paenka 18.03.05, 08:59 Dlaczego Zdunskowolanie tak nie lubia Sieradzan i odwrotnie? Dlaczego my to Kołtuny a oni to webry? Bo ja nie wiem:> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zodiak72 Re: Sieradz vs. Zduńska 18.03.05, 09:07 Tak jest często w przypadku tzw. miast równorzędnych - tzn. mniej więcej o tej samej liczbie mieszkancow i położonych niedaleko od siebie i będących zarazem największymi ośrodkami na danym terenie. Istnieją antagonizmy np. pomiędzy miastami takimi , jak: Toruń / Bydgoszcz Stalowa Wola / Tarnobrzeg Koszalin / Słupsk Kielce / Radom Gorzów Wlkp. / Zielona Góra Suwałki / Ełk Najczęściej chodzi rywalizację w dostępie do pieniędzy z budzetu lub jakieś zadawnione animozje z przeszlości. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Sieradz vs. Zduńska 18.03.05, 09:11 bo tak jest i juz:) nie wiesz ze taka mentalnosc sieradzan, zeby narzekac, narzekac, narzekac i nie lubic kogo sie tylko da? :| Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Sieradz vs. Zduńska--->> Bydgoszcz/Toruń 18.03.05, 10:31 Popatrzcie sobie, za co w Bydgoszczy nie lubią Torunia i odwrotnie;-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=341&w=20919377 Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Sieradz vs. Zduńska 18.03.05, 10:45 Ebusia nie wierz w to. Chodziłem tam ładnych parę lat do szkoły średniej (a właściwie dojeżdżałem) mam wielu przyjaciół i znajomych ze Zduńskiej i nie mogę na nich narzekać. Owszem czasami jest ty kołtunie lub ty webrze, ale to żarty :). Myślę że z tą niechęcią jest tak jak czasami na forum - dopóki jest się anonimowym to wszystkiemu sa winni oni (tu można sobie dopisać ...) ale gdy pracujesz, spotykasz sie na codzień to to wszystko jakoś znika. Odpowiedz Link Zgłoś
disperse Re: Sieradz vs. Zduńska 18.03.05, 14:40 Dlazcego napisałaś Kołtuny z dużej litery a Webry z małej ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś