Dodaj do ulubionych

Ale mundial

18.06.02, 16:42
W ćwierćfinale mistrzostw świata w piłce nożnej zagra Senegal z Turcją. Jedna z
tych drużyn będzie w czwórce najlepszych. W ósemce już są także Korea Płd. i
USA. Jak oceniasz taki mundial?
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Ale mundial 18.06.02, 16:49
      Dajcie spokój, bukmacherzy zarobili na mnie tyle kasy, że tylko usiąść i się
      upić...
      • Gość: Mlody Re: Ale mundial do Y. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.06.02, 16:51
        Kiedy zamierzasz moze sie przylacze. Mlody
        • Gość: yavorius Do Młodego IP: 213.25.169.* 18.06.02, 17:28
          :)

To już mamy dwa powody, żeby się napić. Pierwszy to nasza kłótnia z HuBarem i
          Bartuchem, a teraz drugi :)))

Jeszcze jeden i idziemy pić. Pozdrawiam :)
    • kropka. Re: Ale mundial 18.06.02, 17:20
      fajny! W rodzinnym totolotku narazie wygrywam. Ponieważ się nie znam nic a nic,
      to obstawiam "spod dużego palca". Przed meczem słyszę, że jestem durna baba,
      w trakcie meczu... (nie napiszę), a po - zgrzytanie zębami.
      Dentyści sporo zarobią na tym mundialu :-)
      pozdrawiam
    • ninna Re: Ale mundial 18.06.02, 19:40
      Mundial to jest Cup, a nie "prawdziwe" zawody. A w cupie wszystko jest
      mozliwe...
    • yaa Re: Ale mundial 19.06.02, 10:01
      Co do Koreii to przeszła bo sporo w mundial zainwestowała, z tego niemałą część
      w sędziów. Można było się tego spodziewać biorąc pod uwagę sposób sędziowania
      na olimpiadzie w Seulu i sporo ludzi mówiło o tym przed mistrzostwami. Poziom
      sędziowania na tych mistrzostwach jest skandaliczny. Dobór sędziów w krajów 3
      świata to jakaś koszmarna pomyłka.
      Moi faworyci - Argentyna i Włosi odpadli, więc nie ma o czym mówić. Drabinka
      jest tak ustawiona że część b. dobrych drużyn musi odpaść, po to by grały
      słabsze (np. pary ćwierćfinałowe Anglia-Brazylia i Turcja-Senegal) - wiadomo
      gdyby ich ustawić przeciwko sobie np. Brazylia z Turcją a Anglia z Senegalem
      albo odwrotnie to do półfinału weszłyby solidne drużyny a nie farciarze.
      Pozedrawiam
      Yaa
      • Gość: łażej Re: Ale mundial IP: *.retsat1.com.pl 19.06.02, 11:02
        yaa napisał(a):

> . Drabinka
        > jest tak ustawiona że część b. dobrych drużyn musi odpaść, po to by grały
        > słabsze (np. pary ćwierćfinałowe Anglia-Brazylia i Turcja-Senegal) - wiadomo
        > gdyby ich ustawić przeciwko sobie np. Brazylia z Turcją a Anglia z Senegalem
        > albo odwrotnie to do półfinału weszłyby solidne drużyny a nie farciarze.
        > Pozedrawiam
        > Yaa

Oj, nie wiem, nie wiem. Brazylia grała z Turcją w grupie i pokonała Turków z
        najwyższym trudem (zresztą przy wydatnej pomocy sędziego - karny w
        dziewięćdziesiątej minucie za faul metr od pola karnego). Brazylia gra na tych
        mistrzostwach bardzo przeciętnie, ale jakoć nikt nie chce tego zauważyć. Przecież
        zdecydowanie wygrała jedynie mecze z Kostaryką i Chinami, czyli zespołami
        słaboprzeciętnymi. Z Turcją wygrała po karnym, którego nie było. Z Belgią
        potwornie się męczyła (tu sędzia też pomógł Brazylijczykom nie zaliczając
        prawidłowo zdobytej przez Belgów bramki - Brazylia ma szczęście do sędziów na
        tych mistrzostwach). Pierwszym powaznym testem będzie dla Brazylii mecz z Anglią
        i jestem niepal pewien, że to Anglia przejdzie do następnej rundy mistrzostw.

A mistrzem zostanie Hiszpania. Wreszcie gra tak, jak stać na to jej piłkarzy.
        Jeśli tylko Camaho nie będzie im przeszkadzał, zdejmując najlepszych z boiska to
        Hiszpania wreszcie zdobędzie najcenniejszy medala mistrzostw świata.
    • tulka Re: Ale mundial 19.06.02, 12:11
      Moich faworytów już nie ma. Szkoda... Ale wciąż będę z ciekawością oglądała
      dalsze rozgrywki. A niespodzianki chyba zdarzają się zawsze?

A co do sędziowania... Na pewno było trochę decyzji dyskusyjnych. Ale to też
      zdarza się podczas wszstkich mistrostw. Przypomina mi sie taki dowcip:
      Miał zostac rozegrany mecz piłki noznej miedzy Niebem i Piekłem. Św. Piotr
      powiedział do diabła:
      "Szykujcie się na przegraną, mamy znacznie lepszą drużynę"
      "Ale i tak przegracie." odpowiedział diabeł.
      "Dlaczego?"
      "Bo my mamy wszystkich sędziów."

Pozdrawiam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka