Gość: elidia IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.05, 17:13 Kto się ze mną zgadza, niech się wpisuje, kto nie wie, co myśleć, niech przeczyta testament. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Serce papieża na Wawel, wpisujcie się!!!! 07.04.05, 17:17 Skoro jego wolą było... nie było woli rozczłonkowania jego zwłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Serce papieża na Wawel, wpisujcie się!!!! IP: *.toya.net.pl 07.04.05, 17:23 a mozna gdzies przeczytac testament? Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: Serce papieża na Wawel, wpisujcie się!!!! 07.04.05, 17:29 wlasnie na jedynce byl czytany kawalek, pewlny tekst ma byc ponoc w sobote w gw Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Pełna treść testamentu 07.04.05, 17:35 jest tutaj: serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34280,2642961.html Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen nie. 07.04.05, 17:27 w testamencie jest napisane, ze watykan moze wziasc pod uwage zdanie metropolity krakowskiego, ale nie musi. poza tym, imho uwazam, ze papiez dazyl do zjednoczenia i scentralizowania religii katolickiej, wiec z jakiej racji, my polaczkowie, mamy prawo zadac od stolicy apostolskiej wydania, czy przekazania nam serca karola wojtyly? miejscem odpowiednim dla pochowku papieza jest watykan. i niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
blissy Keri! 07.04.05, 18:08 "wziąć"! ZAMIAST CHOLERNEGO WZIĄŚĆ mam uczulenie na ten błąd, mam nadzieję,że to przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 A ja mam pytanie! 07.04.05, 18:16 Jak jest z wielkimi literami? Kiedy się je stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzóraf Re: Keri! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 18:47 Ty masz uczulenie? Zwracasz komuś uwagę o błąd, robiąc w jednym zdaniu ich kilka? Jak śmiesz? Czy zdajesz sobie sprawę, że Twoje zdanie dalekie jest w budowie od doskonałości? Czy wiesz, że "wziąć" winno być z dużej litery? Czy zdajesz sobie sprawę, że wykrzyknik jest w niewłaściwym miejscu i powinien byc przed zamknięciem cudzysłowia? Czy zauważyłeś, że po słowie nadzieję jest przecinek i brak po nim spacji? Czy... czy... czy... dużo by o tym - staraj się jednak wytykając komuś niedoskonałość samemu być (choć w tym zakresie) poprawnym. Z dozą uśmiechu GrArMr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blissy Re: Keri! IP: *.toya.net.pl 08.04.05, 20:22 Pisałam to "na szybkości".:)Chodziło o ortografię, błędów interpunkcyjnych nikomu nie wytykam, bo rzeczywiscie sama mam czasem z nimi problemy. P.S. Poza tym, lubię konstruktywną krytykę.Dzięki za post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzóraf Re: Keri! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 20:40 Ach! Spoko. Chodziło mi jedynie o zasady. Bez urazy droga WaćPanno: mnie chodziło jedynie o temat - dawno nie pisałem, a jedynie zapuszczałem żurawia ;-) Daleki jestem od krytyki i sory, iż to tak wypadło. I'm niespotykanie spokojny czjeławiek. Ivar Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: nie. 07.04.05, 18:14 Zgadzam się z tą wypowiedzią... Polacy powariowali... Ciało tu serce tu... Inne części ciała też? Watykan to miejsce chowania papieży... Więc nie popadajmy w paranoję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp. Re: nie. IP: *.lublin.mm.pl 08.04.05, 18:23 To nie Polacy powariowali, tylko różne kolektywy podsuwają im temaciki do przeżuwania za pośrednictwem rozmaitych szmatławców. Należy się cieszyć, że podsuwają bezskutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: nie. 08.04.05, 18:26 Ale nie zmienia to faktu, że garstka społeczeństwa to łapie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Serce papieża na Wawel, wpisujcie się!!!! IP: 195.69.80.* 07.04.05, 20:40 Mam nadzieję, że nie dojdzie do narodowej kłótni o pochówek Papieża. Kochani, czy On by sobie tego życzył? Czy taki jest sens jego nauki? Przecież nie o to chodzi. Jutro jest pogrzeb w Watykanie, błagam przyjmijmy to z pokorą, choć serce krwawi z bólu. Pielęgnujmy to czego nas uczył przez całe swoje zycie - miłości, bo czymże jest życie człowieka bez miłości? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Serce papieża na Wawel, wpisujcie się!!!! 07.04.05, 20:45 Uwierz mi. Części niestety nie interesuje czego by sobie życzył i czego uczył... Zapanował jakiś chory fanatyzm... Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Serce papieża na Wawel, wpisujcie się!!!! 07.04.05, 20:45 A ja proponuje w Katedrze w Łodzi lub na Lublinku;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kami-la1 Re: Serce papieża na Wawel, wpisujcie się!!!! 07.04.05, 23:35 Coś okropnego. To bezczeszczenie zwłok!!! Dajmy mu spoczywać w spokoju i w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
kaemi Re: Serce papieża na Wawel, wpisujcie się!!!! 08.04.05, 00:13 taaa - lewa reka do Gniezna prawa do Kołobrzegu, lewa noga do.... itd....... dajcie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
boards_of_canada jestem przceciw 08.04.05, 20:24 serce Papieze jest w Polsce, niezaleznie od tego, gdzie znajduje sie fizycznie. Papiez jest postacia ogolnoswiatowa. Odpowiedz Link Zgłoś