saperka 18.06.02, 22:52 ktoś może wie czy to prawda, że Bareja grał w "Misiu" pana Jana z Londynu?? pozdrawiam:) Saperka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petter Re: do fanów Barei 18.06.02, 22:54 Tak to prawda. Byl sklepikarzem dla ktorego Tym przywiozl kamyczek(z Jeleniej Gory:-)) peter Odpowiedz Link Zgłoś
saperka Re: do fanów Barei 18.06.02, 22:59 petter napisał(a): > Tak to prawda. > Byl sklepikarzem dla ktorego Tym przywiozl kamyczek(z Jeleniej Gory:-)) > > peter Peter ja ten film znam na pamięc, nie musisz mi tłumaczyc kto to pan Jan... pozdrawiam:) Saperka (a konkretnie ten kamyk to był z ulicy, przed sklepem...) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: do fanów Barei 18.06.02, 23:23 ...z Jeleniej? A oczko to się odlepiło temu misiu! pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: do fanów Barei 18.06.02, 23:25 "... sprawdzić, czy nie ksiądz..." Pozdrawiam 8-? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 18.06.02, 23:34 hubar napisał(a): > Napijmy się za moje dziecko... "a to to piec lat temu... ale dziecko to dziecko - zawsze mozna wypic" Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: do fanów Barei 19.06.02, 03:31 Zasadniczo pobieżnie to mówimy na nią Marysia, ale jest inne dobre imię dla dziewczynki - Tradycja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: do fanów Barei IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.06.02, 09:22 zamek napisał(a): > Zasadniczo pobieżnie to mówimy na nią Marysia, ale jest > inne dobre imię dla dziewczynki - Tradycja! -Tradycja to takie cos extra... -Extradycja... -Extradycja jest wtedy, gdy nam ukradną furę, to nam muszą oddac samolot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 19.06.02, 11:49 Gość portalu: kasiaprim napisał(a): > > -Tradycja to takie cos extra... > -Extradycja... > -Extradycja jest wtedy, gdy nam ukradną furę, to nam muszą oddac samolot. > -Samolot?? po jakiego wała nam samolot?? Odpowiedz Link Zgłoś
petter Re: do fanów Barei 18.06.02, 23:30 Najblizszy czynny taras widokowy znajduje sie we....? peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 18.06.02, 23:36 "wyngiel, wyngiel, wyngiel je we wiosce!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: do fanów Barei 19.06.02, 11:46 Z Jasnej, oczywiście, Pan wie kto po nim stąpał ! ;-))) Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: do fanów Barei 18.06.02, 23:40 saperka napisał(a): > ktoś może wie czy to prawda, że Bareja grał w "Misiu" pana Jana z Londynu?? Nie ma takiego miasta, jest Lądek, Lądek Zdrój! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 18.06.02, 23:45 -Dzień dobry, szukamy pana Palucha, czy to pan...? -Tak, a bo co? -A moze pan ma brata panie Paluch? -Panowie pozwola ze sie przedstawie Zdzisław Dyrma... -A to moja żona - Zofia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 18.06.02, 23:49 Hej młody junaku Smutek zwalcz i strach Przeciez na tym piachu za 30 lat Przebiegnie z pewnością Jasna, długa, prosta Szeroka jak morze Trasa Łazienkowska I z brzegiem zepnie drugi brzeg Po którym twój ojciec biegł... "Jak to od gis??" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: do fanów Barei IP: *.retsat1.com.pl 18.06.02, 23:57 "lecz te zniknięte parówki zewrą jeszcze bardziej nasze szeregi!!!" :o) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: do fanów Barei 18.06.02, 23:59 W trzydziestą pierwszą rocznicę powstania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 18.06.02, 23:59 "o musztardzie bylo wspomniec..." "dla uczczenia 31 rocznicy... -tak 31 okrągłej rocznicy..." Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: do fanów Barei 19.06.02, 00:01 ...był to jednak zamęt grubymi nićmi szyty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: do fanów Barei IP: *.retsat1.com.pl 19.06.02, 00:10 tulka napisał(a): > ...był to jednak zamęt grubymi nićmi szyty... ...i wiemy dobrze lep czyjej propagandy kryje się za tymi nićmi Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: do fanów Barei 19.06.02, 00:00 Klient w krawacie jest mniej awanturujący się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 19.06.02, 00:02 "(...)prawda ekranu, która mówi: prasłowiańaska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 19.06.02, 00:11 hubar napisał(a): > Żołnież pruski o prezesie, błąd... dziedzic Pruski Wawrzyniec Pruski Polski dziedzic "(...) pamiętaj z kim oni się wtedy kumali... z resztą niech zdejmie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: do fanów Barei IP: *.retsat1.com.pl 19.06.02, 00:21 "... ja chciałbym moje pieniądze, money, my money, tu umieścić..., wasz bank, konto - na hasło. Verstehen??" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 19.06.02, 00:27 "verstehen, verstehen, dlaczego nie verstehen, my wszystko verstehen. prosze bardzo, pan spocznie, pan usiadzie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 19.06.02, 00:33 "Jestem wesoły Romek Mam na przedmieściu domek A w domku wodę, świetło, gaz powtarzam zatem jeszcze raz..." "Nie bój, nie bój wyłączą Ci..." (Dzień Pieszego Pasażera) "TWOJE SERCE PRZYPOMINA - PIECHOTĄ ZDROWIEJ" Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: do fanów Barei 19.06.02, 00:02 Wiesz (mniam mniam) jak ja byłem (mniam) młody (mniam) to też byłem (mniam mniam) murzynem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 19.06.02, 00:08 "góry i morza przemierzam (...) Polski mam paszport na sercu Skąd pytam, skąd go wziąłem?? A wziąłem go z trudu i znoju z węgla i ludzkiej pracy z węgla, żelaza, stali a węgiel to koks to antracyt..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: do fanów Barei IP: *.retsat1.com.pl 19.06.02, 00:06 A swoją drogą Bareja ciekawie dobierał sobie role w swoich filmach. W "Misiu" zagrał "Pana Jana z Londynu", przy okazji odbywając ciekawą podróż do stolicy Anglii. W "Zmiennikach" zagrał "Krokodylowego" zwiedzając przy okazji Tajlandię czy inny Wietnam. Czyżby ilość osób, która mogła pojechać na zagraniczne zdjęcia była tak ograniczona, że reżyster musiał sam podejmować sie niektórych ról?? W takim przypadku ciekawe czy "dźwiękowiec" i "operator kamery", którzy kręcili w Bangkoku jakiś film (oczywiście w Zmiennikach), byli aktorami, czy też z braku dewiz zmuszeni byli zagrać samych siebie (kamerę pewnie trzymał w tym czasie Bareja :o) A na koniec pewna bardzo drobna uwaga. Jedna rzecz mi się bardzo nie spodobała w "Zmiennikach". W odcinku pt. "Safari" (w którym Kasia i Jacek wiozą Englerta na przedstawienie do Krakowa), w pewnym momencie w Krakowie samochód prowadzony przez Jacka rusza nagle, skręca z ulicy w bok, jedzie szybko chodnikiem przeganiając stado gołębii i..., no właśnie. Samochód jedzie na tyle szybko, że dwa lub trzy ptaki zostają przejechane. Widać to na filmie. Niby mała rzecz a smuci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 19.06.02, 11:22 "ZMIEŃ COŚ W SWOIM ZAKŁADZIE PRACY NA JESZCZE LEPSZE!!!" (bar mleczny "Apis") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: do fanów Barei IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.06.02, 15:41 ten tekst skojarzyl mi sie z pewna grupa tablic w starych zakladach. U mojego ojca w pracy na honorowym m-cu na maszynie wisza takie dwie : PO SKONCZONEJ PRACY WYCZYSC STARANNIE SWOJA MASZYNE i NIEPORZADEK JEDNYM Z WIELU ZRODEL WYPADKOW. Pamietam ze byla jeszcze taka: JESLI MASZ JAKIS POMYSL RACJONALIZATORSKI ZGLOS GO NATYCHMIAST DO ZARZADU BHP i TRANSPORT ZRODLEM WIELU WYPADKOW, DBAJMY O JEGO BEZPIECZENSTWO (te druga chapnalem, gdzie ta pierwsza- nie mam pojecia). Kurcze, ciekawe co oni jeszcze wymyslili (tylko takie widzialem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: do fanów Barei IP: *.retsat1.com.pl 19.06.02, 15:46 Wymyślili, wymyślili :o) Kiedyś widziałem tablicę, na której przepisy BHP próbowano promować "humorystycznie". Tablica przedstawiała pana w negliżu, skromnie zakrywającego swoje wdzięki, stojącego tuż obok jakiejś maszyny, na której owinięte było ubranie. Tablicę wieńczyło proste, a jakże dosadne w swej wymowie zdanie: "A trzeba było przyszyć guzik". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: do fanów Barei IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.06.02, 15:49 Dobre dobre! :))) swoja droga moze sie kiedys przejde po wifamie i podzwonie do tych nowych firm pozawracam im glowe moze by cos znalezli (tamte byly wlasnie z wifamy)> :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka a'propos tabliczek śmiesznych do Maruda IP: 80.48.116.* 19.06.02, 15:47 Takie swoiste muzeum śmiesznych tabliczek znajduje się w jednym z korytarzy kopalni w Złotym Stoku. Serdecznie polecam. i jeszcze jedno z "Misia" "KAŻDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM NAJWYŻSZYM DOBREM NARODU!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: a'propos tabliczek śmiesznych do Maruda IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.06.02, 15:51 ciekawe czy to z misia to fikcja czy naprawde bylo cos takiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: a'propos tabliczek śmiesznych do Maruda IP: 80.48.116.* 19.06.02, 15:53 ciekawe... a jeszcze z "co mi zrobisz jak mnie złapiesz"(chyba) "UŚMIECH DZIECKA NAGRODĄ ZA TRUD WYCHOWAWCZY" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: a'propos tabliczek śmiesznych do Maruda IP: *.retsat1.com.pl 19.06.02, 15:52 Gość portalu: saperka napisał(a): > Takie swoiste muzeum śmiesznych tabliczek znajduje się w jednym z korytarzy kop > alni w Złotym Stoku. Serdecznie polecam. > Jeśli ktoś chce pooglądać podobne tabliczki wystarczy, że przejdzie się do klubu Stereo Kroggs. Tam, w dolnej sali, na ścianach jest bogata kolekcja takich "skarbów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCuskey Re: do fanów Barei IP: *.uml.lodz.pl 19.06.02, 12:11 Gość portalu: łażej napisał(a): > A swoją drogą Bareja ciekawie dobierał sobie role w swoich filmach. W "Misiu" > zagrał "Pana Jana z Londynu", przy okazji odbywając ciekawą podróż do stolicy > Anglii. W "Zmiennikach" zagrał "Krokodylowego" zwiedzając przy okazji Tajlandię > > czy inny Wietnam. Czyżby ilość osób, która mogła pojechać na zagraniczne > zdjęcia była tak ograniczona, że reżyster musiał sam podejmować sie niektórych > ról?? W takim przypadku ciekawe czy "dźwiękowiec" i "operator kamery", którzy > kręcili w Bangkoku jakiś film (oczywiście w Zmiennikach), byli aktorami, czy > też z braku dewiz zmuszeni byli zagrać samych siebie (kamerę pewnie trzymał w > tym czasie Bareja :o) > Do tego wątku dorzucę jeszcze graną przez Tyma w "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?" postać Szymka z Paryża. Jak wiadomo Tym zagrał w tym samym filmie inną ważną rolę - Dudały. Jeśli chodzi o wyjazdy, to chłopaki po prostu wykorzystywali to, że można było sobie pojechać za granicę i zwykle jeździli obaj. Z jednej strony wyśmiewali te peerelowskie nonsensy (delegacyjki, bankieciki), ale sami także z tego korzystali. Czy np. "Zmiennicy", "Miś" i "Co mi zrobisz..." byłyby dużo gorszymi filmami bez zdjęć z Bangkoku, Londynu i Paryża? Nie sądzę. > > A na koniec pewna bardzo drobna uwaga. Jedna rzecz mi się bardzo nie spodobała > w "Zmiennikach". W odcinku pt. "Safari" (w którym Kasia i Jacek wiozą Englerta > na przedstawienie do Krakowa), w pewnym momencie w Krakowie samochód prowadzony > > przez Jacka rusza nagle, skręca z ulicy w bok, jedzie szybko chodnikiem > przeganiając stado gołębii i..., no właśnie. Samochód jedzie na tyle szybko, że > > dwa lub trzy ptaki zostają przejechane. Widać to na filmie. Niby mała rzecz a > smuci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrus Re: do fanów Barei IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 14:12 zjeżdża się tu chamstwo z całej Europy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: do fanów Barei IP: *.retsat1.com.pl 19.06.02, 14:18 Gość portalu: petrus napisał(a): > zjeżdża się tu chamstwo z całej Europy z całego świata!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: do fanów Barei IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.06.02, 16:28 kasza niedogotowana! Odpowiedz Link Zgłoś
petter Re: do fanów Barei 19.06.02, 14:33 Dzwonię do Ciebie, bo niestety nie mogę z Tobą rozmawiać. peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 19.06.02, 15:38 "if ju wud lajk sam fajn plis help jurself czeri" (wg wymowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: do fanów Barei IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.06.02, 16:47 hlehlehle, a ja dopiero w ostatnie ferie dosluchalem sie ze ona mowiac sam fajn proponuje komus wino :))) a do tej pory bylem przekonany ze ona wlasnie tak chciala powiedziec jak powiedziala :)) czyli some fine :) Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: do fanów Barei 19.06.02, 15:50 "Przyszłem wcześniej gdyż nie miałem co robić" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: do fanów Barei IP: *.retsat1.com.pl 19.06.02, 16:03 "Proszę nie odkładać słuchawki!! Będzie rozmowa międzynarodowa!! Z Londynu!! (...) -Raz, dwa, trzy, cztery.... (...)...sto pięćdziesiąt jeden, sto pięćdziesiąt dwa, stoe pięćdziesiąt trzy, sto pięćdziesiąt cztery, sto pięćdziesiąt pięć... -Proszę pana. Proszę pana -Czego?! -Już policzyłem. Stoi 195 osób. Czuwaj!!!" ps. mogłem pomylić liczby :o) Odpowiedz Link Zgłoś
petter Re: do fanów Barei 19.06.02, 22:50 Cos mi tu nie pasowalo i sptawdzilem:-) Stuwała (z apteki): Osiemdziesiąt dwa, osiemdziesiąt trzy, osiemdziesiąt cztery, osiemdziesiąt pięć, osiemdziesiąt sześć, osiemdziesiąt siedem, osiemdziesiąt osiem... [Do Stuwały podchodzi Harcerz] Harcerz (w aptece): Proszę Pana! Stuwała (w aptece): Czego?! Harcerz (w aptece): Proszę Pana, ja już obliczyłem. Stoi sto dwadzieścia jeden osób. Czuwaj! pozdrawiam peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: do fanów Barei IP: *.retsat1.com.pl 19.06.02, 23:50 Szacunek :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: do fanów Barei IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.02.03, 09:45 Gość portalu: łażej napisał(a): > Szacunek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim ____Klub Milosnikow Kultowej komedii Polskiej-link IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.06.02, 16:27 www.btsnet.com.pl/komedie_polskie/ Odpowiedz Link Zgłoś
do_gory Re: ____Klub Milosnikow Kultowej komedii Polskiej-link 25.06.02, 12:13 niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: do fanów Barei 19.06.02, 23:51 Może byś dla mnie znalazł jakąś radę, wuju? Odpowiedz Link Zgłoś
saperka Re: do fanów Barei 22.06.02, 17:41 - Zjesz coś misiu ?! - Ciebie zjem ! ... Wiesz ?! Nie wiem jak to możliwe ... ale ... bardzo cię kocham ! - Jak to ?!! - No po prostu ! Po prostu Cię kocham ! - Aha ! Rozumiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saperka Re: do fanów Barei IP: 80.48.116.* 02.08.02, 21:54 w milicyjnej toalecie: -Obok !!! Co to przepisów nie znacie ?!!! -Tak słusznie. Jak człowieka przyprze to zapomina o regulaminie. Macie rację. -No, długo jeszcze będziecie siedzieć ?!!! -Piętnaście lat, ale będę apelował ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: do fanów Barei IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 02.08.02, 22:32 -Ma pan ładne włosy... -Możliwe, ale ich nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
petter Re: do fanów Barei 02.08.02, 23:00 Słucham pani Kierowniczko ! Tak jest ! Aaaee... Aaaee... Pani Kierowniczko ! Pani Kierowniczko ! Ja to wszystko rozumiem ... Ja rozumiem, że wam jest zimno, ale jak jest zima to musi być zimno ! Tak ?! Pani Kierowniczko ! Takie jest odwieczne prawo natury ! Czy ja palę ?! Pani Kierowniczko ! Ja palę przez cały czas ! Na okrągło ! Nie, no nie ma, za co. Moje uszanowanie dla pani Kierowniczki ! Moje uszanowanie ! Serdecznie pozdrawiam. peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carpatia Re: do fanów Barei IP: *.vline.pl / 172.16.2.* 04.08.02, 00:42 ŁUBUDUBU ŁUBUDUBU - NIECH NAM ŻYJE PREZES NASZEGO KLUBU! NIEEEEEECH ŻYJE NAM - TO ŚPIEWAŁEM JA - JARZĄBEK WACŁAW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balonus Re: do fanów Barei IP: *.retsat1.com.pl 04.08.02, 12:16 A gdyby tu nagle było przedszkole przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carpatia Re: do fanów Barei IP: *.vline.pl / 172.16.2.* 05.08.02, 15:02 I TYLKO MI NIE WMÓWCIE, ŻE WASZA MATKA SIEDZI Z TYŁU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: do fanów Barei 05.08.02, 15:17 Powiedz synku, kto to jest? Tatuś. A tak na marginesie. Wiemy, że Bareja libił grywać epizody w swoich filmach. Pan Jan z Londynu. W Zmiennikach, Krokodylarz. Czy w innych filmach też grywał? Jak przydę do domu to sobie obejrzę Co mi zrobisz... Wiem też, że grał w Alternatywach i wiem kogo. Kto jeszcze wie? Ledykimację proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carpatia Re: do fanów Barei IP: *.vline.pl / 172.16.2.* 05.08.02, 15:50 aric napisał: > Powiedz synku, kto to jest? > Tatuś. > > A tak na marginesie. Wiemy, że Bareja libił grywać epizody w swoich filmach. > Pan Jan z Londynu. W Zmiennikach, Krokodylarz. Czy w innych filmach też grywał? > > Jak przydę do domu to sobie obejrzę Co mi zrobisz... Wiem też, że grał w > Alternatywach i wiem kogo. Kto jeszcze wie? > Ledykimację proszę. > Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: do fanów Barei 05.08.02, 15:54 Tak jest. Dzielnicowy był kultowy. Ale o innych filmach to nie wiem nic. Uwielbiam scenę z Bruneta wieczorową porą, z kolednikami. To jest czysty surrealizm. Odpowiedz Link Zgłoś
bibus Re: do fanów Barei 02.02.03, 17:57 aric napisał: > Wiem też, że grał w > Alternatywach i wiem kogo. Kto jeszcze wie? > Ledykimację proszę. Jako osoba która widziała serial Alternatywy wielokrotnie,jakbym mógł nie wiedzieć. Oczywiście zagrał dzielnicowgo. Odpowiedz Link Zgłoś
claspo Re: do fanów Barei 12.10.02, 23:35 Wrong, Pana Jana grał nie Bareja a ŚP Baer imienia nie pamiętam pzdr Odpowiedz Link Zgłoś