Dodaj do ulubionych

Polityka jakości ISO w MPK

IP: 217.98.54.* 20.05.02, 11:39
Disiaj tj. 20.05.2002 o godzinie 10.30 na przystanku przy Urzędzie Skarbowym na
ul. Św. Teresy autobus lini 84 nr. autobusu 3001 zamknął nam przed nosem drzwi.
Byliśmy z 11-sto miesięczną córeczką i chcięliśmy wiechać wózkiem do autobusu.
Skargę chciałem złożyć na krańcówce na ulicy 11-go Listopada, tam pani
powiedziała: "Niech se pan złoży w dyrekcji na Tramwajowej". Gratuluję polityki
jakości ISO.
Obserwuj wątek
    • geograf Re: Polityka jakości ISO w MPK 20.05.02, 19:22
      Mój znajomy po nieodpowiednim potraktowaniu przez pania kasjerkę w punkcie sprzedaży MPK na Barlickiego (nie chciała drobnych), wpierw wysłał maila, później zatelefonował i co?
      I dostał odpowiedź na pismie (tak z PAPIERU) z przeprosinami i dekleracjami, że pracownica zostanie upomniana. Nastepnym razem próbuje zrobic to samo...
      • yavorius Re: Polityka jakości ISO w MPK 01.06.02, 14:50
        Ale z kolei ja kiedyś pisałem skargę, że pan kierowca nie raczył mi otworzyć
        drzwi na skrzyżowaniu Śmigłego-Piłsudskiego o 3 nad ranem. A wszystko to było
        przez kierowcę 153 który przyjechał 2 minuty spóźniony. Wskutek tego czekałem
        o 3 w nocy 25 minut na nocny, tylko dlatego że pan nie chciał otworzyć mi
        drzwi 100 m za przystankiem. Napisałem więc skargę, że mógł się nade mną
        zlitować i mi otworzyć. Dostałem odpowiedź w okrągłych zdaniach, że nie wolno
        się zatrzymywać poza przystankami itp. A szlag mnie trafia, jak kolesiów
        wypuszczają między przystankami.
        • dzekil Re: Polityka jakości ISO w MPK 02.06.02, 23:30
          Mnie najbardziej podobają się sytuacje gdy kierowca lub motorniczy wysiada z
          pojazdu (autobus oczywiście zostawia z włączonym silnikiem) i idzie do kiosku
          np. po papierosy, albo przechodzi na drugą stronę ulicy i wysyła totka. Podana
          swego czasu na Forum informacja o wywieszce w kiosku na Legionów przy
          Zachodniej: "Motorniczy tramwajów obsługiwani są poza kolejnością"
          potwierdziła, że moja obserwacje nie są jedyne i dotyczą powszechnego zjawiska.
          Uśmiać się można...
          Mam jednak nadzieję, że MPK uda się poprawić wyraźnie jakość ich usług. Póki
          co mogę stwierdzić, że przynajmniej nieco poprawiła się punktualność. Tramwaje
          w mojej oklicy są generalnie zawsze na czas. Niestety nie da się tego
          powiedzieć o autobusach :(, które dość często się spóźniają. Widać panowie
          kierowcy bardzo lubią sobie pogadać na krańcówce z dyspozytorem i nie spieszno
          im w drogę... (a trzeba zaznaczyć, że jadąc z domu wsiadam zazwyczaj na
          przystanku, który jest trzecim z kolei od krańcówki). Z drugiej strony dla
          mnie to czasem i dobrze. Spóźniam się notorycznie, więc spóźniające się
          autobusy są mi czasami na rękę, bo przynajmniej niekiedy udaje mi się
          zdążyć ;).

Pozdrawiam!
          Jacek <><

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka