jul.s 03.11.06, 13:46 Zapraszamy na nasze forum kandydatów w nadchodzacych wyborach !!! -- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 13:56 juls, dzieki:) ale wierzysz w to ze sie zjawia? ze beda chcieli tracic swoj cenny czas na rozmowy z Nami? przeciez Oni sami z siebie wiedza co jest najlepsze dla Mielca. Mnie osobiscie interesuje co Oni soba reprezentuja, jakie maja wyksztalcenie, doswiadczenie zawodowe, czy pracuja spolecznie na rzecz loklanej spolecznosci, czy dzialaja w stowarzyszeniach, organizacjach non profit, co przemawia za tym ze akurat Oni maja byc radnymi? czy kiedykolwiek byli liderami w swoich spolecznosciach? czy jest to tylko Ich chciejstwo ze nie maja pomyslu na zycie i zostaja radnymi a nastepnie politykami vide przyklad pana Osnowskiego, ktory glownie jest znany z tego ze jest znany. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 14:06 Np. chcialbym porozmawiac z moim znajomymi, ktorzy kandyduja do rady, akurat z okregu 1: Pieróg Waldemar LPR Kardyś Jan Michał PIS Tokarz Orlanna SD Wiech Ryszard Wojciech FORUM WYBORCZE MSM Burda Bożena RAZEM DLA ZIEMI MIELECKIEJ Ratusznik Stanisława NASZ POWIAT Indyk Jerzy NASZ POWIAT Ziomek Przemysław Andrzej LIGA PRAWICA Znam ich wszystkich osobiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.krystyna Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 16:01 Pani kandydatka występująca tu jako dermika1 podała nam receptę na uzyskanie orgazmu (wg niej zmiana partnera gwarantuje orgazm) bardzo to interesujące ale może by kandydatka wypowiedziała się na temat mniej erotyczny. Na temat Mielca. Na temat swojego programu, jeśli go posiada bo chyba nie jest jej programem umożliwianie mielczanom uzyskiwanie wzniosłych uniesień seksualnych. Obawiam się, że programu pani dermika1 nie przeczytamy tu a i innych kandydatów się nie spodziewam. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 17:29 alicjo, tez nie wierze sie ktorys pojawi, ale poczekajmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.krystyna Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 17:42 Poczekajmy. Poczekajmy na tych co rwą się do żłobu. Poczekajmy. Może nas przekonają. Coś nowego napiszą ? Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 18:53 Droga Alicjo-Krystyno przedstawię ci z przyjemnością to co należy zrobic by Mielec był lepszym. Dlaczego uwazasz ze kandydaci do samorządu są warci tylko pogardy.Dlaczego? Jedna lista do miasta zawiera 46 osób ,jest chyba 9 komitetów wyborczych czyli ponad 400 osób są warci pogardy bo wszyscy myślisz to co za przypadki. Apropo orgazmu> Uważasz że kandydaci na radnych nie kochają się i nie miewaja orgazmów:) Każdy problem jest warty dyskusji to jest problem Pikusi. Ty pewnie pogadałabyś gdzie położyć asfalt . O tym tez mozemy pogadać ale po 23 bo musze teraz lecieć narazie Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 19:39 derimka,to sie przedstaw Nam, napisz krotko dlaczego wlasnie ty masz zostac radnym, uzasadnij to uzywajac m.in 3 rzeczownikow, ktore nastepnie rozwin. Podaj 3 najwazniejsze punkty twojego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 22:09 Kandydowania do rady nie traktuję na zasadzie "muszę być" Chce na wstępie wyjaśnić, że jestem niezależna finansowo, mam mieszkanie i takie inne.Mówię otym żeby zaraz nie był to główny wątek dyskusji.A teraz dlaczego to robię: po pierwsze wydaje mi sie że umie słuchać ludzi a to ważne,po drugie można mnie przeonac do swoich racji jeśli są logiczne, po trzecie jeśli ma się pomysły to trzeba próbować do nich przekonywać innych, po czwarte denerwuja mnie ludzie którzy najgłośniej krytykują (z reguły wszystko) niewiele proponując i nie chce aby tacy byli radnymi.To co napisałam nie jest bufonadą to są normalne myśli przeciętnej mieszkanki Mielca. Program w następnym wejściu bo to męczące czytac takie monologi Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 22:40 Jest oczekiwanie żeby nie przynudzać: trzy rzeczowniki. 1) Praca- tworzenie warunków dla tworzenia kolejnych miejsc pracy w przemyśle i uśługach.Warunki to- uzbrajanie terenów pod inwestcje, niskie podatki lokalne,niska cena gruntu. Ulgi w podatkach dla małych firm którzy zwiększaja zatudnienie. 2)Młodzież- szkoły- kierunki kształcenia zgodne z oczekiwaniem przedsiębiorców.Wiecie że co roku jest klasa w ZSZ -piekarz- ciastkarz i wszyscy zawsze idą na bezrobocie.Czemu bo jest nauczyciel który to umie i trzeba mu dac zajęcie. Koszmar co nie? To jeden z wątków.. 3) Ludzie starsi- propozycje aktywnego spędzania czasu- w Mielcu jest mnóstwo młodych emerytów i zostali zamknięci w domu idą na działke, do kościoła. I tyle. Uniwersytet III wieku-wiecie: prelekcje, internet , wycieczki. Narazie niewiem skąd na to kasa. Oni na to czekają. To narazie na tyle.Proszę o poparcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 23:12 dermika, piekne hasla, 1) ale jak chcesz osiagnac zalozone cele? jakimi metodami? za pomoca jakich srodkow? jakich uzyjesz narzedzi? 2) czy masz doswiadczenie w tworzeniu miejsc pracy? czy znasz przepisy regulujace sprawy wyksztalcenia i bezrobocia? co zrobilas (nie jako radna, ale wspolmieszkaniec) dla swej loklanej spolecznosci aby aktywnie spedzali czas mlodzi i starsi? 3) nie wiesz skad na to wziasc kase? czyli patrz punkty 1 i 2, 4) jakie masz doswiadczenie zawodowe i spoleczne? Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 03.11.06, 23:25 Drogi wyborco szkoda, że czytałeś nieuważnie> zadałes mi książkowe pytania. (zaraz podam ci tytuł)-jakimi metodami?,jakie narzędzia?> przeczytaj jeszcze raz mój pkt.1 Jeśli rozumiesz o czym napisałam to tam są odpowiedzi na twoje obecne pytania . Oczywiście nie wszystkie.Bo pisze o ludziach starszych że niewiem narazie skąd finansowanie, ale sie dowiem.Co ty mnie pytasz czy mam doświadczenie w tworzeniu miejsc pracy? Ja nie chce tworzyc miejsc pracy tylko warunki dla tworzenia dla innych budowania firm. Proszę ponownie czytaj uważnie , będzie nam łatwiej. Doświadczenie sie zdobywa całeżycie. Nie ma tak że ktos już wie wszystko...Proszę o wsparcie mojego programu. Nie jestem zawodowiec jeszcze, nie dołuj mnie dla własnej radości. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.krystyna Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 09:03 To jest program - szablon. Taki program ma 99% kandydatów na radnych w całym kraju.Gorzej z realizacją. Piszesz "1) Praca- tworzenie warunków dla tworzenia kolejnych miejsc pracy w przemyśle iuśługach.Warunki to- uzbrajanie terenów pod inwestcje, niskie podatki lokalne,niska cena gruntu. Ulgi w podatkach dla małych firm którzy zwiększaja zatudnienie." Bardzo pięknie ale przypuśćmy, że zjawia się inwestor (wielki inwestor) i waha się czy w Mielcu inwestować czy w Stalowej Woli. O ile wiem (popraw mnie jesli się mylę) to radni mają wpływ wyłącznie na podatek od nieruhomości. Więc co ? Zwalniasz go z tego podatku całkowicie wprawdzie nie masz już kasy na uzbrojenie terenu ale co tam, przebilaś Stalową Wolę. A oni w tej Stalowej Woli nie głupi też odpuszczają i co dalej ? Moja droga, cały ten Twój "program" to tylko puste slogany. Wiem, że mi nie odpowiesz ale ciekawi mnie po co tak naprawdę pchasz się do tej rady. PS. Orgazmów już się nie będę czepiać. Zrozumiałam, że to nawiązanie do wpisów jakiejś Pikusi, które moderator usunał a ja ich nie czytałam.Początkowo sądziłam, że temat orgzmów to Twój ulubiony. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 09:35 dermika, przykro mi, ale ty wciaz nie wiesz jak chcesz rozwiac problemy, ktore zawarlas w swych haslach wyborczych, nie podajesz zadnych rozwiazan. Takim kandydatem do rady miasta, moze byc kazdy obywatel Mielca, ale nie o to chyba chodzi? do rady maja kandydowac ludzie kompetentni, wyksztalceni, posiadajacy wiedze i umiejentosc poruszania sie w srodowisku administracji publicznej. Pytam wiec, z czym do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.krystyna Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 09:43 Choć Juls (po społu z Hemoafrodytą) twierdzi, że w Mielcu nie ma osób posidających szare komórki nie jest to parwdą. Jest tu tysiące osób wykształconych, doświadczonych - po prostu mądrych tylko, że oni jakoś nie pchają się w politykę. W politykę pchają się takie Dermiki. Odpowiedz Link Zgłoś
mielec3 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 10:30 Uniwersalny program wszystkich kandydatów niezmienny od lat to: -Poprawa bezpieczenstwa -Zwiekszenie nakladow na oswiate,kulture i sluzbe zdrowia -Zmniejszenie bezrobocia poprzez tworzenie nowych miejsc pracy Rewelacja!Jak to zrobic oczywiscie nikt nie ma pojecia.Wazne zeby wyborcy to kupili. Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 14:56 Alicja na szczęscie takich mądrych - zgorzchniałych bab jest w Mielcu maksymalnie 10%.Twoje wypowiedzi potwierdzają twoje wykształcenie, poziom ,liczbę szarych komurek.Jeszcze mnie nie poznałaś a stawiasz mnie jako przeciwieństwo - wykształcenia doświadczenia. Mam nadzieje, że mi odpowiesz na podstawie jakich faktów wystawiasz mi taka ocenę. Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 15:11 Yapkovitz ty chyba jesteś jedynym intelektualistą w Brzozowie i nikt cię nie nauczył słuchać. Sory za uszczypliwość ale powiedz mi to to za zdanie "do rady maja kandydowac ludzie kompetentni, wyksztalceni, posiadajacy wiedze i umiejentosc poruszania sie w srodowisku administracji publicznej" Rozumiem że to do mnie.Na jakiej podstawie taka dignoza? Ze napisałam że niewiem skąd wziąc kasę na zajęcia dla ludzi starszych?- to nie jest zadanie własne gminy dlatego trzeba szukac kasy gdzie indziej dlatego niewiem> Zawiodłam sie Tobą myślałam że podyskutujemy a ty ciągle mi mówisz że jestem głupsza od ciebie. Podstawowe pytanie dla ciebie - skąd wziąc pieniądze? Ważne pytanie ale dla radnego najważniejsze są priorytety, Jeśli przyjmiemy że nie ma kasy z Unii to budżet Mielca jest 100 mln. Radny ma układać strukture wydatków i przychodów a nie przywozić kasę bo jest jej mnóstwo. Dzisiaj pomysł jest ważny- w Mielcu jest z 12 banków:) Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 15:25 1. Nigdy nie mieszkalem w Brzozowie, wiec nie wiem ilu intelektualistow ma ta miejscowosc? mieszkam natomiast na osiedlu ktore nazywa sie Brzozowe, ktore jest polozone w miejscowosci Zabki k. Warszawy. W tej miescowosci mieszkam juz okolo 7 lat, wiec do spraw Mielca ma lekki dystans, postrzegam to miasto i mielczan bez zbytnich emocji. 2. Twoje wyksztalcenie i doswidczenie (lub brak wyksztalcenia i dowiswiadczenia) zdiaganozowalem na podstawie braku odpowiedzi na moje pytania ww. tematyce, ponadto sama napisalas ze czlwoiek sie uczyc cale zycie i zdobywa doswiadczenie, wiec dla mnie wprost wynika ze nie masz odpowiedniego dosiwadczenia aby dzialac w radzie miasta, nieposiadasz odpowiednich umiejetnosci, ktore wzbogaca rade i sprawia ze bedzie bardziej skuteczna. Wybory do rady miasta do nie wybory miss, nie liczy sie ladna buzka i puste slogany, ale konkretne dzialania. 3. W ktorej mej wypowiedzi stwierdzilem ze jestes glupsza? Nie mam natomiast wplywu na twoje subiektywne odczucia ze czujesz sie glupsza od mej niezwykle skromnej osoby. 4. Pani kandydatko na radnego, napisz mi i innymi prosze o mnostwie tej kasy? skad ona sie wziela? kto ja zdobyl? na co zostanie wydana? 5. Nie bardzo rozumie sformulowanie "Dzisiaj pomysł jest i ważny- w Mielcu jest z 12 banków:)" czy mozna proscic o jakies wyjasnienie, co autor mial na mysli? 6. Wciaz nie wiemy kim jestes, kogo reprezentujesz, jaki masz program? Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 15:22 Odpowiem Ci w skrócie bo sie nie da inaczej. Dla mnie najważniejsze śa miejsca pracy. Podatek od nieruchomości później. Oczywiście że oddam grunt za 1 zł.Korzyści- zmiejszam zasiłki dla biednych i bezrobotnych bo dzisiaj muszę wspomagać.Ale najważniejsze - dostaję cześć podatku od wynagrodzeń od każdego pracującego a to dużo więcej niz podatek od nieruchomości.Ile chcesz kasy na uzbrojenie tyle dostaniesz w każdym banku. tym sie nie przejmuj. Jak będzie praca to miasto będzie miało dochody i spłacisz wszystko. Nie ma pracy, nie ma życia, nie ma młodych . miasto umiera - zostana tylko rozczarowni emeryci i malkontenci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mielec3 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 16:07 dermiko skoro dla Ciebie najwazniejsze sa miejsca pracy to chyba wiesz jak je tworzyc.Moze uchylisz rabka tajemnicy? Bledy ortograficzne ktore czesto robisz nie wystawiaja Ci najlepszego swiadectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kum_um Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 15:31 Zapraszam do posłuchania rozmów z kandydatami na prezydenta Mielca. Codziennie, od poniedziałku (6 listopada) na antenie radia PULS FM usłyszycie, co politycy zamierzają zrobić dla Mielca na stanowisku prezydenta miasta, jakie są ich propozycje rozwiązania mieleckich problemów. Rozmowy codziennie o godz. 10:10 na 102,4 FM. poprowadzą Kinga Bielec i Wojtek Janczura. Przysyłajcie swoje pytania do kandydatów na adres email info@pulsfm.pl Osoby, które nie maja dostępu do Internetu mogą przynosi pytania spisane na kartce lub wysyłać je pocztą na adres Radio Puls Fm ul. Solskiego 10 39-300 Mielec. Puls FM zaprasza razem ze Stowarzyszeniem Kulturalnem j'ARTe. szczegóły: www.pulsfm.pl/?news=471 Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 18:49 Mielec3 nie głosuj na mnie z powodu błedów ortograficznych. Pisałam o tym ale jeszcze raz króciutko; Rada Miasta nie buduje nowych miejsc pracy - czyli zakładów. Tak było może w socjalizmie, że Państwo budowało wszystko. Rada ma TWORZYC przyjazne warunki do inwestowania. Czyli jeśli nie uczysz języka polskiego w szkole i masz pomysł na firmę ja Ci pomogę.Np.jeśli w ciągu 3 lat zatrudnisz 10 osób to następne 3 jeśli utrzymasz zatrudnienie powinieneś płacić np. 20 % podatku od nieruchomości. Ale już umówiliśmy sie - nie głosuj na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mielec3 Re: ..forum dla kandydatów.. 04.11.06, 19:18 Piszesz "umówilismy sie".Nie przypominam sobie zebym sie z Toba umawial.Czy wg Ciebie uczenie jezyka polskiego w szkole wyklucza zalozenie firmy? Napisz jak mam na Ciebie glosowac lub nie skoro nie chcesz sie ujawnic. Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 00:25 Ktoś tu na Forum zapytał kto startuje w wyborach? Napisałam, że ja spróbuję do Rady Miasta po to bo pomyślałam że możemy pogadać jakie inni mają pomysły i co jeszcze trzeba zmienic a ja tego nie widzę.Wiesz co zamiast tego każdy mi chce dopieprzyć, że jestem niedouczona , niedoświadczona, na niczym sie nie znam i wogóle jakieś byle co.Nie głosuj na mnie, znajdz sobie jakiegoś sąsiada któremu ufasz znasz go i wiesz, że coś chce zrobic i na niego zagłosuj. Przepraszam za słowo "umówiliśmy sie" Odpowiedz Link Zgłoś
hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 02:21 Glos na Ciebie i kilka rad:nie obrazaj sie ,nie zlosc kiedy skacza po Tobie;nie wdawaj w filozoficzne rozwazania ktore prowadza do nikad.Ambicje i dume schowaj sobie na czas gdy juz wygrasz.Sluchaj tego co mowia inni,usmiechaj sie ,przytakuj i obiecuj,obiecuj i jeszcze raz obiecuj.Nie beda glosowac dlatego ze masz doskonale pomysly ale dlatego ze budzisz zaufanie i potrafisz grac na namietnosciach swoich wyborcow.Natomiast jesli wygrasz rob to co chcialas zrobic,wtedy na miare swoich mozliwosci zrealizujesz to o czym mowili wyborcy.Najwazniejsze:mieleckie forum nie jest miarodajne do oceny spolecznych potrzeb czy nastrojow.To piaskownica gdzie kazdy kopie swoj doleczek i stawia "uczone" babki z piasku.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 09:24 rzekla hemafrodyta na koniec swej przydlugiej "uczonej" przemowy" "Najwazniejsze: mieleckie forum nie jest miarodajne do oceny spolecznych potrzeb czy nastrojow. To piaskownica gdzie kazdy kopie swoj doleczek i stawia "uczone" babki z piasku". Jezeli forum to piaskownica, to jakim mianem okreslic posiedzenia rady miasta, w ktorej beda zasiadac dermiki roznych rodzajow? Jezeli kandydatka dermika strzela focha na pare przyjacielksich rad i pytan, to co bedzie, gdy w realnym zyciu wyborcy pewnego dnia beda chcieli rozliczyc ja z dokonanych dzialan? a loklane gazety "obmaruja" za nic robienie? KOLEJNY RAZ, ponawiam pytanie do dermiki, przedstaw sie Nam, napisz kim jestes z imienia i nazwiska, chyba ze wstydzisz sie tego zrobic, bo jezeli jestes pewna swych hasel, swoich mozliwosci, to nie widze zadnych przeszkoda abys z Nami anonimowym tlumem dyskutowala jako osoba z imienia i nazwiska. Chyba ze kandydatka dermika nie istnieje a cala nasza dyskusja byla tylko prowokacja? Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 11:43 Hemafrodyta ma rację:). Nie dam sie sprowokować, ty jesteś jednym z tych co sobie kopia swój dołeczek i stawiasz uczone babki z piasku. Pan panie Yapkovitz to na chyba bliżej Ząbek więc nie baedzo wierzę w twoje dobre intencje.Jak to mówi Hemafrodyta ne wzbudzasz mojego zaufania.Nie stroje fochów.Widzisz jak naszę dziewczyny grają teraz z Japonią - super.Myślisz że moje nazwisko i imie przekona ciebie do moich pomysłów na Mielec? 22;20 dla naszych. Chyba masz złe intencje.Zajmij sie lepiej posłem Wierzejskim. 25:25, 28: 26 :))))))))) wygrały.Co tam wybory.. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 11:55 Czy mamy wiecej kandydatow do dyskusji? bo pani o nicku dermika juz dziekuje, zero konstruktywnych wypowiedzi, nie rokuje dobrze radzie miasta z ta pania w skladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 05.11.06, 12:14 Masz rację, nie stawiaj na mnie. Powodzenia, jesteś trochę męczący- to tak prywatnie pozwalam sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów.. yapkovitz 05.11.06, 13:27 Po jaka cholere potrzebne Ci onformacje o deremice,co chcesz wiedziec i po co.Przedztawila sie :deremika1 a ja jestem hemafrodyta bez jedynki.Ty jestes yapkovitz a moze dla przykladu przedstaw sie;imie i nazwisko,zawod,miejsce zamieszkania,zona,dzieci,majatek,preferencje seksualne,stosunek do aborcji,stosunek do rzadzacej partii,wyksztalcenie,wiek,rodzina za granica,ilosc posiadanych rowerow,wspolpraca z UB itd,itd.Yapkovitz mimo wysilkow jestes sztywny,taki gosc od kreski do kreski,niesamodzielnie myslacy i wyjatkowo nudny.Powiadasz ze to co mowi deremika jest niekonstruktywne ;powiedzial ze chce tworzyc takie prawo ktore pozwoli tworzyc miejsca pracy ? Nie myslisz ze to wystarczy ,ze jesli jej sie to uda bedzie zbawieniem dla tej miesciny opanowanej przez wyzysk obcego kapitalu, zlodziejska strefe i ledwo dychajacych drobnych rzemieslnikow .Yapkovitz; jestes pieniaczem i baw sie w tych swoich zielonkach a Mielec to nie Twoje podworko i nie ty bedziesz wybieral ale mielczani, no chyba ze chcesz ukrasc deremiki pomysly .Oj nieladnie doktorku,nieladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. yapkovitz 05.11.06, 14:30 Napisalem w poprzedniej wypowiedzi iz jestemy anonimowym tlumem na tmy foeum, natomiast "kandydatka" dermika zamierza pelnic publiczna funkcje, publicznego zaufania, wiec dlaczego sie boii, wstydzi ujawnienia swojego imienia i nazwiska? nie boii sie isc do rady miasta, nie boii sie uajwniac na plakatach swoijego imienia i nazwiska, a tutaj na takim smiesznym forum, na tej pisakownicy sie boii? Czy ja kogos obrazam w moich wypowiedziach? ja tylko zadaje pytania, a w zamian znowu obrzucono mnie inwektywami, czy do tego ma sie sprowadzac dyskusja o wyborach, o przyszlosc Mielca? z braku argumentow bedziemy sie wzywac? Do rezty wypowiedzi hemafrodyty sie nie ustosunkuj, bo jest to tylko belkot, nie majacy zwiazku z dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. yapkovitz 05.11.06, 17:58 do rady maja kandydowac ludzie kompetentni, wyksztalceni, posiadajacy wiedze i umiejentosc poruszania sie w srodowisku administracji publicznej. Pytam wiec, z czym do ludzi? --- Odpowiedz Link Zgłoś
hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 05.11.06, 22:48 Prosze,nie wdawaj sie w dyskusje z tym oszolomem,wciaga Cie w pyskowki.Badz soba i rob swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
mielec3 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 05.11.06, 22:56 Masz racje hemafrodyto.Przegonmy ze strefy tych wyzyskiwaczy.Na miejscu ich zakladow wyrosnie piekny lasek i bedziemy sobie zyli w krainie szczesliwosci.Chyba ze masz jakis pomysl co zaproponowac zwolnionym z pracy.A moze sama zalozysz firme gdzie nie bedzie trzeba ciezko pracowac a zerobki beda kilkakrotnie wyzsze od obecnych. P.S. Yapkowitz juz tlumaczyl na tym forum ze mieszka w Zielonce a nie w "Zielonkach" Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 05.11.06, 23:43 Co ty mielec majaczysz? Przecież Hemafrodyta nic takiego nie proponowała? Nie martw sie, najważniejsze są miejsca pracy, reszta przyjdzie sama::) Odpowiedz Link Zgłoś
hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów.. mielec 06.11.06, 01:42 Po co sadzic lasek skoro laka na lotnisku jest wystarczajaco duza.Trawa zielona i soczysta,doskonale powietrze z fabryki smrodu i pelnia szczescia.Przerazajace jest to ze twoje myslenie to myslenie wiekszosci.Jedyne dla was rozwiazanie to cudze pieniadze ,cudze pomysly dla was niewolnicza praca i strach przed zwolnieniem.Zadnej przyszlosci.Nie wiem ile masz lat ale jesli jestes mlody to bog was srodze pokaral pozwalajac na tak destrukcyjne myslenie.A yapkovitz niech mieszka nawet w czerwonce dla mnie to ganc-pomada. Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 05.11.06, 23:40 :::::::)))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 06.11.06, 01:55 Dla mie to niepojete ze w sprawach idiotyzmow jak np. jaki chleb jadles na sniadanie albo ktore piwo lepsze, mielczanie pisza i pisza a kiedy przychodzi do rozmowy na niezmiernie wazny temat blaznuja,czepiaja sie spraw marginalnych ,powielaja bzdury i jakos nikt nie ma ochoty probowac chociaz przedstawic swoj rzeczowy punkt widzenia.Mysle ze to towarzystwo nie ma ani pomyslu,ani checi na zmiany .Siedza jak zydki na pustyni czekajac na manne z nieba.Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
mielec3 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 06.11.06, 08:04 Czekam hemafrodyto na wytrysk Twojego geniuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 06.11.06, 09:06 Dziekuje bardzo za niezwykle zaintersowanie moim miejscem zamieszkania, przypomne kolejny raz mieszkam w Zabkach k. Warszawy:) A wracajac do meritum, przedmiotowa dyskusja cos mi przypomina, kandydat na osobe, pleniaca funkcje publiczna wraz z obojniakiem zamiast sie skupic na wyborcach i problemach, atakuja jednego niewygodnego:) Czy ten styl uprawiania polityki czegos Wam nie przypomina?:) Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 06.11.06, 13:46 Witaj! Wydaje mi się, że radny nie jest po to aby tworzyc inwestycje lecz tworzyc warunki dla inwestycji, a jak są inwestycje to i miejsca pracy itd. Zatem rada miejska czy powiatu powinna sciągać z województwa jak najwięcej pieniędzy z przydziału budzetowego i unijnego. Jak wiemy, Rzeszów zawsze niezbyt życzliwie patrzył na Mielec, choćby ostatnia sprawa nowej biblioteki i oprotestowanie przez rzeszowskich architektów planu budowy przyjetego już projektu, wykonanego przez architektów krakowskich; efekt- uniewaznienie przetargu na wykonawcę. Może czas najwyższy odkleic mielecki powiat od Rzeszowczyzny i przytulić sie do Małopolski? Sprawa gruntów miejskich: coraz mniej ziemi pod budowę, aż prosi się o przyłączenie wiosek przymiejskich takich jak Wola Mielecka, Podleszany, Złotniki i Chorzelów. Wieksza ilość mieszkańców, większe pieniadze z województwa i nie tylko. Tak zrobiły Stalowa Wola i Tarnobrzeg, zwłaszcza Tarnobrzeg, którego wioski ciągną się aż pod Sandomierz. U nas granice miasta zacierają się właściwie z w/w miejscowosciami. Rada powinna także gnębić posłów z Mielca aby lobbowali na rzecz lokowania inwestycji właśnie w Mielcu (skoro p. Gosiewski zadbał o Włoszczową?), a także rozliczać przedstawicieli z Mielca w województwie, co robią dla dobra miasta ( pan Deptuła robił niewiele, jak sie okazuje). To takie podstawowe postulaty, które Ci podpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz inesita 06.11.06, 13:54 brawo:) szkoda ze nie kandydujesz do rady miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 06.11.06, 23:29 inesita3 napisała: > Może > czas najwyższy odkleic mielecki powiat od Rzeszowczyzny i przytulić sie do > Małopolski? To dosyć karkołomny pomysł. Wymagałby referendum i korowodu legislacyjnego, i moim zdaniem skończyłoby się tak, że zamienił stryjek... Gorlice darły koszulę byle do Małopolski i co? A wystarczy popytać w Tarnowie jak odbierają politykę Krakowa wobec mniejszych aglomeracji. Mielec przy Tarnowie to dynamit- wystarczy popatrzeć na drogi, SSE i inne niż ścisłe centrum części miasta tam i tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: ..forum dla kandydatów.. deremika 09.11.06, 23:56 Masz rację, że to ciężkie do przeprowadzenia, pewnie by sie nie udało, ale postraszyć wojewodę i resztę- nie zaszkodziłoby. Taki malutki szantaż, "poprawny politycznie" a korzystny dla Mielca. Odpowiedz Link Zgłoś
mmeva Komentarz ogólny 06.11.06, 12:10 1. Chwała tym, którym chce się coś robić i mają odwagę kandydować - zawsze powtarzam: krytykujesz? - spróbuj zrobić to lepiej ALE 2. Muszę się zgodzić z yapkovitzem - same slogany typu 'więcej miejsc pracy' nie wystarczą, dlaczego się unosisz Dermiko zamiast rzeczowo odpowiedzieć jak zamierzasz osiągnąć zamierzone cele? 3. Jeśli ktoś kandyduje na stanowisko publiczne i udziela sie w tym wątku to rozumie się samo przez się, że powinien się przedstawić. Anonimowość w każdej innej dyskusji - tak; ale w tym przypadku chyba forumowicze powinni wiedzieć, z kim mają do czynienia i na kogo głosować/nie głosować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Komentarz ogólny 06.11.06, 14:15 ----> inesita pisze --- <choćby ostatnia sprawa nowej biblioteki i oprotestowanie przez rzeszowskich architektów planu budowy przyjetego już projektu, wykonanego przez architektów krakowskich; efekt- uniewaznienie przetargu na wykonawcę> Czy mogłabyś przybliżyć te sprawę jakoś nie mogę zrozumiec o co chodzi !!?? a rzecz jest bardzo interesujaca !!! ....julek niekumaty.. Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: Komentarz ogólny 06.11.06, 20:39 Witaj! O tym możesz sobie poczytać na stronie Urzędu Miasta Mielca, kliknij przetargi, paxdziernik, tam jest zazalenie Rzeszowiaków, jest także projekt Krakowiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro124 Re: ..forum dla kandydatów.. 07.11.06, 00:03 jak czytam te wszystkie ulotki z list wyborczych to zastanawia mnie jedno: - dlaczego większoścz nich to sa ludzie którzy już byli przy władzy, gdzieś nalezeli, mają bary , sklepy, itp Czy nie nadszedł czas na jakieś zmiany, jeżeli ktoś był radnym od lat, to nagle teraz ma świetny pomsł na jakąś zmianę a co robił wcześniej ? Ja jestem za tym aby odświeżyć klimat, aby były nowe osoby a nie ciągle te same. Jeżeli ciągle będa te same to czy mozliwa jest jakaś zmiana ? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: ..forum dla kandydatów.. 07.11.06, 00:10 jaro124 napisał: > Ja jestem za tym aby odświeżyć klimat, aby były nowe osoby a nie ciągle te > same. Jeżeli ciągle będa te same to czy mozliwa jest jakaś zmiana ? Oczywiście, że jest możliwa. Warunek- uczestnictwo w głosowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmeva . . . 08.11.06, 01:04 Czyżby wątek umarł? Widzę, że nasi kandydaci są nieskomputeryzowani, albo nie mają ochoty z nami porozmawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz do mmeva 08.11.06, 09:16 kandydaci przez male "k" po prostu maja nas gleboko gdzies, przeciez to oni maja patent na wiedze i madrosc, co beda dykutowac z "ciemnym ludem" a szczegolnie z oszolomami. Po co maja sie stresowac, przeciez oni sa tak fantastycznie przygotowani, znaja odpowiedzi na kazde pytania i nie stresuja ich publiczne kontakty z wyborcami, a wlasnie czy mieleccy kandydaci spotykaja sie ze swoimi wyborcami? Odpowiedz Link Zgłoś
hemafrodyta Re: do mmeva 08.11.06, 13:54 yapkovitz ty biedaku nie masz pojecia o polityce i jestes idealista.mozesz rozmawiac i dyskutowac godzinami z kandydatami.najmadrzejsi z nich sprzedadza ci to co chcesz uslyszec a po wyborach zrobia to co im nakazuje solidarnosc partyjna badz srodowiskowa.przykladami niech beda wszystki rzady "wolnej " Polski.demokracja to nic innego jak pozwolic "psu" dac glos i niech sobie szczeka do woli z czego i tak nic nie wynika.Gdyby bylo inaczej, Mielec i reszta bylyby gospodarcza i intelektualna potega a tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: do mmeva 08.11.06, 14:45 hemafrodyto, znowu piszesz nie na temat. W tym watku rozmawiamy o mieleckich kandydatach, o tym co soba reprezentuja, nie toczymy dysputy o solidarnosic partyjnej na poziomie samorzadow, bo chyba taka trudno spotkac. Przykladem sa dziwaczne koalicje w samorzadach, ktore nie maja racji bytu na poziomie rzadowym. Podejrzewam ze o polityce i politykach wiem znacznie wiecej niz ty, ( piszac to mam na mysli politykow z pierwszych stron gazet a nie lokalnych dzialaczy). Odpowiedz Link Zgłoś
hemafrodyta Re: do mmeva yapk 08.11.06, 18:29 Ja nie mowie ze nie znasz sie na politykach,mowie ze nie znasz sie na polityce ,idealizujesz i probujesz przykladac ksiazkowa madrosc do rzeczywistosci.Powtarzam; gdyby spoleczenstwo mialo wplyw na polityke ,gdyby angazowalo sie w procesy polityczne to Polska po prawie trzydziestu latach "transformacji" bylaby silnym gospodarczo ,zorganizowanym i liczacym sie w Europie a moze i swiecie krajem.Tak nie jest i ze spolecznego punktu widzenia jest gorzej niz te 30 lat temu.Pozwala to postawic teze ze spoleczenstwo nie ma pojecia o polityce (ty tez jako skladowa spoleczenstwa) a wladza dobierana jest na zasadzie mniejszego zla albo eksperymentu.Lokalne wladze uzaleznione sa od stopnia wyzszego i pozbawione samodzielnosci.Spoleczenstwo tkwi w analfabetyzmie politycznym i nie ma zadnego wplywu na dzialania wladz.Juls pisal : niech kandydaci przekonaja nas do siebie.Demagogia.Kandydaci nie maja przekonywac do siebie tylko do programow jakie reprezentuja i ktore sa odpowiedzia na spoleczne zapotrzebowanie.Tak czy inaczej chwala Ci za rozwijanie tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: do mmeva yapk 08.11.06, 19:15 hemafrodyta, ty wiesz swoje, ja wiem swoje i przepraszam, ale twoje wywody mnie nudza. Zaskocz mnie czyms czego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mmeva Re: do mmeva 08.11.06, 22:47 Pewnie masz rację. Czy się spotykają nie wiem - może ktoś kto jest w Mielcu na codzień sie wypowie. PS> Tak drobna uwaga: mój nick się odmienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: do mmeva 08.11.06, 23:59 Witam widzę żę brakło mnie chwilkę i drodzy wyborcy wzięli sie za siebie.:) Chodziłam troche pogadać z ludzmi, uloteczki i plakaciki. Ale ciężko ludzie nie bardzo słuchają co mówimy do nich o programie na 4 lata.Sa po praniu mózgów przez TV i chcą głównie lustracji i łapania złodzieji. Młodziez nie chodzi na spotkania. Nie dobrze, bo nie maja nadziei. Przypominam 3 raz Rada Miasta , Powiatu nie tworzy nowych miejsc pracy - nie buduje fabryk , tylko tworzy warunki i zachęty aby właśnie tu przyszli inwestorzy.Okręg nr 3 do miasta, jestem czyli Kusocińskiego ,Kopernika, Cyranka. Liczę na wasz głos. Dopilnuje aby internet był o połowę tańszy - bo taki jest w Europie i w każdym mieszkaniu - do wyboru. Cisz wyborcza od soboty. Pozgrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: do mmeva 09.11.06, 07:41 dermika, zadam raz jeszcze to samo pytanie: "czy masz doswiadczenie w tworzeniu miejsc pracy? czy znasz przepisy regulujace sprawy wyksztalcenia i bezrobocia?" bo jezeli nie masz takiego doswiadczenie, to jak chcesz tworzyc warunki? czy znasz srodowisko, dla ktorego chcesz stworzyc warunki? Odpowiesz? a takze czy w koncu sie Nam przedstawisz? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.krystyna Re: do yapka 09.11.06, 08:52 Po co ona ma się tu przedstawiać. Tylko się ośmieszy. Niech się lepiej nie przedstawia. Nie przedstawi się to nie będą się z niej ludzie śmiać w sklepie, na ulicy, w jej pracy..itd Pokazała się tu jako żałosna istota serfująca starymi sloganami. Nic poza tym. No i te ortogrfy - na kandydatkę nie przystoi. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: do yapka 09.11.06, 10:48 alicjo, masz racje, ale szkoda ze nie moge poznac kandydatki:( szkoda ze na forum Mielca nie ma tkaije dyskusji, walki politycznej jak na forum podwarszawskich Zabek, tam kandydaci na radnych i burmistrza przedstawiaja sie z imienia i nazwiska, nie boja sie wypowiadac wlasnych pogladow i przedstawiac programow. Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: do yapka 09.11.06, 17:22 "czy masz doswiadczenie w tworzeniu miejsc pracy? witam p. Yapko. Tak napisałeś, po raz trzeci ci chce powiedzieć, że będę tworzyła warunki do tworzenia nowych miejsc pracy. Za dwie godziny wróćę jak ci uda sie wreszcie złapać róznicę pomiędzy tworzeniem warunków i tworzeniem miejsc pracy to sie odezwij. Jak nie, to ci wytłumaczę . Ale jestem zwolenniczka dawania wędki a nie ryby. Będziesz miał wiecej satysfakcji ,że samdoszedłeś. Pozdrawiam niedopieszczoną Alicję:) Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: do yapka 09.11.06, 18:36 dermika, piszesz ze bedziesz tworzyla warunki, a ja pytam po raz kolejny, czy potrafisz stworzyc miejsca pracy? czy tworzylas miejsca pracy? bo jezeli tak, to czy masz doswiadczenie aby tworzyc warunki "do tworzenia miejsc pracy"? Piszesz rowniez o wece, a znasz jej budowe? wiesz jak trzymac? kiedy mozna lowic ryby a kiedy nie? czy dasz wedke, temu ktory nigdy w zyciu nic nie slyszal o wedce? Cy znasz chcociaz przepisy o finansach? czy bedziesz bezwiednie podnosila reke podczas narad dotyczacych finansow miejskich? znasz zasady, przepisy rzadzace wydatkowaniem pieniedzy publicznych? czy znowu napisze ze bedziesz tworzyla warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
hemafrodyta Re: do yapka 09.11.06, 19:40 Krew mnie zalala.Yapkovitz przeciez Deremika wyraznie pyta i tlumaczy o co chodzi,czy ty taki niegramotny czy taki tepy.Po jaka cholere jej wiadomosci o finansach od tego sa inni.Ona daje pomysl a nie pieprzy sie z jego realizacja.Zielonki, niech bog was chroni przed radnym Yapkovitzem ( nieznanym).Bogowie pomozcie Deremice.Wyborcy do urn i glosowac na Deremike. Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: do yapka 09.11.06, 22:49 Hemafrodyta jesteś zaproszona na kawę przeze mnie w dowolnym lokalu wybranym przez ciebie na terenie powiatu mieleckiego(żebyś nie wymyśliła Ząbek spod Warszawy):))) Yapkovitz nie denerwuj sie tak bardzo "moją niekompetencją". Jestem po ekonomii na UMCS-ie to coś tam umię. UMCS to taka lubelska uczelnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: do yapka 09.11.06, 22:52 P.S. "dać wędkę a nie rybę" to taka przenośnia. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: do yapka 09.11.06, 23:05 dermika, na UMCS-ie skonczylem dwa kierunki: prawo i zarzadzanie, w Wawie skonczylem kolejny kierunek studiow, chwalimy sie dalej swoim wyksztalceniem? Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: do yapka 09.11.06, 23:34 Czy znasz chcociaz przepisy o finansach? to twoje pytanie do mnie p. Yapkovitz. Więc ci napisałam w odpowiedzi, że skończyłam ekonomię. Skąd u ciebie to podniecenie? (chwalimy sie dalej swoim wykształceniem- to twoje słowa) Ty jakis dziwak jesteś rzeczywiscie. Wcześniej czytałam jak inni się denerwowali na Ciebie - nie rozumiałam dlaczego. Teraz już wiem. Ty jestes samotny magisterek z 3 fakultetami, mądrala ale niekoniecznie mądry i w pracycie pewnie nie doceniają. Chyba że gnębisz młodzież w szkole? Tam sie mozesz realizować... Nie przejmuj sie tacy jak ty też są ważni i potrzebni. Masz psa? Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: do yapka 10.11.06, 00:02 Hej! Ale się puszycie... Z tego co tu czytam, mieszkasz w Ząbkach/k Warszawy i nie ma Cie w Mielcu 7 lat? Piszesz często, że Mielec to "miasteczko", "prowincja" itp. mam watpliwości, czy Ty wogóle widziałeś nasze miasto na oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelot3 Re: do yapka 10.11.06, 00:02 gierek tez mial pare fakultetow, dyplomy to nie wszystko , wiedza to potega, Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: do yapka 10.11.06, 08:02 I znowu nie dyskutujemy o programie kandydatki dermiki, tylko zajmujemy sie moja niezwykle skromna oosba, czy mozemy wrocic do meritum dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: do yapka 10.11.06, 08:07 Chcialbym zeby kandydatka dermika dala linka np. do takiej strony ugrupowania: www.czasnazmiany.pl/index.php i osoby kandydatki: www.czasnazmiany.pl/index.php?dz=strony&op=pisz&id=83 www.czasnazmiany.pl/index.php?dz=strony&op=pisz&id=79 Czy wymagam wiele? Odpowiedz Link Zgłoś
mielec3 Re: do yapka 10.11.06, 09:19 Maturzysci!Kto ma problemy z ortografia smialo na ekonomie na UMCS.Dyplom macie jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.krystyna Re: do yapka 10.11.06, 09:59 Yapko ! po co się tak denerwujesz ? Przecież dernika naprawdę nie jest warta uwagi. To zwykła karierowiczka. Wrzuć na luz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: do yapka 10.11.06, 10:17 alicjo, oki, juz przestaje sie zajmowac dermika:) Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.krystyna Re: do yapka 10.11.06, 10:23 yapkovitz napisał: > alicjo, oki, juz przestaje sie zajmowac dermika:) :)))))))))))) *) Odpowiedz Link Zgłoś
kamelot3 Re: ..forum dla kandydatów.. 10.11.06, 14:35 glosujcie na wieska walka. nikt jak on nie zadba o kulture i rozrywke dla mlodziezy i nie tylo. wybor jest prosty wiesiek walek!! Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów.. 10.11.06, 17:37 Znam Wieśka Wałka, jest bardzo pracowity ale nie ma w nim przebojowości. Powinien robic to co teraz bo mu dobrze idzie. Już był w Radzie ale nie pamiętam jakiejś rewolucji w kulturze w tamtym okresie? Może dojrzał teraz?... Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ..forum dla kandydatów.. 10.11.06, 17:47 "ale nie ma w nim przebojowości" <----bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
hemafrodyta Re: ..forum dla kandydatów..yap 10.11.06, 21:31 Yapkovitz jesli nie skonczysz tych swoich idiotycznych i babskich docinek to wykrwawie sie do cna.Nie dosc ze mam okres to jeszcze zalewa mnie krew kiedy czytam twoje porazajace "madroscia" wypociny.Zanim nacisniesz -wyslij- przeczytaj raz jeszcze albo popros kogos by skorygowal te bzdury jakie plodzisz. Rodacy ,mielczanie region w potrzebie glosowac na Deremike ,jesli wiecie kto to taki rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunek7 Re: ..forum dla kandydatów..yap 11.11.06, 13:11 :::). trzymam kciuki za ciebie hemafrodyta Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..forum dla kandydatów..yap 12.11.06, 21:23 Serdecznie dziękuje za oddane głosy na mnie. Czekam na wyniki. Zobaczymy. Ale juz teraz z góry dziekuję za zaufanie:)) Odpowiedz Link Zgłoś