Dodaj do ulubionych

Prośba do wszystkich FORUMOWICZÓW-to dla Łodzi

05.07.02, 17:49
Sobota już jutra.
Czy ktoś mógłby pomóc z czyszczeniem poniekąd naszego miasta??
Chodzi o tablice pamiątkowe.
Jutro bedzie pierwszymz tych dni.
Ktoś się zjawi??
Szczegóły tutaj:
www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=405&wid=1215009&aid=2369126
Obserwuj wątek
    • Gość: saperka Re: Prośba do wszystkich FORUMOWICZÓW-to dla Łodzi IP: 80.48.116.* 05.07.02, 17:53
      Bardzo bym chciała, ale niestety nie mogę. Może kiedy indziej...
    • hubar Re: Prośba do wszystkich FORUMOWICZÓW-to dla Łodzi 05.07.02, 19:25
      Ja już jestem usprawiedliwiony, tak samo ja Tulka.

pozdrowy
    • Gość: blenda Re: Prośba do wszystkich FORUMOWICZÓW-to dla Łodzi IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 20:05
      Ja mimo ze juz bez gipsu nie jestem jeszcze w pełni sprawna. przykro mi:((
    • geograf up!!! 05.07.02, 23:57
    • ixtlilto Re: Prośba do wszystkich FORUMOWICZÓW-to dla Łodzi 06.07.02, 00:08
      już się usprawiedliwiałam na privie... niestety- ja jutro/dziś (w sobote) mam
      urwanie głowy...
    • geograf RAPORT :) 06.07.02, 20:11
      Tak więc.
      Nieustraszona drużyna ludzi czyszczących Łódź, a zwłaszcza jej tablice pamiątkowe, w składzie 3 osób stawiła sie na miejscu z dokładnością kwadransa akademickiego po czym zabrali sie do pracy :)

"Grupa interwencyjna" dodała blasku tablicom pamiątkowym
      A. Sternfelda, A. Tansmana, J. Tuwima, A. Struga (z tym to było roboty...), nieco politycznej tablicy ku pamięci "łodziego proletariatu, który powstał przeciwko caratowi i kapitalizmowy" w 1905 r. oraz-na sam koniec- tablicy na pamiątkę braci Geyer.
      Poddali się natomiast z czyszczeniem tablic W. Reymotna (za wysoko), Szytenchelma oraz kilku tablic na Pl. Wolności i Wschodniej (Piłsudskiego)- te były czyste i błyszczące :)

Oto koniec relacji z czynu obywatelskiego :)

Szczególne podziękowania dla uczestniczących w akcji- Jasamowi i Vladipowi składa Geograf :)

pozdrawiam pozostałych i zapraszam następnym razem

(P.S. Gdsybyście zobaczyli jakiekolwiek tablice pamiątkowe spisujcie adresy budynków, na których się znajdują- przyda się następnym razem)
      • jasam Re: RAPORT :) 07.07.02, 00:05
        no i można co nieco zobaczyć już na fotkach.
        pozdr
        • geograf Re: RAPORT :) 07.07.02, 10:20
          fajne zdjęcia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka