Dodaj do ulubionych

Odchodzą, a nie przychodzą

IP: *.dpsa.com.pl 13.04.05, 07:37
Nie ma się co dziwić,policjanci powinni być przede wszystkim dobrze
opłacani,żeby chcieli ryzykować własne zdrowie/życie i żeby nie byli
skorumpowani.Do tego super szkolenia-żeby nie bali się wyjść na ulicę.Policja
nie spełnia żadnego z tych podstawowych (nie licząc innych)warunków,więc
ludzie uciekają.Jesteśmy w Europie,a nadal nam jeszcze do niej dużo brakuje.U
nas cały czas myślimy dziwnie:wolimy dawać super kasę politykom itp innym
leniom, a dwa podstawowe filary każdego państwa: służba zdrowia i policja
dziadują na poziomie prawie skrajnej nędzy.I jak w tym kraju ma być dobrze?
Obserwuj wątek
    • Gość: menes7 Re: Odchodzą, a nie przychodzą IP: *.lodz.mm.pl 13.04.05, 08:30
      Pani Komendant nie bierze pod uwagę fakyu, że przyczyną odchodzenia policjantów
      z KMP w Łodzi jest fatalna atmosfera w niej panująca. Prowincjuszka zapatrzona
      w swojego przełożonego i niewiele mającą wspólnego z faktycznym bezpieczeństwem
      statystykę dokonała szeregu zmian strukturalnych i kadrowych nie dających
      policjantom poczucia stabilizacji. Za chwilę braknie średniej kadry kierowniczej
      ( brak perspektyw awansu dla młodych oficerów spoza jaczejki, która
      ukształtowała się już za rządów poprzedników p. Kostrzewy). Okazuje się, że
      charyzma i talenty organizacyjne ( a tym samym zdolność przyciągania ludzi do
      własnych projektów)Komendanta Miejskiego Policji w Łodzi istnieją jedynie w
      wyobrażeniach p.t.włodarzy miasta oraz sekundujących im mediów. Swoją drogą
      ciekawą lojalność wobec podwładnej prezentuje Komendant Wojewódzki. Najpierw
      powołuje ją na bardzo trudny odcinek służby a następnie bez skrępowania
      podbiera dobrych policjantów. To sabotaż ale także podcinanie gałęzi, na której
      siedzi. Załamanie się sytuacji w Łodzi to kryzys statystyczny w województwie.
      Ale pewnie czekają już nowe równie ważne zadania. Oleksy policji?
    • Gość: były mojego kumpla nie chcieli mimo... IP: 217.153.131.* 13.04.05, 10:37
      Że ma czarny pas w kalaki (malezyjska sztuka walki, o tyle ciekawa, że walczy
      sie pałkami) oraz wysokie stopnie ju-jitsu i kung fu. Jako powód podano, że...
      nosi okulary. Dla porządku dodam, że nie było to w Łodzi, ale jakoś obrazuje
      zasadę rekrutacji.
    • Gość: ja 50% to kretyni IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:53
      Bylem ostatnio w VI czy tez VII komisariacie zgloscic utrate dokumentow co by
      sie zabezpieczyc przed roznymi nieprzyjemnosciami z tym zwiazanymi. Pan w
      dyzurce uporczywie odsylal mnie do urzedu miasta az w koncu stwierdzil ze to
      nie jego rejon. Tak odwiedzajac miejsca pracy naszych mundurowych widac ze
      zostaja sami zakompleksieni idioci.
      • Gość: rogo Re: 50% to kretyni IP: *.olsztyn.mm.pl 13.04.05, 23:44
        50% tych, co przychodzą do komisariatów to też kretyni. Co policję obchodzi
        utrata dokumentów. To nie policja je wydawała i nie ona wyda wtórniki.
      • Gość: kriss Re: 50% to kretyni IP: 83.238.176.* 15.04.05, 15:05
        niestety ty Re jesteś kretynem bo nie słuchałes tego co Policjat mówil,
        zagubienie dokuemntów zgłasza się tam gdzie je wyrabiałeś a nia na policji.
    • przemyslaw1980 Re: Odchodzą, a nie przychodzą 13.04.05, 12:18
      Ja jestem po resocjalizacji i profilaktyce społecznej, mieszkam w Łodzi ale
      meldunek mam gdzie indziej(ale też w łódzkim) i chciałbym bardzo pracować w
      policji.
      Ale niestety dowidziałem się, że policja w Łodzi zatrudnia tylko tych, którzy w
      Łodzi są zameldowani.
      Gdzie tu zdrowy rozsądek-lepiej w ogóle niech nikt nie pracuje.Czy to jest
      dewiza policji?A potem narzekają, że nie ma kadry itd.
      • endomedia hoolsy strzelili Policji gola 13.04.05, 12:24
        smutek mnie ogarnął. 3 najlepsza policja w kraju ? to jak jest w innych
        miastach ? policja - czyli organ porządkowy państwa nie wydaje sie wydolny w
        temacie wandalizmu, wandale wandalizują ją nawet w jej siedzibie...
        przepraszam kiedy odchodzi nastepny pociąg dokądkolwiek i ile bilet w jedną
        stronę do końca trasy kosztuje ?

www.reporter.endomedia.pl/IMG_0306.jpg
    • Gość: ja Re: Odchodzą, a nie przychodzą IP: *.toya.net.pl 13.04.05, 14:48
      Na co nam policja? Kibice Widzewa i LKS-u sie pojednali...no i przeciez to
      najspokojniesze miaso w Polsce!
    • Gość: yoostynka Re: Odchodzą, a nie przychodzą IP: *.fic.uni.lodz.pl 13.04.05, 15:18
      bardzo ciekawe dla kogo są te etaty , mój kolega składal papiery już trzy razy
      i wcale nie pałali chęcią aby go przyjąć. więc o czy ta pani mówi
    • Gość: cop Re: Odchodzą, a nie przychodzą IP: *.mm.com.pl / *.pienista.net 13.04.05, 15:28
      Jeśli nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze. Najlepszym
      przykładem była postać byłego rzecznika pana Bergera. Nawet przez myśl mi nie
      przejdzie żeby go skrytykować lub inne osoby postępujące podobnie. Trzeba
      zadbać o swoje finanse bo później nikt się nie będzie pytał czy cię stać na
      opłacenie czynszu itp. Jeśli ktoś oficjalnie mówi, że takie podejście jest
      niesłuszne uważam go za obłudnika. Nie znam osoby, która powie, że nie chce
      więcej zarabiać. Jednak prawdą jest,że są za duże różnice w pensjach np.
      urzędników miejskich a policjantów. Wystarczy porównać ryzyko związane z pracą
      na ulicy a w URZĘDZIE. To jest temat rzeka, ale nie możemy liczyć na zmiany,
      gdyż nie przeprowadzą ich osoby, które miałyby pozbawić siebie takich
      pieniążków. Lepiej gadać przed kamerami i pouczać wszystkich jak i za ile mają
      żyć.
    • Gość: bary Re: Odchodzą, a nie przychodzą IP: *.toya.net.pl 14.04.05, 00:08
      Znowu taksówkazy przybedzie.Wiekszosc idzie do policji odsluzyc minimum a nie
      sluzyc.Dlatego policja jest jaka jst.
    • Gość: Jeż Jerzy Re: Odchodzą, a nie przychodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:37
      Ludzie wy to Boga w sercu nie macie, :))) żeby tak paskudnie "czepiać" się
      policyjnych decydentów. Dlaczego jest tak jak jest w policji? Ano dlatego:

policjainaczej.republika.pl/

policjainaczej.republika.pl/policja_17x5.htm

Przecież nie od dzisiaj wiadomo że jest małe kłamstwo - duże kłamstwo -
      statystyka i... STATYSTYKA POLICYJNA :)))))

Może po lekturze Wam się rozjaśni!
    • Gość: Jeż Jerzy Sorry, poprawka w linkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:39
      Teraz będzie lepiej:
      policjainaczej.republika.pl/
      policjainaczej.republika.pl/policja_17x5.htm
      Miłej lektury!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka