zgierzak 30.04.05, 00:47 ftp://foxnews.pl/IMAG0051.JPG Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
booloo Re: ! Gdzie to w Zgierzu jest? 30.04.05, 08:43 hmm jedyne co mi przychodzi do głowy to LO samorządowe... Odpowiedz Link Zgłoś
aguti Re: ! Gdzie to w Zgierzu jest? 30.04.05, 19:38 Takie łuki to faktycznie tylko z traugutem się kojarzą. Chyba że coś na terenie któregoś z zakładów. Ale nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1006 Re: ! Gdzie to w Zgierzu jest? 30.04.05, 20:05 chodziłam do tej szkoły i to zdjęcie z nią mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: ! Gdzie to w Zgierzu jest? 30.04.05, 21:58 podpowiedź:Ten objekt jest sporo młodszy od Traugutta. Jest łatwo dostępny na dostępnym terenie. Widoczny z jednej z głównych ulic. Widok na zdjęciu jest na stronę południową. Odpowiedz Link Zgłoś
kkaczucha Re: ! Gdzie to w Zgierzu jest? 30.04.05, 22:21 a może SN?niestety nie bywam za często w Zgierzu Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: ! Gdzie to w Zgierzu jest? 30.04.05, 22:54 no właśnie, to będzie inna szkoła:) 3go Maja:) Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: ! Gdzie to w Zgierzu jest? 01.05.05, 00:31 Może żle wybrałem obiekt bo to żeczywiście jest trudne zadanie. Obiekt powstał w 1942 roku. Nie miał nic wspólnego ze szkołami. Ostatnio odbył się tam remont i muszę zerknąć czy nie zawalili wszystkiego np. rigipsem. Zamieszczę następne zdjęcie tego bo przyznaję, przesadziłem - kto tego nie widział z tego punktu - nie odgadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: ! Gdzie to w Zgierzu jest? 02.05.05, 18:13 hehe faktycznie mi tesh na traugutta nie pasowało...ale to oczywiscie jest Colegium Nauczycielskie :) hehe dzieki za podopwiedz bolooo Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: Podpowiedź: 03.05.05, 10:27 hehe az tak dobrze zgierza nie znam... co to ??????????? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: Podpowiedź: 03.05.05, 19:41 hehe ale dobra zagadka... jak na to patrzę, to kojarzy mi się z jednostką wojskową, terenami boruty i okolicznymi blokami... ale nie potrafię zlokalizować:) Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: Podpowiedź: 03.05.05, 21:59 eee, bardziej na północ. Ale to dobry trop. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.zajebista Re: Podpowiedź: 04.05.05, 18:18 mój "szczał" jest następujący: tereny poboruciane, ul. Chemików 2/4 bo taki właśnie adres ma firma Techno-lin widoczna na szyldzie ale nie mam pojęcia czy ja dobrze widzę tę nazwę. A w ogóle to nigdy w życiu tego budynku nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak dalej figa... 05.05.05, 01:23 To jest obiekt widoczny publicznie. Zdjęcia pochodzą z 2003r może to ktoś popsuł... Północna część Zgierza, budynek planowany na tymczasowe użycie, wszyscy to widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak eee, koniec zagadki 05.05.05, 03:31 Takie do nas zjechało kiedyś unijne towarzystwo i korzystając z niedrogiej ale posłusznej siły roboczej i zachodniej technologii uruchomiło objekt pn. Koszary na Piątkowskiej. A oprócz tego byli "inwestorami" wielu innych objektów np. rozbudowy ZPB "Boruta" naszej chluby - (IG-FARBEN - dzisiaj BASF - EMTEC) jedynie co im się nie udało to dwupasmowa betonowa autostrada do Danzig czy jakoś tak. Nawet rozbito w tym celu cały pas budynków na którym jest teraz wschodnia jezdnia naszej lokalnej "autostrady" numer "1". Ten objekt to budynek dowództwa garnizonu Görnau czy Zgierz jak ktoś woli. Obsada poniżej. Sami przyjaciele Zgierza... Feldgendarmerie-Ers.Rgt. I Aufgestellt 1.11.1940 in Berlin-Zehlendorf, WK III, als Stab für die Feldgend.Ers.Abt. 1- 3; Nov. 1942 nach Litzmannstadt verlegt. 1944 als Feldgend.Ers. u. Ausb.Rgt. nach Prag verlegt. März 1945 mobil mit Stab, I. (Gren.) u. II. (Gren.) Btl. (1067 Mann, als Kampfgruppe 5 Böhmen/Mähren). Unterstellt waren -Feldgend.Ers.Abt. (bisher Feldgend.Ers.Abt. l.) -Feldgend.Ausb.Abt. I Neustadt/Westpr., -Feldgend.Ausb.Abt. II Görnau/Zgierz. Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: eee, koniec zagadki 05.05.05, 08:00 hehe dobre miałem skojarzenia, tylko nie ta jednostka:) Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: eee, koniec zagadki 05.05.05, 11:14 ale masz odjazd z tymi niemcami:) kurde przecież to było takie proste,po tych podpowiedziach, 1:0 dla ciebie,zagiąłes wszystkich, w traugucie który obstawiał booloo i inni tez cós niemcy mieli Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: eee, koniec zagadki 06.05.05, 01:52 samorządowe to obstawiałem po pierwszej fotce, jak tylko łuki widać:p ale zagadka niezła, zgadzam się:) Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: eee, koniec zagadki 06.05.05, 08:34 wracając do zagadki > Widoczny z jednej z głównych ulic jakos piątkowska nie skojarzyła mi się z główną i szukałem w sródmiesciu i kr1 wczoraj widziałem obiekt z foty, chyba go nie popsuli Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: eee, koniec zagadki 11.05.05, 15:49 Jedna z głównych, wlot od północy. Daje ktoś coś czy wrzucać inną fotkę? Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: ! Gdzie to w Zgierzu jest? 15.05.05, 22:09 wrzuc cos. na nowy wątek najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: ! Gdzie to w Zgierzu jest? 15.05.05, 23:01 tak, muszę coś fotnąć bo mi dysk padł ze zdjęciami. Może się jutro uda... Odpowiedz Link Zgłoś