Dodaj do ulubionych

Sukcesy Pana Prezydenta

18.03.05, 11:23
Wczoraj oglądałem w regionalnej TV uradowanego Prezydenta Kropiwnickiego
który poinformował że oddłużył miasto i że teraz jest cudnie.Jednocześnie
przeczytałem w Gazecie że Wydział Dróg splajtował i że nie ma pieniędzy nawet
na łatanie dziur.Teraz czytam że motorniczy zabronił swojemu dziecku jeżdzić
tramwajem bo to niebezpieczne.Przez chyba dwa lata miasto nie może zbudować
dwóch kilometrow Rokicińskiej.Jeżdżę dużo po Polsce i widzę w jakim tempie
inne miasta się zmieniają,budują nowe drogi ,bloki mieszkalne dla ludzi itp.U
nas Pan Prezydent uroczyście,w świetle jupiterów otworzył niedawno uliczny
hydrant.Kiedy widziałem Pana Prezydenta w pięknej białej bryczce ,
przystrojonego w szarfę i w uroczą czapkę z wielkim logo Łodzi pomyślałem :
Boże - to chyba jakiś MATRIX.Niech tylko nie przyjeżdża Pan do nas na
Górną,bo tutaj płyną jeszcze ścieki w rynsztokach i co niektórzy wylewają je
z wiader z dużym rozmachem.Mogłoby dojść do nieszczęścia.Panie Prezydencie!
Lepiej od Pana oddłuży księgowy.Pan ma budować.Po to został Pan wybrany.To
miasto potrzebuje najpierw Gospodarza,potem Księgowego.
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka największy sukces prezydenta... 18.03.05, 14:16
      ...to to, że nadal jest prezydentem!
      • Gość: html Re: największy sukces prezydenta... IP: *.toya.net.pl 24.03.05, 22:50
        ... ze swoją świtą, familią i dworem.
        • moherowy.beret Re: największy sukces prezydenta... 25.03.05, 23:18
          Czem prędzej odejdzie, tym lepiej.
          • Gość: KH Oby tak dalej IP: *.devs.futuro.pl 27.03.05, 16:24
            I bardzo dobrze, że nie wydaje więcej niż ma. Jeśli zainwestowałby w coś nie
            przynoszącego zysku (drogi) spłacalibyśmy długi przez kolejne 50 lat. A tak
            będziemy spłacać tylko przez 30 lat. Właśnie spłacamy długi MPK zaciągnięte na
            Cityrunnery. Podoba się Wam?
            Oczywiście Kropiwnicki straci w Waszych oczach, ale przynajmniej nie będzie
            szkodliwy dla Łodzi. Dla mnie to jest ważniejsze niż Wasze opinie.
            Tak na marginesie mitem jest, że infrastruktura przyciąga zagraniczne
            inwestycje. Jest to jeden z mniej liczących się czynników. Myślicie że w Chinach
            czy Wietnamie mają autostrady? Przedsiębiorca potrafi liczyć i kiepskie drogi
            nie są dużą stratą.
            • citoyen Re: Dobry początek, dalej nieskładnie 29.03.05, 21:18
              Gościu portalu, KH, z całą pewnością masz rację, nie wydaje się więcej niż się
              ma. Zgadzam się z Tobą, że mitem jest, jakoby nakłady na infrastrukturę
              przyciągały zagraniczne inwestycje.
              Ale jest jedno ale...
              Nie zastanawiasz się dlaczego miasto inwestuje 330 mln zł w sieć
              wodociągowo-kanalizacjną (drugie tyle dołoży Cohesion Fund)? Przecież to na
              pewno nie przyciągnie zagranicznych inwestycji.
              Rozwój lotniska "Lublinek" też kwestionujesz?
              Styl zarządzania spółkami komunalnymi jest idealny? Desant krakowski przysporzył
              MPK widocznych sukcesów? Niekoniecznie.
              A te zastępy członków rad nadzorczych suto nagradzanych z publicznych pieniędzy
              też uważasz za sukces?
              Sypiące i walące się kamienice komunalne podobają się Tobie? A przecież aktywny
              program rewitalizacji też pociaga za sobą znaczne nakłady finansowe. Skąd je
              budżet jst pozyska?
              Dla mnie najważniejsze są opinie ludzi żyjących tu i teraz. A prezydenci
              przychodzą i odchodzą.
              Pozdrawiam.
              • Gość: KH Lecz jednak mimo wszystko IP: *.devs.futuro.pl 30.03.05, 20:13
                Problemy które podnosisz nie są li tylko specyfiką miasta Łódź. Dotykają one
                całego państwa i większość z nich może zostać rozwiązana przy radykalnej
                reformie systemu politycznego (wprowadzenie kapitalizmu obywatelskiego oraz
                likwidacja biurokracji). Nie uważam Kropiwnickiego za geniusza, tylko za
                porządnego prezydenta. Na pewno chce dobrze i powiem nawet że przy wszystkich
                niedoskonałościach wychodzi mu lepiej niż SLD w poprzedniej kadencji czy też
                innej potencjalnej konkurencji.
                Łódź jest pojechana pod tym względem, że nawet teoretycznie prawicowy LPR jest
                tutaj mocno etatystyczny, podobnie inne "prawice".

Kamienic nie powinno remontować miasto, tylko właściciele.

Zarząd MPK zajmuje się przede wszystkim spłacaniem długów po SLD.

Lublinek będzie deficytowy!!!!! Jestem zdecydowanie przeciw!!! Łódź jest za
                biedna, żeby utrzymać lotnisko.
                • citoyen Re: mimo to 30.03.05, 23:23
                  Zdzisław Dawid - działacz ZChN i ChRS, (skazany prawomocnym wyrokiem sądu)- AN
                  Łódż Śródmieście Kamińskiego
                  Tomasz Szczegielniak - b. działacz ROP, obecnie ChRS, kierownik ZGM Księży Młyn,
                  Romuald Piesik - b. dyrektor MZK w Pabianicach, członek zarządu WTBS, działacz
                  ChRS i ZChN,
                  Maria Maciaszczyk, prezes MTŁ, działączka ZChN i ChRS.
                  dalej?

A hece z Samoobroną, obecnie z Inicjatywą RP, to przejaw przyzwoitości?

To miasto staje się partyjne, i to w złym wymiarze.

Nigdy nie było tak aby ktoś z partyjnego establishmentu zechciał przedłozyć
                  interes społeczności lokalnej nad interesy partyjne.

Prezydent staje się największym rozczarowaniem, ale to już nie jego zasługą jest...
                  • boards_of_canada Re: mimo to 30.03.05, 23:36
                    > Zdzisław Dawid - działacz ZChN i ChRS, (skazany prawomocnym wyrokiem sądu)- AN
                    > Łódż Śródmieście Kamińskiego

Czy masz jakies pewne dane na ten temat? Pytam sie powaznie bez zadnej ironii.
                    Wiem ze byl kiedys na ten temat krotka notatka w jednej z lodzkich gazet, ale
                    nie moge tego znalezc. Skad to wiesz?
                    • citoyen Re: mimo to 30.03.05, 23:40
                      Były starosta powiatu radomszczańskiego, znany z dziwnych nominacji na dyrektora
                      szpitala i list nagród, które pracownicy starostwa kwitowali nie oglądajac
                      pieniędzy.
                      Powoływanie takich ludzi na stołki jest powielaniem złych praktyk komuny.
                      • boards_of_canada Re: mimo to 31.03.05, 00:00
                        Ja sie pytalem o zrodlo tych informacji, czyli skad to wiesz. Bo ja nie moge
                        znalezc tego nigdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka