Gość: maga IP: *.lodz.gazeta.pl 09.05.01, 16:56 Ja stawiam na oświetloną zimową Katedrę przy Piotrkowskiej. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M.D. Re: magiczne budynki Łodzi IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.01, 19:18 Obok jest tzw. "BIelnik Kopischa". Oświetlony (nawet nie zimą) też robi niezłe wrażenie. Jednak wszystko przebija pracująca na drugą zmianę w jesienne, mgliste popołudnie przędzalnia Scheiblera na Księżym Młynie. Pozdrawiam dom29.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodziak Re: magiczne budynki Łodzi IP: 10.9.33.* 09.05.01, 20:01 A oświetlony nocą Pałac Poznańskiego? A cały Księży Młyn? A budynek Akademii Muzycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: magiczne budynki Łodzi IP: 213.76.100.* 18.05.01, 00:02 a ja tam lubie Rudzka! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulo Re: magiczne budynki Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 02:30 A stawiam na kamienice przy Lipowej w której to mieszkam o kilku lat, tutaj jest klimat prawdziwej tkackiej Łodzi. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarro Re: magiczne budynki Łodzi IP: *.city.com.pl 19.05.01, 12:45 Moi drodzy Łodzianie! Popatrzcie na budynek dawnego Towarzystwa Kredytowego Miejskiego przy ulPomorskiej. Chociaz prawie ruina to, i tak wspaniały "magiczny budynek"! Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Powyzej pierwszy wpis KROPKI??? 07.04.02, 16:58 Nie. Jak bum cyk cyk - nie. Po pierwsze, wcale nie uważam, że Rudzka jest magiczna. Przeciwnie. Po drugie, w tym czasie nie wiedziałam nawet, że jest forum GW Po trzecie, nie-jednemu-psu-burek, a kropka to kropka i kropka. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: magiczne budynki Łodzi 07.04.02, 17:05 Jak już wątek, za sprawą detektywistycznych działań Kasi podskoczył do góry, proponuje wrócić do tematu, bo ładny :-) Najbardziej magicznym dla mnie budynkiem jest... mój dom. Przedwojenny, modrzewiowy, w starym ogrodzie z ogromnymi drzewami. A co się w nim dzieje!!!! Musi być magiczny, jeśli to wszystko wytrzymuje :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: magiczne budynki Łodzi IP: *.toya.net.pl 07.04.02, 17:12 A mnie- nie wiedziec czemu, najbardziej przyciaga ostatnio katedra... nie ta ośiwetlona wieczorem i noca, tylko ta w dzień... Jakoś na mnie działa, że jak mam wolny czas to chce tam pojechac... i po prostu posiedziec i popatrzec... ta magia przyciaga....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: magiczne budynki Łodzi 07.04.02, 18:09 Tegoroczna zima, w nocy napadał świerzy śnieg, godzina 6 rano (tuż przed wschodem słońca), park Źródliska, Księży Młyn, perspektywa trasy W-Z. Dlaczego tak mnie to zafascynowało wszyscy, którzy to mogli zobaczyć wiedzą napewno, a reszta niech wysili swoją wyobraźnię. :) Odpowiedz Link Zgłoś