Dodaj do ulubionych

Lotnisko się wydłuża

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.05, 19:18
O kolejne 200 m wydłużono lotnisko w kierunku wschodnim i w to miejsce
przesunięto ogrodzenie. Okazuje się, że tymczasowo, bo trwają rozmowy z
kolejnymi właścicielami gruntów o szerokości 300 m. Po dokupieniu tych
działek lotnisko sięgnie okolic ulicy Sanitariuszek. Prace przy przedłużaniu
pasa trwają od świtu do zmroku, dużych efektów nie widać. Przypominam jak
mówiono na tym forum, że po zakończeniu formalności w trzy tygodnie zbudują
nowy pas. Boje się czy do czerwca zdążą ale myślę, że na pewno w tym roku.
Postęp prac można zobaczyć na moich nowych fotkach.
www.emig.republika.pl
www.emig.mefiasz.com
Obserwuj wątek
    • ander_epll Re: Lotnisko się wydłuża 04.03.05, 19:51
      Powinni skończyć w maju. Dużo zależy też od pogody. Z tego co wiem kwiecień ma
      być już full wiosenny :)
    • Gość: matej Re: Lotnisko się wydłuża IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 04.03.05, 19:57
      teraz ma być 2100 +200 wydłuzenie +300rozmowy czy ja dobrze widze pas bendzie miał przy dobrym układzie 2600 metrów WOW no pełen pozytyw wtedy to bendzie lotnisko mogło przyjąć rusłana WOW dobra wiadomosc thx Emig
      • Gość: MarcinK Re: Lotnisko się wydłuża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:11
        Wiesz, pas nie może ciągnąć się do płotu... muszą być zapasy, swiatła itp...

MK
        • Gość: matej Re: Lotnisko się wydłuża IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 04.03.05, 20:20
          hmm wsumie masz racje czekamy czy coś gazeta wie na ten temat i ile ma mieć metrów 2500 metrów bendzie z kawałkiem czyli i tak dobrze jesli wszystko bendzie ok z tymi rozmowami
    • Gość: FL Re: Lotnisko się wydłuża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:12
      faktycznie Emig, że super zdjęcia. Siedzę w tej pieprzonej wawie i przynajmniej
      mogę sobie na bierząco popatrzeć.
      Pozdr
      Kuba
      • Gość: pilot jaki bedzie dlugi pas? IP: *.clicc.ucla.edu 05.03.05, 03:43
        To ile dlugosci ma miec ostatecznie pas startowy na LUBLINKU?
        2100
        2400
        2500 czy 2600???
        • Gość: NOWY MOZE KTOS MA MAPKE IP: *.dnvr.qwest.net 05.03.05, 06:23
        • Gość: MarcinK Re: jaki bedzie dlugi pas? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 10:12
          etap 1 - 2.100m
          etap 2 (docelowo) - 2.500m

Pozdrawiam, MarcinK

PS ILS ma być od rzu ustawiony na 2.500
          • protz Re: jaki bedzie dlugi pas? 06.03.05, 10:42
            > PS ILS ma być od rzu ustawiony na 2.500

Na pierwszy rzut oka wygląda to na logiczne, ale obawiam się że tak łatwo to nie
            przejdzie.

--
            Protz
            Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383
    • Gość: Emig Re: Lotnisko się wydłuża IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.05, 08:47
      Nie wiem czy ktoś się zorientował, oczywiście lotnisko wydłuża się w kierunku
      ZACHODNIM. Przepraszam za pomyłkę.
      Pozdrawiam Emig
    • Gość: FL Re: Lotnisko się wydłuża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:03
      hej
      Wczoraj byłem i zauważyłem, że obok istniejącego budynku terminalu wykopanao 3
      lub 4 stare podziemne zbiorniki? Czy ktoś wie do czego one służyły? Czy to
      szambo czy może paliwowe :)? I wogóle dlaczego je wykopano?
      Pozdr
      Kuba
      • Gość: MarcinK Re: Lotnisko się wydłuża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:42
        Stara stacja paliw. A wykopano je, bo tam ma być powiększona płyta postojowa :-)

MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka