Dodaj do ulubionych

RZETELNOSC GAZETY WYBORCZEJ

IP: *.bioc.aecom.yu.edu 22.05.02, 04:12
Gazeta Wyborcza jako jedna z nielicznych, jak sprawdzilem, zignorowala
manifestacje przeciwko Unii Europejskiej, ktora odbyla sie w poniedzialek 20
maja w 16 miastach Polski, w tym Lodzi.
Zapewne nie wynikalo to ze zlej woli, ale dziennikarze wyborczej nie mogli
trafic, badz zdazyc, mieli wszak wazniejszy temat o niecodziennej wystawie
motyli w Lodzi.
W kazdym razie warto ich tez informowac na przyszlosc... z wyprzedzeniem 1-
miesiecznym.

Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: RZETELNOSC GAZETY WYBORCZEJ IP: *.bioc.aecom.yu.edu 22.05.02, 04:16
      Łódź: "Wczoraj Moskwa, dziś Bruksela"

Uchwalenia zakazu sprzedaży polskiej ziemi cudzoziemcom, zahamowania importu
      żywności z krajów Unii Europejskiej i odejścia od liberalizacji kodeksu pracy
      domagali się wczoraj w Łodzi uczestnicy marszu protestacyjnego. Poprzedziła go
      Msza św. w katedrze odprawiona w intencji Ojczyzny i bezrobotnych. Manifestanci
      przeszli ul. Piotrkowską pod Urząd Wojewódzki. Na transparentach widniały
      hasła: "Wczoraj Moskwa, dziś Bruksela", "Ziemia to matka, matki się nie
      sprzedaje", "Polska - tak, Unia - nie". Demonstranci nieśli krzyż, odmawiali
      Różaniec i śpiewali patriotyczne pieśni. Przed Urzędem Wojewódzkim odczytali
      petycję do premiera Leszka Millera, którą posłanka Urszula Krupa wręczyła
      wojewodzie łódzkiemu Krzysztofowi Makowskiemu. W manifestacji wzięło udział
      blisko 2 tys. osób.
    • Gość: Mlody Re: RZETELNOSC GAZETY WYBORCZEJ IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.05.02, 07:36
      Nie pisz to rzeczy krytykujace gazete. Wyleci twoj watek jak z procy na osla
      lub w krzaki. Troche wiecej politycznej poprawnosci uznawanej przez gazete
      Wyborcza..... (ironicznie)
    • geograf Re: RZETELNOSC GAZETY WYBORCZEJ 22.05.02, 08:00
      Chwila, a co ja czytałem dzisiaj rano we wczorajszej Gazecie??

Przeciez napisali o tej manifestacji ("z różańcami w ręku"- czasami zastanawiam się nad tym dewotyzmem "poprawnych katoliczek")
      • Gość: mch Re: RZETELNOSC GAZETY WYBORCZEJ IP: *.pai.net.pl 22.05.02, 14:43
        Nie wiesz, że na forum zawsze pojawi się ktoś tylko po to, żeby wywołać burzę?
        Jakby autor wątku uważnie czytał Gazetę, to by bzdur nie pisał. Ale widocznie
        miał jakiś ważniejszy powód, żeby to zrobić.
        • Gość: szwed Re: RZETELNOSC GAZETY WYBORCZEJ IP: *.kappa.com.pl 22.05.02, 14:58
          Zdarzają sie wpadki nawet najlepszym. Czytam GW od poczatku i juz kilkakrotnie
          chciałem wziąć rozwód. Ale płyty CD, mapy, plany, druki, wysokie obcasy i wiele
          innych oraz teksty nie pozwoliły mi sie rozwieść z nią.
    • bruno11 Re: RZETELNOSC GAZETY WYBORCZEJ 22.05.02, 19:28
      No pięknie! I to są wasze metody. Nawtykać, nawtykać, po czym okazuje się, że
      to nieprawda. I nie ma przepraszam tylko od razu szukanie następnego powodu do
      krytyki, oczywiście najczęściej równie "prawdziwego". A później się dziwicie,
      że redakcja ma tego dosyć. Ja też bym miał...
      I żeby było jasne - zakładałem wątki o przekraczaniu granic, bo się wkurzyłem
      waszą nieumiętnością znalezienia umiaru i powiedzenia stop. Ludzie, więcej
      luzu! Jedyną szlachetną osobą okazała się Kropka - takie są fakty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka