Dodaj do ulubionych

..forum dla kandydatów..

03.11.06, 13:46

Zapraszamy na nasze forum kandydatów w nadchodzacych wyborach !!!

--
Obserwuj wątek
    • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 13:56
      juls, dzieki:) ale wierzysz w to ze sie zjawia? ze beda chcieli tracic swoj
      cenny czas na rozmowy z Nami? przeciez Oni sami z siebie wiedza co jest
      najlepsze dla Mielca. Mnie osobiscie interesuje co Oni soba reprezentuja, jakie
      maja wyksztalcenie, doswiadczenie zawodowe, czy pracuja spolecznie na rzecz
      loklanej spolecznosci, czy dzialaja w stowarzyszeniach, organizacjach non
      profit, co przemawia za tym ze akurat Oni maja byc radnymi? czy kiedykolwiek
      byli liderami w swoich spolecznosciach? czy jest to tylko Ich chciejstwo ze nie
      maja pomyslu na zycie i zostaja radnymi a nastepnie politykami vide przyklad
      pana Osnowskiego, ktory glownie jest znany z tego ze jest znany.
      • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 14:06
        Np. chcialbym porozmawiac z moim znajomymi, ktorzy kandyduja do rady, akurat z
        okregu 1:

Pieróg Waldemar LPR
        Kardyś Jan Michał PIS
        Tokarz Orlanna SD
        Wiech Ryszard Wojciech FORUM WYBORCZE MSM
        Burda Bożena RAZEM DLA ZIEMI MIELECKIEJ
        Ratusznik Stanisława NASZ POWIAT
        Indyk Jerzy NASZ POWIAT
        Ziomek Przemysław Andrzej LIGA PRAWICA

Znam ich wszystkich osobiscie.
        • alicja.krystyna Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 16:01
          Pani kandydatka występująca tu jako dermika1 podała nam receptę na uzyskanie
          orgazmu (wg niej zmiana partnera gwarantuje orgazm) bardzo to interesujące ale
          może by kandydatka wypowiedziała się na temat mniej erotyczny. Na temat Mielca.
          Na temat swojego programu, jeśli go posiada bo chyba nie jest jej programem
          umożliwianie mielczanom uzyskiwanie wzniosłych uniesień seksualnych.
          Obawiam się, że programu pani dermika1 nie przeczytamy tu a i innych kandydatów
          się nie spodziewam.
          • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 17:29
            alicjo, tez nie wierze sie ktorys pojawi, ale poczekajmy:)
            • alicja.krystyna Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 17:42
              Poczekajmy.
              Poczekajmy na tych co rwą się do żłobu. Poczekajmy. Może nas przekonają.
              Coś nowego napiszą ?
          • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 18:53
            Droga Alicjo-Krystyno przedstawię ci z przyjemnością to co należy zrobic by
            Mielec był lepszym. Dlaczego uwazasz ze kandydaci do samorządu są warci tylko
            pogardy.Dlaczego? Jedna lista do miasta zawiera 46 osób ,jest chyba 9 komitetów
            wyborczych czyli ponad 400 osób są warci pogardy bo wszyscy myślisz to co za
            przypadki. Apropo orgazmu> Uważasz że kandydaci na radnych nie kochają się i
            nie miewaja orgazmów:) Każdy problem jest warty dyskusji to jest problem
            Pikusi. Ty pewnie pogadałabyś gdzie położyć asfalt . O tym tez mozemy pogadać
            ale po 23 bo musze teraz lecieć narazie
            • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 19:39
              derimka,to sie przedstaw Nam, napisz krotko dlaczego wlasnie ty masz zostac
              radnym, uzasadnij to uzywajac m.in 3 rzeczownikow, ktore nastepnie rozwin.
              Podaj 3 najwazniejsze punkty twojego programu.
              • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 22:09
                Kandydowania do rady nie traktuję na zasadzie "muszę być" Chce na wstępie
                wyjaśnić, że jestem niezależna finansowo, mam mieszkanie i takie inne.Mówię
                otym żeby zaraz nie był to główny wątek dyskusji.A teraz dlaczego to robię: po
                pierwsze wydaje mi sie że umie słuchać ludzi a to ważne,po drugie można mnie
                przeonac do swoich racji jeśli są logiczne, po trzecie jeśli ma się pomysły to
                trzeba próbować do nich przekonywać innych, po czwarte denerwuja mnie ludzie
                którzy najgłośniej krytykują (z reguły wszystko) niewiele proponując i nie chce
                aby tacy byli radnymi.To co napisałam nie jest bufonadą to są normalne myśli
                przeciętnej mieszkanki Mielca. Program w następnym wejściu bo to męczące czytac
                takie monologi
                • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 22:40
                  Jest oczekiwanie żeby nie przynudzać: trzy rzeczowniki.
                  1) Praca- tworzenie warunków dla tworzenia kolejnych miejsc pracy w przemyśle i
                  uśługach.Warunki to- uzbrajanie terenów pod inwestcje, niskie podatki
                  lokalne,niska cena gruntu. Ulgi w podatkach dla małych firm którzy zwiększaja
                  zatudnienie.
                  2)Młodzież- szkoły- kierunki kształcenia zgodne z oczekiwaniem
                  przedsiębiorców.Wiecie że co roku jest klasa w ZSZ -piekarz- ciastkarz i
                  wszyscy zawsze idą na bezrobocie.Czemu bo jest nauczyciel który to umie i
                  trzeba mu dac zajęcie. Koszmar co nie? To jeden z wątków..
                  3) Ludzie starsi- propozycje aktywnego spędzania czasu- w Mielcu jest mnóstwo
                  młodych emerytów i zostali zamknięci w domu idą na działke, do kościoła. I tyle.
                  Uniwersytet III wieku-wiecie: prelekcje, internet , wycieczki. Narazie niewiem
                  skąd na to kasa. Oni na to czekają. To narazie na tyle.Proszę o poparcie:)
                  • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 23:12
                    dermika, piekne hasla,
                    1) ale jak chcesz osiagnac zalozone cele? jakimi metodami? za pomoca jakich
                    srodkow? jakich uzyjesz narzedzi?
                    2) czy masz doswiadczenie w tworzeniu miejsc pracy? czy znasz przepisy
                    regulujace sprawy wyksztalcenia i bezrobocia? co zrobilas (nie jako radna, ale
                    wspolmieszkaniec) dla swej loklanej spolecznosci aby aktywnie spedzali czas
                    mlodzi i starsi?
                    3) nie wiesz skad na to wziasc kase? czyli patrz punkty 1 i 2,
                    4) jakie masz doswiadczenie zawodowe i spoleczne?
                    • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 23:25
                      Drogi wyborco szkoda, że czytałeś nieuważnie> zadałes mi książkowe pytania.
                      (zaraz podam ci tytuł)-jakimi metodami?,jakie narzędzia?> przeczytaj jeszcze
                      raz mój pkt.1 Jeśli rozumiesz o czym napisałam to tam są odpowiedzi na twoje
                      obecne pytania . Oczywiście nie wszystkie.Bo pisze o ludziach starszych że
                      niewiem narazie skąd finansowanie, ale sie dowiem.Co ty mnie pytasz czy mam
                      doświadczenie w tworzeniu miejsc pracy? Ja nie chce tworzyc miejsc pracy tylko
                      warunki dla tworzenia dla innych budowania firm. Proszę ponownie czytaj
                      uważnie , będzie nam łatwiej. Doświadczenie sie zdobywa całeżycie. Nie ma tak
                      że ktos już wie wszystko...Proszę o wsparcie mojego programu. Nie jestem
                      zawodowiec jeszcze, nie dołuj mnie dla własnej radości.
                      • alicja.krystyna Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 09:03
                        To jest program - szablon. Taki program ma 99% kandydatów na radnych w całym
                        kraju.Gorzej z realizacją.

Piszesz "1) Praca- tworzenie warunków dla tworzenia kolejnych miejsc pracy w
                        przemyśle iuśługach.Warunki to- uzbrajanie terenów pod inwestcje, niskie podatki
                        lokalne,niska cena gruntu. Ulgi w podatkach dla małych firm którzy zwiększaja
                        zatudnienie."
                        Bardzo pięknie ale przypuśćmy, że zjawia się inwestor (wielki inwestor) i waha
                        się czy w Mielcu inwestować czy w Stalowej Woli. O ile wiem (popraw mnie jesli
                        się mylę) to radni mają wpływ wyłącznie na podatek od nieruhomości. Więc co ?
                        Zwalniasz go z tego podatku całkowicie wprawdzie nie masz już kasy na uzbrojenie
                        terenu ale co tam, przebilaś Stalową Wolę. A oni w tej Stalowej Woli nie głupi
                        też odpuszczają i co dalej ?
                        Moja droga, cały ten Twój "program" to tylko puste slogany.
                        Wiem, że mi nie odpowiesz ale ciekawi mnie po co tak naprawdę pchasz się do tej
                        rady.

PS. Orgazmów już się nie będę czepiać. Zrozumiałam, że to nawiązanie do wpisów
                        jakiejś Pikusi, które moderator usunał a ja ich nie czytałam.Początkowo
                        sądziłam, że temat orgzmów to Twój ulubiony.
                        • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 09:35
                          dermika, przykro mi, ale ty wciaz nie wiesz jak chcesz rozwiac problemy, ktore
                          zawarlas w swych haslach wyborczych, nie podajesz zadnych rozwiazan. Takim
                          kandydatem do rady miasta, moze byc kazdy obywatel Mielca, ale nie o to chyba
                          chodzi? do rady maja kandydowac ludzie kompetentni, wyksztalceni, posiadajacy
                          wiedze i umiejentosc poruszania sie w srodowisku administracji publicznej.
                          Pytam wiec, z czym do ludzi?
                          • alicja.krystyna Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 09:43
                            Choć Juls (po społu z Hemoafrodytą) twierdzi, że w Mielcu nie ma osób
                            posidających szare komórki nie jest to parwdą. Jest tu tysiące osób
                            wykształconych, doświadczonych - po prostu mądrych tylko, że oni jakoś nie
                            pchają się w politykę.
                            W politykę pchają się takie Dermiki.
                            • mielec3 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 10:30
                              Uniwersalny program wszystkich kandydatów niezmienny od lat to:
                              -Poprawa bezpieczenstwa
                              -Zwiekszenie nakladow na oswiate,kulture i sluzbe zdrowia
                              -Zmniejszenie bezrobocia poprzez tworzenie nowych miejsc pracy
                              Rewelacja!Jak to zrobic oczywiscie nikt nie ma pojecia.Wazne zeby wyborcy to kupili.
                            • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 14:56
                              Alicja na szczęscie takich mądrych - zgorzchniałych bab jest w Mielcu
                              maksymalnie 10%.Twoje wypowiedzi potwierdzają twoje wykształcenie,
                              poziom ,liczbę szarych komurek.Jeszcze mnie nie poznałaś a stawiasz mnie jako
                              przeciwieństwo - wykształcenia doświadczenia. Mam nadzieje, że mi odpowiesz na
                              podstawie jakich faktów wystawiasz mi taka ocenę.
                          • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 15:11
                            Yapkovitz ty chyba jesteś jedynym intelektualistą w Brzozowie i nikt cię nie
                            nauczył słuchać. Sory za uszczypliwość ale powiedz mi to to za zdanie "do rady
                            maja kandydowac ludzie kompetentni, wyksztalceni, posiadajacy
                            wiedze i umiejentosc poruszania sie w srodowisku administracji publicznej"
                            Rozumiem że to do mnie.Na jakiej podstawie taka dignoza? Ze napisałam że
                            niewiem skąd wziąc kasę na zajęcia dla ludzi starszych?- to nie jest zadanie
                            własne gminy dlatego trzeba szukac kasy gdzie indziej dlatego niewiem>
                            Zawiodłam sie Tobą myślałam że podyskutujemy a ty ciągle mi mówisz że jestem
                            głupsza od ciebie. Podstawowe pytanie dla ciebie - skąd wziąc pieniądze? Ważne
                            pytanie ale dla radnego najważniejsze są priorytety, Jeśli przyjmiemy że nie ma
                            kasy z Unii to budżet Mielca jest 100 mln. Radny ma układać strukture wydatków
                            i przychodów a nie przywozić kasę bo jest jej mnóstwo. Dzisiaj pomysł jest
                            ważny- w Mielcu jest z 12 banków:)
                            • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 15:25
                              1. Nigdy nie mieszkalem w Brzozowie, wiec nie wiem ilu intelektualistow ma ta
                              miejscowosc? mieszkam natomiast na osiedlu ktore nazywa sie Brzozowe, ktore
                              jest polozone w miejscowosci Zabki k. Warszawy. W tej miescowosci mieszkam juz
                              okolo 7 lat, wiec do spraw Mielca ma lekki dystans, postrzegam to miasto i
                              mielczan bez zbytnich emocji.
                              2. Twoje wyksztalcenie i doswidczenie (lub brak wyksztalcenia i
                              dowiswiadczenia) zdiaganozowalem na podstawie braku odpowiedzi na moje pytania
                              ww. tematyce, ponadto sama napisalas ze czlwoiek sie uczyc cale zycie i zdobywa
                              doswiadczenie, wiec dla mnie wprost wynika ze nie masz odpowiedniego
                              dosiwadczenia aby dzialac w radzie miasta, nieposiadasz odpowiednich
                              umiejetnosci, ktore wzbogaca rade i sprawia ze bedzie bardziej skuteczna.
                              Wybory do rady miasta do nie wybory miss, nie liczy sie ladna buzka i puste
                              slogany, ale konkretne dzialania.
                              3. W ktorej mej wypowiedzi stwierdzilem ze jestes glupsza? Nie mam natomiast
                              wplywu na twoje subiektywne odczucia ze czujesz sie glupsza od mej niezwykle
                              skromnej osoby.
                              4. Pani kandydatko na radnego, napisz mi i innymi prosze o mnostwie tej kasy?
                              skad ona sie wziela? kto ja zdobyl? na co zostanie wydana?
                              5. Nie bardzo rozumie sformulowanie "Dzisiaj pomysł jest i
                              ważny- w Mielcu jest z 12 banków:)" czy mozna proscic o jakies wyjasnienie, co
                              autor mial na mysli?
                              6. Wciaz nie wiemy kim jestes, kogo reprezentujesz, jaki masz program?
                        • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 15:22
                          Odpowiem Ci w skrócie bo sie nie da inaczej. Dla mnie najważniejsze śa miejsca
                          pracy. Podatek od nieruchomości później. Oczywiście że oddam grunt za 1
                          zł.Korzyści- zmiejszam zasiłki dla biednych i bezrobotnych bo dzisiaj muszę
                          wspomagać.Ale najważniejsze - dostaję cześć podatku od wynagrodzeń od każdego
                          pracującego a to dużo więcej niz podatek od nieruchomości.Ile chcesz kasy na
                          uzbrojenie tyle dostaniesz w każdym banku. tym sie nie przejmuj. Jak będzie
                          praca to miasto będzie miało dochody i spłacisz wszystko. Nie ma pracy, nie ma
                          życia, nie ma młodych . miasto umiera - zostana tylko rozczarowni emeryci i
                          malkontenci. Pozdrawiam
                          • mielec3 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 16:07
                            dermiko skoro dla Ciebie najwazniejsze sa miejsca pracy to chyba wiesz jak je
                            tworzyc.Moze uchylisz rabka tajemnicy? Bledy ortograficzne ktore czesto robisz
                            nie wystawiaja Ci najlepszego swiadectwa.
    • kum_um Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 15:31
      Zapraszam do posłuchania rozmów z kandydatami na prezydenta Mielca. Codziennie,
      od poniedziałku (6 listopada) na antenie radia PULS FM usłyszycie, co politycy
      zamierzają zrobić dla Mielca na stanowisku prezydenta miasta, jakie są ich
      propozycje rozwiązania mieleckich problemów.

Rozmowy codziennie o godz. 10:10 na 102,4 FM. poprowadzą Kinga Bielec i Wojtek
      Janczura.

Przysyłajcie swoje pytania do kandydatów na adres email info@pulsfm.pl
      Osoby, które nie maja dostępu do Internetu mogą przynosi pytania spisane na
      kartce lub wysyłać je pocztą na adres Radio Puls Fm ul. Solskiego 10 39-300 Mielec.

Puls FM zaprasza razem ze Stowarzyszeniem Kulturalnem j'ARTe.

szczegóły: www.pulsfm.pl/?news=471

Pozdrawiam.
      • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 18:49
        Mielec3 nie głosuj na mnie z powodu błedów ortograficznych. Pisałam o tym ale
        jeszcze raz króciutko; Rada Miasta nie buduje nowych miejsc pracy - czyli
        zakładów. Tak było może w socjalizmie, że Państwo budowało wszystko. Rada ma
        TWORZYC przyjazne warunki do inwestowania. Czyli jeśli nie uczysz języka
        polskiego w szkole i masz pomysł na firmę ja Ci pomogę.Np.jeśli w ciągu 3 lat
        zatrudnisz 10 osób to następne 3 jeśli utrzymasz zatrudnienie powinieneś płacić
        np. 20 % podatku od nieruchomości. Ale już umówiliśmy sie - nie głosuj na mnie.
        • mielec3 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 19:18
          Piszesz "umówilismy sie".Nie przypominam sobie zebym sie z Toba umawial.Czy wg
          Ciebie uczenie jezyka polskiego w szkole wyklucza zalozenie firmy? Napisz jak
          mam na Ciebie glosowac lub nie skoro nie chcesz sie ujawnic.
          • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 00:25
            Ktoś tu na Forum zapytał kto startuje w wyborach? Napisałam, że ja spróbuję do
            Rady Miasta po to bo pomyślałam że możemy pogadać jakie inni mają pomysły i co
            jeszcze trzeba zmienic a ja tego nie widzę.Wiesz co zamiast tego każdy mi chce
            dopieprzyć, że jestem niedouczona , niedoświadczona, na niczym sie nie znam i
            wogóle jakieś byle co.Nie głosuj na mnie, znajdz sobie jakiegoś sąsiada któremu
            ufasz znasz go i wiesz, że coś chce zrobic i na niego zagłosuj. Przepraszam za
            słowo "umówiliśmy sie"
            • hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 02:21
              Glos na Ciebie i kilka rad:nie obrazaj sie ,nie zlosc kiedy skacza po Tobie;nie wdawaj w filozoficzne rozwazania ktore prowadza do nikad.Ambicje i dume schowaj sobie na czas gdy juz wygrasz.Sluchaj tego co mowia inni,usmiechaj sie ,przytakuj i obiecuj,obiecuj i jeszcze raz obiecuj.Nie beda glosowac dlatego ze masz doskonale pomysly ale dlatego ze budzisz zaufanie i potrafisz grac na namietnosciach swoich wyborcow.Natomiast jesli wygrasz rob to co chcialas zrobic,wtedy na miare swoich mozliwosci zrealizujesz to o czym mowili wyborcy.Najwazniejsze:mieleckie forum nie jest miarodajne do oceny spolecznych potrzeb czy nastrojow.To piaskownica gdzie kazdy kopie swoj doleczek i stawia "uczone" babki z piasku.Powodzenia.
              • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 09:24
                rzekla hemafrodyta na koniec swej przydlugiej "uczonej" przemowy"
                "Najwazniejsze: mieleckie forum nie jest miarodajne do oceny spolecznych
                potrzeb czy nastrojow. To piaskownica gdzie kazdy kopie swoj doleczek i
                stawia "uczone" babki z piasku".

Jezeli forum to piaskownica, to jakim mianem okreslic posiedzenia rady miasta,
                w ktorej beda zasiadac dermiki roznych rodzajow?
                Jezeli kandydatka dermika strzela focha na pare przyjacielksich rad i pytan, to
                co bedzie, gdy w realnym zyciu wyborcy pewnego dnia beda chcieli rozliczyc ja z
                dokonanych dzialan? a loklane gazety "obmaruja" za nic robienie?

KOLEJNY RAZ, ponawiam pytanie do dermiki, przedstaw sie Nam, napisz kim jestes
                z imienia i nazwiska, chyba ze wstydzisz sie tego zrobic, bo jezeli jestes
                pewna swych hasel, swoich mozliwosci, to nie widze zadnych przeszkoda abys z
                Nami anonimowym tlumem dyskutowala jako osoba z imienia i nazwiska. Chyba ze
                kandydatka dermika nie istnieje a cala nasza dyskusja byla tylko prowokacja?
                • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 11:43
                  Hemafrodyta ma rację:). Nie dam sie sprowokować, ty jesteś jednym z tych co
                  sobie kopia swój dołeczek i stawiasz uczone babki z piasku. Pan panie Yapkovitz
                  to na chyba bliżej Ząbek więc nie baedzo wierzę w twoje dobre intencje.Jak to
                  mówi Hemafrodyta ne wzbudzasz mojego zaufania.Nie stroje fochów.Widzisz jak
                  naszę dziewczyny grają teraz z Japonią - super.Myślisz że moje nazwisko i imie
                  przekona ciebie do moich pomysłów na Mielec? 22;20 dla naszych. Chyba masz złe
                  intencje.Zajmij sie lepiej posłem Wierzejskim. 25:25, 28: 26 :)))))))))
                  wygrały.Co tam wybory..
                  • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 11:55
                    Czy mamy wiecej kandydatow do dyskusji? bo pani o nicku dermika juz dziekuje,
                    zero konstruktywnych wypowiedzi, nie rokuje dobrze radzie miasta z ta pania w
                    skladzie.
                    • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 12:14
                      Masz rację, nie stawiaj na mnie. Powodzenia, jesteś trochę męczący- to tak
                      prywatnie pozwalam sobie:)
                    • hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów.. yapkovitz 05.11.06, 13:27
                      Po jaka cholere potrzebne Ci onformacje o deremice,co chcesz wiedziec i po
                      co.Przedztawila sie :deremika1 a ja jestem hemafrodyta bez jedynki.Ty jestes
                      yapkovitz a moze dla przykladu przedstaw sie;imie i nazwisko,zawod,miejsce
                      zamieszkania,zona,dzieci,majatek,preferencje seksualne,stosunek do
                      aborcji,stosunek do rzadzacej partii,wyksztalcenie,wiek,rodzina za granica,ilosc
                      posiadanych rowerow,wspolpraca z UB itd,itd.Yapkovitz mimo wysilkow jestes
                      sztywny,taki gosc od kreski do kreski,niesamodzielnie myslacy i wyjatkowo
                      nudny.Powiadasz ze to co mowi deremika jest niekonstruktywne ;powiedzial ze chce
                      tworzyc takie prawo ktore pozwoli tworzyc miejsca pracy ? Nie myslisz ze to
                      wystarczy ,ze jesli jej sie to uda bedzie zbawieniem dla tej miesciny opanowanej
                      przez wyzysk obcego kapitalu, zlodziejska strefe i ledwo dychajacych drobnych
                      rzemieslnikow .Yapkovitz; jestes pieniaczem i baw sie w tych swoich zielonkach a
                      Mielec to nie Twoje podworko i nie ty bedziesz wybieral ale mielczani, no chyba
                      ze chcesz ukrasc deremiki pomysly .Oj nieladnie doktorku,nieladnie.
                      • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. yapkovitz 05.11.06, 14:30
                        Napisalem w poprzedniej wypowiedzi iz jestemy anonimowym tlumem na tmy foeum,
                        natomiast "kandydatka" dermika zamierza pelnic publiczna funkcje, publicznego
                        zaufania, wiec dlaczego sie boii, wstydzi ujawnienia swojego imienia i
                        nazwiska? nie boii sie isc do rady miasta, nie boii sie uajwniac na plakatach
                        swoijego imienia i nazwiska, a tutaj na takim smiesznym forum, na tej
                        pisakownicy sie boii?
                        Czy ja kogos obrazam w moich wypowiedziach? ja tylko zadaje pytania, a w zamian
                        znowu obrzucono mnie inwektywami, czy do tego ma sie sprowadzac dyskusja o
                        wyborach, o przyszlosc Mielca? z braku argumentow bedziemy sie wzywac?
                        Do rezty wypowiedzi hemafrodyty sie nie ustosunkuj, bo jest to tylko belkot,
                        nie majacy zwiazku z dyskusja.
                        • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. yapkovitz 05.11.06, 17:58
                          do rady maja kandydowac ludzie kompetentni, wyksztalceni, posiadajacy
                          wiedze i umiejentosc poruszania sie w srodowisku administracji publicznej.
                          Pytam wiec, z czym do ludzi? ---
                          • hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 05.11.06, 22:48
                            Prosze,nie wdawaj sie w dyskusje z tym oszolomem,wciaga Cie w pyskowki.Badz soba
                            i rob swoje.
                            • mielec3 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 05.11.06, 22:56
                              Masz racje hemafrodyto.Przegonmy ze strefy tych wyzyskiwaczy.Na miejscu ich
                              zakladow wyrosnie piekny lasek i bedziemy sobie zyli w krainie
                              szczesliwosci.Chyba ze masz jakis pomysl co zaproponowac zwolnionym z pracy.A
                              moze sama zalozysz firme gdzie nie bedzie trzeba ciezko pracowac a zerobki beda
                              kilkakrotnie wyzsze od obecnych.
                              P.S. Yapkowitz juz tlumaczyl na tym forum ze mieszka w Zielonce a nie w "Zielonkach"
                              • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 05.11.06, 23:43
                                Co ty mielec majaczysz? Przecież Hemafrodyta nic takiego nie proponowała? Nie
                                martw sie, najważniejsze są miejsca pracy, reszta przyjdzie sama::)
                              • hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów.. mielec 06.11.06, 01:42
                                Po co sadzic lasek skoro laka na lotnisku jest wystarczajaco duza.Trawa
                                zielona i soczysta,doskonale powietrze z fabryki smrodu i pelnia
                                szczescia.Przerazajace jest to ze twoje myslenie to myslenie wiekszosci.Jedyne
                                dla was rozwiazanie to cudze pieniadze ,cudze pomysly dla was niewolnicza praca
                                i strach przed zwolnieniem.Zadnej przyszlosci.Nie wiem ile masz lat ale jesli
                                jestes mlody to bog was srodze pokaral pozwalajac na tak destrukcyjne
                                myslenie.A yapkovitz niech mieszka nawet w czerwonce dla mnie to ganc-pomada.
                            • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 05.11.06, 23:40
                              :::::::)))pozdrawiam
                              • hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 06.11.06, 01:55
                                Dla mie to niepojete ze w sprawach idiotyzmow jak np. jaki chleb jadles na
                                sniadanie albo ktore piwo lepsze, mielczanie pisza i pisza a kiedy przychodzi
                                do rozmowy na niezmiernie wazny temat blaznuja,czepiaja sie spraw
                                marginalnych ,powielaja bzdury i jakos nikt nie ma ochoty probowac chociaz
                                przedstawic swoj rzeczowy punkt widzenia.Mysle ze to towarzystwo nie ma ani
                                pomyslu,ani checi na zmiany .Siedza jak zydki na pustyni czekajac na manne z
                                nieba.Zgroza.
                                • mielec3 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 06.11.06, 08:04
                                  Czekam hemafrodyto na wytrysk Twojego geniuszu.
                                  • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 06.11.06, 09:06
                                    Dziekuje bardzo za niezwykle zaintersowanie moim miejscem zamieszkania,
                                    przypomne kolejny raz mieszkam w Zabkach k. Warszawy:) A wracajac do meritum,
                                    przedmiotowa dyskusja cos mi przypomina, kandydat na osobe, pleniaca funkcje
                                    publiczna wraz z obojniakiem zamiast sie skupic na wyborcach i problemach,
                                    atakuja jednego niewygodnego:) Czy ten styl uprawiania polityki czegos Wam nie
                                    przypomina?:)
                              • inesita3 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 06.11.06, 13:46
                                Witaj! Wydaje mi się, że radny nie jest po to aby tworzyc inwestycje lecz tworzyc warunki dla inwestycji, a jak są inwestycje to i miejsca pracy itd. Zatem rada miejska czy powiatu powinna sciągać z województwa jak najwięcej pieniędzy z przydziału budzetowego i unijnego. Jak wiemy, Rzeszów zawsze niezbyt życzliwie patrzył na Mielec, choćby ostatnia sprawa nowej biblioteki i oprotestowanie przez rzeszowskich architektów planu budowy przyjetego już projektu, wykonanego przez architektów krakowskich; efekt- uniewaznienie przetargu na wykonawcę. Może czas najwyższy odkleic mielecki powiat od Rzeszowczyzny i przytulić sie do Małopolski? Sprawa gruntów miejskich: coraz mniej ziemi pod budowę, aż prosi się o przyłączenie wiosek przymiejskich takich jak Wola Mielecka, Podleszany, Złotniki i Chorzelów. Wieksza ilość mieszkańców, większe pieniadze z województwa i nie tylko. Tak zrobiły Stalowa Wola i Tarnobrzeg, zwłaszcza Tarnobrzeg, którego wioski ciągną się aż pod Sandomierz. U nas granice miasta zacierają się właściwie z w/w miejscowosciami. Rada powinna także gnębić posłów z Mielca aby lobbowali na rzecz lokowania inwestycji właśnie w Mielcu (skoro p. Gosiewski zadbał o Włoszczową?), a także rozliczać przedstawicieli z Mielca w województwie, co robią dla dobra miasta ( pan Deptuła robił niewiele, jak sie okazuje). To takie podstawowe postulaty, które Ci podpowiadam.
                                • yapkovitz inesita 06.11.06, 13:54
                                  brawo:) szkoda ze nie kandydujesz do rady miasta.
                                • malkontent_jeden Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 06.11.06, 23:29
                                  inesita3 napisała:

> Może
                                  > czas najwyższy odkleic mielecki powiat od Rzeszowczyzny i przytulić sie do
                                  > Małopolski?

To dosyć karkołomny pomysł. Wymagałby referendum i korowodu legislacyjnego, i
                                  moim zdaniem skończyłoby się tak, że zamienił stryjek...
                                  Gorlice darły koszulę byle do Małopolski i co? A wystarczy popytać w Tarnowie
                                  jak odbierają politykę Krakowa wobec mniejszych aglomeracji. Mielec przy
                                  Tarnowie to dynamit- wystarczy popatrzeć na drogi, SSE i inne niż ścisłe
                                  centrum części miasta tam i tutaj.
                                  • inesita3 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 09.11.06, 23:56
                                    Masz rację, że to ciężkie do przeprowadzenia, pewnie by sie nie udało, ale postraszyć wojewodę i resztę- nie zaszkodziłoby. Taki malutki szantaż, "poprawny politycznie" a korzystny dla Mielca.
    • mmeva Komentarz ogólny 06.11.06, 12:10
      1. Chwała tym, którym chce się coś robić i mają odwagę kandydować - zawsze powtarzam: krytykujesz? - spróbuj zrobić to lepiej

ALE

2. Muszę się zgodzić z yapkovitzem - same slogany typu 'więcej miejsc pracy' nie wystarczą, dlaczego się unosisz Dermiko zamiast rzeczowo odpowiedzieć jak zamierzasz osiągnąć zamierzone cele?

3. Jeśli ktoś kandyduje na stanowisko publiczne i udziela sie w tym wątku to rozumie się samo przez się, że powinien się przedstawić. Anonimowość w każdej innej dyskusji - tak; ale w tym przypadku chyba forumowicze powinni wiedzieć, z kim mają do czynienia i na kogo głosować/nie głosować.

Pozdrawiam
      • jul.s Re: Komentarz ogólny 06.11.06, 14:15
        ----> inesita pisze ---
        <choćby ostatnia sprawa nowej biblioteki i
        oprotestowanie przez rzeszowskich architektów planu budowy przyjetego już
        projektu, wykonanego przez architektów krakowskich; efekt- uniewaznienie
        przetargu na wykonawcę>

Czy mogłabyś przybliżyć te sprawę jakoś nie mogę zrozumiec o co chodzi !!?? a
        rzecz jest bardzo interesujaca !!!

....julek niekumaty..
        • inesita3 Re: Komentarz ogólny 06.11.06, 20:39
          Witaj! O tym możesz sobie poczytać na stronie Urzędu Miasta Mielca, kliknij przetargi, paxdziernik, tam jest zazalenie Rzeszowiaków, jest także projekt Krakowiaków.
    • jaro124 Re: ..forum dla kandydatów.. 07.11.06, 00:03
      jak czytam te wszystkie ulotki z list wyborczych to zastanawia mnie jedno:
      - dlaczego większoścz nich to sa ludzie którzy już byli przy władzy, gdzieś
      nalezeli, mają bary , sklepy, itp
      Czy nie nadszedł czas na jakieś zmiany, jeżeli ktoś był radnym od lat, to nagle
      teraz ma świetny pomsł na jakąś zmianę a co robił wcześniej ?
      Ja jestem za tym aby odświeżyć klimat, aby były nowe osoby a nie ciągle te
      same. Jeżeli ciągle będa te same to czy mozliwa jest jakaś zmiana ?
      • malkontent_jeden Re: ..forum dla kandydatów.. 07.11.06, 00:10
        jaro124 napisał:

> Ja jestem za tym aby odświeżyć klimat, aby były nowe osoby a nie ciągle te
        > same. Jeżeli ciągle będa te same to czy mozliwa jest jakaś zmiana ?

Oczywiście, że jest możliwa.
        Warunek- uczestnictwo w głosowaniu.
    • mmeva . . . 08.11.06, 01:04
      Czyżby wątek umarł? Widzę, że nasi kandydaci są nieskomputeryzowani, albo nie mają ochoty z nami porozmawiać...
      • yapkovitz do mmeva 08.11.06, 09:16
        kandydaci przez male "k" po prostu maja nas gleboko gdzies, przeciez to oni
        maja patent na wiedze i madrosc, co beda dykutowac z "ciemnym ludem" a
        szczegolnie z oszolomami. Po co maja sie stresowac, przeciez oni sa tak
        fantastycznie przygotowani, znaja odpowiedzi na kazde pytania i nie stresuja
        ich publiczne kontakty z wyborcami, a wlasnie czy mieleccy kandydaci spotykaja
        sie ze swoimi wyborcami?
        • hemafrodyta Re: do mmeva 08.11.06, 13:54
          yapkovitz ty biedaku nie masz pojecia o polityce i jestes idealista.mozesz rozmawiac i dyskutowac godzinami z kandydatami.najmadrzejsi z nich sprzedadza ci to co chcesz uslyszec a po wyborach zrobia to co im nakazuje solidarnosc partyjna badz srodowiskowa.przykladami niech beda wszystki rzady "wolnej " Polski.demokracja to nic innego jak pozwolic "psu" dac glos i niech sobie szczeka do woli z czego i tak nic nie wynika.Gdyby bylo inaczej, Mielec i reszta bylyby gospodarcza i intelektualna potega a tak nie jest.
          • yapkovitz Re: do mmeva 08.11.06, 14:45
            hemafrodyto, znowu piszesz nie na temat. W tym watku rozmawiamy o mieleckich
            kandydatach, o tym co soba reprezentuja, nie toczymy dysputy o solidarnosic
            partyjnej na poziomie samorzadow, bo chyba taka trudno spotkac. Przykladem sa
            dziwaczne koalicje w samorzadach, ktore nie maja racji bytu na poziomie
            rzadowym. Podejrzewam ze o polityce i politykach wiem znacznie wiecej niz ty, (
            piszac to mam na mysli politykow z pierwszych stron gazet a nie lokalnych
            dzialaczy).
            • hemafrodyta Re: do mmeva yapk 08.11.06, 18:29
              Ja nie mowie ze nie znasz sie na politykach,mowie ze nie znasz sie na polityce ,idealizujesz i probujesz przykladac ksiazkowa madrosc do rzeczywistosci.Powtarzam; gdyby spoleczenstwo mialo wplyw na polityke ,gdyby angazowalo sie w procesy polityczne to Polska po prawie trzydziestu latach "transformacji" bylaby silnym gospodarczo ,zorganizowanym i liczacym sie w Europie a moze i swiecie krajem.Tak nie jest i ze spolecznego punktu widzenia jest gorzej niz te 30 lat temu.Pozwala to postawic teze ze spoleczenstwo nie ma pojecia o polityce (ty tez jako skladowa spoleczenstwa) a wladza dobierana jest na zasadzie mniejszego zla albo eksperymentu.Lokalne wladze uzaleznione sa od stopnia wyzszego i pozbawione samodzielnosci.Spoleczenstwo tkwi w analfabetyzmie politycznym i nie ma zadnego wplywu na dzialania wladz.Juls pisal : niech kandydaci przekonaja nas do siebie.Demagogia.Kandydaci nie maja przekonywac do siebie tylko do programow jakie reprezentuja i ktore sa odpowiedzia na spoleczne zapotrzebowanie.Tak czy inaczej chwala Ci za rozwijanie tematu.
              • yapkovitz Re: do mmeva yapk 08.11.06, 19:15
                hemafrodyta, ty wiesz swoje, ja wiem swoje i przepraszam, ale twoje wywody mnie
                nudza. Zaskocz mnie czyms czego nie wiem.
        • mmeva Re: do mmeva 08.11.06, 22:47
          Pewnie masz rację. Czy się spotykają nie wiem - może ktoś kto jest w Mielcu na codzień sie wypowie.

PS> Tak drobna uwaga: mój nick się odmienia ;)
          • dermika1 Re: do mmeva 08.11.06, 23:59
            Witam widzę żę brakło mnie chwilkę i drodzy wyborcy wzięli sie za siebie.:)
            Chodziłam troche pogadać z ludzmi, uloteczki i plakaciki. Ale ciężko ludzie nie
            bardzo słuchają co mówimy do nich o programie na 4 lata.Sa po praniu mózgów
            przez TV i chcą głównie lustracji i łapania złodzieji. Młodziez nie chodzi na
            spotkania. Nie dobrze, bo nie maja nadziei. Przypominam 3 raz Rada Miasta ,
            Powiatu nie tworzy nowych miejsc pracy - nie buduje fabryk , tylko tworzy
            warunki i zachęty aby właśnie tu przyszli inwestorzy.Okręg nr 3 do miasta,
            jestem czyli Kusocińskiego ,Kopernika, Cyranka. Liczę na wasz głos. Dopilnuje
            aby internet był o połowę tańszy - bo taki jest w Europie i w każdym
            mieszkaniu - do wyboru. Cisz wyborcza od soboty. Pozgrawiam:)
            • yapkovitz Re: do mmeva 09.11.06, 07:41
              dermika, zadam raz jeszcze to samo pytanie:
              "czy masz doswiadczenie w tworzeniu miejsc pracy? czy znasz przepisy
              regulujace sprawy wyksztalcenia i bezrobocia?" bo jezeli nie masz takiego
              doswiadczenie, to jak chcesz tworzyc warunki? czy znasz srodowisko, dla ktorego
              chcesz stworzyc warunki?
              Odpowiesz? a takze czy w koncu sie Nam przedstawisz?
              • alicja.krystyna Re: do yapka 09.11.06, 08:52
                Po co ona ma się tu przedstawiać. Tylko się ośmieszy. Niech się lepiej nie
                przedstawia. Nie przedstawi się to nie będą się z niej ludzie śmiać w sklepie,
                na ulicy, w jej pracy..itd
                Pokazała się tu jako żałosna istota serfująca starymi sloganami.
                Nic poza tym.

No i te ortogrfy - na kandydatkę nie przystoi.
                • yapkovitz Re: do yapka 09.11.06, 10:48
                  alicjo, masz racje, ale szkoda ze nie moge poznac kandydatki:( szkoda ze na
                  forum Mielca nie ma tkaije dyskusji, walki politycznej jak na forum
                  podwarszawskich Zabek, tam kandydaci na radnych i burmistrza przedstawiaja sie
                  z imienia i nazwiska, nie boja sie wypowiadac wlasnych pogladow i przedstawiac
                  programow.
                  • dermika1 Re: do yapka 09.11.06, 17:22
                    "czy masz doswiadczenie w tworzeniu miejsc pracy? witam p. Yapko. Tak
                    napisałeś, po raz trzeci ci chce powiedzieć, że będę tworzyła warunki do
                    tworzenia nowych miejsc pracy. Za dwie godziny wróćę jak ci uda sie wreszcie
                    złapać róznicę pomiędzy tworzeniem warunków i tworzeniem miejsc pracy to sie
                    odezwij. Jak nie, to ci wytłumaczę . Ale jestem zwolenniczka dawania wędki a
                    nie ryby. Będziesz miał wiecej satysfakcji ,że samdoszedłeś. Pozdrawiam
                    niedopieszczoną Alicję:)
                    • yapkovitz Re: do yapka 09.11.06, 18:36
                      dermika, piszesz ze bedziesz tworzyla warunki, a ja pytam po raz kolejny, czy
                      potrafisz stworzyc miejsca pracy? czy tworzylas miejsca pracy? bo jezeli tak,
                      to czy masz doswiadczenie aby tworzyc warunki "do tworzenia miejsc pracy"?
                      Piszesz rowniez o wece, a znasz jej budowe? wiesz jak trzymac? kiedy mozna
                      lowic ryby a kiedy nie? czy dasz wedke, temu ktory nigdy w zyciu nic nie
                      slyszal o wedce?
                      Cy znasz chcociaz przepisy o finansach? czy bedziesz bezwiednie podnosila reke
                      podczas narad dotyczacych finansow miejskich? znasz zasady, przepisy rzadzace
                      wydatkowaniem pieniedzy publicznych? czy znowu napisze ze bedziesz tworzyla
                      warunki?
                      • hemafrodyta Re: do yapka 09.11.06, 19:40
                        Krew mnie zalala.Yapkovitz przeciez Deremika wyraznie pyta i tlumaczy o co
                        chodzi,czy ty taki niegramotny czy taki tepy.Po jaka cholere jej wiadomosci o
                        finansach od tego sa inni.Ona daje pomysl a nie pieprzy sie z jego
                        realizacja.Zielonki, niech bog was chroni przed radnym Yapkovitzem (
                        nieznanym).Bogowie pomozcie Deremice.Wyborcy do urn i glosowac na Deremike.
                        • dermika1 Re: do yapka 09.11.06, 22:49
                          Hemafrodyta jesteś zaproszona na kawę przeze mnie w dowolnym lokalu wybranym
                          przez ciebie na terenie powiatu mieleckiego(żebyś nie wymyśliła Ząbek spod
                          Warszawy):)))
                          Yapkovitz nie denerwuj sie tak bardzo "moją niekompetencją". Jestem po ekonomii
                          na UMCS-ie to coś tam umię. UMCS to taka lubelska uczelnia.
                          • dermika1 Re: do yapka 09.11.06, 22:52
                            P.S. "dać wędkę a nie rybę" to taka przenośnia.
                            • yapkovitz Re: do yapka 09.11.06, 23:05
                              dermika, na UMCS-ie skonczylem dwa kierunki: prawo i zarzadzanie, w Wawie
                              skonczylem kolejny kierunek studiow, chwalimy sie dalej swoim wyksztalceniem?
                              • dermika1 Re: do yapka 09.11.06, 23:34
                                Czy znasz chcociaz przepisy o finansach? to twoje pytanie do mnie p. Yapkovitz.
                                Więc ci napisałam w odpowiedzi, że skończyłam ekonomię. Skąd u ciebie to
                                podniecenie? (chwalimy sie dalej swoim wykształceniem- to twoje słowa) Ty jakis
                                dziwak jesteś rzeczywiscie. Wcześniej czytałam jak inni się denerwowali na
                                Ciebie - nie rozumiałam dlaczego. Teraz już wiem. Ty jestes samotny magisterek
                                z 3 fakultetami, mądrala ale niekoniecznie mądry i w pracycie pewnie nie
                                doceniają. Chyba że gnębisz młodzież w szkole? Tam sie mozesz realizować... Nie
                                przejmuj sie tacy jak ty też są ważni i potrzebni. Masz psa?
                              • inesita3 Re: do yapka 10.11.06, 00:02
                                Hej! Ale się puszycie... Z tego co tu czytam, mieszkasz w Ząbkach/k Warszawy i nie ma Cie w Mielcu 7 lat? Piszesz często, że Mielec to "miasteczko", "prowincja" itp. mam watpliwości, czy Ty wogóle widziałeś nasze miasto na oczy?
                              • kamelot3 Re: do yapka 10.11.06, 00:02
                                gierek tez mial pare fakultetow, dyplomy to nie wszystko , wiedza to potega,
                                • yapkovitz Re: do yapka 10.11.06, 08:02
                                  I znowu nie dyskutujemy o programie kandydatki dermiki, tylko zajmujemy sie
                                  moja niezwykle skromna oosba, czy mozemy wrocic do meritum dyskusji?
                                  • yapkovitz Re: do yapka 10.11.06, 08:07
                                    Chcialbym zeby kandydatka dermika dala linka np. do takiej strony ugrupowania:
                                    www.czasnazmiany.pl/index.php
                                    i osoby kandydatki:
                                    www.czasnazmiany.pl/index.php?dz=strony&op=pisz&id=83
                                    www.czasnazmiany.pl/index.php?dz=strony&op=pisz&id=79
                                    Czy wymagam wiele?
                                    • mielec3 Re: do yapka 10.11.06, 09:19
                                      Maturzysci!Kto ma problemy z ortografia smialo na ekonomie na UMCS.Dyplom macie
                                      jak w banku.
                                      • alicja.krystyna Re: do yapka 10.11.06, 09:59
                                        Yapko ! po co się tak denerwujesz ?
                                        Przecież dernika naprawdę nie jest warta uwagi.
                                        To zwykła karierowiczka.
                                        Wrzuć na luz :))
                                        • yapkovitz Re: do yapka 10.11.06, 10:17
                                          alicjo, oki, juz przestaje sie zajmowac dermika:)
                                          • alicja.krystyna Re: do yapka 10.11.06, 10:23
                                            yapkovitz napisał:

> alicjo, oki, juz przestaje sie zajmowac dermika:)

:))))))))))))
                                            *)
    • kamelot3 Re: ..forum dla kandydatów.. 10.11.06, 14:35
      glosujcie na wieska walka. nikt jak on nie zadba o kulture i rozrywke dla
      mlodziezy i nie tylo. wybor jest prosty wiesiek walek!!
      • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 10.11.06, 17:37
        Znam Wieśka Wałka, jest bardzo pracowity ale nie ma w nim przebojowości.
        Powinien robic to co teraz bo mu dobrze idzie. Już był w Radzie ale nie
        pamiętam jakiejś rewolucji w kulturze w tamtym okresie? Może dojrzał teraz?...
        • yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 10.11.06, 17:47
          "ale nie ma w nim przebojowości" <----bez komentarza
          • hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów..yap 10.11.06, 21:31
            Yapkovitz jesli nie skonczysz tych swoich idiotycznych i babskich docinek to wykrwawie sie do cna.Nie dosc ze mam okres to jeszcze zalewa mnie krew kiedy czytam twoje porazajace "madroscia" wypociny.Zanim nacisniesz -wyslij- przeczytaj raz jeszcze albo popros kogos by skorygowal te bzdury jakie plodzisz.
            Rodacy ,mielczanie region w potrzebie glosowac na Deremike ,jesli wiecie kto to taki rzecz jasna.
            • dziunek7 Re: ..forum dla kandydatów..yap 11.11.06, 13:11
              :::). trzymam kciuki za ciebie hemafrodyta
              • dermika1 Re: ..forum dla kandydatów..yap 12.11.06, 21:23
                Serdecznie dziękuje za oddane głosy na mnie. Czekam na wyniki. Zobaczymy. Ale
                juz teraz z góry dziekuję za zaufanie:))
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka