Dodaj do ulubionych

Zmarł Bp Bohdan Bejze

IP: *.toya.net.pl 20.03.05, 06:53
['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']
Obserwuj wątek
    • acid33 Re: Zmarł Bp Bohdan Bejze 20.03.05, 06:58
      Kto to?
      • Gość: mała Re: Zmarł Bp Bohdan Bejze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 08:54
        Teraz wiem też kto to acid33.
      • Gość: Michał M. Re: Zmarł Bp Bohdan Bejze IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.03.05, 16:50
        Wpisz sobie imię i nazwisko w googlach jak nie wiesz. To pomaga.
      • Gość: agata grzelak do ignorantow... IP: *.toya.net.pl 20.03.05, 20:22
        Sorry ale wydaje mi sie za kazdy lodzianin powinien wiedziec kim byl j.e.
        Bohdan Bejze.

A jesli ktos nie wie to wlasnie teraz moze swoja niewiedze uzupelnic i nie
        wychylac sie. Nie jest w dobrym tonie popisywac sie ignorancja.

Bohdan Bejze urodził się 29 lutego 1929 r. w Pabianicach. Święcenia kapłańskie
        przyjął w roku 1953, po wcześniejszych studiach w Wyższym Seminarium Duchownym
        w Łodzi. Studiował filozofię na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim, gdzie w
        roku 1959 obronił doktorat. W Wyższym Seminarium Duchownym wykładał filozofię
        Boga, religioznawstwo i współczesne kierunku filozoficzne. W roku 1972
        przeprowadził habilitację i po kilku latach objął Katedrę Filozofii Boga i
        Religii na Wydziale Filozofii Chrześcijańskiej ATK. Profesorem nadzwyczajnym
        został w roku 1987, zaś w roku 1993 – profesorem zwyczajnym.

W czasie swojej posługi biskup Bohdan odnajdywał stale światło i moc w słowie
        Bożym, które głosił w jedności z Kościołem. Bardzo ważnym elementem pracy
        Bohdana Bejze była realizacja uchwał Soboru Watykańskiego II w którym aktywnie
        uczestniczył i którego stał się głosicielem, przekazując nam jego główne idee.
        • Gość: Michał M. Błąd w dacie urodzenia IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.03.05, 22:18
          Gość portalu: agata grzelak napisał(a):

> Bohdan Bejze urodził się 29 lutego 1929 r. w Pabianicach.

Na pewno nie! Luty w 1929 roku liczył 28 dni.
    • Gość: gość Re: Zmarł Bp Bohdan Bejze IP: 212.191.169.* 20.03.05, 10:23
      No i?
    • evonka Re: Zmarł Bp Bohdan Bejze 20.03.05, 12:00
      naprawdę???
      znałam tego księdza... był w mojej parafii kiedy byłam dzieckiem... szkoda,
      fajny ksiądz...
      • graz.ka Re: Zmarł Bp Bohdan Bejze 20.03.05, 12:14
        [']
        • acid33 Re: Zmarł Bp Bohdan Bejze 20.03.05, 13:52
          BP- myślałem, że to jakiś związek z paliwem ma. No, no - macki mafii wszędzie
          sięgają...
          • Gość: michał_k Re: Zmarł Bp Bohdan Bejze IP: *.toya.net.pl 21.03.05, 21:32
            Jak nie ma już dla Ciebie nic ważnego poza Tobą to może się nie odzywaj.
    • acid33 Re: Zmarł Bp Bohdan Bejze 20.03.05, 13:53
      hej "mała"! Mówisz, że mnie znasz?
    • lukasz.glowacki Re: Zmarł Bp Bohdan Bejze 20.03.05, 21:07
      Uroczystości pogrzebowe rozpoczną się we wtorek, 22 marca. O godz. 17.00
      odprawiona będzie Msza święta żałobna w łódzkiej katedrze – po niej istnieje
      możliwość czuwania przy zwłokach.

W środę, 23 marca o godz. 11.00 rozpocznie się w katedrze Msza święta
      pogrzebowa, po której nastąpi wyprowadzenie zwłok na Stary Cmentarz przy ul.
      Ogrodowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka