Dodaj do ulubionych

czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak piszą?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:28
Nie chce mi się wierzyć, że to miasto jest takie straszne jak przedstawiają w
mediach... Kilka razy byłam w Łodzi i uważam, że wcale nie jest gorsza od
Poznania czy Wrocławia. Ma inna historię i dlatego nie ma tylu zabytkow, ale
jest naprawdę ciekawa! Mam wielu znajomych z Łodzi i są to fantastyczni ludzie.
Wkurza mnie to, że prawie nie słyszy sie dobrych informacji z Waszego miasta w
mediach :( jeśli już cos - to same katastrofy, morderstwa, pożary, bomby,
afery. A łódzka kultura?sztuka?nauka?
Moim zdaniem atmosfera wokoł Łodzi jest chora...

Pozdrawiam z Gdańska
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomas Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:34
    • Gość: Tomas Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:35
      Sam sobie odpowiedziałeś... Medialna nagonka.
      • Gość: niezłodzi Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:38
        sama ;)
    • kol.3 Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p 04.06.05, 19:35
      W piątek przekonałam się że władze miasta zrobią wszystko, żeby utrwalić tę
      złą opinię. A zwłaszcza jeden z wiceprezydentów. Ręce opadają.
      • abnegacja_moralna Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p 04.06.05, 19:37
        A co zrobil?

PS, Ku.. mac, ile razy mozna ukrasc na zlom studzienkę kanalizacyjna kolo
        mojego domu? Bo wyszło mi, ze 7...
      • Gość: niezłodzi Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:37
        no dobra, ale dlaczego ludzie/media to robią? Kto ma w tym interes, zeby Łodz
        była czarną owcą wśrod polskich miast?? Naprawdę nie rozumiem =\
      • Gość: zbrudu uchyl rąbka tajemnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:41
        Cóż tam mędrcy uradzili?
    • lea Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p 04.06.05, 19:48
      wszyscy sie po prostu Łodzi boją, dlatego tak źle piszą...
      • Gość: J.S. Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.06.05, 20:03
        > ekonometria boli....

ekonometria jes spoko
    • Gość: amrita Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.06.05, 20:42
      to pewnie jakiś spisek

• Gość: Z Łodzi Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: 217.153.198.* 05.06.05, 02:09
        To po prostu jakaś cholerna reakcja łańcuchowa - pare tragicznych zdarzeń,
        niestety, które wstrząsnęły Polską plus nierozsądni dziennikarze nakręcający
        spiralę i stereotyp złej Łodzi (bo to nośnie medialnie). Nie tylko w Łodzi są
        przecież przestępstwa. Ciekawy jestem jakie dane na temat przestępstw ma Urząd
        Statystyczny - warto przedstawić takie dane i brać pod uwagę nie ilość
        bezwzględną (bo w Łodzi z powodu liczby mieszkańców będzie pewnie ich więcej niż
        np. w Radomiu czy Białymstoku) ale odsetek.
    • lipcio Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p 05.06.05, 09:07
      pewnie wszystko przez Milera, Frytke, Rutkowskiego, Bonczyka i tym podobnych :)
      kiedys przynajmniej byla Szkola Filmowa a teraz...
      • oto_nowy_login Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p 05.06.05, 09:13
        lipcio napisał:

> Bonczyka

A to kto? Ten aktor z Wrocławia też jest organizatorem spisku, czy może
        przyczyną złego w Łodzi?

> kiedys przynajmniej byla Szkola Filmowa a teraz...

A właśnie - a teraz co? Znaczy się już zlikwidowali?
    • Gość: ignacy Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.toya.net.pl 05.06.05, 10:33
      e, bez przesady, łódź to bombowe miasto
      • Gość: Wilczy Bomba temat ;-) IP: *.p.lodz.pl 20.06.05, 14:23
        ignacy napisał(a):
        > e, bez przesady, łódź to bombowe miasto

Oj, niestety, ostatnio Warszawa jest bardziej bombowa... - znaczy, my mieliśmy
        prawdziwą bombę lotniczą, a oni chyba tylko kilka fałszywek, ale za to mieli
        nieporównanie większe zamieszanie!

A w kategorii bomb lotniczych też mamy konkurencję - chyba w dwóch innych
        miastach jeszcze ostatnio znaleźli - chyba w Wodzisławiu Śląskim i gdzieś na
        północy.
    • ixtlilto Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p 05.06.05, 14:25
      Gość portalu: niezłodzi napisał(a):

> [...]Kilka razy byłam w Łodzi i uważam, że wcale nie jest gorsza od
      > Poznania czy Wrocławia.
      Miło to czytać :)

> Ma inna historię i dlatego nie ma tylu zabytkow, ale
      > jest naprawdę ciekawa!
      W Łodzi są zabytki! Może nie z XV czy XVI wieku ;) ale takich z XIX to się
      troszkę ostało...
      Polecam stronę www.ga.com.pl (można na niej zobaczyć łódzkie zabytki)
      czy www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=6&zapytanie=6,04 (to jest
      pierwszy lepszy zbiór informacji o historii Łodzi; stron takich jak ta jest o
      wiele więcej)

> Pozdrawiam z Gdańska
      Pozdrawiam z Łodzi
    • Gość: Marek Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:21
      łódź jest naprawde pieknym miastem, trzeba znać choć troche jej historie, aby
      to zrozumiec. Pozdrawiam chyba najpi.ekniejsze polskie miasto Gdańsk!
      marek z Łodzi
      • Gość: gdańszczanin Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:28
        A ja pozdrawiam miasto Łódź!
    • Gość: nieznany Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 10:29
      ja to aż sie boję sprawdzic jaka ona jest. Mieszkam tu od urodzenia, ale
      cichcem przemykam jej ulicami z domu do pracy i z powrotem. Nie zapuszczam sie
      do centrum ani na przedmieścia. Po prostu sie boje. Czuje sie jak amerykanie na
      bronxie.
      • Gość: mr x Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.p.lodz.pl 20.06.05, 12:38
        ha ha ha! Zaduzo filmow i polsatu i tvn ogladasz. Jak wychodzisz na ulice to
        robisz sobie kamuflaz?
      • Gość: axx Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.155.popsite.net 21.06.05, 02:42
        Moge cie zapewnic ze amerykanie na Bronxie czuja sie swobodnie i sie nie boja.
        Powtarzasz utarte slogany i zapewnie w ogole tam nie bylas.
        • Gość: nieznany Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:22
          oczywiscie, że nie byłem. Boję się po łodzi chodzić, a co dopiero tam. Przeciez
          tam sa jeszcze afroamerykanie!!!
    • histeryx Łodź to byłoby Coś, gdyby nietoperze.... 20.06.05, 10:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=24670530&a=24670530
    • Gość: Juxi Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.toya.net.pl 20.06.05, 11:16
      ja mieszkam w Łodzi i nie zauważyłam, żeby było strasznie :))
    • Gość: mr x Sama wiesz jak jest a media w polsce to dno IP: *.p.lodz.pl 20.06.05, 12:31
      Gonia za sensacja i ogladalnoscia, sa tak cos miedzy gulczasem leppperem i
      giertychem w wiec czerpanie jakichkolwiek informacji z nichj jest bez sensu...
    • Gość: Emil Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: 217.153.194.* 20.06.05, 13:52
      To wszystko media...w polskich mediach Łódź odgrywa rolę kozła ofiarnego.
      • Gość: axx Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.155.popsite.net 21.06.05, 02:48
        Wszystko to jest prawda bo Lodz z miast ma najwieksze bezrobocie a co za tym
        idzie przestepczosc,narkotyki i inne jest na najwyzszym poziomie.
        Wladze tylko udaja ze chca to zmienic ale nie maja zadnych szans bo nie
        posiadaja srodkow finansowych. Zatem stan taki bedzie sie utrzymywal w Lodzi
        przez lata. Bezrobocie jest przyczyna tego stanu rzeczy. Brak nisko platnej
        pracy. A historycznie Lodz wyrosla z pracy. Zadna ideologia ludzie sie nie
        wyzywia chyba tylko rzad sie zawsze jakos wyzywi. Nie bedzie zadnej poprawy w
        tym temacie do chwili likwidacji bezrobocia w tym miescie.
    • Gość: lavinka z nielogu Re: czy w Łodzi naprawdę jest tak strasznie jak p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:08
      Wiesz starczy pobyć na tym forum... ;-))) Pewnie paru literatów zostało
      obrzuconych tu błotem i teraz się wyżywają...

lav
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka