sbi 23.03.05, 17:50 Czy pamiętacie kto (jaka firma) udostępniła jako pierwsza w Sieradzu dostęp do internetu, i kiedy to było? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anilek_swiety Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 23.03.05, 19:06 no wlasnie, tez chcialbym zapytac czy dotral tam pionier? gdzies tam powinien nask kolo sieradza miec chyb a jakies lacze Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 23.03.05, 20:13 Z tego co wiem to nie. Z takich "szerokopasmowych" to łącza w Sieradzu ma chyba tylko TPSA i Exatel. Ale mi w początkowym pytaniu chodziło o dostawcę (providera) takiego dla "zwykłych" ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 10:25 a co to te exatel, moze to cos interesujacego ale mysle o dobrym bezprzewodowym laczy ktorym moglbym sie zajac jak sadzicie byloby wziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 23.03.05, 19:20 warto poczytac www.pionier.gov.pl/siec/infrastruktura.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 10:06 mediacom i kablowka jakos tak jednoczesnie (tylko ze oni chyba nawet wtedy dzialali razem) i to bylo prosze panstwa, chwilunia, musze pomyslec:D ****** to bylo.... jak chodzilam do drugiej klasy liceum... czyli... okolo roku 2002 Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 13:17 Ebusia to było duzo, duzo wcześniej i inna firma - podpowiem, że nie było to jeszcze stałe łącze :) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 13:59 nie bylo to stale lacze? to pewnie tpsa i modem?;) Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 14:05 modem tak, ale nie tepsa - ona miała wtedy 202122 najbliżej w Łodzi i kasowało jak za międzymiastową ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 14:39 modem tak, tepsa nie.. invar? Odpowiedz Link Zgłoś
sbi To był Invar 24.03.05, 15:20 Brawo, tak jak pisałem poprzednio TPSA miało juz wtedy 202122 ale tylko w niektórych miastach, najbliżej było w Łodzi, kasowało jak za międzymiastową i co najgorsze numer był ciągle zajęty. Natomiast w Sieradzu pierwszy z ogólnodostepnym numerem był Invar, początkowo w ramach promocji wystarczyło zadzwonić, nie trzeba było nawet żadnej umowy podpisywać :). Ja miałem wtedy modem o zawrotnej szybkości 14400, a był to 1996r. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Pierwszy dostawca internetu w Sieradzu 24.03.05, 14:01 a;le za to pamietam gdzie byla pierwsza kawiarenka w sieradzu - na rondzie "intercafe":) Odpowiedz Link Zgłoś