Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 17:10 czy brak postu świadczy, że nikogo nie ineresuje temat lustracji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: genetyk Re: lista IPN IP: *.gbf.de, / *.gbf.de 25.02.05, 17:13 bleeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: lista IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:18 A co ewo jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: lista IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:02 ewa pewnie nie, ale Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 a tak na serio 28.02.05, 12:34 Brak postu tutaj świadczy o wytężonej pracy różnych moderatorów wytrwale w swoim czasie kasujących wszysko w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: a tak na serio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 13:55 dla mnie to też dziwne, może nie obejmuje łódzkiego Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka To było tak dawno... 28.02.05, 13:59 Tak sobie myślę,ze zamiast grzebać się w brudach przeszłości byłoby dobrze zapytać o jutro. Lada moment wyż demograficzny skończy studia i co? Programy dla absolwentów kuleją, pracodawcy nie zatrudniają młodych bez doświadczenia (wiadomo czemu) i ządne dotacje nic tu nie pomogą. Kiedyś dawno temu był system obowiązkowych praktyk w czasie studiów. Szkoda,że dziś nie ma czegoś podobnego, np. półroczny staż w firmie w trakcie studiów... no tak,tylko wtedy wyszłoby,ż eprofesorowie są zacofani... a prawdziwna nauka jest w pracy... no i prywatne szkoły przestały by zarabiać... i tak żle i tak niedobrze.... uj lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: To było tak dawno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:02 nie chciałabym uogólniać, ale jak myślisz do kogo należą prywatne uczelnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: To było tak dawno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:18 Tak, taka lustracja mogłaby przynieść ciekawe rezultaty, pisała coś o tym Polityka nie tak dawno Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: To było tak dawno... 28.02.05, 14:25 A już na pewno ciekawe dla studntów, z szukaniem nowej uczelni włącznie. Ale kogo obchodzi nowe pokolenie, przecie nie ma władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka ich rodziców... którzy zaczynają przechodzić.... 28.02.05, 14:27 Na emeryturę a synek i córeczka dalej rozdają ulotki przed metrem.... i pod supermarketem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: To było tak dawno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:36 Nikt nie spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji...:) Nie znam się na tym specjalnie, ale myślisz, że to by coś zmieniło? Jeśli gangsterowi w Sosnowcu pozwolili otworzyć wyższa szkołę, to chyba im wszystko jedno? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Ja się martwię... 28.02.05, 14:42 bardziej o tych ludzi,którzy się tam (nie)uczą. Za kilka lat przybędzie kilkaset tysięcy niedouczonej sfrustrowanej młodzieży z mgr przed nazwiskiem gotowej zabić za dwa aparaty fotograficzne (patrz:Beksiński). To mnię żre.... lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: Ja się martwię... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:17 Nie martw się, aż tak źle to pewnie nie będzie. A fakt, że sporo tych szkół od początku zakładano jako spokojne przystanie i przechowalnie, wiele tłumaczy w odniesieniu do niewygórowanego poziomu studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Poziom zależy od pionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 17:16 Poziom szkoły w wielkim stopniu nie wynika z tego co sobie założyciel zakłada, ale z tego kto do niej chodzi. Moja matka sama dorabiała sobie przepisywaniem prac licencjackich jakiejś paniusi i to niejednej. Polegało to na przepisywaniu akapitów istniejącej literatury na dany temat. Żałosne,ale prawdziwe. Skoro przeciętny Polak nie potrafi samodzielnie niczego wymyślić, to co pomoże mu ten papier w pracy? Nic. Tylko go przyjmą. A po trzech miesiacach kiedy wyjdzie,że nic nie umie - zostanie zwolniony. I co wtedy? lav co sama pisze swoje ściągi a nie kupuje w necie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: Poziom zależy od pionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 17:25 Wiem, ale ja mialem na mysli ojców-zalozycieli tych szkol, to dla nich ta spokojna przystan i dlatego dbaja o marketing, cuda niewidy itd., a na poziomie im tak naprawdę nie zależy, bo podcieliby galaz, na ktorej siedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Co racja to racja IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.03.05, 10:44 na mądralach wiele się nie zarobi ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Tia... 28.02.05, 14:26 No to mamy odpowiedź ;-)) Czas do łopaty.... magistrze... lav Odpowiedz Link Zgłoś