harry_76 19.04.05, 08:38 Zainspirował mnie aniłek, pisał coś o napoleonkach (kremówkach). Co to jest u Was kremówka??? Bo przecież napoleonka to nie kremówka??????To są 2 różne rzeczy!!!:-))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ebusia_fam_fatal Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 09:04 smietana gesta 36 procentwoa -> kremowka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 09:10 To może byc też rurka z kremem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
harry_76 Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 09:13 Pytam o ciastko, co wyraźnie można wynioskować z mojego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 09:28 po pierwsze - mieszkasz w sieradzu wiec co to ma do cholery znaczyc to Twoje "u Was" ?!?!?! po drugie - pytalas co to kremowka, niekoniecznie odnosnie ciastek. po trzecie - kremowki-ciastka w wadowicach sa. BYC MOZE jest to odpowiednik napoleonek? nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
harry_76 Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 09:57 Ad. 1. Ja nie jestem Wy Ad. 2. Było w treści maila. Ad. 3. Zapytałam, nie musiałaś odpowiadać. Ad. 4. Czego się wkurwiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 10:09 chyba cie w tym Krakowie nie nauczyli co oznacza skrot "Ad. [nr]" i nie przeklinaj :Pa jak Ci nie pasuje U NAS to spitalaj stad, tyle pieknych miast dokola Odpowiedz Link Zgłoś
harry_76 Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 10:30 Co to ma do rzeczy? Kobieto, nie rozumiesz co piszesz! Nauczyli o wiele więcej niż Ciebie, kretynko!! Prostaczka! Sama zdecyduję kiedy spitalać, a Tobie gówniaro nic do tego!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 10:33 :/ Harry uwazaj co mowisz bo Twoje słowa świadcza o Tobie a nie o niej. Jak jestes taka nerwowa i porywcza to wez lyk wody policz do 10 idz na te swoja silownie gdzie sa pustki i wyzyj sie. Moze to pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 10:37 Wyluzujcie trochę, co was tak dzisiaj ponosi? Taki ładny dzień przecież :) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 10:38 ale po co kasowales to! po co ukrywac kto jaki jest? Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 10:40 Ty miałaś zły dzień wczoraj, może dzisiaj ma go ktoś inny ? Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 10:42 No to jest odpowiedni watek do tego. Jak widzisz pani Harry nie ma wyzutow sumienia zadnych;/ Odpowiedz Link Zgłoś
harry_76 Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 10:45 Ja mam dziś bardzo dobry dzień:-))))))))))))))))))) Tak uroczo mnie wkurwiacie:-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
harry_76 Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 10:40 Jestem z siebie dumna,i to tyle co mam WAM do powiedzenia:-) Śpijcie dobrze, pa pa:) Odpowiedz Link Zgłoś
ptasie_mleczko Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 10:54 dzisiaj pokazałaś swoje prawdziwe oblicze.Jeszcze troszkę i moze prześlemy Pani Prezez link do tego forum i niech zobaczy z kim ona pracuje ( z bardzo wykształconą, na poziomie dziewczyną z WIELKIEGO miasta) Odpowiedz Link Zgłoś
arturs87 Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 16:28 Widze że pewien koleś ma na ciebie chętke =] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25522&w=22219054&v=2&s=0 Jak nie można u nas to można gdzie indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Co to jest kremówka u Was? 19.04.05, 16:42 hary bardzo lubi slowo prostak/prostaczka... czyzby miala jakies kompleksy? :> :] sesese Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Co to jest kremówka u Was? 20.04.05, 10:06 krmowka papieska (wadowicka) to cos bardzo podobnego do napoleonki, ciasto takie samo tylko typowa sieradzka napoleonka rozni sie nieco kremem jest bardziej puszysty i chyba jest w niej troche alkoholu i dlatego papiez sie tak usmiechal mowiac o niej. W sieradzkiej napoleonce krem jest zbity i bardziej przypomina budyn. W kazdym razie kremowka kupowana w wadowicach na rynku jest taka jak opisalem dodam tylo ze bardzo smaczna i zjadlbym ja z przyjemnoscia a jeszcze byloby przyjemniej zjescia ja z ktoras z milych pan z tego forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Co to jest kremówka u Was? 20.04.05, 10:09 <href="www.wrotamalopolski.pl/root_Wizytowka+Malopolski/Unikalna/Potrawy+ regionalne/Kremowka/default.htm">Kremowka papieska</a> no kobiety do roboty prosze zrobic taka kremowke i zaraz sie pojawie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety kremowka jeszcze raz 20.04.05, 10:10 <a href="www.wrotamalopolski.pl/root_Wizytowka+Malopolski/Unikalna/Potrawy+ regionalne/Kremowka/default.htm">Kremowka papieska</a> no kobiety do roboty prosze zrobic taka kremowke i zaraz sie pojawie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: cosik mi sie link skopal 20.04.05, 10:30 daj no przepis, bo tam nigdzie go nie ma, to sprobujemy Cie tu sciagnac, Aniolku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal przepis na kremowke 20.04.05, 10:35 Papieska Kremówka Składniki Ciasto: 25dag.mąki pszennej 1 margaryna 3 łyżki wody 3 żółtka Krem: 3szkl.mleka 15dag.cukru 1 cukier waniliowy 3 żółtka Przepis Ciasto: Mąkę przesiać. Dodajemy margarynę i możemy łączyć ją z mąką. Gdy nie będzie grudek dodajemy żółtka,wodę i wyrabiamy ciasto. Ciasto schładzamy w lodówce około 3 godziny. Schłodzone wyjmujemy i pieczemy dwa placki na dużuch formach natłuszczonych i posypanych bułką tartą. Placki pieczemy na jasno złoty kolor. Krem:Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Żółtka ucieramy mikserem,dodajemy mleko i mąkę. Utartą masę wlewamy na gotujące mleko. Całość zagotowujemy. Gorący krem wykładamy na upieczony,zimny placek,przykrywamy drugim. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO ! Odstawiamy ciasto do ostygnięcia i nawilgnięcia. dobra Aniolku.. kiedy Cie tu mozna sciagnac na te pysznosci? obiecuje zrobic to mniam espeszyli for ju:) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: przepis na kremowke 20.04.05, 10:47 Zapomnialas o rumie jest tam 100 ml!!!! kurcze ostatnio jak bylem w wadowicach zjadlem kilka, dobrze ze mnie "ukochana" wladzuchna nie namierzyla bo niechybnie zabraliby mi prawo jazdy, tlumaczenie ze narabalem sie nieswiadomie nie wchodziloby w gre. Nawet powolywanie sie na papieza nic by nie dalo. Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: cosik mi sie link skopal 20.04.05, 10:40 prepis na kremowke dla Ciebie, juz sie oblizuje powiedz kiedy bedzie to wpadne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: cosik mi sie link skopal 20.04.05, 10:48 hmmmm ten Twoj przepis wyglada smakowiciej ;) najpierw sprobuje obudwu przepisow, zdecyduje ktore smaczniejsze;) a potem Cie zaprosze...... :) chyba ze chcesz sprobowac obu :) zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: cosik mi sie link skopal 20.04.05, 10:54 ale musisz sie spieszyc i powiedz gdzie mam sie zjawic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: cosik mi sie link skopal 20.04.05, 10:57 a dlaczego mam sie spieszyc? na dobry poczatek: zjaw sie w sieradzu:) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: cosik mi sie link skopal 20.04.05, 10:58 ok bede za tydzien :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: cosik mi sie link skopal 20.04.05, 11:03 ok:) to daj znac co i jak i gdzie, a najlepiej jakies gg albo koma to sie ustawimy:) pokaze CI mojego pampersa:P Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: cosik mi sie link skopal 20.04.05, 11:04 ok trymam za slow, tylko wymien zeby nie byl zuzyty :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
siradz Re: cosik mi sie link skopal 21.04.05, 08:04 hihihihih, Wszystkim tak pokazujesz? Może jakaś firmę do pokazywania założysz. Jesli masz co pokazać np.: dwie glowy, coś tam w poprzek albo dwa sprzęty - takie tam rożne dziwolągi - interes pewny. Tym bardziej, że cyrk juz chyba w Sieradza i karuzela sie nie pojawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: cosik mi sie link skopal 21.04.05, 16:17 cyrk ostatnio byl - poszlam z moim 5letnim siostrzencem i sie dziecko poplakalo, bo musielismy oddac bilet, bo odwolali cyrk, bo za malo widzow przyszlo :( eh szkoda, bo sama z checia bym poogladala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: cosik mi sie link skopal 21.04.05, 17:37 co za tragedia :-))) zwolnia zwierzatka na bezrobotne :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
mapi4 Re: cosik mi sie link skopal 24.04.05, 10:54 ebusia_fam_fatal napisała: > cyrk ostatnio byl - poszlam z moim 5letnim siostrzencem i sie dziecko poplakalo > , bo musielismy oddac bilet, bo odwolali cyrk, bo za malo widzow przyszlo :( eh > szkoda, bo sama z checia bym poogladala ;) > Tak się niestety dzieje, gdy do miasta, w którym najpowszechniejszym zajęciem jest bezrobocie, co 2-3 niedziele przyjeżdża cyrk (były juz 2 w tym roku), a w międzyczasie przez blisko 2 tygodnie stoi "wesołe miasteczko" Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Aniolku Świnty :P 22.04.05, 08:50 ej ju, endżelku. to kiedy dokladnie bedziesz tu? cobym zdazyla nakupic produktow i zrobic Ci te kremowki :) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Aniolku Świnty :P 22.04.05, 10:21 a gdzie to tutaj jest, musisz podac mi dokladnie miejsce przeciez w ciemno nie pojade Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Aniolku Świnty :P 22.04.05, 10:36 no kurde. nie to nie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Aniolku Świnty :P 22.04.05, 11:12 co nie, a co uwazasz ze stane przed pompa na rynku i bede Cie wolal ? musze wiedziec wiecej konkretow bo inaczej nie trafie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Aniolku Świnty :P 22.04.05, 11:15 ej zrobcie se watek wlasny "pogaduszki anilka i ebusi" a nei mi tu kurde:p Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Aniolku Świnty :P 22.04.05, 11:17 zazdrosna????? no prosze prosze nie wiedzialem, ze kiedys tak byc moze :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Aniolku Świnty :P 22.04.05, 11:22 ej, ja chcialam na gg, ale on nie chcial.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Aniolku Świnty :P 22.04.05, 11:17 obawiam sie, ze faktycznie - moglabym Cie nie uslyszec po zapachu kremowek z rumem trafisz....:P Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Aniolku Świnty :P 22.04.05, 11:25 fakt wech mam niesamowity, czasami mnie to denerwuje , moze moglbym robic za psa hihihi Odpowiedz Link Zgłoś