Dodaj do ulubionych

znów o pieskach - apel o łopatki!

17.03.05, 12:19
Snieg topnieje, na śniegu kupki, po śniegiem kupki, nie można normalnie iść,
tylko trzeba sie cały czas patrzeć pod nogi, żeby nie wdepnąć! Czy tak trudno
zakupić sobie specjalna łopatkę i sprzątnąć po swoim pupilu? Zwłaszcza jak
nie wytrzyma i zostawi na srodku chodnika efektowny "prezent"?
Może jednak wprowadzono by obowiazek sprzątania po pieskach?!! Przecież to
miasto jest po prostu zaminowane psimi kupkami!
Obserwuj wątek
    • Gość: jamnikt Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 12:28
      grochem o sciane... to jest po prostu wstyd.

to co sie dzieje idealnie oddaje widok na al. Mickiewicza miedzy Wolczanska i
      Gdanska - pusty pojemnik na psie kupy a wokol niego teren tak zaminowany, ze
      trudno przejsc. pewnie identycznie jest przy innych pojemnikach.
      ale nie narzekajmy, poki co temperatura nie jest wysoka wiec i smrod niewielki.

pewnie gdyby byly jakies nagrody pieniezne za sprzatniecie po pupilu, to
      mielibysmy czyste trawniki i chodniki.

ps. a teraz rzuca sie na ten watek wlasciciele czworonogow :)
      • szprota a niech się rzucają... 17.03.05, 12:40
        prawda jest taka, że lubię zwierzaki, ale jak patrzę pod nogi i co krok widzę
        psi urobek, to trafia mnie szlag z obrzydzenia :/
        • keridwen proponuje 17.03.05, 16:44
          wprowadzic zakaz psow.
          koty sa fajniejsze.

a jeszcze lepsze sa duszki niewidziajki.
          • szprota ba! 17.03.05, 19:32
            czasem przydałby się również zakaz właścicieli jakichkolwiek czworonogów...
          • latajacy_rosomak Re: proponuje 17.03.05, 21:09
            > wprowadzic zakaz psow.

Wtedy właściciele psów przerzucą się na krowy i dopiero przedwiośnie spod
            śniegów nas przywita smakowicie...
            • keridwen ha! 17.03.05, 21:55
              ale jakie pomidory i rzodkiweka beda!
              • szprota pamiętajmy 17.03.05, 22:08
                stara krowa oznacza piękną boginkę
                • keridwen znaczy sie 17.03.05, 22:23
                  boskie udzielne forumowe.
                  oj, jakos nie moge sobie wyobrazic ...

hehe, slabo dzis ze mna :P
    • Gość: Kacper Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.toya.net.pl 17.03.05, 22:21
      Zdaje się,że właściciele psów mają wybiórcze spojrzenie lub są niewidomi albo są nienormali, gdyż nie dostrzegają tego, co widzą normalni ludzie.Wymiotować mi się chce, gdy przechodzę chodnikiem i widzę obrzydliwe, psie kupy.Mam marzenie, aby te kupy trafiły do mieszkań właścicieli tych zwierząt.
    • Gość: zenek Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 17:12
      a jak kupka będzie rzadziutka to co wtedy??
      • Gość: kas Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.03.05, 17:48
        Powinien być zakaz posiadania psów,w centrum Łodzi!!!To prawda, można sie
        porzygać!!!
    • Gość: inkaska Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.03.05, 08:52
      podobno placimy podatki, to niech miasto sprzata!!!!!!!!!!!!!!!tylu bezrobotnych
      a pracy okazuje sie masa....
      • Gość: Michał M. Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.03.05, 09:20
        Socjalizm polega właśnie na tym, że masz płacić wysokie podatki i nie wolno Ci
        pytać na co one idą. Podatek jest od psa, a władza uważa, że może z nim robić
        co chce. Przez lata to samo działo się ze składkami ZUS'owskimi - teraz
        emeryci, całe życie uczciwie pracujący, mają gó.. nie emerytury. To było i
        jest chore w Polsce.
        • Gość: inkaska Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.03.05, 09:25
          Polska to chory kraj i wszystkie ustawy w nim sa chore, zamiast cos zapewniac
          obywatelowi tylko nakladaja na Niego coraz to nowe obowiazki....
          Niech zyje Anarchia!!!!
      • Gość: kulturalny Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 09:23
        od dzis zaczynam wyrzucac smieci i wylewac nieczystosci przez okno, bazgrac po
        murach, niszczyc przystanki i co mi sie jeszcze spodoba.
        place podatki, wiec wolno mi - niech miasto po mnie sprzata.
      • evonka Re: znów o pieskach - apel o łopatki! 21.03.05, 09:59
        ale myślenie..... raczej brak myślenia....

nie sprzątasz to płać... może gdyby wszyscy po swoich pupilach sprzątali
        podatek były zniesiony, albo niższy....
        • Gość: lee-loo Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.03.05, 10:27
          Cos mnie nie przekonujesz...
          • evonka Re: znów o pieskach - apel o łopatki! 21.03.05, 11:41
            trudno... co nie zmienia faktu, że mam serdecznie dość właścicieli psów
            udających, że nie widzą kiedy ich pies sadzi kupke na chodniku czy parkowym
            trawniku.... mam dosyć badawczego przyglądania się chodnikom po których chodzę,
            piaskownicom w których bawią się dzieci czy skrawkom trawy na której będę
            chciała sobie usiąść w majowe popołudnie....
            dlaczego właściciele kotów kupują im piasek czy co tam jeszcze, żeby owe kotki
            mogły sobie spokojnie zrobić co należy i żeby móc to potem sprzątnąć???
            przecież to jest jakis wydatek.. dlaczego w domu przeszkadza kocia, psia czy
            chomicza kupka, a na ulicy, przed domem, blokiem juz nie????
            • Gość: lee-loo Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.03.05, 13:20
              czyzbys miala na mysli kuwety dla psow?????
              u mnie na osiedlu psy nie zalatwiaja sie w mniejscu zabaw bo jest ogrodzony i
              zamykany....
              i nie bede sprzatac po swoim psie, bo od tego sa dozorcy...tylko oni maja to w
              d...pie no coz...
              nie czuje sie wlascicielka trawnika pod blokiem, wiec nie zamierzam go uprzatac
              • evonka Re: znów o pieskach - apel o łopatki! 21.03.05, 14:06
                ... gratuluję podejścia...
              • Gość: Kama Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.toya.net.pl 23.03.05, 22:24
                Masz niestety bardzo niewielki rozumek lub jesteś wielkim niechlujem, który lubi przebywać w gó..e.
            • Gość: makagigi Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 13:34
              przeciez to obciach sprzatnac po sobie w miejscu publicznym
            • Gość: lee-loo Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.03.05, 15:29
              nie slyszalas o tabliczkach szanuj zielen miejska, po to sa chodniki by to PO
              NICH chodzic
              • evonka Re: znów o pieskach - apel o łopatki! 22.03.05, 16:48
                yhm.. ciekawe co mówisz.. ale dawno już takich tabliczek nie widziałam..
                jakoś mnie strażnik miejski z trawy nigdy nie przegonił, raczej mnie obecnie od
                trawników odstrasza woń i nagromadzenie kupek twojego psa... zreszta na
                chodnikach jest ich równie dużo...
                • Gość: lee-loo Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.03.05, 08:46
                  ach widze ze kolezanka jest moja sasiadka, coz za skarb miec tak dbajacych o
                  czystosc sasiadow...prawdziwy skarb!!!!pelna jestm rownie zpodziwu dla Twojej
                  roztropnosci.
        • Gość: .. [...] IP: *.alpat.net 22.03.05, 21:04
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: lila Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:17
        płacisz za wywóz śmieći, to dlaczego wynosisz je do pojemnika?
        oplata ktora płaca wlaściciele psow, pokrywa wywóz nieczystości, a nie
        sprzątanie. Dlaczego wszyscy właściciele domków sprzątają jak piesek zrobi minę
        na trawniku przed domem? A jak na chodniku przed blokiem, lub na ulicy to nie?
        Przecież zapłacili podatek, niech miasto przyjdzie i posprząta przed ich
        własnym domem!
        Tu wychodzi komuna, jak u mnie postawi figurę to moja sprawa sprzątnąć, a jak
        na ulicy, to ulica jest niczyja to nie muszę! Kołtuny!
    • Gość: turbo-potentat Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: 195.69.82.* 21.03.05, 14:11
      Obowiazek sprzatania? Sands lawli, jak to sie mowi po anglijsku, ale kto tego
      bedzie pilnowal? A nawet jesli bedzie - czy haslo "NISKA SZKODLIWOSC SPOLECZNA
      CZYNU" cos ci mowi? Bo mnie to az za duzo i pojde moze na herbate juz
    • job_twoju_mac Re: znów o pieskach - apel o łopatki! 21.03.05, 14:21
      KAZAŁBYM IM ZEŻREĆ TE KUPY!!! (tym właścicielom)
      • Gość: lee-loo Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.03.05, 15:27
        widze ze miłośnik kuchni???
        • Gość: literka m Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: 217.6.80.* 22.03.05, 17:16
          lee-loo jestes zwyklym (zwykla) smieciara. i szkoda, ze tego nie zauwazasz.

1) podatek od psa to tak jak podatek od posiadania tv. mozesz nie ogladac
          (telewizor kupy tez nie robi) a placic powinnas. cos jak podatek od luksusu.
          swoja droga, ciekawe dlaczego place podatek od posiadanej ziemi ? ona tez kupy
          robi ?

2) czy jesli place podatki (a place i to niemale) to wg ciebie moge nasrac na
          chodnik i domagac sie zeby dozorca posprzatal ?

3) czy jak narobie na twoja wycieraczke przed drzwiami, to kazesz sprzatac do
          dozorcy, czy sam (sama) sprzatniesz (wycieraczka twoja ale lezy na wspolnym
          korytarzu).

4) i koncowe pytanie do przemyslenia. gdzie powinni dzwonic wlasciciele domkow
          jednorodzinnych jesli pies im narobi na podworku ? w koncu oni tez placa
          podatki, wiec dlaczego maja sprzatac ?
          • Gość: lee-loo Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.03.05, 08:45
            widze dziecino ze nieprzebierasz w slowach, coz mysl sobie co chcesz, mam to po
            prostu gdzies...mam w tej chwili powazniejsze problemy niz sie z toba
            wyklocac.ciao!!!
            • Gość: literka m Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: 217.6.80.* 23.03.05, 12:54
              :D bardzo rozsadna reakcja przy braku racji.
              moze jeszcze wyjdziesz na ludzi.
    • Gość: ktoś Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.alpat.net 22.03.05, 20:55
      chyba zgłupiałas ze bede latac z łpatką i zbierać gówna po psie... no juz nie
      przesadzaj!!
      • evonka Re: znów o pieskach - apel o łopatki! 23.03.05, 00:24
        masz racje.. taki obciach! jeszcze Cie zobaczy sąsiad... lepiej nie... obciach!

;-)))))
        • aleksandrah Re: znów o pieskach - apel o łopatki! 23.03.05, 01:50
          Mieszkam w centrum Łodzi mam dwa duże psy, ale do głowy by mi nie przyszło żeby
          nie posprzątać po nich. Ludzie zastanówcie się, przcież to są istoty,które same
          tego nie zrobią, jeżeli zdecydowaliście się na posiadanie psa,kota czy innego
          szczura to jesteście za nich odpowiedzialni. Tak więc uważam iż wcale nie jest
          hańbiące sprzątanie po swoim psie, tylko jest wyrazem inteligencji jego
          właściciela.
    • uwaga_nadchodzi_welwet_tsunami A ja jestem bogaty i mi nie przeszkadzają 23.03.05, 08:53
      W każdym razie , nie zazdroszczę.
    • Gość: petisu Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:12
      ech szkoda gadać. To samo jest w publicznych toaletach. Możecie mnie zrugać,
      ale skoro ludzie się tam załatwić nie potrafią (i nie sprzątną), to co
      spodziewać się,że im sie po psach będzie chciało? Jedynym rozwiązaniem są
      wysokie kary i patrole straży miejskiej, które by sie tym zajęły. Jak Polaka
      nie postraszysz to sam z siebie nie posprząta. Bo on nie rozumie pojęcia dobro
      wspólne. On rozumie tylko "wolno Tomku w .." Mam nadzieję,że właściciele też
      czasem wdeptują..
    • Gość: m Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.alpat.net 23.03.05, 13:33
      to bardzo zastanawiające ze jakos przed tymi śmiesznymi przepisami ktos latał a łopatka za swoim pieskiem- teraz nagle wszyscy sa stózami prawa i beda sie pilnowac na wzajem... a ja mam to gdzies... Wole mandat, ktorego i tak nie zaplace:))
      • Gość: petisu Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:43
        nie to wcale nie są śmieszne pzrepisy. Dalczego w takich miejscach jak np.
        Monte Carlo, ludzie mają psy i jest czysto? Bo mają świadomość,że tam
        mieszkają, żyją i za normalne uznają fakt sprzątania odchodów.Nie każdy lubi
        mieszkać otoczony g... Fakt są tam specjalne miejsca dla pupili, ale wiadomo
        czsem sie zdarzy.Dla mnie właśnie to jest normalne.No ale może "cywilizacyjnie"
        wciąz jesteśmy na szarym końcu Europy.
        • Gość: Inka otóż to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:57
          A u nas psy nafajduczą, a właściciele udają, że ich nie ma.....że niby to nie
          oni.
        • Gość: zima Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:28
          w Austrii płacą podatek od psów, w miastach wyprowadza się pieski do
          wygrodzonych części parków żeby piesek miał gdzie się załatwić i każdy
          właściciel mimo to sprząta po piesku. Ulice są czyste!
          Dozorca musi w Polsce sprzątać po pieskach i ludziach. Spójrzcie pod okna
          bloków, jak ktoś mieszka na 4 piętrze to nie widzi tego co właściciel parteru,
          dlatego nie ma żadnych oprów by wyrzucać przez okno śmieci. Pety od papierosów
          to normalka!
          • Gość: Anarchista Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 10:20
            Czy wybierasz z sedesu lopatka gdy narzniesz do niego solidne kupsko?
            Lodz to wielki sedes.Porownanie austriackich miast do Lodzi jest
            nieporozumieniem.
            Dziury w jezdni, samochody ochlapujace przechodniow,krzywe chodniki, odrapane,
            przezarte przez plesn kamienice to tez wina psow?
            Czy jakis pies opryskal cie? Jesli nie potrafisz chodzic zaloz kalosze i nie
            narzekaj.
            • evonka Re: znów o pieskach - apel o łopatki! 24.03.05, 14:25
              poziom porównań odstręcza od odpowiadania na post, ale drogi anarchisto, nie
              wiem czy zauwazyłeś róznicę w budowie fizjologicznej psa i człowieka... jak
              nauczyć go załatwiać swoje potrzeby w toalecie to zapewne dostaniesz nobla...
              ale póki co, nie dziw się, że niektorzy maja dość chodzenia slalomem po
              osiedlowych i miejskich uliczkach...
            • Gość: Szum Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:19
              I właśnie taki debilizm jest zatrważający. Właśnie takie myślenie. Rozumiem,że
              Ty chodzisz z łopatą. Z podejsciem "i tak do d.." i "pleśń na kamiennicach"
              nic sie nie zmieni, a juz nie myślenie co niektórych. Skoro są dziury w ulicach
              to g..też muszą być???!
      • Gość: lee-loo Re: znów o pieskach - apel o łopatki! IP: *.lodz.dialog.net.pl 31.03.05, 15:55
        jestem za....pozdrawiam cie!
    • Gość: Jamnik QRFFFFA dość o pieskach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 23.03.05, 22:25
    • Gość: Inka Trzeba o tym mówić jak najwiecej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 08:42
      Właściciele psów wogóle nie widzą problemu. W związku z tym życzę im jak
      najwięcej wpadek w "miny". Rozkoszujcie się widokiem i zapachem swoich
      upaćkanych butów!
      • Gość: lavinka Re: Trzeba o tym mówić jak najwiecej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 17:17
        Z tego co wiemy to Ty najczęściej w nie wpadasz. Nie słyszałam by jakikolwiek
        właściciel psa narzekał,że w coś wdepnął. Pamiętaj nos w dół i patrz pod nogi ;-
        ))))

lav
        • evonka Re: Trzeba o tym mówić jak najwiecej! 30.03.05, 17:37
          to przyjmij do wiadomości, ze jako właścicielka psa rady mieszanej wpadłam juz
          w niejedną kupkę psow moich sąsiadów i za każdym razem kiedy wysiadam z
          zamochodu zastanawiam się czy dobrze zaparkowałam czy też znów otwierajac drzwi
          ujrzę prezent....
          naprawdę mam dosyć patrzenia w dół, ciekawiej jest u góry..
          • Gość: lavinka Re: Trzeba o tym mówić jak najwiecej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 17:44
            No to nie pozostaje Ci nic innego ja nabyć kalosze ;-))))

lav

p.s.mówienie o tym raczej nic nie da... ale skoro przynajmniej poprawi Ci
            nastrój to proszę bardzo ;-)
            • evonka Re: Trzeba o tym mówić jak najwiecej! 30.03.05, 18:02
              myślę, że mówienie dużo da jednak... w każdym razie dużo więcej niż udawanie,
              że się dobrze czuję z psią kupą na bucie...
    • szaruga Re: znów o pieskach - apel o łopatki! 31.03.05, 16:27
      jeszcze raz wyrażam swoje zdanie, bo na wątku o podatku zostałam chyba nie było
      miejsca na takie spostrzeżenia:
      przyłączając się do dyskusji, chcę powiedzieć że:
      1. sama sprzątam po swoim psie i naprawdę nie jest to nić strasznego - dużo
      gorsze są dla mnia zanieczyszczone trawniki i skwerki w mieście, parkach i
      wszędzie dookola...
      2. łopatka kosztuje około 20 zł i jest bardzo zmyslnym urządzeniem, które nie
      pozwala na pobrudzenie rąk podczas sprzątania
      3. oburza mnie wyskość podatku, z którego nic nie wynika dla mieszkańców
      miasta - trawniki pobrudzone, koszy na odchody nie widać, MPO nie poczuwa się
      do sprzątania a straż miejska grozi karą właścicielom psów za zaśmiecanie miasta
      4. dla wyjaśnienia - podatek zapłaciłam...
      pozdrawiam wszystkich i zachecam do sprzątania po swoich psach....

jak to się mówi - nie od razu kraków zbudowano, ale im nas będzie więcej - tym
      czyściej będzie dookoła :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka