Dodaj do ulubionych

Informatyka w WSHE-czy warto?

IP: *.toya.net.pl 16.06.02, 17:05
Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o studiach na wydz. informatyki w WSHE w
Łodzi (warunki studiowania, poziom nauczania itp.).Będe wdzięczny za wszelkie
informacje:-)(w razie czego podaje też e-mail: borixon@hoga.pl ).
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ixtlilto Re: Informatyka w WSHE-czy warto? 16.06.02, 20:49
      wytypuj 3 adresy forumowiczów- tak na chybił- trafił. Prawdopodobieństwo, że
      napiszesz do kogoś z WSHE jest ogromne. :)P

A na poważnie- słyszałam, że poziom jest przyzwoity. Ale chyba studenci będą w
      stanie coś więcej napisać...

Ixtlilto
    • Gość: MarcinK Re: Informatyka w WSHE-czy warto? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 20:53
      Witaj

Wszystko zalezy od Ciebie. Prowadzacy sa niezli (moge to zagwarantowac, bo wielu zna i wiem
      co potrafia), sa akademie CISCO, Novell, Microsoft i jesli tylko bedziesz chcial to mozesz duzo sie
      nauczyc. Problem czesto lezy w tym, ze wielu studentom sie nie chce. A szkoda. Walsnie wrocilem
      z zajec dla uzupow (prowadze cwiczenia z projektowania systemow informatycznych) i czesc
      studentow naprawde jest niezla, a czesc stosuje totalna olewke.

Pozdrawiam, MarcinK
      • Gość: Andrew złamałeś się MArcinieK IP: *.wshe.lodz.pl 17.06.02, 14:39
        Kolega jednak wbrew górnolotnym deklaracjom złamał się i nie wyniósł z forum.
        Oczywiście nie przeszkadza mi to osobiście, tylko MarcinieK trochę się
        ośmieszyłeś tym trzaśnięciem drzwiami. A tu okazuje się że nie możesz wytrzymać
        bez małego postu z twojej strony.
        • Gość: MarcinK masz refleks szachisty IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 19:21
          a wiecej znajdziesz (jesli temat ci sie nie znudzil) w watku Mapa Pomorza - bede sie czepial.

MarcinK - zlamany
          • Gość: Andrew Re: masz refleks szachisty IP: *.wshe.lodz.pl 21.06.02, 12:00
            Mały Kazio. Szkoda tylko że znowu przyczepiłeś się do WSHE, ciekawe kiedy cię
            znowu wywalą.
            • Gość: MarcinK Re: masz refleks szachisty IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 15:37
              Maly upierdliwy ograniczony czlowieczku. Odwal sie!
              Nikt mnie nigdy z WSHE, ani zadnej innej uczelni nie wywalil. Idz i czep sie tramwaja!

MarcinK - bez pozdrowien
    • Gość: Arek Dzięki Wam za te informacje! IP: *.toya.net.pl 17.06.02, 00:28
      Mam jeszcze pytanie ( tu zwracam się głównie do Marcina K.) o różnice w
      nauczaniu na studiach dziennych i wieczorowych na tym kierunku i jeszcze jedno
      pytanko (juz trochę bardziej bezczelne ): co sądzisz w takim razie o
      informatyce na WSInf-ie i na Wydziale Matematyki UŁ??Chodzi mi oczywiście o
      porównanie z WSHE.
      Jeszcze raz pozdrawiam!
      • Gość: MarcinK Re: Dzięki Wam za te informacje! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 19:32
        Witaj

Na uczelniach panstwowych wg mnie sprawa jest jasna - na studia bezplatne i dzienne chodza ci,
        ktorzy chca sie uczyc, na zaoczne lub wieczorowe takze jednak oni maja pracujac mniej czasu
        na nauke.
        Jesli chodzi o szkoly prywatne nie zawsze tak jest. Czesto na dzienne chodza dzieci bogatych
        rodzicow (nie generalizuje tylko przytaczam swoje obserwacje) i sa nauczeni, ze wszystko im
        sie nalezy, bo rodzice placa kase. Studenci wieczorowi lub zaoczni przewaznie sami pracuja i
        maja powazniejsze podejscie do zycia.
        Jesli chodzi o poziom nauczania na roznych uczelniach to trudno mi sie wypowiadac. Przewaznie
        wszedzie ucza ci sami ludzie (razem ze mna pracuje pani doktor uczaca w WSInf, WSHE i PŁ)
        i stusuja ten sam program nauczania (nikt normalny nie bedzie z danego przedmiotu prowadzil
        zajec inaczej na WSHE, a inaczej na UŁ). Wazne jest tylko czy trafiles do grupy osob zmotywowanych,
        chcacych sie uczyc - tam szybciej i latwiej, a czesto dalej prowadzi sie program i ile jest godzin
        wartosciowych przedmiotow. Moim zdaniem musisz obejrzec programy studiow przedmiotowych
        uczelni i wybrac najlepszy dla Ciebie, a potem zastanow sie, czy stac Cie na studia dzienne, gdzie
        bedziesz mial najwiecej godzin zajec i najwiecej czasu na nauke. Nauczyc i tak musisz sie sam, nikt
        Ci wiedzy do glowy sila nie wlozy.

Pozdrawiam, MarcinK
        • hubar Re: Dzięki Wam za te informacje! 20.06.02, 19:37
          Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Jesli chodzi o szkoly prywatne nie zawsze tak jest. Czesto na dzienne chodza dz
          > ieci bogatych
          > rodzicow (nie generalizuje tylko przytaczam swoje obserwacje) i sa nauczeni, ze
          > wszystko im
          > sie nalezy, bo rodzice placa kase.

To jest starszne i szargające opinię innych, ale niestety tak jest, nawet w WSHE
          choć nie takie częste.

pozdrowy
          • Gość: MarcinK Re: Dzięki Wam za te informacje! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 19:39
            Witam

Dokladnie tak jak piszesz "niestety". Jeden taki "rodzynek" potrafi skutecznie utrudnic prowadzenie
            zajec i w efekcie zaszkodzic calej grupie. Ale dodam na pocieszenie, ze akurat WSHE ma stosunkowo
            malo takiej zlotej mlodziezy.

Pozdrawiam, MarcinK
            • p8 Re: Dzięki Wam za te informacje! 20.06.02, 19:42
              Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> malo takiej zlotej mlodziezy.
              >

Rzekłbym że to młodziez tombakowa....

• Gość: Arek Re: Dzięki Wam za te informacje! IP: *.toya.net.pl 21.06.02, 14:09
          Jeszcze raz dzieki,MarcinieK,chyba już jestem zdecydowany właśnie na
          WSHE,przejrzałem oferte programową wydz.informatyki w tej szkole i jest ona
          zdecydowanie najlepsza pod względem mozliwości wyboru różnych
          specjalizacji.Poza tym jest tam możliwość ukończenia do wyboru kursów
          Microsoft'u, Novell'a i CISCO a nie wiem czy np.na PŁ też te trzy kursy
          prowadzą?A to wydaje mi się jest ważne.
          Pozdrawiam kolejny raz!!
          • Gość: MarcinK Re: Dzięki Wam za te informacje! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 15:43
            Witaj

Jesli chodzi o PŁ to sprawa nie jest taka prosta, bo zalezy od wydzialu. Otoz np
            w KIS (Katedra Informatyki Stosowanej) na pewno jest Akademia CISCO,
            jest tez inzynier Novela wiec byc moze i cos z Novelem wystartuje choc wiem,
            ze czlowiek opiekuje sie wlasnie akademia Novela w WSHE, a w dwoch miejscach
            na raz nie moze. Co do WSHE to akademia Novela maial zajecia w Koninie
            choc ponoc od tego roku ma byc w Lodzi. Ja prowadzilem w WSHE kursy
            w ramach akademii Microsoft (jestem MCSE) ale odpowiadam za
            akademie nie w WSHE, ale wlasnie w KIS. Jak sam widzisz z tymi uczelniami
            jest niezly galimatias ;-)
            Jednak informatyke na WSHE moge Ci smialo polecic. Poza tym jest tam naprawde
            sensowny dziekan, a nie jakis stetryczaly dziadek.

Pozdrawiam, MarcinK
            • Gość: Andrew Re: Dzięki Wam za te informacje! IP: *.wshe.lodz.pl 24.06.02, 14:29
              Współczuję studentom którzy mają z tobą zajęcia. W WSHE jesteś jak chwast na
              urodzajnej ziemi. Kto cię tu zatrudnił bubku.
              • Gość: MarcinK Re: Dzięki Wam za te informacje! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 21:10
                Alez juz ci mlody, kulturalny inaczej, zdolny, mlody czlowieku, przyszlosci i mlodziezy studijaca wyjasniam
                jeslibys nie wiedzial, co nie bardzo byc moze. Przeciez ty jestes najmadrzejszy i wiesz z gory kto
                kim i jaki jest. Oczywiscie nie podejrzewam cie o zarozumialstwo, gdziezbym smial.
                Otoz do zatrudnienia kogos w WSHE konieczna jest rozmowa i akceptacja przez:

1)dziekana
                2)rektora
                3)psychologa
                4)kanclerza (Makarego)

Widac oni wszyscy pomylili sie w stosunku do mnie, a ty o wyrocznio jeden wiesz jak jest.

MarcinK - bubek (nawet podoba mi sie ta ksywa - chyba zmienie)

• Gość: Andrew Re: Dzięki Wam za te informacje! IP: *.wshe.lodz.pl 25.06.02, 11:21
                  "Pokłóciłem się juz ze wszystkimi to również dla pana mogę być wrogiem" - jak
                  myslisz czyj to cytat?
                  • Gość: MarcinK Do Andrew i innych zainteresowanych, o ile tacy sa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 22:51
                    Witam

Jak napisalem na forum lotniczym - masz problem napisz na mkaniew@poczta.onet.pl
                    jednak jako, ze publicznie podajesz klamstwa na moj temat zmuszony jestem tez publicznie
                    zaprotestowac.

Owszem pracuje w WSHE w roznej formie od 4 lat, raz wiecej raz mniej ale pracuje.
                    Mam bardzo dobre opinie w ankietach studentow (mozna sprawdzic).
                    Pracuje, jak latwo sie domyslec w pionie dydaktycznym WSHE.
                    Podlegalem wszystkim rygorom oceny, w tym ocena przez 2 psychologow i zawsze
                    oceny te byly pozytywne.
                    Przez pewien czas pracowalem jako pracownik administracyjny i dydaktyczny jednak
                    zawarowalem w umowie (mozna to sprawdzic), ze jest to praca na czas okreslony
                    i jestem zatrudniony do wykonania konkretnych zadan (mozna sprawdzic do jakich).
                    Po wykonaniu zadan w okrslonym terminie moje zwiazki z WSHE wrocily do dawnego
                    dydaktycznego ukladu, mimo prosb ze strony wladz Uczelni abym nadal pracowal takze
                    w pionie administracyjnym (tego nie moglem pogodzic i dobrze wykonywac naraz wiec
                    jako czlowiek rzetelny sie nie zgodzilem).
                    Podczas pracy musialem niestety "podpasc" paru osobom pracujacym nierzetelnie i
                    probujacym szykanowac podleglych mi pracownikow - zawsze bronie swoich ludzi.
                    Byc moze kims takim jest wlasnie Andrew? Nie wiem. Byc moze on jest tym panem, ktorego
                    wurzucilem z pokoju gdy przyszedl i zaczal pijany urzadzac awanture moim pracownikom?
                    Byl to jeden z pracownikow administracyjnych i nawet nie wiem, czy jeszcze pracuje w
                    WSHE. Takim ludziom owszem podpadlem i zalazlem za skore. Z innymi uklady mialem
                    poprawne lub bardzo dobre i do dzis utrzymuje kontakty towarzyskie zarowno z
                    dawnymi podwladnymi i przelozonymi. Czesto do nich zagladam, z reszta moj nastepca
                    jest tez moim kolega.
                    Pisze to aby obronic swoje dobre imie zwlaszcza przed tymi, ktorzy znaja mnie z imienia
                    i nazwiska.
                    Nie wiem kto to jest Andrew i czemu tak mnie napada ale podjrzewam, ze jest zwiazany z tymi
                    ktorzy dzialali na szkode WSHE i co staralem sie w miare swoich mozliwosci wytepic.
                    Nadal pracujac w WSHE bede robil to co umiem jak najlepiej, jak nakazuje rzetelnosc
                    wobec pracodawcy, a przede wszystkim studentow, dla ktorych jest szkola.

A ty Andrew przypomnij sobie powiedzenie - psy szczekaja, karawana jedzie dalej.

MarcinK
            • Gość: Szamir MarcinK sie myli! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 16:44
              Sorki Marcinie ale WSHE juz nie ma autoryzacji Novela. Od wczoraj. Pozostaje
              np WSI. Wylali inzyniera Novela bo podpadl jednemu skretynialemu kurduplowi.
              Facet stawial sie, ze sa zle zrobione sieci (a w WSHE sieci sa polozone do
              dupy przez ignorantow), ze w budynkach tyn leci na glowy (polecam zobaczyc
              dzielo WSHE i jej specjalistow w Koninie).
              Zrobilo sie tam towarzystwo wzajemnej adoracji i debilizmu i wszystkich,
              ktorym sie to nie podoba wywalaja.
              Jedyne co WSHE potrafi to zakazywac studentom w pelni korzystac z wlasnych
              prac magisterskich oraz zadac od Uniwerku oplaty za prawa autorskie bo jakis
              doktor mial taki sam wyklad i tu i tu. No a WSHE jest tak wspaniala, ze
              to Uniwerek musi od nich sciagac. Hahahaha!
              I teraz studenciaki i pracownicy WSHE moga sie na UŁ nie pokazywac, ani w
              bibliotekach ani w katedrach.
              Banda glupkow!

Szamir Alta
              • Gość: Arek Re: MarcinK sie myli! IP: *.toya.net.pl 27.06.02, 20:51
                Jesli rzeczywiscie straciła autoryzację Novell'a to fatalnie, dobrze by było,
                gdyby w ciagu 2-óch lat ją odzyskała (chyba jest to mozliwe , nie?).

Pzdr.
                • Gość: MarcinK Re: MarcinK sie myli! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 22:07
                  Witam

Wlasnie sprawdzilem. Rzeczywiscie inzynier Novela zapewniajacy autoryzacje dostal
                  wypowiedzenie. Jak i dlaczego nie wiem. Jest to wiadomosc nieoficjalna wiec nie
                  moge za nia brac odpowiedzialnosci ale pochodzi z wiarygodnego zrodla.
                  Jesli chodzi o autoryzacje to trzeba miec wlasnie odpowiedzialnego za AATP
                  inzyniera, a takowych Novelowych nie ma zbyt wielu w Lodzi.

Pozdrawiam, MarcinK
                  • Gość: Arek Re: MarcinK sie myli! IP: *.toya.net.pl 27.06.02, 22:50
                    Witam znów,
                    Pozostaje mieć tylko nadzieje, że inżynierowie CISCO i Microsoft'u nie pokłóca
                    sie z pracodawcami i że WSHE też nie wyleje ich z pracy, bo w ten sposób
                    odpadłyby poważne atuty wydz. informatyki w tej szkole.

Pzdr raz jeszcze.
                    • Gość: Andrew Re: MarcinK sie myli! IP: *.wshe.lodz.pl 28.06.02, 12:11
                      Nie wiem czy rzeczywiście zwolnili tego inzyniera od Novella ale z tego co wiem
                      są inni ludzie z uprawnieniami.. Poza tym nie czarujmy się: Novell generalnie
                      leci na łeb i jest coraz mniejsze zainteresowanie tym systemem ( a szkoda). Na
                      marginesie: rzeczywiście pan S. był trochę kontrowersyjny. Z tego co zdązyłem
                      się przyjrzeć sieć w wshe jest całkiem w porządku.
                      pozdrawiam
                      • Gość: MarcinK Re: MarcinK sie myli! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 13:38
                        Witam

Z uprawnieniami Novela owszem sa w Lodzi ludzie, 5 osob. Jeden pracowal w WSHE teraz
                        PŁ, drugi pracuje w WSInf, trzeci CK ZETO, czwarty w PEKAO Informatyka, a piaty w
                        Warszawie. To w kwestii formalnej.

MarcinK

PS Microsoftem jest znacznie latwiej (nad czym jako inzynier Microsoft - MCSE ubolewam
                        ;-)) i tych jest kilku. W tym glowny informatyk WSHE, Tomek, wiec tu utrata autoryzacji nie
                        grozi. A i tak najwiecej chetnych jest na Akademie Cisco i tylko pozostaje postawic sobie
                        pytanie ile tych routerow Cisco jest w Lodzi?

MK
                      • Gość: Szamir Re: MarcinK sie myli! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 22:16
                        Zdrowko Andrew

Ale jaja! Fajnie, ze ja wiem kim ty jestes, a ty nie masz bladego pojecia kim ja jestem. Ale bys sie
                        zdziwil. A jako, ze zaczales rzuca literkami w stylu "pan S. byl nieco kontrowersyjny to ja bede
                        rzucal dalej.
                        Po pierwsze co za zupelnie niekontrowersyjny idiota z WSHE zaczal wojne z uniwerkiem?
                        Ciekawe, czy wiedzial, ze rektor uniwerku ma duzy wplyw na komisje akredytacyjna
                        okreslajaca jakie uczelnie moga nadawac jakie tytulu. Ciekawe jak to wplynie na WSHE.
                        A sam pomysl, zeby wolac od uniwerku kasy, ze jakis doktorek pracujacy na WSHE i na UL
                        tu i tu prowadzil wyklad wg takiego samego programu powulujac sie na to, ze napisal tenze
                        program dla WSHE. Jaja! Przeciez wiadomo jak i dlaczego na WSHE podpisuje sie umowy
                        o dzielo, zamiast zlecen - lepsze podatkowo. Tak samo jak fokcja z IPT i filiami. Znowu oszustwo!
                        Ciekawe co bedzie dalej z posunieciami kadrowymi WSHE. Jak na razie przsunieto w dol
                        dziekana informatyki pana S. i wicekanclerza pana Z., a na jego miejsce poszedl kumpel
                        glupiego kurdupla niejaki J. Bardzo madre tez bylo wywalenie znanego matematyka.
                        A odnosnie ponoc kontrowersyjnego S. ciekawe, ze bronil go dotychczasowy dziekan S.,
                        oraz jego bezposredni szef G. Ciekawe, ze w WSHE dziekan nie moze sobie dobrac pracownikow,
                        bo ktos inny wie lepiej. Ankiety studentow odnosnie S. tez byly jednoznacznie pozytywne, moze
                        poza tymi paroma, ktorym walna betony. Ale widac w WSHE nawet debilowi nie mozna walnac betona.
                        Zgodnie z powiedzeniem wicekanclerza - byle kasa sie zgadzala.
                        Liczy sie tylko opinia kurdupla ze wsi.

To tyle na dzis. Pa Andrew koteczku.

Wasza Szamir Alta
          • Gość: MarcinK uzupelnienie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 19:05
            Witam

Tylko miej swiadomosc, ze w niektorych szkolach za takie "akademie" (CISCO, Novel, Microsoft) musisz
            cos doplacic do czesnego (okolo 50zl/miesiac).

Pozdrawiam, MarcinK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka