Gość: jaki IP: *.daleka.net 07.07.07, 06:58 nie rozumiem teraz mówią, że 200-300 za ludzkie warunki będą płacić. To skąd ten dług??? Za tamte warunki nie chcieli??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chinche sami sobie winni IP: 217.153.167.* 07.07.07, 07:25 przykro mi to powiedziec ale ci ludzie sa sami sobie winni. wilanow jest bardzo droga dzielnica. Jesli mnie nie byloby stac na mieszkanie, to poszukalabym innego, mniejszego lub w tanszej dzielnicy. A wielu takich lokatorow siedzi sobie w drogich mieszkaniach i mysli, ze i tak mnie nie rusza. A takie myslenie wynika z tego, ze spoldzielnie nie reaguja przy malych dlugach i czekaja na nie wiadomo co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Konik polny i mrówka.... IP: *.acn.waw.pl 07.07.07, 10:12 Wersja tradycyjna Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała solidny dom i zebrała zapasy na srogą zimę. - "Głupia mrówka" - myślał konik polny, który okres kanikuły spędził na tańcach i hulankach. Kiedy nadeszły chłody i deszcze, mrówka schowała się w domu i skosztowała zapasów. Konik polny umarł z głodu i zimna. Wersja współczesna Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała solidny dom i zebrała zapasy na srogą zimę. - "Głupia mrówka" - myślał konik polny, który okres kanikuły spędził na tańcach i hulankach. Kiedy nadeszły chłody, mrówka schowała się w domu i skosztowała zapasów. Drżący z zimna i głodny jak wilk konik polny zwołał konferencję prasową, na której zadał pytanie: - Dlaczego na świecie są mrówki z własnym domem i pełną spiżarnią, podczas gdy inni muszą cierpieć głód i nie mają dachu nad głową?!! TVN, Polsat i Telewizja Polska pokazują zdjęcia sinego z zimna konika polnego i siedzącej przy kominku zadowolonej mrówki. Po programie Elżbiety Jesionowicz cała Polska jest wstrząśnięta tak drastycznymi nierównościami społecznymi. - Jak to możliwe - pyta Monika Olejnik patrząc prosto w oczy - że w środku Europy na początku trzeciego tysiąclecia jest jeszcze tyle niesprawiedliwości?!! Dlaczego konik polny musi tak cierpieć?!! Rzecznik prasowy OFKP (Ogólnopolskie Forum Koników Polnych) występuje w głównym wydaniu Wiadomości i oskarża mrówkę o nacjonalizm, szowinizm i konikofobię! Maciej Czereśniewski wraz z nowo powstałym zespołem śpiewa protest song "Nie łatwo być konikiem". Piosenka błyskawicznie zdobywa pierwsze miejsce na listach przebojów. Lider na krajowym rynku jednorazowych chusteczek notuje rekordowy wzrost sprzedaży. Koniki polne zapowiadają zlot gwiaździsty w Warszawie w pierwszym dniu kalendarzowej zimy. Frakcja młodych koników polnych przed domem mrówki organizuje pikietę pod hasłem "Każdy chce żyć". Te same koniki zakładają Samoobronę i LPR-Ligę Pasożytów Rzeczpospolitej. Stowarzyszenie Życie i Pracowitość publikuje na stronie internetowej memoriał o większej liczbie aktów przemocy w domach, w których mrówki mają klucze do spiżarni. Zaproszony do studia cyklicznej audycji "Co z tą polaną?" charyzmatyczny przywódca partii polnej pyta, czy nie warto sprawdzić w jaki sposób mrówka osiągnęła tak wysoki status w kraju, w którym jest tak dużo biedy; - "Należy wprowadzić podatek, który wyrówna szanse wszystkich mrówek i koników" - postuluje. Prezydent wraz z żoną w specjalnym oświadczeniu zapewniają obywateli, że zrobią wszystko co w ich mocy, aby przywrócić wiarę w sprawiedliwość. Następnego dnia parlament w trybie przyśpieszonym uchwala ustawę, która nakazuje wszystkim mrówkom przekazać w formie podatku nadmiar zapasów do Centralnego Spichlerza. .....20 lat później... Konik polny zjada resztę zapasów mrówki. W telewizorze, który kupił za pieniądze ze sprzedaży jedzenia widać nowego przywódcę, który rozpromieniony mówi do wiwatujących tłumów, że bezpowrotnie mijają czasy wyzysku i teraz nareszcie zapanuje sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Konik polny i mrówka.... 07.07.07, 10:16 dawno czegoś takiego nie czytałam...naprawdę nieźle napisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeh Homo Sovieticus IP: *.acn.waw.pl 08.07.07, 20:37 Skandalem jest to, że 5 dorosłych osób mieszkających w jednym mieszkaniu robiło przez co najmniej kilka lat resztę mieszkańców budynku w konia. Bo to pozostali musieli się dokładać za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Dla porządku dodam, że to nie moje :))))) IP: *.acn.waw.pl 07.07.07, 10:25 znalazłem to na necie, ale nie znam autora :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re: Nie wiadomo, czyu w tym przyp. chodzi o mrówy IP: *.aster.pl 08.07.07, 00:34 i koniki polne. Dlaczego wszyscy forumowicze, młodzi, syci i pławiący się w dostatku - tak pochopnie oceniają JAKO ZŁYCH tych, którzy żyją w biedzie? Nie zawsze bieda bywa wynikiem lenistwa, próżniactwa, czy patologii. Zwłaszcza teraz, w kapitalizmie. O opisywanych ludziach nic nie wiecie, nie możecie zatem ich potępiać z góry! Dziwni jesteśmy - zawsze gotowi na zryw "za wolność naszą i waszą", pędzimy demonstrowqać na Majdanie. Ale biedakami gardzimy, uważamy ich za wyrzutków i nie rozumiemy ich problemów. PS. Opłaty za mieszkanie (czynsz, woda, gaz, elektryczność) - to W W-wie przeciętnie ok. 500-600 zł (a nie 200-300) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Jest zupełną patologią nie płacić czynszu... IP: *.acn.waw.pl 08.07.07, 07:53 niezależnie od tego, czy kosztuje on 200-300 czy 500-600.... aby przy takich czynszach doprowadzić do długu 125 tys. to trzeba się długo starać.... jeśli ktoś przez wiele lat patrzy jak mu rośnie dług i NIC z tym przez całe lata nie robi to dla mnie jest po prostu głupcem.... a głupcy są biedni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Nie wiadomo, czyu w tym przyp. chodzi o mrówy IP: *.telia.com 08.07.07, 11:31 i koniki polne. Dlaczego wszyscy forumowicze, młodzi, syci i pławiący się w dostatku - tak pochopnie oceniają JAKO ZŁYCH tych, którzy żyją w biedzie? Nie zawsze bieda bywa wynikiem lenistwa, próżniactwa, czy patologii. Zwłaszcza teraz, w kapitalizmie. O opisywanych ludziach nic nie wiecie, nie możecie zatem ich potępiać z góry! ha ha ha ," plawiacych sie w dostatku " widac wierzysz w bajki ,tak jak o koniku itp.Banda obszczymurkow piszaca albo z kafejek lub tez siedzaca w zapyzialych i cuchnacych pokoikach na garnuszku u rodzicow.Internauci polscy to zbiorowisko debili ,oszolomow i oszustow,ktorym smarki kapia na klawiature. Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Nie wiadomo, czyu w tym przyp. chodzi o mrówy 08.07.07, 11:50 ale kto tu mówi o młodych sytych i pławiących się w bogactwie??? Nie jestem z tego pokolenia, któe dostawało wszystko za darmo, nie mam rodziny, który dała mi w prezencie mieszkanie, które niektórzy dostali za darmo. Ja zaczynam od zera i na tyle moge liczyć od państwa. Żeby mieć gdzie mieszkać w arszawie muszę płacić więcej niż niektórzy zarabiają albo kupić mieszkanie na kredyt, który będę spłacać całe swoje życie w wysokości przynajmniej 1500 jeśli nie 2000 zł. 125 tys. złotych to dla mnie niesamowite pieniądze. I naprawdę jak czytam taki artykuł to mnie szlag trafia, że ktoś robi wielkie halo za wyrzucenie z darmowego przez lata mieszkania po narobieniu ogromnego długu. Cztery osoby dorosłe i stać je na 200-300 zł??? Nie żyjemy juz w czasach ogromnego bezrobocia, teraz żeby w Warszawie nie mieć pracy za 1000 zł to naprawde trzeba sie ieźle o to postarać albo po prostu przepijać wszystko. To według mnie jest niesprawiedliwość społeczna. Nie jestem na utrzymaniu rodziców, nic od nikogo nie zawdzięczam i muszę ciężjo zapracować na wszystko co mam i co kiedykolwiek chciałabym mieć. Max, naprawdę wypraszam sobie takie uwagi, bo nic o nas, forumowiczach, nie wiesz i piszesz bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt mnie się wydaje, że max skomentował drojba :))) IP: *.acn.waw.pl 08.07.07, 11:54 i to był cytat, a drugi akapit to jego wypowiedź :) ale może sie mylę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: mnie się wydaje, że max skomentował drojba :) IP: *.telia.com 08.07.07, 12:19 Gość portalu: nikt napisał(a): > i to był cytat, a drugi akapit to jego wypowiedź :) ale może sie mylę :) Nie mylisz sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: mnie się wydaje, że max skomentował drojba :) 08.07.07, 12:34 mimo, że odpowiedź może nie była na mój post, Max pisał ogólnie o "forumowiczach" i ja również poczułam się urażona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Nie wiadomo, czyu w tym przyp. chodzi o mrówy IP: *.plock.msk.pl 08.07.07, 12:20 Całkowicie się zgadzam z Twoją opinią, ANIKA 1983. Również nie mam żadnego poparcia rodziny, a nawet wciąż muszę ją finansowo wspierać. NIe przeszkodziło mi to skończyć studiów. Obecnie pracuję po 70-90 godzin tygodniowo,równiż w soboty , niedzielę i święta, by zarobić jakieś pieniądze, by móc sobie kupić mieszkanie. Nigdy nie oczekiwałam na czyjąś pomoc, zawsze płacę wszystkie rachunki, bo przecież nikt za mnie nie zapłaci i...żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
4815ma Re: Nie wiadomo, czyu w tym przyp. chodzi o mrówy 08.07.07, 12:26 Gość portalu: kola napisał(a): > Całkowicie się zgadzam z Twoją opinią, ANIKA 1983. Również nie mam żadnego > poparcia rodziny, a nawet wciąż muszę ją finansowo wspierać. NIe przeszkodziło > mi to skończyć studiów. Obecnie pracuję po 70-90 godzin tygodniowo,równiż w > soboty , niedzielę i święta, by zarobić jakieś pieniądze, by móc sobie kupić > mieszkanie(-) A kogo to obchodzi? I co to ma wspolnego z watkiem ? Pogadala se baba ! Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: Nie wiadomo, czyu w tym przyp. chodzi o mrówy 08.07.07, 13:59 To ma wspolnego, ze niektorzy ludzie pracuja ciezko na mieszkanie, a inni uwazaja, ze moga nie placic, bo tyle nie zarabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu Re: Nie wiadomo, czyu w tym przyp. chodzi o mrówy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 16:42 Gość portalu: drojb napisał(a): > i koniki polne. Dlaczego wszyscy forumowicze, młodzi, syci i pławiący się w > dostatku - tak pochopnie oceniają JAKO ZŁYCH tych, którzy żyją w biedzie? Nie > zawsze bieda bywa wynikiem lenistwa, próżniactwa, czy patologii. Pewnie nie zawsze, ale przeważnie. W moim bloku mieszka taka para cwaniaczków - nie płacą czynszu od kilku lat. A nie jest wysoki - ok. 350 zł/miesiąc. Pracują, na głodnych i obdartych nie wyglądają. I nie płacą. W związku z tym podniesiono nam wszystkim wysokość funduszu remontowego - bo przecież dług trzeba spłacić. Wprawdzie sprawa została oddana do sądu, ale wiadomo jak u nas działają sądy. Potrwa pewnie kilka lat (jeśli nie kilkanaście - cwaniacy mają doświadczenie w miganiu się). Tak więc nie żal mi takich ludzi - chociaż pewnie niektórzy nie są winni - ale tu powinna się znaleźć pomoc z organizacji społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JolaS Re: Nie wiadomo, czyu w tym przyp. chodzi o mrówy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 17:52 Gość portalu: drojb napisał(a): > Opłaty za mieszkanie (czynsz, woda, gaz, elektryczność) - to W W-wie > przeciętnie ok. 500-600 zł (a nie 200-300) Niezależnie od tego, ile wynoszą te opłaty - jak długo nie płacił facet, któremu "uzbierało się" 125 tysięcy?. Jakoś nie współczuję. Mnie regularnie podnoszą opłaty z powodu tych, którzy nie płacą, bo im sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Konik polny i mrówka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:36 Piękny tekst.Konik polny twój wróg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleś Re: Konik polny i mrówka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:13 Tekst ekstra. Tylko coś ci się z obsadą pochrzaniło. Pracują faktycznie ludzie elektoratu SO PIS LPR. Rolę pasożytniczego kapo stanowią SLDowsvcy kapo i ich platfusiane popleczniki. I dlatego że mrówki były ograbiane i niedoceniane uciekły stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt "pracują ludzie elektoratu SO...." taaaaaaaak..... IP: *.acn.waw.pl 08.07.07, 12:54 z pewnością :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum Re: "pracują ludzie elektoratu SO...." taaaaaaaak 08.07.07, 13:15 U mnie ciężko pracują za 5zł . Może masz ochotę na prace leśne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scena polityczna koleś ty pisuarze jeszcze nie siedzisz za dragi? IP: *.chello.pl 08.07.07, 19:38 No to zaraz będziesz siedział, góra za 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingstonny Re: Konik polny i mrówka.... IP: *.proxy.aol.com 08.07.07, 16:10 Bravo. Tyle ze w epilogu, mroka i konik oboje laduja na, albo tez pod, dworcem. Nareszczcie jest rownosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Konik polny i mrówka.... IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.07, 19:23 Doskonały tekst, i pomyśleć, że nikt go napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek z sercem Tak traktowała ludzi lewicowa SLD !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:53 Nawet najgorszy prawicowiec z PIS nie mówiąć o SO czy LPR nie traktowali tak biednych ludzi. Mentalność dawnej UW się też tu objawia. Słabi muszą zginąć. I mimo mej zamożność nigdy nie byłem taką świnią jak owe ugrupowania i modlę się by nie zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt to im dołóż z tej własnej "zamożności" IP: *.acn.waw.pl 08.07.07, 11:58 i "serca"... bo ja nie zamierzam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek z sercem Re: to im dołóż z tej własnej "zamożności" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:05 dokładam bo i tak mnie kiedyś położą. A co można tam zabrać? I mimo że życie uczy że im większy s syn tym więcej ma. O tobie może tak nie gadają o mnie niestety tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gliwiczanin Re: sami sobie winni IP: *.gwardii.osi.pl 08.07.07, 12:35 znam ludzi ktorych stac na czynsz ale nie placa bo wiedza ze nikt im nic nie zrobi poki w miescie nie bedzie wolnych lokali socjalnych a takich nie ma wiec sa bezkarni. a za tych gnojkow placa inni lokatorzy bo spoldzielnia musi miec pieniadze na funkcjonowanie i remonty. wiec zakaz wyrzucania ludzi na bruk to jeden z najbardziej niesprawiedliwych przepisow w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Lokatorzy podrzuceni na dworzec 07.07.07, 10:13 nie rozumiem o co te halo, ja z rodziną za możliwość mieszkania w wynajętym mieszkaniu w Warszawie płacimy kupę kasy, na pewno dużo wyżej niż minimalne wynagrodzenie. Jakbym przestała płacić, to w 2 miesiące bym już tam nie mieszkała i na pewno nie poszła bym do gazety żalić się jaki to niedobry właściciel mieszkania nie pozwolił mi mieszkać za darmo i jaka to niedobra kolej daje mi za darmo mieszkać u siebie. 125 tys. długu? Dlaczego spółdzielnia dała im się aż na tyle zadłużyć? Przecież za taką kasę można mieszkanie kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 13:36 w klatce obok mnie mieszka gościu zadłużenie w spółdzielni ma 173tyś zł i jest nie do ruszenia nigdzie nie pracuje jest po trepanacji czaszki niepełnosprawny / ale z lumpami wali konkretnie i jakoś mu ta niepełnosprawność nie przeszkadza/ mieszka z nim żona dwie córki jedna ma dziecko zresztą też pana po trepanacji to dziecię i syn też mieszka 19 lat od 6 lat nigdzie nie pracuje ani się nie uczy po podstawówce i nic nie mogą zrobić światło jak mu elektrownia odetnie /mieszka na 9 piętrze/ to jeszcze robotnicy nie zjadą windą na parter już jest podłączony do klatki i co mu ktoś może coś zrobić dawno dług przekroczył wartość mieszkania zresztą tego apartamentu za darmo bym nie chciał od 27 lat nie było odnawiane zdajecie sobie sprawę co tam się dzieje o włśnie trepanacja stoi już pod sklepem zaraz chyba komunię przyjmie i dalej pójdzie spać Odpowiedz Link Zgłoś
dimanche Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec 07.07.07, 14:11 Czy można by prosić o używanie choć w minimalnym stopniu tzw.przecinków, bo można się pogubić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plastec Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 16:49 Tylko w Polsce takie numery sie zdarzaja. Dobrze tym przypalom co nie placa za mieszkania, ze laca z nich, chociaz maja kase. Nauczka na 3 kwartaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość243 Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:08 a ksiądz za pieniądze z budżetu mieszka w M10 na plebanii, a ludzie którzy pracują nie są w stanie zarobić na godne mieszkanie i to są te wartości chrześcijańskie o które walczyła solidarność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:26 to trzeba było zostać księdzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mutant Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.telprojekt.pl 08.07.07, 13:03 nie kazdy leci na kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.korbank.pl 08.07.07, 14:54 To nie sa pieniadze z budzetu, tylko pieniadze parafian. Chca placic to niech placa. Nam nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedza i tu się mylisz to pieniądze z niepłaconych IP: *.chello.pl 08.07.07, 19:58 podatków i dotyczy to nie tylko księży ale i rolników (może w większym nawet bo i Krus mają nie Zus jak normalni.I lekarzy i adwokatów wszystkich którzy nie płacą podatków. Albo płacą od małej części swoich dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:24 Co tu rozumieć 200-300zł to za mało w spóLdzielni więc nie płacili wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eech Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.07.07, 11:36 Właśnie gdyby płacili te 200-300 zł, to sąd nie wyrzucił by ich, bo wykazali dobrą wolę... ale lepiej nie płacić wcale ;( Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec 08.07.07, 11:30 Jestem ciekaw czy ludzie Ci podjęli wcześniej jakieś działania, żeby w ogóle płacić czynsz. Niestety nie jesteśmy od jakiegoś czasu państwem socjalnym i chyba pora to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audi tt jakbyscie 800 pln za m-c pracy mieli... IP: *.proxy.aol.com 08.07.07, 11:42 to chociaz troche zrozumielibyscie ,ze ludzie nie maja za co jesc a co dopiero na 1000 pln czynszu( co niczego w pelni nie usprawiedliwia), a ta kwota podana (125 tys) w artykule jest nieprawdziwa-spoldzielnie juz przy dlugach rzedu 20 tys zaczynaja dszialac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt nie ma w warszawie ludzi za 800 pln/miesiąc.... IP: *.acn.waw.pl 08.07.07, 12:03 za mniej niż 1200 to nikt nie splunie na pracę 1500 to minimum, żeby popracował dłużej niż 3 miesiące 1800 to dla najniższych stanowisk pensja wystarczająca do jako takiego utrzymania pracownika piszę o kwotach netto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: nie ma w warszawie ludzi za 800 pln/miesiąc.. IP: *.proxy.aol.com 08.07.07, 14:00 oooojjjj...- ty nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz .-fakt ze w-wie to maly procent osob z takimi zarobkami-ale sa tacy;pozatym warto nadmienic-jakby to nie brzmialo- i jak piekne i drogie auta po kraju by nie jezdzily -jeszcze dzis w polowie polski takie zarobki to "normalka"( o ile tutaj takiego zwrotu mozna uzyc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: jakbyscie 800 pln za m-c pracy mieli... IP: *.proxy.aol.com 08.07.07, 12:05 > juz przy dlugach rzedu 20 tys zaczynaja dszialac... "juz" ? w tzw. normalnych krajach wylatujesz, jesli masz zaleglosc 2 miesiecy ! 125.000 : 250 = 500 : 12 = 42 lata 125.000 : 500 = 250 : 12 = 21 lat 125.000 : 750 = 167 : 12 = 14 lat 125.000 : 1.000 = 125 : 12 = 10 lat (nie nie chce mi sie bawic w procenty procentow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supersonic Re: jakbyscie 800 pln za m-c pracy mieli... IP: *.gwardii.osi.pl 08.07.07, 12:43 z artykulu zrozumialem ze w mieszkaniu tym miszkaly co najmniej 3 pelnoletnie osoby, gdyby kazda z nich pracowala chociazby w hipermarkecie to zaplaciliby co najmniej 3/4 czynszu i nie wyladowaliy na bruku. nie moze byc tak ze reszta bloku oplaca nierobow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: jakbyscie 800 pln za m-c pracy mieli... IP: *.telia.com 08.07.07, 12:57 he he he posikac sie mozna z debilnej pisaniny czesci forumowiczow.Widac ,ze w tych tepych glowach ciagle siedzi mentalnosc " zdrowej czesci spoleczenstwa" Bo tak na rozum biorac,to co was obchodzi ,ze ktos nie placi czynszu i zostal wywalony ! jego sprawa.Dorosly czlowiek wie co robi.A jak sie "pomyli" to ponosi konsekwencje.I poszli won od prywatnych problemow kogos ,kogo nawet nie znacie. Ani was o pomoc nie prosili ani o porade.Zajmujcie sie wlasna dupa innych zostawcie w spokoju,to nie zebranie PZPR-u. Poczytali artykul i dobrze,zdziwili sie dlugiem ? i co z tego?Kreci was to ? Mentalnosc towarzyszy Szmaciakow macie. Nie macie dosc wlasnych problemow w tym zwariowanym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super_sonic Re: jakbyscie 800 pln za m-c pracy mieli... IP: *.gwardii.osi.pl 08.07.07, 13:03 moim problemem w tym kraju sa tacy ludzie jak ty, ktorzy uwazaja kazdego kto nie podnieca sie hitlerowskimi przemowieniami kaczora za komuchow i towarzaszy. i ja dobrze wiem kto jest debilna czescia forum. i tak , uwazam ludzi opisanych w artukule za chora czesc spoleczenstwa, z tego wzgledu ze kazdego oszusta, naciagacza, rolnika i polityka musze utrzymywac z wlasnych podatkow. moja kamienica jest obdrapana, pomalowana przez jakies ograniczone orangutany i nie ma szan by ja wyremontowac bo na 8 osob tylko 5 placi czynsz. ale na alkohol i papierosy to oni znajda zawsze pieniadze. a ty powienies odrzucic na bok giertychowo rydzykowe stereotypy o przeciwnikach obecnego rzadu, bo z prlem mam tyle wspolnego ze sie w nim urodzilem i chodzilem do przedszkola oraz to ze wlasnie do nas powraca w osobie kaczynskich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: jakbyscie 800 pln za m-c pracy mieli... IP: *.telia.com 08.07.07, 13:10 w artukule za chora czesc spoleczenstwa, z tego wzgledu ze kazdego oszusta, naciagacza, rolnika i polityka musze utrzymywac z wlasnych podatkow. Nie belkocz od rzeczy superplatniku podatkowy.Gowno zrozumiales z wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super_sonic Re: jakbyscie 800 pln za m-c pracy mieli... IP: *.gwardii.osi.pl 08.07.07, 13:12 szkoda z toba gadac. dla mnie normalne jest ze jesli jestem czyims klientem, to za towar lub usluge musze zaplacic, jesli nie zaplace towaru lub uslugi nie dostane, niestety dla duzej czesci spoleczenstwa to nie jest normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: jakbyscie 800 pln za m-c pracy mieli... IP: *.telia.com 08.07.07, 13:25 ość portalu: super_sonic napisał(a): > szkoda z toba gadac. dla mnie normalne jest ze jesli jestem czyims klientem, to > > za towar lub usluge musze zaplacic, jesli nie zaplace towaru lub uslugi nie > dostane, niestety dla duzej czesci spoleczenstwa to nie jest normalne Nie zauwazylem by w artykule byla mowa o tobie.Sa rozni ludzie i maja rozne obyczaje.Ich sprawa.A czy to jest normalne lub nie,to zalezy od kazdego z nas. taki jest swiat i tacy sa ludzie.jak ci nie pasuje to przenies sie na Marsa.Jeszcze nikt nie wymyslil szczepionki na uczciwosc itp.PS. tak zw."wiekszosc spoleczenstwa" wywiazuje sie ze swoich powinnosci,a ty jestes zwyklym baranem i pewnie w szkole donosiles na kolegow,taka zwykla menda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super_sonic Re: jakbyscie 800 pln za m-c pracy mieli... IP: *.gwardii.osi.pl 08.07.07, 13:39 skoncz juz te personalne wycieczki pod moim adresem. a co do tego co nazwyasz "donosicielstwem" to twoj poglad na nie jest rodem z zakladu karnego. jesli ktos pod twoim oknem bedzie rozpierd..lal szyby w przystankach albo gwalcil sasiadke to nie zadzwonisz na policje zeby nie byc "menda"? "mendy" to ludzie ktorzy mogac uregulowac rachunki nie zaplaca ich bo wiedza ze nic im za to nie grozi. za to reszta budynku musi sie na nich skladac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max [...] IP: *.telia.com 08.07.07, 13:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super_sonic Re: jakbyscie 800 pln za m-c pracy mieli... IP: *.gwardii.osi.pl 08.07.07, 13:57 dobra, to forum robi sie denne jak ty kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: 62.233.214.* 08.07.07, 11:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mutant no wlasnie IP: *.telprojekt.pl 08.07.07, 12:58 ja nie wiem na co czeka gazeta.pl - przeciez spamerstwo jest karalne Odpowiedz Link Zgłoś
star15 Re: no wlasnie 08.07.07, 13:06 ść portalu: mutant napisał(a): > ja nie wiem na co czeka gazeta.pl - przeciez spamerstwo jest karalne To juz Ziobro i na to ma paragraf? Odpowiedz Link Zgłoś
mohery_sterowane_radyjem Nie płacili czynszu, uzbierało się 125 tys. zł dłu 08.07.07, 15:12 oj to sporo, az dziwne ze ich wczesniej nie wyrzucili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika bzdurna ta bajka IP: *.autocom.pl 08.07.07, 15:39 przecież napisali w artykule że oboje pracują, a że takie sa zarobki to na tyle ich stać. Mrówki biora się stąd: żona jest dyrektorem pewnej państwowej placówki, jej mąż jest kierowca w tej placówce, córka pracuje w tej placówce, mąż córki jest dostawcą, na koniec roku dostali premie, brat dyrektorki pracuje w urzędzie gminy, jego żona jest pracownikiem urzędu. SYTUACJA PRAWDZIWA, a konik polny to pracownik supermarketu lub listonosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz to nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 16:57 to w tym wypadku nie mrowka tylko dzialaczka pisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika PO, sld, pis, so, lpr, lid IP: *.autocom.pl 08.07.07, 17:30 wszyscy tak działają. To są te mrówki, które są "zaradne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asocjalista Efekt socjalistycznego wychowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:49 Konstytucja, szkoła i kultura nas edukują, że wiele rzeczy jest bezpłatne, za darmo. Szkoła i ochrona zdrowia są rzekomo darmowe. Do tego dochodzą wszelkie dopłaty do biletów, leków, książek itd. To demoralizuje społeczeństwo. Lump, pijak, narkoman ma święty spokój, a pracowity Polak jest nagradzany wysokimi podatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barwro5 Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 08.07.07, 11:49 Tak sie dzieje wszedzie na swiecie np:W Kalifornii stoja piekne puste mieszkania a coraz wiecej ludzi koczuje na ulicach i gdzie sie tylko da. Czasami spekulanckie ceny mieszkan do tego doprowadzaja ale w demokracji takie sytuacje sa normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.proxy.aol.com 08.07.07, 11:55 125.000 zl ? to ile set lat nie placili ? i jeszcze socjal-mieszkanko by sie chcialo ? ---- "konkubina" - a nie mozna by napisac po prostu "przyjaciolka" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt wg moich szacunków 7-8 lat IP: *.acn.waw.pl 08.07.07, 11:57 ale może się mylę.... generalnie patologia... Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Cwaniaki! 08.07.07, 20:28 No tak, 8 lat inni mieszkańcy dokładali do nich (fundusz remontowy itd...) a teraz zgrywają poszkodowanych! Nie uwierzę, że 3 dorosłe osoby nie mogły znaleźć przez 8 lat w Warszawie jakiejkolwiek roboty i wspólnie wynająć mieszkania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.proxy.aol.com 08.07.07, 11:56 > Nie miał pojęcia, że na dworcu w jego mieście żyją ludzie po eksmisjach. A co, musi wszystko wiedziec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rok Re: 7.500 zł brutto dla listonioszy!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:04 za ciężką pracę i życie! Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum Re: 7.500 zł brutto dla listonioszy!!!!!!! 08.07.07, 13:17 No albo dwie średnie. Bo jak nie to kolejne miasteczko terrorystyczne powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: 82.114.74.* 08.07.07, 12:11 pytanie: jak dlugo trzeba nie placic czynszu, zeby uzbieralo sie 125.000 dlugu? Po prostu kpili sobie w zywe oczy z pozostalych spoldzielcow, ktorzy i tak musieli placic za cwaniaka listonosza. Jesli nawet nie stac go bylo na to mieszkanie, mogl je sprzedac i poszukac tanszego, anizeli w najbardziej luksusowej dzielnicy Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robus Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.centertel.pl 08.07.07, 12:20 A gdzie zdjecie tej 20letniej Kasi? Meze bym jej dach nad glowa zapewnil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.chello.pl 08.07.07, 12:13 i13.tinypic.com/4xlp5yh.jpg ej nie wiecie jaki jest numer tego telefonu widocznego na zdjęciu powyżej? Bardzo pilnie potrzebuje tam zadzwonić, proszę o pomoc. Z poważaniem Pa Olga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twardoś Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.aster.pl 08.07.07, 12:18 ja nie wiem kto to i co to ale bardzo chciała bym i pomóc ale nie potrawie !! smutno mi z tego powodu, chyba będe płakac ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.telia.com 08.07.07, 12:22 ość portalu: twardoś napisał(a): > ja nie wiem kto to i co to ale bardzo chciała bym i pomóc ale nie potrawie !! > smutno mi z tego powodu, chyba będe płakac ;( jak nie "potrawisz" to nie pchaj sie na afisz...................ja tez nie wiem po co i na co wypisujesz bzdury i jest mi wesolo jak to czytam i sie smieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 czasy ,,dziadu'' są najgorsze od 966 roku 08.07.07, 12:15 to makabra i cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....To normalne......................... . 08.07.07, 12:32 rzadzi PO i SLD czyli postkomuna.Pokochajmy normalnosc. www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit To coś się zmieniło? IP: *.dialog.net.pl 08.07.07, 12:57 > rzadzi PO i SLD Coś się zmieniło ostatnio w składzie rządu? Czy o czymś nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: To coś się zmieniło? 08.07.07, 13:04 Jezeli jestes lewakiem to nic nie wiesz.Lewica przekona cie- bedziesz liberalem.Prze^poczwarzenie.Warunek .Musisz miec kase. www.bloguez.com/POLSKA/191181/...Simone-Mol-czy-Szymon-Moleke?.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: ....To normalne......................... . IP: *.korbank.pl 08.07.07, 14:52 Tobie by sie marzyly rzady PZPR? Juz rzadziliscie krajem przez 50 lat i wiadomo czym sie to skonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:33 Jeżeli nie płacili to w czym jest problem? Pięć dorosłych osób narobiło 125 tys długu(po 25 tyś na łeb). Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...To jest prawo lewicy.... 08.07.07, 12:53 ktora nie chce zmienic konstytucji bo obawia sie o stracy.Dworzec bedzie spoleczny a nie postkomuny.A Wyborcza?Jej w to graj.A rozwiazanie?-Smierc Wyborczej jak za Wyborcza-ZABIC LEPPERA............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super_sonic Re: ...To jest prawo lewicy.... IP: *.gwardii.osi.pl 08.07.07, 13:04 widac pierwsze efekty strajku psychiatrow Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: ...To jest prawo lewicy.... 08.07.07, 13:20 Facet pracuje jako listonosz, a więc spokojne dostaje na rękę 1300-1500 zł o ile nie więcej (w ależności od stażu pracy i premii). Do tego doliczyć należy z 200 - 300 zł miesięcznie z tzw. "końcówek" od emerytów i rencistów! W październiku dostaje premię roczną plus pensję,zyli w sumie około 3000 zł na rękę. Kobieta też zarabia około 1000 zł miesięcznie... Ile ona wydaje do jasnej ciasnej na leki?????? Zadłużenie w wysokości 125 tysięcy, to zaległy czynsz plus odsetki. Oznacza to nie mniej i nie więcej, że nie płacili czynszu od co najmniej 10 lat!!!!!! Najwidoczniej nie starali się uzyskać refinansowania czynszu z MOPS. Dofinansowanie najprawdopodobniej nie przysługiwało z powodu zbyt wysokich zarobków... Dorosłe dzieci też mają wszelkie predyspozycje do zarobkowania... To już nie jest tragedia - to jest poprostu OBŁUDA I PASOŻYTNICTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super_sonic Re: ...To jest prawo lewicy.... IP: *.gwardii.osi.pl 08.07.07, 13:25 no i o tym ciagle mowie:) najlepiej byloby wprowadzic mozliwosc eksmisji na bruk. decyzje o ekmsisji moglby wydawac sad po sprawdzeniu czy delikwent mial mozliwosc placenia czynszu, jesli mial to do widzenia, mnostwo mlodych ludzi ktorzy placiliby czyns czeka w kolejkach na mieszkania. czas skonczyc z darmowymi mieszkaniami na koszt reszty lokatorow Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec 08.07.07, 13:19 Listonosz mieszka z konkubina i trzema doroslymi dzieciakami, gdyby kazde z nich poszlo do roboty za 700 PLN (prawie kazdy supermarket szuka pracownikow) to razem mieliby 3500 PLN. Sadze ze starczyloby zeby oplacic jakies mieszkanie i nawet chleba z maslem by zjedli. Po co oni siedza na tym dworcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.e-wro.net.pl 08.07.07, 13:24 cyt "Razem z konkubiną i trójką dorosłych dzieci został przed rokiem wyeksmitowany ze Spółdzielnia Mieszkaniowej Osiedle Wilanów." 5 dorosłych osób nie mogło zapłacić za mieszkanie? Nie uwierzę jeśli ktoś mi powie, że nie mogli. Po prostu nie chcieli wiedzeni nadzieją, że jakos im sie upiecze. A teraz afera bo mieszkaja na dworcu. Ja mam firme handlową i nie wyobrażam sobie sytuacji aby ktos mi nie zapłacił za towar lub usługe i ja bym mu odpuścił. Biznes to biznes, wynajmujesz mieszkanie - płać, bierzesz towar w sklepie - płać, chcesz samochód - kup czyli płać. A jak nie płacisz to nie płacz potem jaki to jesteś nieszczęśliwy. Owszem sa ludzie, którzy naprawdę nie mogą zapłacić i takim powinna pomagać opieka społeczna ale nie rodzinie 5 dorosłych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płacący Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.tktelekom.pl 08.07.07, 13:32 NO I CO,MY KTÓRZY PŁACIMY ZA MIESZKANIA MAMY PŁAKAĆ NAD LOSEM TEJ RODZINY? POWIEM TAK: ZBYT MAŁO EKSMISJI SPÓŁDZIELNIE PRZEPROWADZAJĄ I MY UTRZYMUJEMY DZIADOSTWO KTÓREMU NIE CHCE SIĘ PRACOWAĆ I PŁACIĆ.RODZINKA Z MOJEGO BLOKU: TRZY OSOBY, PRACUJĄCE,SAMOCHÓD NA PARKINGU I 45 TYSIĘCY ZALEGŁOŚCI. TO K.....A JEST W PORZĄDKU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.telia.com 08.07.07, 13:40 Gość portalu: płacący napisał(a): > NO I CO,MY KTÓRZY PŁACIMY ZA MIESZKANIA MAMY PŁAKAĆ NAD LOSEM TEJ RODZINY? > POWIEM TAK: ZBYT MAŁO EKSMISJI SPÓŁDZIELNIE PRZEPROWADZAJĄ I MY UTRZYMUJEMY > DZIADOSTWO KTÓREMU NIE CHCE SIĘ PRACOWAĆ I PŁACIĆ.RODZINKA Z MOJEGO BLOKU: TRZY > OSOBY, PRACUJĄCE,SAMOCHÓD NA PARKINGU I 45 TYSIĘCY ZALEGŁOŚCI. TO K.....A JEST > W > PORZĄDKU? To sie zdecyduj: pracuja czy dziadostwo ktoremu sie nie chce pracowac? Pretensje do zarzadu spoldzielni,ktora nie potrafi prowadzic biznesu jakim jest wynajem mieszkan.kazdy biznes ma wkalkulowane ryzyko i straty.Lokatorzy nie powinni ponosic strat za marny zarzad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek O czym piszesz? IP: *.e-wro.net.pl 08.07.07, 13:46 To że ludzie grają w kulki nie płacą jest winą marnego zarządu? Zarząd ma tu jedną winę: nie wywala od razu dłuzników lecz długi czas utrzymuje ich na koszt pozostałych, uczciwych lokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: O czym piszesz? IP: *.telia.com 08.07.07, 13:56 Gość portalu: Jonek napisał(a): > To że ludzie grają w kulki nie płacą jest winą marnego zarządu? Zarząd ma tu > jedną winę: nie wywala od razu dłuzników lecz długi czas utrzymuje ich na koszt > > pozostałych, uczciwych lokatorów. O tym wlasnie pisze ! Wina jest zarzadu itd.Radykalne posuniecia od chwili podejrzen o umyslne nie placenie czynszu.wszystko inne to lanie wody.Ludzie sa jacy sa i powinni ponosic konsekwencje za lamanie przepisow.I nie ma tu nad czym sie rozwodzic.Zlodziej ma krasc a policja go lapac-tak jest w zyciu.I glowny winowajca to wlasciciel domu ew.mieszkania i to powinien byc jego problem i ew.strata.Lokatorzy nic tu nie maja w kwestii ponoszenia strat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super_sonic Re: O czym piszesz? IP: *.gwardii.osi.pl 08.07.07, 14:00 no to teraz wszystkowiedzacy cwaniaczku powiedz jak zarzad spoldzielni ma usunac nieplacacego lokatora. niestety ale twoja ukochana partia lecha i jarka nic nie robi w sprawie zmiany prawa tak, by takich ludzi usunac na bruk, a poki co w wiekszosci miast nie ma ich gdzie eksmitowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: O czym piszesz? IP: *.telia.com 08.07.07, 14:13 Gość: super_sonic 08.07.07, 14:00 + odpowiedz no to teraz wszystkowiedzacy cwaniaczku powiedz jak zarzad spoldzielni ma usunac nieplacacego lokatora. niestety ale twoja ukochana partia lecha i jarka nic nie robi w sprawie zmiany prawa tak, by takich ludzi usunac na bruk, a poki co w wiekszosci miast nie ma ich gdzie eksmitowac 1.Nie interesuja mnie przepisy - to sprawa zarzadu sp. 2.nie jest moja ukochana partia zadna z istniejacych w PL,z tej prostej przyczyny ,ze od kilku dziesiecioleci nie mieszkam w PL.Tematem moich wpisow nie jest podawanie sposobow na zlikwidowanie problemu ,ktory istnieje w calym swiecie a zwrocenie uwagi ,ze kazdy ma prawo zyc jak che i innym wara od tego. Juz pisalem ,ze to ich prywatna sprawa z placeniem czynszu.Poniesli tego konsekwencje i to normalne.I nic tu nie zmieni ani potepianie ani opisywanie wlasnej osoby ,ktora jest uczciwa itd.Placicie podatki na roznego rodzaju urzedy itp? To niech to bedzie ich bol glowy.Wszedzie ten problem istnieje i tak pozostanie do konca ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Jest jedno wyjście 08.07.07, 19:22 Jeśli cwaniacy mają np samochód i jakis sprzęt w domu to zwykła sprawa cywilna o uregulowanie należności i komornik im wchodzi na te rzeczy, zeby chociaz czesciowo zaspokoić wierzyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 13:45 Problem w tym ze pensje sa za niskie, a ktos za tych ludzi w spóldzielni czynsz musi przeciez pokrywac jak oni nie zaopłacą to płace ja i inni sasiedzi np.w podwyzkach czynszu. Po to mamy setki fundacji ,pomoc społeczną i kupe róznych organizacji pozarzadowych by zajmowali sie ludzmi nie dajacymi sobie rady w zyciua le jak widac kasa tam idzie a z działaniem cienko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.e-wro.net.pl 08.07.07, 13:47 5-cio osobowa rodzina, wszyscy dorośli. Nie pisz że nie daja sobie rady. To zwyczajni oszuści, dobrze wiedza co robia kiedy nie płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.korbank.pl 08.07.07, 14:59 Problem w tym ze w Polsce malo ludzi pracuje, a duzo lezy brzuchem do gory. Pracujacy musza placic wysokie podatki na rencistow, emerytow, rolnikow, gornikow i innych "pokrzywdzonych". Do tego jeszcze dochodzi obnizona wydajnosc gospodarki wyniakajaca ze slabej infrastruktury, prawa i admnistracji panstwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.telia.com 08.07.07, 15:04 ć portalu: ktostam napisał(a): > Problem w tym ze w Polsce malo ludzi pracuje, a duzo lezy brzuchem do gory. To czemu zamiast pracowac wypisujesz idiotyzmy na necie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.korbank.pl 08.07.07, 15:26 Nie pracuje w niedziele madralo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Vivat IR RP mlekiem i miodem oplywajaca IP: 213.77.56.* 08.07.07, 15:27 Ten artykul powinien byc w dziale osobliwosci, oszusci, albo 4 rp jak prl. Ci ludzie to perfidni oszusci i zlodzieje, za ich dlug sa obciazani inni czlonkowie spoldzielni czy wspolnoty. Nawet o tym nie wiedzac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supervisor Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 14:48 I bardzo dobrze - ile lat trzeba nie płacić, żeby się uzbierało 125 000 zł? I kto to musiał pokryć.? Dworzec ? - za dobrze , powinno być wysypisko. I jak usłyszę tu duszyczkę, która zapłacze nad losem pana w. to opublikuję jej adres w internecie i skieruję tam 2 bezdomnych. Skoro jej tak żal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supervisor Lokatorzy podrzuceni na dworzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 15:03 I bardzo dobrze - ile lat trzeba nie płacić, żeby się uzbierało 125 000 zł? I kto to musiał pokryć.? Dworzec ? - za dobrze , powinno być wysypisko. I jak usłyszę tu duszyczkę, która zapłacze nad losem pana W., to opublikuję jej adres w internecie i skieruję tam 2 bezdomnych. Skoro jej tak żal... niech utuli. A najgłupsza chyba autorka tego tekstu.Znajdźcie , kochani jej adres - wyślemy je 1 Rumuna - nie musi byc listonoszem. Odpowiedz Link Zgłoś