Dodaj do ulubionych

Kolejna doczepa czynna czyli 3928+3929 na trasie

IP: 195.69.80.* 27.04.05, 15:12
Dzisiaj tenże skład jeździ na 5/1
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukasz Re: Kolejna doczepa czynna czyli 3928+3929 na tra IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 15:29
      A czy te doczepy mają z tyłu skrzynki ze sterowaniem do manewrów czy nie
      montują takiego udogodnienia?
    • Gość: luki Re: Kolejna doczepa czynna czyli 3928+3929 na tra IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 15:42
      Gdzie to widziałeś i o której? :)
      Btw. wczorajsza bulwa jeździ na 10.
      • Gość: Zeniu Re: Kolejna doczepa czynna czyli 3928+3929 na tra IP: 195.69.80.* 27.04.05, 16:43
        około 14,30 na skrzyżowaniu Limnowskiego/zachodnia w kier. Kurczaków
        • Gość: luki Re: Kolejna doczepa czynna czyli 3928+3929 na tra IP: *.toya.net.pl 27.04.05, 17:35
          Dzięki, już namierzyłem. :)
    • Gość: J.S. Photo IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 27.04.05, 18:01
      www.jote.kdi.pl/bulwa5/
      Panie Zeniu, pierwsza brygada to to nie jest :>

Na linii "11" bym sie raczej na razie nie spodziewal - nie ma automatow, ani
      tez nie przygotowano na nie miejsca
      • ukalo Re: Photo 27.04.05, 18:30
        > Na linii "11" bym sie raczej na razie nie spodziewal - nie ma automatow, ani
        > tez nie przygotowano na nie miejsca

Może to i lepiej... mam wrażenie że to najbardziej "zwandalizowana" linia
        obsługiwana przez Chocianowice.
        • Gość: Jagaciarz Pytanie IP: *.devs.futuro.pl 27.04.05, 19:36
          Czy dobrze mysle:jest juz 5 bulw(2 Telefoniczna,2Dabrowa,1 Chocianowice)?
          • Gość: Jagaciarz Pytanie-sprostowanie IP: *.devs.futuro.pl 27.04.05, 19:39
            Rzecz jasna chodzi mi o sklady zbulwione,nie liczbe wagonów:)
          • teufel Re: Pytanie 28.04.05, 09:06
            TAK
      • Gość: STUDI Re: Photo IP: *.prokom.pl 28.04.05, 10:39
        Czyli jak widac teraz MPK mysli jak szybko zliwkidowac linie do Pabianic....
        No bo jesli ma juz w glebokim powazaniu linie komercyjna i to ponoc dochodowa.
        • Gość: Aleksej Re: Photo IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.04.05, 11:11
          No tak faktycznie to ze nie wysyla sie do Pabianic bulw znaczy ze szybka ja
          chca zlikwidowac :>

Ale przynajmniej nie mamy co sie obawiac o linie na Koziny, wkoncu tam bulwy
          jezdza regularnie.

Pozdrawiam,
          Aleksej
        • geograf Re: Photo 28.04.05, 11:11
          Nie, to tylko oznacza, że szybko w Pabianicach nie doczekacie się tak wyremontowanego składu. Chocianowice nie obsługują tylko 11-tki.

Studiu, sprawdziłeś już, czy oby Twoja sąsiadka nie szpieguje Cię? Albo nie donosi? A może czeka za rogiem...
          Ech.
        • ukalo Re: Photo 28.04.05, 11:42
          Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Czyli jak widac teraz MPK mysli jak szybko zliwkidowac linie do Pabianic....
          > No bo jesli ma juz w glebokim powazaniu linie komercyjna i to ponoc dochodowa.

Nie uważasz, że to co napisałeś, jest cokolwiek sprzeczne?
          Skoro to linia komercyjna, to nie muszą chyba nad tym rozmyślać, tylko jak im
          się "znudzi" to zlikwidują.

A że nie chcą na tę linię nowego taboru puszczać to się wcale nie dziwię.
          • Gość: STUDI Re: Photo IP: *.prokom.pl 28.04.05, 12:54
            Więc busiarze im podziękują. Czym lepiej jechać busem, czy brudnym hałasującym
            złomem?
            • ukalo Re: Photo 28.04.05, 13:35
              Ja np. wolę rowerem, ktoś inny busem, jeszcze inny za wszelką cenę pomimo
              niewygody tramwajem.
              I dobrze - każdy robi jak woli.
              • teufel Re: Photo 28.04.05, 13:47
                A ja wole
                jabole ;-)
                • Gość: STUDI Re: Photo IP: *.prokom.pl 28.04.05, 14:11
                  Oooo to żeś mnie zaskoczył. Czyżby jakiś Żuberek Ciebie mocno struł???????
        • Gość: STUDI A jednak będzie automat.... IP: *.net4u.pl 06.05.05, 17:56
          Już byle jak, niechlujnie zdemontowano krzesełka, pozostawiając szpetne śruby i
          straszące dziury pod oknem. Są już zamontowane w obydwu wagonach ramki do
          mocowania automatów.

Dziwi mnie jedno jeśli MPK ponoć szuka oszczędności, a przecież pan Wąsowicz
          podawał przykład jak to bezszensowna praca zatrudnionych ludzi generuje koszty,
          to czemu zmarnowano czas na przyspawanie dwóch śrób, zmarnowano czas na
          zamontowanie krzesełka i to tylko po to aby byle jak w pośpiechu zdemontować
          krzesełko pozostawiając ohydne śruby i dziury pod oknem. Ponoć tak bardzo
          zwraca sie uwage na oszczedności.... Przecież wiadomo było że to wagon dla
          Chocianowic, nie moża było od razu montowac ramki podczas remontu?

A teraz ciekawostka. Do drugiego wagonu wsiadła dwójka dzieci w wieku
          przedszkolnym. Najpierw zdziwienie na widok graku kabiny motorniczego - o jak
          fajnie, można usiąść... , ale po pewnym czasie jedno do drugiego mówi -
          przesiądziemy na prawdziwy a nie na taką bulwę..... Inny cytat - dzieciak
          spojrzał na wyświetlacz z informacją o trasie i powiedział ... to ten stary...

I jedna smutna rzecz neiprawne kasowniki. W wagonie 3939 działa tylko jeden
          kasownik.
          • Gość: Lukasz Re: A jednak będzie automat.... IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 21:14
            a ostatnio w jakimś wagonie nie wiem jakim widziałem automat także w 2 wagonie.
            • Gość: luki Re: A jednak będzie automat.... IP: *.toya.net.pl 06.05.05, 23:07
              Nie dziw, przecież od maja mieli montować.
          • Gość: STUDI Bulwa w Pabianicach i w Zgierzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 00:56
            W sobotę kursowała nai linii 11. Czyli była i w Pabianicach i w Zgierzu.
            • Gość: obserwator Re: Bulwa w Pabianicach i w Zgierzu IP: 62.233.220.* 08.05.05, 23:56
              > W sobotę kursowała nai linii 11. Czyli była i w Pabianicach i w Zgierzu
              Jesteś pewny,mnie się wydawało że kursowała na linii "11A" z Chocianowic do
              Helenówka i w soboty ten skład mógł jeździć tylko w tej relacji ;)
              Pozdrawiam .
              • Gość: STUDI Re: Bulwa w Pabianicach i w Zgierzu IP: *.prokom.pl 09.05.05, 11:26
                Około godziny 17:30 już jechała jako 11 z Chociek do Zgierza. Wieć wróciła się później do Pabianic. Była wyraźnie oznakowana jako 11!!!! a nie 11A.
              • Gość: STUDI Re: Bulwa w Pabianicach i w Zgierzu IP: *.prokom.pl 16.05.05, 10:52
                W ta sobotę też kursowała w relacji Zgierz - Pabianice. Ale w niedziele
                majestatycznie odpoczywa w zajezdni.

W sobote rano do Zgierza dojeżdżała i linia 11 i linia 4!!!!
    • Gość: STUDI Scrole na bocznych display'ach IP: *.prokom.pl 09.05.05, 11:27
      W niedziele ten skład kursował na linii 15. Napisy na bocznych wyświetlaczach był scrollowane. Ale dziś na linii 6j est standard - nieruchomy napis Kurczaki....
      • Gość: J.S. Re: Scrole na bocznych display'ach IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 09.05.05, 11:58
        Co tam bylo scrollowane? Trasa? Czy np. napis "DO ZAJEZDNI CHOCIANOWICE"?
        • Gość: STUDI Re: Scrole na bocznych display'ach IP: *.prokom.pl 16.05.05, 10:49
          To była chocianowicka bulwa a jechała na Telefoniczną. Zdaje się że była scrollowana trasa - terz to tobie na 100% nie odpowiem.
    • teufel Bulwa jeźdźi do Pabianic - FOTKA 15.05.05, 10:59
      www.toya.net.pl/~teufel/bulwachocianowicka.JPG
      • Gość: SzK Re: Bulwa jeźdźi do Pabianic - FOTKA IP: *.bugaj.pabianice.pl 26.05.05, 20:20
        Ja dziś miałem okazję zobaczyć po raz pierwszy bulwę w swoim mieście.
        Pozdrawiam !
        • teufel Re: Bulwa jeźdźi do Pabianic - FOTKA 26.05.05, 20:21
          Która brygada??

> Pozdrawiam !
          Ja również.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka