Gość: trewor IP: *.widzew.net / *.widzew.net 16.03.05, 12:23 jestem w gimnazjum, bardzo lubię język polski, szukam licka z fajną nauczycielką tego przedmiotu, może kogoś polecicie wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: totlna_apokalipsa Wręcz przeciwnie - bardzo możliwe IP: 194.63.135.* 16.03.05, 15:14 O wiel mozliwsze niż fajna i matematyczka:P Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Oki, zwracam honor 16.03.05, 15:17 Ale POwiec i abstynencja to już na pewno paranoja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amrita Re: polećcie fajną polonistkę)) 16.03.05, 16:15 czy mi się wydaje czy wszyscy Powcy są tacy fajni? :) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda Re: polećcie fajną polonistkę)) 16.03.05, 22:22 TACY?! Takich nie ma nigdzie :P To jest ewenement ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amrita Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: 195.69.80.* 20.03.05, 14:47 ale to juz ostatni rok.... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
maruda Re: polećcie fajną polonistkę)) 20.03.05, 21:22 Odchodzi na emeryturę? Nie wyglądał AŻ TAK staro :o) Ale ale- podobno pani N* też miała odejść, prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda Amrita 23.03.05, 23:45 Sorry, że odpisuję na na maila tutaj, ale coś mam zrąbane z wysyłaniem i nie chce mi wypuścić maila ze skrzynki.... :/ Chodziło mi o prof. N***k. :-] Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnik5 Re: polećcie fajną polonistkę)) 16.03.05, 16:54 XXXlo każda z polonistek jest na poziomie najwyzszym polecam .;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:22 XV LO Odpowiedz Link Zgłoś
thecat Re: polećcie fajną polonistkę)) 16.03.05, 17:43 XXI LO, unikac tylko Pani wicedyr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 19:34 I tego pana literata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki_sobie_facet Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:43 znam JEDNĄ polonistkę....ale nikomu nie powiem, która to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki_sobie_facet Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 09:19 Gdyby to była żona... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sko22 Re: polećcie fajną polonistkę)) 17.03.05, 10:06 polonistka się na zone nie nadaje . Nie przeklina, nie pije, nie chodzi na mecze,zanudzić się można;0 Odpowiedz Link Zgłoś
dzo-asia Polonistka do wszystkiego! 17.03.05, 16:44 Polonistka się nie nadaje na żonę? Co Ty pleciesz? Czy myslisz, ze wszystkie polonistki to Anie z Zielonego Wzgórza bujające beztosko i z namaszczeniem w obłokach? I moze jeszcze z odrostami, wąsami pod nosem i w garsonkach z epoki Gierka? Acha, tudzież w nieodzownych przyklapanych mokasynach? ......Byś się zdziwił, Chłopie....... ;-)Pozdrawiam. W kolorach narodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
sko22 Re: Polonistka do wszystkiego! 17.03.05, 18:28 Jasne, że tak wyglądaja, w garsonkach, grube, w okularach i nawet nie kumają co w kinie teraz leci:P Odpowiedz Link Zgłoś
sko22 Re: Polonistka do wszystkiego! 17.03.05, 18:29 Oo ile to nie jest jakiś badziew typu "Pan Tadeusz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Polonistka do wszystkiego! IP: *.arch.pw.edu.pl 18.03.05, 12:10 Zgadza się -tylko wytykają reżysrowi wszystkie błędy. (ortograficzne) ;-))) lav Odpowiedz Link Zgłoś
dzo-asia ...a jednak ;-) 19.03.05, 17:47 Z prawdziwą troską o Pana i pańskie doświadczenia z polonistkami przeczytałam powyzszy list. Bo istnieją, prosze Pana, polonistki, dla których ulubioną formą spędzania wolnego czasu nie jest lektura poezji Norwida. I które nie przywdziewają na swe ciała (pedagogiczne) zmurszałych garsonek. One, proszę Pana, garsonki nazywają kostiumami (bo baardzo lubią eksperymentowac lingwistycznie)i wybierają zawsze takie sexi. I wyglądają w nich, proszę Pana, oszałamiająco. A oczy polonistek nie są stworzone tylko do czytania wypocin uczniów. One potrafią wykorzytać te oczy w bardziej kobiecy sposób. Więc nie ukrywają ich. Tylko czasem prowokują. Nimi. A co do "Pana Tadeusza".....zazwyczaj jest tak, proszę Pana, że jest to jeden z wielu panów, obecnych w życiu polonistek. Pomimo wszystko pozdrawiam Pana. Nadal w kolorach narodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka To jest fajna polonistka... IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 16.03.05, 22:43 " Gdy czasem młoda polonistka, Taka naiwna, schludna taka, Egzaltowana, świeża, czysta, Że chciałoby się siąść i płakać Więc, gdy ta polonistka właśnie Małpując młodopolskie pozy, Wybiegnie o porannym czasie Boso na łąkę, między brzozy; Wybiegnie o porannym czasie Boso na łąkę, między brzozy. Poigra z pliszką i skowronkiem, Oraz pudliszką i biedronką, Przywita ze wschodzącym słonkiem, Wołając: "Witaj jasne słonko!" Z róż i powojów splecie wieńce, Pomacha rączką do motyla, Kraśnym obleje się rumieńcem Widząc jak pszczółka kwiat zapyla. Coś z Anny German gdy zanuci, Wyrecytuje coś z Asnyka A potem bardzo się zasmuci Nad żabką, którą bocian łyka I chcąc zapłakać nad pół-trupem, Bo drugie pół ten bocian urwał, Wlizie tą bosą nogą w kupę I wyda okrzyk: "O żesz ku..!" To jeśli byłbym na tej łące Naocznym świadkiem tego zgrzytu, Jak jestem facet niepijący - Pół litra wychlałbym z zachwytu " Odpowiedz Link Zgłoś
orin Re: To jest fajna polonistka... 24.03.05, 11:54 "Potem wziąłbym Ją na ręce I Tetmajera recytując w uszko O chłopów jurności i potędze Zbałamucił, tłumiąc krzyk poduszką" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: To jest fajna polonistka... IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.03.05, 13:56 A do leżącej pozycji wprowadzić można jeszcze wiele...lirycznych ruchów asymetrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: polećcie fajną polonistkę)) 16.03.05, 22:21 kiedys fajna polonistka to uczyła mnie, ale juz nie uczy, ale fajnie polskiego to chyba w trójce sie mozna pouczyc... ostatnio ktos mi mowił... Odpowiedz Link Zgłoś
juliettqa Re: polećcie fajną polonistkę)) 16.03.05, 22:31 Dokładnie, w trójce jest kilka dobrych polonistek (z tych młodszych), ale ja osobiście polecam swoją, czyli mgr Małgorzatę Wesołowską (ofc mówimy ciągle o trójce). Niestety będzie odchodziła na emeryturę chyba za 2 lata, ale jakby co to jeszcze zdążysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
eskimos_w_srebrnych_stringach Ja miałem w liceum FAJNĄ POLONISTKĘ! 16.03.05, 22:26 Zawsze jak stawiała bombę to miała łzy w oczach! Ale niestety juz nie żyje. Stres ją zabił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: Ja miałem w liceum FAJNĄ POLONISTKĘ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:56 Znałam taką jedną... uczyła tylko rok... potem przerzuciła się na marketing ;- )))) lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trewor Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: *.widzew.net / *.widzew.net 18.03.05, 22:44 dzieki za odp moze byc tez polonista, ale czy tacy fajni sa w lodzi PS palnuje isc na polonistyke po licku - nie straszcie tymi garsonami, brylami na pol twarzy i wasikiem, luuuudzie)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anpio Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: *.toya.net.pl 18.03.05, 23:00 "Fajność" jest chyba rzeczą względną, ale ośmielę się polecić lo nr.4, a dokładnie prof. Gwardys, pozostali poloniści tam pracujący też oczywiście są ok lub 12lo. Miłej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
xk Re: polećcie fajną polonistkę)) 19.03.05, 19:43 Tak, czwórka ma niezłe polonistki i jednego świetnego polonistę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))) Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: 194.63.135.* 19.03.05, 09:13 No cóż, nikt nie straszy, tak po prostu jest.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:48 No wiesz, to nie to co nauczycielki j.angielskiego w USA. ;-))) lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))) Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: 194.63.135.* 20.03.05, 10:08 A jakie są nauczycielki jezyka angielskiego w USA?:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 13:46 Przecietnie o wiele grubsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Re: polećcie fajną polonistkę)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 15:28 Po pierwsze nie przerabiają "Dziadów" ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: polećcie fajną polonistkę)) 23.03.05, 23:49 Moja nauczycielka jezyka angielskiego tez mnie nie przerabiala. A szkoda. heh Dzierżbór!!! Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: polećcie fajną polonistkę)) 24.03.05, 12:11 Heh, myślałam, że puszczę to M. na naszym belferskim forum, ale to nie o nią chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: polećcie fajną polonistkę)) 23.03.05, 19:48 W XXX lo uczy jedna świetna polonistka p. Tomaszewska. Niestety nie każdemu jest dane na nią trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Raczej w nią traffić ;-))))) nt IP: *.arch.pw.edu.pl 24.03.05, 12:26 O rany, przerabiałam jednego polonistę i trzy polonistki w liceum. Każde lepsze od innych, ale w sumie i tak nieźle w porównaniu do historii. w związku z czym półtora roku przerabiałam Romantyzm (na trzy sposoby). Pewnie dlatego po dziś dzień mam uraz. Bez urazy (do wszystkich polonistek). lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: Raczej w nią traffić ;-))))) nt IP: 194.63.135.* 24.03.05, 13:52 Z historią to można mieć traumę po Ance N :))))))) Tam wyżej ktos wie o kogo chodzi:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Nie wiem o co chodzi...ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:26 nie lubię jak ktoś może bezkarnie ciągnąć prawie dorosłą uczennicę za włsy bo ma na to ochotę. A znajomości w kuratorium uniemożliwiają ruszenie z posady takiej wariatki. precz z historią. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś