w tym żadnej perspektywy, żadnej wizji. To
          nicość, trwanie i dreptanie w miejscu. Jakie masz pomysły, Marcinie? Co takiego
          zrobiłeś dla środowiska, miasta, rodziny?
          • Gość: MarcinK Re: Wybory.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:00
            Ano wyobrax sobie, że parę rzeczy zrobiłem. Myślę, że wspólnie z kilkoma
            osobami z forum rochę dokonalismy. O sprawach prywatnych nie piszę, bo ich nie
            upubliczniam.

Widać, że krótko jesteś na forum i słabo je czytasz.

MK
            • jasam Re: Wybory.? 07.01.05, 16:07
              Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Ano wyobrax sobie, że parę rzeczy zrobiłem.

Jest to całkowita prawda, więc szkoda, że nie doceniaja zapału MarcinaK w PO.
              Trochę wsparcia a mieliby niezłą działalność.

pozdr.
    • lennon1 Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu 06.01.05, 09:29
      info.onet.pl/1033478,11,item.html
      Należało się z tym liczyć. Pan Żak powinien mocno się zastanowić
      • Gość: WUJEK Komisja ds. PZU IP: *.toya.net.pl 07.01.05, 23:32
        Platforma zapadnie się po ujawnieniu tej afery.
        No ale co tam, założą kolejną partię:/
    • Gość: ag Glosujcie na MarcinaK IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.05, 11:31
      Goraco zachecam do glosowania na MarcinaK z Platformy Obywatelskiej. Jest to
      mlody, przystojny czlowkiek. Wyksztalcony, pratktykujacy katolik, maz i ojciec.
      Ma umiarkowanie liberalne poglady, jest wlascicielem kamienicy ale nie jest
      bezwzglednym kamienicznikiem! Ma na sercu sprawy Lodzi szczegolnie lotniska
      naszego.
      Z jego pogladami mozna zapoznac sie przegladajac archiwum Forum wg autora
      wpisow, wiec zobnaczycie ze nie jest jakim koniunkturalista. Takich ludzi nam
      potzeba. Wybierzmy Marcina - lista Platformy Obywateklskiej!
      • jasam Re: Glosujcie na MarcinaK 08.01.05, 14:34
        Gość portalu: ag napisał(a):

> Wybierzmy Marcina - lista Platformy Obywateklskiej!

Co najwyżej do Rady Osiedla.
        Ordynacja wyborcza zapewnia kandydowanie do Sejmu tylko osobom mającym
        poparcie "władz partii". Więc nie ma najmniejszego znaczenia co kto robi ważne
        jest tylko kto go popiera.

pozdr.
      • Gość: MarcinK Re: Glosujcie na MarcinaK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:45
        Przepraszam ale o takich sprawach nie będziemy dyskutować tu ani w ten sposób.
        Zanim ktoś zacznie rzucać takie "propozycje" może wpierw mnie spyta o zdanie?
        To tak na przyszłość.

Jak już pisałem moja krytyka obecnych poczynań władz PO w Łodzi nie wynika z
        chęci robienia własnej kariery politycznej i nie chciałbym aby to było tak
        odbierane. Z resztą już miałem telefony z łódzkiej PO, że nie powinienem tak
        się wypowiadać publicznie jak to robię więc pewnie przed wyborami i tak
        pożegnam tę partię. A pożegna ją na pewno jeśli wewnątrz nie zostaną wdrożone
        procedury demokratyczne miast wodzowskich i jeśli obecni posłowie PO nie
        rozliczą się ze swoich działań w obecnej kadencji zarówno przed wyborcami jak i
        członkami PO.

Pozdrawiam, MK
        • citoyen Re: Glosujcie na MarcinaK 09.01.05, 19:29
          Wybacz, Marcinie, jeśli Cię uraziłem. Rzeczywiście krótko jestem na forum.
          Wiem, że trudno jest funkcjonować w takim układzie.
          Podziel się swoimi planami na przyszłość.
          Pozdrawiam.
          • Gość: flip a dziurawa lajba... IP: *.p.lodz.pl 09.01.05, 20:24
            ...miasto Lodz, tonie w oczach.
            Ale gdzie jest napisane, ze miasta sa wieczne? Niektore sie troche zaora, a
            troche sprzeda jako "ghost town". Albo nawet orac sie nie bedzie - Europa
            zaplaci za ugorowanie.
            • citoyen Re: a dziurawa lajba., Lódż? 09.01.05, 21:07
              Intrygujesz, mnie, flip, swoim komentarzem. Domyślam się większej refleksji i
              pewnego dystansu. Miasta umierające - te ze "strefy mrozu" z USA są kliniczym
              przykładem tragicznego w skutkch efektu oddziaływania lobby motoryzacyjnego,
              handlowego i dziwacznych trendów powstałych na lądzie zwanym Ameryką.
              Ale w Łodzi tak być nie musi!

jak tak prace nad rehabilitation de ville de Lodz?

Pozdrawiam
              • Gość: flip Re: a dziurawa lajba., Lódż? IP: *.p.lodz.pl 09.01.05, 23:24
                Moze i to co innego, ale duzo jest wspolnego. A niech no im jeszcze sie tu
                gospodarczo wiesc zacznie, to juz koniec bedzie zupelny.
                A co do prac - ano zaraz bedzie big bang - ring wolny, ktores tam starcie.
                • Gość: MarcinK Re: a dziurawa lajba., Lódż? IP: *.profiline.com.pl 10.01.05, 13:34
                  A czemu takie czarne myśli. Ja jednak wciąż wierzę w siłe i potencjał tego
                  miasta. Potencjał żeby się otrząsnąć i iść do przodu budując społeczeństwo
                  obywatelskie.

MK
                  • Gość: flip Re: a dziurawa lajba., Lódż? IP: *.p.lodz.pl 10.01.05, 13:48
                    Tylko ze czasu nié ma...
                    Ale co robic - pewnie to najlepszy z celow
                    • citoyen Re: Łódż, nowe wyzwania, 10.01.05, 16:16
                      jedyny i możliwy to zamysł (społeczeństwo obywatelskie. To szansa na odbudowę
                      struktur społecznych, zaufania, kojarzenia kapitału intelektualnego, ludzkiego i
                      społecznego.
          • Gość: MarcinK Re: Glosujcie na MarcinaK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:47
            Witam

Nie nie czuję się urażony :-) Jednak nie czas tu i miejsce pisać o planach
            jakiegoś tam MarcinaK.

Pozdrawiam, MK
            • citoyen Re: Glosujcie na rozsądek 09.01.05, 21:11
              Nie czuj się rozgoryczony. Rozmawiamy tu o partiach. Ja mam do nich stosunek
              wyraźnie krytyczny. Bez wyjątku. Może jednak jest pomysł na inną formę
              realizacji planów? Człowiek aktywny, a mniemam że nim jesteś, musi się
              realizować na zewnątrz. Nie wierz w fatalizm.
              • Gość: MarcinK Re: Glosujcie na rozsądek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:13
                A kto powiedział, że jestem rozgoryczony lub zniechęcony???

MK
                • citoyen Re: Chyba rozumiem, 10.01.05, 16:14
                  sorry za niewłaściwe zinterpretowanie. Ale miód na serce lejesz, mówiąc o
                  budowie społeczeństwa obywatelskiego. To fascynująca idea. Trzymam kciuki.
      • Gość: PiSmak Re: Glosujcie na MarcinaK IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.05, 23:41
        Czyżby znów jakieś prawybory?
    • Gość: Zbyszek Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.toya.net.pl 11.01.05, 11:57
      Czy jest może jasam albo k.ś.
      • jasam Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu 11.01.05, 20:22
        Gość portalu: Zbyszek napisał(a):

> Czy jest może jasam albo k.ś.

jasam jestem bez k.ś.
        pozdr.
        • citoyen Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu 11.01.05, 22:44
          Witaj, jasam. Cieszę się, że jesteś:-)
    • Gość: jokerek Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 08:45
      Wspaniała lista dla ludzi bogatych i na wysokich stanowiskach. Miałem nadzieję
      że znajdzą sie na liście osoby z tzw. dołów społecznych, jak zwykle sie
      pomyliłem , zgodnie z zasadą za wysokie progi dla zwykłego obywatela.
      Z poważaniem : czytelnik.
      • Gość: PiSmak Ach te wybory IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.05, 23:51
        osoby z "dołów społecznych"? To co meneli mają zgłaszać? poza tym Sejm to
        miejsce gdzie ma powstawać mądre prawo, a jakoś ostatnio tego nie robi. A
        szkoda.
    • Gość: on Re: Platforma szykuje zaplecze dla rządu IP: *.intercon.pl 12.01.05, 18:40
      A po co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka