Dodaj do ulubionych

Marek Belka Łodzianinem Roku

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.01.05, 20:03
Gratulacje :) Szkoda, że Belka nie został premierem od razu po wyborach
parlamentarnych bo nasza scena polityczna wyglądałaby chyba teraz nieco
inaczej. W każdym razie przejmując ster rządów w spadku po Millerze,
jakiemukolwiek premierowi kojarzonemu z lewicą ciężko byłoby zdobyć zaufanie.
Belce w znacznej mierze to się udało. Premier w końcu jest... normalny, a to
w Polsce już duże osiągnięcie. Nie szuka autokreacji ale robi kolejne rzeczy,
które są do zrobienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: R.M Marek Belka Łodzianinem Roku IP: *.toya.net.pl 23.01.05, 20:03
      Pani Jach wygrala odtwarzacz DVD- staruszka ledwo doszla do sceny i debrala
      prezent,nieukrywajac ze zawdziecza ja Panu Belce pochwalila sie ze oddala na
      niegoglos
    • oja83 Ruda Pab. górą! 23.01.05, 20:15
      • kubako Re: Ruda Pab. górą! 24.01.05, 15:06
        hehe - Ruda gora!! :-) a jak bezpiecznie sie zrobilo...
        • oja83 Re: Ruda Pab. górą! 25.01.05, 15:28
          no cóż...
          • kubako Re: Ruda Pab. górą! 25.01.05, 17:52
            oja83 napisała:

najbardziej lubie wieczowem obserwowac policjantow siedzacych w radiowozie pod
            domem premiera... oni nawet telewizor maja w radiowozie (wierze ze ogladaja
            tylko "slozbowe" filmy)
            • oja83 Re: Ruda Pab. górą! 25.01.05, 19:34
              ja to napisałam??????
              • kubako Re: Ruda Pab. górą! 26.01.05, 17:29
                oja83 napisała:

> ja to napisałam??????

no nie - ja to napisalem:-) blad w formatowaniu tekstu :-)
    • Gość: Łodzianin Najlepszy PREMIER od lat IP: 62.233.181.* 23.01.05, 20:50
      Gratulujemy jest Pan najlepszy w Łodzi.
      Jest Pan też najlepszym Premierem od wielu lat
      i na dodatek Łodzianinem, po Uniwerku i jeszcze po Ekonomii.
    • Gość: ariel Zasłużenie IP: *.lodz.mm.pl 23.01.05, 22:53
      On naprawdę lubi Łódź i robi dla Łodzi
      • pawel-strzalka Re: Zasłużenie 23.01.05, 22:54
        i przede wszystkim Łódź nie musi sie go wstydzić
    • Gość: maxxman Re: Marek Belka Łodzianinem Roku IP: *.tpnets.com 23.01.05, 23:20
      I bardzo dobrze :)

Marek Belka - o ile będzie startował w wyborach prezydenckich - będzie jedynym
      motywatorem dla którego na te wybory się pofatyguję. Kokurencję w tej dziedzinie
      może mu u mnie sprawić tylko Cimoszewicz, ale wybierając między tymi dwoma,
      wybrałbym na prezydenta naszego profesorka :)

maxxman
    • Gość: Teodor Re: Marek Belka Łodzianinem Roku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 23:46
      Nie mam nic przeciwko Premierowi Belce - jest zapewne zacnym człowiekiem.
      Wydaje mie się, jednakowoż, że kiedyś łodzianiniem roku był tow. Miller. Czy
      zawsze musi być to ktoś przemijający na politycznym świeczniku? Czy nie wynika
      to z potrzeby przypodobania się "aktualnie panującemu"? Czy nie ma w tym
      mieście kogoś, kto nie wypłynął dzięki polityce a zasłużył na to miano? Same
      pytania. Nie wiem tylko czy odpowiedż jest zawsze taka jak sugeruje werdykt
      tego roku.
      • anpio Re: Marek Belka Łodzianinem Roku 23.01.05, 23:49
        Gratulacje dla premiera Belki i pozostałych finalistów.
        Pracujcie dalej dla dobra Polski, a Łodzi w szczególności :-)
      • Gość: ilona Re: Marek Belka Łodzianinem Roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 08:19
        Informuję, że tow. Miller nigdy nie otrzymał tytułu Łodzianina Roku.
        • Gość: kopfschmerz ale pewnie IP: 217.153.187.* 24.01.05, 10:43
          dostal klucze do kasy miejskiej
        • kubako Re: Marek Belka Łodzianinem Roku 24.01.05, 15:09
          Gość portalu: ilona napisał(a):

> Informuję, że tow. Miller nigdy nie otrzymał tytułu Łodzianina Roku.

nic dziwnego - smieszy mnie jak ktos mowi ze lodzianinem jest... powinien co
          najwyzej dostac tytul zyrardowca roku...
    • zamek Re: Marek Belka Łodzianinem Roku 24.01.05, 09:40
      Cieszę się. To mądry facet, chociaż szkoda, że gra akurat w tej drużynie.
      Przy okazji - wkurza mnie głównie dziennikarskie paplanie, że "co to za rząd,
      którego nie widać!" Rząd jest od zarządzania, a nie od prężenia się do kamery.
      Niestety, wiele poprzednich gabinetów (zwłaszcza tow. tow. Millera i
      Olszewskiego) skutecznie kazało nam o tym zapomnieć. Dobrze, że w sposób
      odwracalny :)
      • Gość: marek Re: Marek Belka Łodzianinem Roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 20:53
        Belka jest niby profesorem ekonomii, a zachowuje się jak przygłup:
        1.Prawdopodobnie jako wykładowca opowiadał o krzywej Laffera, a jako premier
        zachwuje się odwrotnie.
        2.Nałożył podatek na oszczędności
        3.A w sumie to co on dotychczas zrobił - oprócz obłędnego zapozyczania się na
        prawo i lewo - za co zapłacą nasze dzieci i wnuki
        4.Komuch to jest komuch - choćby to był swój chłop z Łodzi
        5.A bezrobocie w Łodzi wysokie i nic nie zapowiada poprawy
        6.Bufon
        • Gość: kopfschmerz klopot IP: 217.153.187.* 25.01.05, 11:46
          zgadzam sie z przedmowca, belka to klopot. wypowiedzi w stylu Dzordza Dablju...
        • Gość: łażej Re: Marek Belka Łodzianinem Roku IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.01.05, 12:23
          Gość portalu: marek napisał(a):

> Belka jest niby profesorem ekonomii, a zachowuje się jak przygłup:

Twa wypowiedź też nie jest świadectwem mądrości.

> 1.Prawdopodobnie jako wykładowca opowiadał o krzywej Laffera, a jako premier
          > zachwuje się odwrotnie.

Czyli? Pomysł by wprowadzic 50% stawkę dla najbogatszych nie wyszedł od strony
          rządu.

> 2.Nałożył podatek na oszczędności

Nałożył podatek od oszczędności a) łatając dziurę budżetową po rządach AWS, b)
          przyczynił się w ten sposób do wzrostu aktywności inwestycyjnej. Bo kiedy
          lokata bankowa jest najwydajniejszym środkiem pomnażania pieniędzy (a przy
          okazji środkiem nieryzykownym) chęć do pozabankowych inwestycji nie jest wielka.

> 3.A w sumie to co on dotychczas zrobił - oprócz obłędnego zapozyczania się na
          > prawo i lewo - za co zapłacą nasze dzieci i wnuki.

1. Rząd pod jego kierownictwem przyjął niezły jak na nasze warunki budżet (co
          było podkreślane przez środowiska bankowców)
          2. Ustabilizował sytuacje finansową kraju. Okazało się, że deficyt budżetowy w
          na koniec roku był niższy od zakładanego
          3. Biorąc pod uwagę jakim parlamentarnym zapleczem dysponuje i jak nastawiona
          jest do rządu opozycja prowadzi całkiem skuteczną politykę
          4. Bardzo znacząco ograniczył partyjne parytety w administracji rządowej.
          Chociażby sprawa Ananicza
          5. Podjął odważną decyzję podpisania europejskiej konstytucji. Przy sprzeciwie
          wielu środowisk (pamiętacie rokitowskie "Nicea albo śmierć"? Jak to ma się do
          obecnego stanowiska PO?
          6. Wylał mnóstwo oliwy na fale polskiej polityki. Pamiętacie czas gdy Belka
          ubiegał się o stanowisko premiera? Kiedy Samoobrona walczyła w sondażach o
          pierwsze miejsce z PO i czasami to buraczana partia wygrywała? Obecnie, kiedy
          kręgi rządowe przestały być generatorem afer Samoobronie poparcie spadlo i tym
          też chyba należy tłumaczyć nerwowe zachowanie leppera.

> 4.Komuch to jest komuch - choćby to był swój chłop z Łodzi

Takim argumentem sam sobie wystawiasz laurkę. Nie ważne jest dla ciebie to co
          Belka sobą reprezentuje, lecz to z jakich kręgów się wywodzi. Gdyby wszyscy
          politycy mieli wiedzę i klasę Belki polska scena polityczna wyglądałaby
          inaczej.

> 5.A bezrobocie w Łodzi wysokie i nic nie zapowiada poprawy

Oczywiście - po pół roku rządów Belki bezrobocie w Łodzi powinno spaść o
          połowę :))))))) W Łodzi jest obecnie bodajże 4 tysiące bezrobotnych mniej niż
          przed rokiem. W skali potrzeb to mała zmiana, ale w skali realnych możliwości
          całkiem spora. A gdybyś się zainteresował tym co w Łodzi się dzieje, to
          widziałbyś, że obecnie finiszuje kilka dużych inwestycji, dzięki którym prace
          znajdzie kolejnych kilka tysięcy osób.

> 6.Bufon

W jakich zachowaniach Belki znajdujesz bufona? Jest to po prostu człowiek o
          bardzo dużej wiedzy. I to, że w jego wypowiedziach wiedza ta znajduje swe
          odzwierciedlenie na pewno nie tworzy z Belki bufona.
        • Gość: ja Re: do marka IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 02.02.05, 14:04
          a co do tej pory zrobily te twoje niekomuchy z aws, lpr czy pis? banda
          oszolomow ktorzy procz populizmu i cwaniactwa i ogromnego zacofania nic soba
          nie reprezentuja, nie daj Bog by kiedys nami rzadzili bo znow cofniemy sie do
          sredniowiecza[ bo wtedy komuchow nie bylo] W ogole to zalosny jestes i co ty
          wiesz o Belce ze sie tak wypowiadasz jestes tak pusty jak ta prawa strona za
          ktora sie kryjesz
    • topjes Bez komentarza... 25.01.05, 08:37
      Bo szkoda słów - no, macie kogo podziwiać :)))) Taka sama pusta figura jak nasz
      prezydent - dlatego taki miluchny się wydaje...

pzdr
      topjes
      • Gość: łażej Re: Bez komentarza... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.01.05, 12:25
        topjes napisał:

> Bo szkoda słów - no, macie kogo podziwiać :)))) Taka sama pusta figura jak
        nasz
        > prezydent - dlatego taki miluchny się wydaje...

A możeż jednak skomentować? Bo wypowiedź (chociaż z założenia taką miała być)
        też jest pusta i niezbyt nadaje się do polemiki.
        • topjes Re: Bez komentarza... 26.01.05, 07:53

> A możeż jednak skomentować? Bo wypowiedź (chociaż z założenia taką miała być)
          > też jest pusta i niezbyt nadaje się do polemiki.

Nie ma sensu. Nie przepadam za wdawanie sie w dyskusje polityczne - donikąd nie
          prowadzą. Dla mnie człowiek, który uwalony jest po uszy w afery (vide PZU,
          Lux-Med, BGŻ, BIG Bank), który zrezygnował np z rewizji systemu rentowego (17
          mld zł rocznie to koszty rent w Polsce!) itd itd itd jest bardzo kiepskim premierem.

pzdr
          topjes
    • lennon1 Re: Marek Belka Łodzianinem Roku 26.01.05, 09:41
      Dla mnie to cały czas zagadkowa postać. Inteligentny człowiek, a z takimi
      łobuzami się zadaje. Podpadł mi za wyrzucenie wiceministra zdrowia, który
      powiedział prawdę.
      • Gość: DIRA Re: Marek Belka Łodzianinem Roku IP: 212.191.130.* 26.01.05, 10:37
        a tak na marginesie to wygrał naprawde ktoś inny.
        GRUDZIEŃ to ukartował :)
        • Gość: dyna Re: Marek Belka Łodzianinem Roku IP: *.devs.futuro.pl 26.01.05, 20:15
          dira jak cię dorwie mój kolega december to zostaną z ciebie wiosenne roztopy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka