Gość: Zeniu IP: 195.69.80.* 27.04.05, 15:12 Dzisiaj tenże skład jeździ na 5/1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lukasz Re: Kolejna doczepa czynna czyli 3928+3929 na tra IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 15:29 A czy te doczepy mają z tyłu skrzynki ze sterowaniem do manewrów czy nie montują takiego udogodnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Kolejna doczepa czynna czyli 3928+3929 na tra IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 15:42 Gdzie to widziałeś i o której? :) Btw. wczorajsza bulwa jeździ na 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeniu Re: Kolejna doczepa czynna czyli 3928+3929 na tra IP: 195.69.80.* 27.04.05, 16:43 około 14,30 na skrzyżowaniu Limnowskiego/zachodnia w kier. Kurczaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Kolejna doczepa czynna czyli 3928+3929 na tra IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 17:35 Dzięki, już namierzyłem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Photo IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 27.04.05, 18:01 www.jote.kdi.pl/bulwa5/ Panie Zeniu, pierwsza brygada to to nie jest :> Na linii "11" bym sie raczej na razie nie spodziewal - nie ma automatow, ani tez nie przygotowano na nie miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Photo 27.04.05, 18:30 > Na linii "11" bym sie raczej na razie nie spodziewal - nie ma automatow, ani > tez nie przygotowano na nie miejsca Może to i lepiej... mam wrażenie że to najbardziej "zwandalizowana" linia obsługiwana przez Chocianowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagaciarz Pytanie IP: *.devs.futuro.pl 27.04.05, 19:36 Czy dobrze mysle:jest juz 5 bulw(2 Telefoniczna,2Dabrowa,1 Chocianowice)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagaciarz Pytanie-sprostowanie IP: *.devs.futuro.pl 27.04.05, 19:39 Rzecz jasna chodzi mi o sklady zbulwione,nie liczbe wagonów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Photo IP: *.prokom.pl 28.04.05, 10:39 Czyli jak widac teraz MPK mysli jak szybko zliwkidowac linie do Pabianic.... No bo jesli ma juz w glebokim powazaniu linie komercyjna i to ponoc dochodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Photo IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.04.05, 11:11 No tak faktycznie to ze nie wysyla sie do Pabianic bulw znaczy ze szybka ja chca zlikwidowac :> Ale przynajmniej nie mamy co sie obawiac o linie na Koziny, wkoncu tam bulwy jezdza regularnie. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Photo 28.04.05, 11:11 Nie, to tylko oznacza, że szybko w Pabianicach nie doczekacie się tak wyremontowanego składu. Chocianowice nie obsługują tylko 11-tki. Studiu, sprawdziłeś już, czy oby Twoja sąsiadka nie szpieguje Cię? Albo nie donosi? A może czeka za rogiem... Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Photo 28.04.05, 11:42 Gość portalu: STUDI napisał(a): > Czyli jak widac teraz MPK mysli jak szybko zliwkidowac linie do Pabianic.... > No bo jesli ma juz w glebokim powazaniu linie komercyjna i to ponoc dochodowa. Nie uważasz, że to co napisałeś, jest cokolwiek sprzeczne? Skoro to linia komercyjna, to nie muszą chyba nad tym rozmyślać, tylko jak im się "znudzi" to zlikwidują. A że nie chcą na tę linię nowego taboru puszczać to się wcale nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Photo IP: *.prokom.pl 28.04.05, 12:54 Więc busiarze im podziękują. Czym lepiej jechać busem, czy brudnym hałasującym złomem? Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Photo 28.04.05, 13:35 Ja np. wolę rowerem, ktoś inny busem, jeszcze inny za wszelką cenę pomimo niewygody tramwajem. I dobrze - każdy robi jak woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Photo IP: *.prokom.pl 28.04.05, 14:11 Oooo to żeś mnie zaskoczył. Czyżby jakiś Żuberek Ciebie mocno struł??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI A jednak będzie automat.... IP: *.net4u.pl 06.05.05, 17:56 Już byle jak, niechlujnie zdemontowano krzesełka, pozostawiając szpetne śruby i straszące dziury pod oknem. Są już zamontowane w obydwu wagonach ramki do mocowania automatów. Dziwi mnie jedno jeśli MPK ponoć szuka oszczędności, a przecież pan Wąsowicz podawał przykład jak to bezszensowna praca zatrudnionych ludzi generuje koszty, to czemu zmarnowano czas na przyspawanie dwóch śrób, zmarnowano czas na zamontowanie krzesełka i to tylko po to aby byle jak w pośpiechu zdemontować krzesełko pozostawiając ohydne śruby i dziury pod oknem. Ponoć tak bardzo zwraca sie uwage na oszczedności.... Przecież wiadomo było że to wagon dla Chocianowic, nie moża było od razu montowac ramki podczas remontu? A teraz ciekawostka. Do drugiego wagonu wsiadła dwójka dzieci w wieku przedszkolnym. Najpierw zdziwienie na widok graku kabiny motorniczego - o jak fajnie, można usiąść... , ale po pewnym czasie jedno do drugiego mówi - przesiądziemy na prawdziwy a nie na taką bulwę..... Inny cytat - dzieciak spojrzał na wyświetlacz z informacją o trasie i powiedział ... to ten stary... I jedna smutna rzecz neiprawne kasowniki. W wagonie 3939 działa tylko jeden kasownik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: A jednak będzie automat.... IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 21:14 a ostatnio w jakimś wagonie nie wiem jakim widziałem automat także w 2 wagonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: A jednak będzie automat.... IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 23:07 Nie dziw, przecież od maja mieli montować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Bulwa w Pabianicach i w Zgierzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:56 W sobotę kursowała nai linii 11. Czyli była i w Pabianicach i w Zgierzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Bulwa w Pabianicach i w Zgierzu IP: 62.233.220.* 08.05.05, 23:56 > W sobotę kursowała nai linii 11. Czyli była i w Pabianicach i w Zgierzu Jesteś pewny,mnie się wydawało że kursowała na linii "11A" z Chocianowic do Helenówka i w soboty ten skład mógł jeździć tylko w tej relacji ;) Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Bulwa w Pabianicach i w Zgierzu IP: *.prokom.pl 09.05.05, 11:26 Około godziny 17:30 już jechała jako 11 z Chociek do Zgierza. Wieć wróciła się później do Pabianic. Była wyraźnie oznakowana jako 11!!!! a nie 11A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Bulwa w Pabianicach i w Zgierzu IP: *.prokom.pl 16.05.05, 10:52 W ta sobotę też kursowała w relacji Zgierz - Pabianice. Ale w niedziele majestatycznie odpoczywa w zajezdni. W sobote rano do Zgierza dojeżdżała i linia 11 i linia 4!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Scrole na bocznych display'ach IP: *.prokom.pl 09.05.05, 11:27 W niedziele ten skład kursował na linii 15. Napisy na bocznych wyświetlaczach był scrollowane. Ale dziś na linii 6j est standard - nieruchomy napis Kurczaki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Scrole na bocznych display'ach IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 09.05.05, 11:58 Co tam bylo scrollowane? Trasa? Czy np. napis "DO ZAJEZDNI CHOCIANOWICE"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Scrole na bocznych display'ach IP: *.prokom.pl 16.05.05, 10:49 To była chocianowicka bulwa a jechała na Telefoniczną. Zdaje się że była scrollowana trasa - terz to tobie na 100% nie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Bulwa jeźdźi do Pabianic - FOTKA 15.05.05, 10:59 www.toya.net.pl/~teufel/bulwachocianowicka.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: Bulwa jeźdźi do Pabianic - FOTKA IP: *.bugaj.pabianice.pl 26.05.05, 20:20 Ja dziś miałem okazję zobaczyć po raz pierwszy bulwę w swoim mieście. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Bulwa jeźdźi do Pabianic - FOTKA 26.05.05, 20:21 Która brygada?? > Pozdrawiam ! Ja również. Odpowiedz Link Zgłoś