Gość: synOptyka IP: 217.153.156.* 07.03.05, 19:43 bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lennon1 Re: Kwach - strach 07.03.05, 21:29 Tak kończą prawdziwi mężczyźni, byli członkowie PZPR. Jest tak śmiesznie, że aż nie chce się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
gray [...] 07.03.05, 21:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: a już myślałem... 07.03.05, 21:52 Też bym nie chiał wziąć udziału w wyborczym teatrzyku Romana G. Z resztą, sprawa umrze po wyborach, komu z tej komisji będzie się chciało w to bawić bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytający Re: a już myślałem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 09:58 popieram!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: a już myślałem... 07.03.05, 22:01 Nawalony to był pan prezydent w programie "Prosto w oczy" Ja jestem trzeźwy i zastanawiam się jak nisko upadł ten urząd. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: a już myślałem... 07.03.05, 22:10 całe szczęście nie tak nisko żeby zgadzać się na występy w cyrku pana romana, chociaż to chyba nawet nie kwestia urzędu ale zdrowego rozsądku... Odpowiedz Link Zgłoś
glay Re: a już myślałem... 07.03.05, 22:30 Pan Roman w porownaniu z toba, niewychowany chlopczyku, jest wzorem cnot wszelakich. A musisz wiedziec, ze uwazam Romana G. za klamliwego palanta. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: a już myślałem... 08.03.05, 00:29 O jakim zdrowym rozsądku piszesz. Pan Roman tak jak i pan prezydent został wybrany w demokratyczny sposób. Można Giertycha nie lubić ale jest on przedstawicielem legalnie wybranej komisji śledczej. Niestawienie się na przesłuchanie jest złamaniem prawa i przejawem strachu przed kłopotliwymi pytaniami. Kwaśniewskiemu niestety nie po raz pierwszy zdarza się mijać z prawdą. Tobie to nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: a już myślałem... 08.03.05, 07:18 konstytucjonaliści nie są do końca pewni czy złamał prawo. niezależnie od tego, jak już wcześniej zauważyłem, znasz kwaśniewskiego lepiej niż on sam siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw_m Re: a już myślałem... IP: 81.219.126.* 07.03.05, 22:11 "strach,strach ,strach rany boskie! rany boskie .strach .strach! ballada z trupem,z trupem ballada otwieram szafę, facet wypada..." tak na marginesie. nawet politycy sld_up byli zdziwieni decyzją pana"prezydenta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw_m Re: a już myślałem... IP: 81.219.126.* 07.03.05, 22:11 "strach,strach ,strach rany boskie! rany boskie .strach .strach! ballada z trupem,z trupem ballada otwieram szafę, facet wypada..." tak na marginesie. nawet politycy sld_up byli zdziwieni decyzją pana"prezydenta" Odpowiedz Link Zgłoś
prince20 Wstyd i hańba !!! 07.03.05, 22:19 ...i pomyśleć, że to nasz prezydent !!! Odpowiedz Link Zgłoś
glay Re: a już myślałem... 07.03.05, 22:27 Czy ktos ci zezwolil niewychowany chlopczyku, zebys wycieral swoj brudny pyszczek nazwiskiem nieznanego ci czlowieka? A moze ty bys sie przedstawil niewychowany chlopczyku? Masz na tyle odwagi niewychowany chlopczyku? Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 [..] 07.03.05, 22:49 Zdecydowanie nie widziałem nic łamiącego regulamin, bądź niezgodnego z prawem w poście Graya. Czy regulamin się zmienił ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
glay Re: [..] 08.03.05, 06:14 "Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez użytkownika zezwolenia oraz wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.)." "AGORA nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych użytkowników Forum Gazeta.pl innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika" "Kasujemy jedynie wątki łamiące prawo (na przykład zawierające groźby karalne lub ujawniające cudze dane osobowe)" Odpowiedz Link Zgłoś
glay posluchaj niewychowany chlopczyku 08.03.05, 07:36 Skoro rodzice cie nie potrafili wychowac to przynajmniej stosuj sie do obowiazujacych na forum zasad: "Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez użytkownika zezwolenia oraz wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.)." "AGORA nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych użytkowników Forum Gazeta.pl innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika" "Kasujemy jedynie wątki łamiące prawo (na przykład zawierające groźby karalne lub ujawniające cudze dane osobowe)" Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Kwach - strach 07.03.05, 22:55 Coz, Pan Kwasniewski pokazal, ze w Polsce sa rowni i jest ten rowniejszy od wszystkich. Tyle. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Nic nowego 08.03.05, 02:39 Wielokrotnie skompromitowany facet po raz kolejny pokazał kim naprawdę jest. Marnym krętaczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.03.05, 09:05 Całe szczęscie,że ktos w końcu przeciwstawil sie tej komisyjnej szopce!! To jest Głowa Państwa i oby to dało dobry poczatek normalności w tym Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 09:49 Może ci się komisja nie podobać ale to dzięki niej mamy możność zobaczenia funkcjonowania państwa. Czy ono jest prawidłowe? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 09:55 generalnie dzięki komisji mamy możliwość zobaczenia funkcjonowania komisji, które to funkcjonowanie z pewnością prawidłowe nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) mhm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 09:57 Ciekawe co dziś sprzecznego z prawem zrobią :D Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: mhm 08.03.05, 11:09 nie wiem - nie mam telewizora w pracy. a poza tym nie trzeba rzeczy sprzecznych z prawem, żeby zachowywać się niewłaściwie. Odpowiedz Link Zgłoś
glay Zachowuj sie wlasciwie 08.03.05, 21:17 To prawda. Ty zachowujesz sie niewlascieie nawet jesli przypadkowo nie lamiesz prawa i regulaminu tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
glay Re: Zachowuj sie wlasciwie 09.03.05, 00:16 Jestem pod wrazeniem twojej argumentacji, choc nie zgadzam sie z tym, ze towarzysz Kwasniewski to uczciwy czlowiek, a kto ma inne zdanie, ten zdradza objawy obskurantyzmu. Zgadzam sie natomiast z twierdzeniem, ze wszystkie posty graya sa zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 10:16 Oczywiście, że nie jest. Ale jak pokazało wielu swiadków można z nimi wygrać. Pan prezydent chyba się bał, że przegra. Zeznania Dochnala i Wieczerzaka są zapewne mocno ubarwione ale teraz prezydent dał tylko powody żeby je uwiarygodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 11:17 lennon1 napisał: > Oczywiście, że nie jest. Ale jak pokazało wielu swiadków można z nimi wygrać. pytanie, czy warto siadać do takiej gry? > Pan prezydent chyba się bał no właśnie - chyba. > Zeznania Dochnala i Wieczerzaka są > zapewne mocno ubarwione ale teraz prezydent dał tylko powody żeby je > uwiarygodnić. zrobił to co zrobił. mnie jedynie zastanawia fakt dlaczego domniemanymi naruszeniami prawa nie zajmuje się prokuratura i sąd ale zgraja karierowiczów i cwaniaków. powiedz mi - chciałbyś przed nimi stanąć? Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 12:41 Ze mną jest jeden problem - nie mam nic do ukrycia. Moja reakcje jest niemiarodajna. Oczywiście, że bym poszedł nie wdając się w dyskusje. Widać pan prezydent bał się, że nie wytrzyma presji. Istnienie Giertycha i Macierewicza to efekt tego, że umiarkowani (UW) nie potrafili sobie poradzić z problemem przenikania się polityki z gospodarką. Tego nie da się teraz zatrzymać. Frustracja społeczeństwa jest pożywką dla działań panów G i M. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 17:23 a gdyby wszyscy, a komisja najbardziej, twierdziła, że masz coś do ukrycia i pomimo twoich zapewnień nawkładała ci kłamstw do ust a potem to wszędzie skomentowała tak, że wyszedłbyś nie na tchórza ale na kłamcę? co to za różnica czy masz czy nie masz niczego do ukrycia skoro tak naprawdę pytających to nie interesuje? powtarzam - naruszeniami prawa powinien zajmować sie wymiar sprawiedliwości a nie banda posłów w trakcie przedwyborczej rui. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T32 Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM IP: 217.153.156.* 08.03.05, 17:37 ...zwlaszcza ze mamy tak skuteczny, niepodatny na wplywy i kompetentny wymiar sprawiedliwosci. ciekawe, ze ten twoj "wymiar sprawiedliwosci" w sprawie Rywina nie byl w stanie zauwazyc kilku ewidentnych przekretow, ktory wyplynely dzieki komisji. nie chcial? nie mogl? podobno Temida jest slepa, ale zeby az tak? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 20:40 no tak - niekompetentni nie-prawnicy będą lepsi od niekompetentnych prawników - właśnie to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T32 Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM IP: 217.153.156.* 08.03.05, 21:08 jezeli mam brud pod szafa, a moj odkurzacz nie dziala jak powinien, to uzywam smierdzacej szmaty, do ktorej brud sie przylepi. tobie albo sie nie chce sprzatac, albo wolisz brudu nie zauwazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 21:35 ja naprawiam odkurzacz ale szanuję fakt, że wolisz śmierdzące szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
glay Szmaty? 09.03.05, 00:17 Skoncz juz ze swoimi zenujacymi odpowiedziami. Jestes zalosny. Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 17:43 Komisja śledcza powstała bo wymiar sprawiedliwości nie widział lub nie chciał widzieć co się złego dzieje w państwie. Romek wyrósł na dziwnych zachowaniach polityków lewej strony. Gdyby tego nie było to by nie istniał. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 20:44 wymiar sprawiedliwości nie chce się chociaż ubiegać o fotel prezydenta, albo zostać premierem albo w najgorszym wypadku zapewnić sobie następną kadencję. uważasz, że komisja nie jest farsą służącą jedynie promowaniu jednej albo drugiej strony tego cyrku zwanego sejmem? Odpowiedz Link Zgłoś
glay Cyrkowiec gray 08.03.05, 21:16 Uwazam, ze twoja wypowiedz to farsa, a jesli chodzi o komisje to jasne jest, ze wiekszosc jej czlonkow kieruje sie politycznymi motywami przy zadawaniu pytan i dociekaniu prawdy. Ale wlasnie DZIEKI TEMU mozemy odkryc i sami ocenic bolesna prawde o zyciu politycznym w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 22:14 Panie gray, jesli nie znasz Wasc prawa, to na milosierdzie ludzkie z Twoja ignorancja nie wypowiadaj sie w tych kwestiach... Ani prokuratura nie moze wszczac postepowania, ani zaden sad nie moze urzedujacego prezydenta skazac, chocby popelnil najgorsze mozliwe przestepstwo(ze tak kolokwialnie to ujme).... Spojrz z łaski swojej na zrodla... Art. 145. Konstytucji "1. Prezydent Rzeczypospolitej za naruszenie Konstytucji, ustawy lub za popełnienie przestępstwa może być pociągnięty do odpowiedzialności przed Trybunałem Stanu. 2. Postawienie Prezydenta Rzeczypospolitej w stan oskarżenia może nastąpić uchwałą Zgromadzenia Narodowego, podjętą większością co najmniej 2/3 głosów ustawowej liczby członków Zgromadzenia Narodowego na wniosek co najmniej 140 członków Zgromadzenia Narodowego. 3. Z dniem podjęcia uchwały o postawieniu Prezydenta Rzeczypospolitej w stan oskarżenia przed Trybunałem Stanu sprawowanie urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej ulega zawieszeniu. Przepis art. 131 stosuje się odpowiednio." Oraz Art. 32. Konstytucji "1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne. 2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny." pozdr. hm` P.S. "Zdaniem doktora Ryszarda Piotrowskiego, konstytucjonalisty z Uniwersytetu w Warszawie, prezydent złamał prawo, nie stawiając się na wezwanie komisji śledczej. Narusza ustawę o sejmowej komisji śledczej, ale to naruszenie nie może być dochodzone przed żadnym sądem może być jedynie dochodzone przed Trybunałem Stanu - wyjaśnia. Co do tego panuje zgoda wśród prawników: prezydenta nie można ukarać grzywną ani nie można doprowadzić przed komisję siłą, można jedynie oskarżyć go przed trybunałem stanu. Prawnicy różnią się jednak znacznie w zakresie oceny odmowy prezydenta. Moim zdaniem prezydent może się nie pojawić. Jeśli chce to proszę, jeśli nie, to nie musi – uważa jeden z twórców konstytucji prof. Piotr Winczorek." Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 08.03.05, 22:33 w pierwszej części swojego postu zaprzeczasz sam sobie zatem skwapliwie ją ominę, w drugiej natomiast udowadniasz, że zdania n/t oceny tego co zrobił prezydent są podzielone o czym pisałem już wcześniej - brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
glay gray jak lej od bomby 08.03.05, 22:59 znowu nie ma nic do powiedzenia ten niewychowany chlopczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 10.03.05, 14:42 Panie gray, przykre jest to, ze w kazdy kolejny panski post obnaza Pana niewiedze w tematyce prawnej. Ignorancja w tej dziecinie jest u Pana tak daleko posunieta, ze nie rozroznia Pan nawet podstawowej roznicy, ze sady to nie trybunaly... Przeczytaj zrodla, chocby przedmiot rozdzialu VIII Konstytucji, zanalizuj ten rozdzial, sprobuj zrekonstruowac dlaczego ustawodawca tak a nie inaczej usystematyzowal instytucje w nim wymienione... Dopiero pozniej konstatuj, dopiero pozniej zarzucaj komus "zaprzeczenie samemu sobie"... A nade wszystko, jesli umieszcza Pan poglad, w ktorym dorozumianie zarzuca mi brak logiki... To zbycie tego slowami "skwapliwie to omine"... jest nie na miejscu...... W dojrzalej dyskusji, wlasnie argumenty merytoryczne sa najwazniejsze... Pan ich unika jak ognia, rejteruje Pan przed podaniem uzasadnienia swoich sadow.. Co do drugiej czesci Pana wypowiedzi, nie odniosl sie Pan do rzeczy najwazniejszej... Moj podstawowy zarzut do Pana, byl nastepujacy, histeryczne rzucanie na prawo i lewo, czemu naruszeniem prawa nie zajmuje sie prokuratura i sady... Podalem zrodla, ze to jest niemozliwe w obecnym porzadku prawnym... Ba by Panu uprzytomnic totalna kompromitacje z Panskiej strony w wyglaszaniu takich pogladow.... ukazalem, ze prawnicy, mimo braku zgody czy prezydent moze stanac przed komisji...czy nie.... to jednak w jednym panuje swoisty jednomyslnosc..... Jednomyslnosc, ktora przeczy Panskim demagogicznym slowom... pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 10.03.05, 14:47 Panie gray, przykre jest to, ze w kazdy kolejny panski post obnaza Pana niewiedze w tematyce prawnej. Ignorancja w tej dziedzinie jest u Pana tak daleko posunieta, ze nie rozroznia Pan nawet podstawowej roznicy, ze sady to nie trybunaly... Przeczytaj zrodla, chocby przedmiot rozdzialu VIII Konstytucji, zanalizuj ten rozdzial, sprobuj zrekonstruowac dlaczego ustawodawca tak a nie inaczej usystematyzowal instytucje w nim wymienione... Dopiero pozniej konstatuj, dopiero pozniej zarzucaj komus "zaprzeczenie samemu sobie"... A nade wszystko, jesli umieszcza Pan poglad, w ktorym dorozumianie zarzuca mi brak logiki... To zbycie tego slowami "skwapliwie to omine"... jest nie na miejscu...... W dojrzalej dyskusji, wlasnie argumenty merytoryczne sa najwazniejsze... Pan ich unika jak ognia, rejteruje Pan przed podaniem uzasadnienia swoich sadow.. Co do drugiej czesci Pana wypowiedzi, nie odniosl sie Pan do rzeczy najwazniejszej... Moj podstawowy zarzut do Pana, byl nastepujacy, histeryczne rzucanie na prawo i lewo, czemu naruszeniem prawa nie zajmuje sie prokuratura i sady... Podalem zrodla, ze to jest niemozliwe w obecnym porzadku prawnym... Ba by Panu uprzytomnic totalna kompromitacje z Panskiej strony w wyglaszaniu takich pogladow.... ukazalem, ze prawnicy, mimo braku zgody czy prezydent moze stanac przed komisji...czy nie.... to jednak w jednym panuje swoista jednomyslnosc..... Jednomyslnosc, ktora przeczy Panskim demagogicznym slowom... pozdr. hm` ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 10.03.05, 20:59 przykre to jest to, że nie umiesz wysłać posta. PLONK. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: HMMMMMMMMMMMMMMMMMM 10.03.05, 21:14 a gwoli wyjaśnienia, żebyś się nie pultał, że ci nie odpowiadam to chodziło mi o to, że w wymienionym przez ciebie trybunale w większości zasiadają sędziowie w odróżnieniu od komisyj śledczych co może mieć zasadniczy wpływ na tematy poruszane przez te dwie drużyny podczas obrad. nie zrozumiałeś mnie - nie szkodzi. wiem, że się lubisz nabzdyczać i nie mam o to żalu - każdy ma jakieś hobby. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
glay I znowu chlopczyku nie masz nic do powiedzenia 10.03.05, 22:03 twoje posty to jedna wielka zenada. brak argumentow zastepujesz chamstwem i glupota. nie napisales na tym forum ani jednego merytorycznego postu, co nie przeszkadza ci obrzucac blotem innych niewychowanych chlopczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
glay Twoje funkcjonowanie tez nie jest prawidlowe 08.03.05, 21:18 Ale to nie znaczy, ze nalezy cie od razu rozwiazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: HMMMMMMMMMdo lennon1 IP: 81.168.185.* 08.03.05, 13:10 Mamy jedyną niepowtarzalną okazje zobaczyc jaki burdel panuje w tym panstwie, jak politycy komisji chca sie wywinowac na lepsze posadki bardzo ciekawa lekcja ps bardzo się ciesze ze Głowa Państwa nie poszła taplać się w tym błocie Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: HMMMMMMMMMdo lennon1 08.03.05, 13:18 Jak funkcjonuje sejm i państwo to niestety ostatnio dość dobitnie widać. Ale prezydent świadomie czy nie karmi bestię. Rozłam lewicy to efekt postępowania dwóch panów szczycących się szorstką przyjaźnią. Swoimi zagraniami demontują lewicę otwierając drogę dla skrajnej prawicy. Minęły czasy, że Giertycha można było by wsadzić do wariatkowa. Trzeba ich nie karmić to umrą z głodu. Teraz prezydent podrzucił im niezły kąsek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Rany, i tak nikomu nic nie udowodnią.... IP: *.arch.pw.edu.pl 08.03.05, 11:58 Czyli WYBORY IDĄ.... lav Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Ci, którzy cierpią na amnezję... 08.03.05, 13:30 ...niech sobie odświeżą pamięć. O niektórych "wyczynach" tego marnego człowieka można przeczytać tutaj: www.dziennik.krakow.pl/public/?Kraj/d1/d1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l synek Wałęsy nie lepszy... nt IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.03.05, 12:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krupnik Re: synek Wałęsy nie lepszy... nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:37 po siwecie chodzi wielu gorszych, ale to nie znaczy ze nalezy do nich rownac. poza tym nie sa (i nie beda) prezydentami swojego kraju ani nie robia z siebie Wybitnych Mezow Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ ja o niebo bardziej boję się Panów: IP: *.toya.net.pl 11.03.05, 21:51 Leppera, Giertycha, Kaczyńskich, Łopuszańskiego i im podobnych... Odpowiedz Link Zgłoś