Dodaj do ulubionych

Megazatrzymanie koło Bartosza

IP: 193.151.115.* 30.05.05, 15:41
Około 30 składów utknęło w wielkim zatrzymaniu na Piotrkowskiej, spowodowanym
awarią energetyczną.
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: Megazatrzymanie koło Bartosza 30.05.05, 15:54
      No ładnie. Sześćdziesięcioskład na ulicach miasta. Potrójniak może się schować. ;)
      • ventlan Re: Megazatrzymanie koło Bartosza 30.05.05, 15:56
        Jesli podzielic to na dwa kierunki to "tylko" czydziestosklad :)
        • Gość: Bart W zasadzie (foty) IP: 193.151.115.* 30.05.05, 16:03
          W kierunku północnym stały tylko 4 składy, w południowym reszta, czyli 26
          około. Pojawiły się autobusy zastępcze.

www.mnc.pl/~bart/zatrzymanie.htm
          • brokatowy Re: W zasadzie (foty) 30.05.05, 19:52
            ja czekam przez pół godziny ok 15.20 i nie doczekałem sie zadnego Kz.
            • Gość: Bart Re: W zasadzie (foty) IP: 193.151.115.* 30.05.05, 20:18
              Widziałem przegubowego Ikarusa, jechał na północ.
              • Gość: Michał M. Re: W zasadzie (foty) IP: 80.51.227.* 30.05.05, 21:48
                "Bo gdy drogą ku północy
                Podążają hufce ludne
                Ja podnoszę dumnie głowę
                I odjeżdżam na południe

łamdaba daj, łamdabadaj łamdabadaj!"
    • belyall Re: Megazatrzymanie koło Bartosza 30.05.05, 17:19
      Trafiłem na to, musiałem wysiąść przy Radwańskiej. Poszedłem pieszo do
      Czerwonej. W ciągu następnych 15 minut podjechały aż 2 (dwa) auobusy. Po prostu
      zero reakcji MPK, żenada. Do tego w przeciwnym kierunku '57' próbował przejechać
      obok tramwaju przy Milionowej i utknąl pomiędzy nim, a wykopami, kto mu kazał
      się tam pchać? A więc doszedł gigantyczny korek samochodowy. W efekcie jechałem
      do domu 1,5 godziny i na końcu w śmierdzącej spalenizną '15', w której stukało
      coś pod 1 wózkiem, nie mogła ruszać z przystanku, podskakiwała, ale byle do
      przodu...
    • geograf Re: Megazatrzymanie koło Bartosza 30.05.05, 17:42
      To już wiem, dlaczego ze strony Augustowa około 6-7 "Trójek" mknęło około 16:30 po Przybyszewskiego i były takie spóźnienia:/...
    • Gość: luki Re: Megazatrzymanie koło Bartosza IP: *.toya.net.pl 30.05.05, 17:55
      Gość portalu: Bart napisał(a):

> Około 30 składów utknęło w wielkim zatrzymaniu na Piotrkowskiej, spowodowanym
      > awarią energetyczną.

Przypomniało mi się zatrzymanie z jesieni 2002 roku.
      Trzeba było wleźć na jakiś budynek i zrobić fotkę z góry. :)
      • Gość: flip propozycja IP: *.p.lodz.pl 30.05.05, 17:59
        My wiec proponujemy ludnosci Lodzi skasowac te cholerne tramwaje, ktore sa
        halasliwe i tak podatne na awarie. Wiecej pasow, tuneli, wiaduktow i parkingow.
        Starcy i kaleki niech jada autobusami - niskopodlogowymi oczywiscie.
        O.
        • Gość: Bart Re: propozycja IP: 193.151.115.* 30.05.05, 19:20
          i estakad!
          • Gość: flip Re: propozycja IP: *.p.lodz.pl 30.05.05, 19:29
            Oczywiscie tez! Tylko, kurcze, prostych bez zadnych zakretow.
            • Gość: Bart Re: propozycja IP: 193.151.115.* 30.05.05, 19:34
              Wracając do tematu, to miałem prawie dokładnie takie same przemyślenia...
              • Gość: belyall Re: propozycja IP: *.toya.net.pl 31.05.05, 15:52
                Jak ten cholerny tramwaj wywalimy z Pietryny, to mamy jezdnię o 4 pasach! Jeśli
                do tego walniemy przebicie Kościuszki do Wólczańskiej, to mamy łącznie min. 5
                paów ruchu dla kierunku, to wystarczy. Jak będzie mało to poszerzymy
                Politechniki o pas drzew, które i tak już wyschły i wywalimy tramy z Kilińskiego...
                • geograf Re: propozycja 31.05.05, 16:34
                  Nie zapominajmy o skrzyżowaniu marszałków.
                  Po wycięciu stamtąd terenożernych tramwajów mamy miejsce na estakadę (a nawet dwie, jedna nad drugą).
                  Jeśli nie chcemy estakad, to usuńmy te brzydkie budynki z narożników: blok,kamienice, Polmos i szpital i zróbmy dwupoziomowe skrzyżowanie.
                  Ale będzie wielkomiejsko!
                  • Gość: belyall Re: propozycja IP: *.toya.net.pl 31.05.05, 16:47
                    Popieram. Jedną z tych estakad dałbym na całej długości Piłsudskiego. Byłaby
                    wtedy szansa zbudowania jeszcze kilku skrzyżowań dwupoziomowych dla usprawnienia
                    ruchu samochodów, prawda?
                    • geograf Re: propozycja 31.05.05, 17:16
                      na skrzyżowaniu z Włókniarzy postawiłbym coś takiego jak w Wawie na skrzyżowaniu Trasy Siekierkowskiej z Czerniakowską. To by usprawniło ruch. Podobne udugopdnienie można postawić na skrzyżowaniu Włókniarzy z: Pabianicką, Konstantynowską, Limanowskiego, Zgierską oraz na trasie krajowej nr 14 w kilku miejscach.
                      • Gość: flip Re: propozycja IP: *.p.lodz.pl 31.05.05, 17:55
                        A co jest na tym skrzyzowaniu? Nie znamy dobrze okolic Warszawy.
                        • geograf Re: propozycja 31.05.05, 20:24
                          Wysokie, dwupoziomowe skrzyżowanie, ale bez wykopu jak na Żeromskiego/Mickiewicza ale nad poziomem gruntu. Ogromne, z licznymi itd. Coś przytłaczającego...
                • Gość: STUDI Re: propozycja IP: *.prokom.pl 31.05.05, 18:51
                  A pozniej proponujemy Ciebie wywalic
                  Zanim stwierdzisz np. ze praki nalezy zalac betonem ....
                  • Gość: Anka Re: propozycja IP: *.toya.net.pl 01.06.05, 15:28
                    ty jesteś jednak nienormalny, lecz sie człeku!
    • Gość: Bart Drugie zatrzymanie koło Bartosza - foty znowu IP: 193.151.115.* 30.05.05, 19:30
      Tym razem zdefektował 2260+2261...

www.mnc.pl/~bart/zatrzymanie.htm
      • Gość: luki Re: Drugie zatrzymanie koło Bartosza - foty znowu IP: *.toya.net.pl 30.05.05, 19:49
        Aż dziw, że mając radia wpuścili tyle tramwajów w zatrzymanie. ;/
        • Gość: Bart Re: Drugie zatrzymanie koło Bartosza - foty znowu IP: 193.151.115.* 30.05.05, 19:55
          Tylko 14 składów.
          • Gość: Lukasz Re: Drugie zatrzymanie koło Bartosza - foty znowu IP: *.toya.net.pl 30.05.05, 21:40
            To może dlatego też jak czekałem na 3 na Łagiewnickiej koło 17 to przez 30 min
            nic nie było a potem stadko 3 albo 4 na raz :D
        • Gość: Ja Re: Drugie zatrzymanie koło Bartosza - foty znowu IP: 81.168.184.* 31.05.05, 21:10
          Gość portalu: luki napisał(a):

> Aż dziw, że mając radia wpuścili tyle tramwajów w zatrzymanie. ;/

Z moich obserwacji wynika, że teraz to w MPK smutna norma:(
    • brokatowy Re: Megazatrzymanie koło Bartosza i nie tylko 30.05.05, 19:58
      .. bo wczesniej ok 14stej nie jezdziły tramwaje po kilinskiego. widziałem 5, 4,
      na narutowicza, w kierunku kilinskiego..
      swoja droga bulwa 15cos tam, nie pamietam dokladnie numeru, jezdzaca dzis na
      10tce miała oryginalny sposob oznaczenia nr linii. Z przodu nr linii był na
      białej tablicy, obok nazwy krancówek były na czarnych tablicach, zielonymi
      literami, a cała reszta boki, i tyl , były na pomaranczowym wyswietlaczu...
    • ixtlilto Re: Megazatrzymanie koło Bartosza 30.05.05, 22:40
      THX sluzbowemu, za link do tego wątku, bo właśnie też o tej awarii chciałam
      pogadać :/
      Zaczęło sie na pewno przed 14 i to na Kościuszki/Wigury; po zdeciach widzę, że
      aż do Białej Fabryki stały!
      Nie wiem o której puścili zastępcze, ale gdy koło 15:30 znów stałam na
      przystanku, to suma sumarum wpakowałam się do 59; bo niczego zastępczego na
      horyzoncie nie wydziałam
      • sluzbowo Re: Megazatrzymanie koło Bartosza 30.05.05, 22:42
        ixtlilto napisała:

> THX sluzbowemu, za link do tego wątku

No problemo :-)))
        • Gość: mj34 Re: Megazatrzymanie koło Bartosza IP: *.palacmlodziezy.lodz.pl 31.05.05, 16:03
          No to pięknie.Ciekawe gdzie eskorty eRek.Jeszcze brakuje citka
    • Gość: Prześmiewca Re: Megazatrzymanie koło Bartosza IP: *.lodz.dialog.net.pl 31.05.05, 16:36
      A teraz wszyscy razem! Pchamy proszę państwa! Do następnej podstacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka