Dodaj do ulubionych

Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu

23.03.05, 17:50
Czy pamiętacie kto (jaka firma) udostępniła jako pierwsza w Sieradzu dostęp
do internetu, i kiedy to było?
Obserwuj wątek
    • anilek_swiety Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 23.03.05, 19:06
      no wlasnie, tez chcialbym zapytac czy dotral tam pionier?
      gdzies tam powinien nask kolo sieradza miec chyb a jakies lacze
      • sbi Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 23.03.05, 20:13
        Z tego co wiem to nie. Z takich "szerokopasmowych" to łącza w Sieradzu ma chyba tylko TPSA i Exatel.
        Ale mi w początkowym pytaniu chodziło o dostawcę (providera) takiego dla "zwykłych" ludzi :)
        • anilek_swiety Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 10:25
          a co to te exatel, moze to cos interesujacego
          ale mysle o dobrym bezprzewodowym laczy ktorym moglbym sie zajac jak sadzicie
          byloby wziecie?
    • anilek_swiety Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 23.03.05, 19:20
      warto poczytac www.pionier.gov.pl/siec/infrastruktura.htm
    • ebusia_fam_fatal Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 10:06
      mediacom i kablowka jakos tak jednoczesnie (tylko ze oni chyba nawet wtedy
      dzialali razem) i to bylo prosze panstwa, chwilunia, musze pomyslec:D

to bylo.... jak chodzilam do drugiej klasy liceum... czyli... okolo roku 2002
      • sbi Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 13:17
        Ebusia to było duzo, duzo wcześniej i inna firma - podpowiem, że nie było to
        jeszcze stałe łącze :)
        • ebusia_fam_fatal Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 13:59
          nie bylo to stale lacze? to pewnie tpsa i modem?;)
          • sbi Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 14:05
            modem tak, ale nie tepsa - ona miała wtedy 202122 najbliżej w Łodzi i kasowało
            jak za międzymiastową ;(
            • ebusia_fam_fatal Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 14:39
              modem tak, tepsa nie..
              invar?
              • sbi To był Invar 24.03.05, 15:20
                Brawo, tak jak pisałem poprzednio TPSA miało juz wtedy 202122 ale tylko w
                niektórych miastach, najbliżej było w Łodzi, kasowało jak za międzymiastową i
                co najgorsze numer był ciągle zajęty. Natomiast w Sieradzu pierwszy z
                ogólnodostepnym numerem był Invar, początkowo w ramach promocji wystarczyło
                zadzwonić, nie trzeba było nawet żadnej umowy podpisywać :). Ja miałem wtedy
                modem o zawrotnej szybkości 14400, a był to 1996r.
        • ebusia_fam_fatal Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 14:01
          a;le za to pamietam gdzie byla pierwsza kawiarenka w sieradzu - na
          rondzie "intercafe":)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka