Gość: lavinka z nielogu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:19 Czytaliście to? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2763774.html Dech zapiera, ale nie dziwi. mnie juz nic nie dziwi.... lav Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brite Re: Pracodawca made in Poland 13.06.05, 11:29 Ach, jak ja bym chciał teraz sobie pobiegać po lesie, pogimnastykować się zamiast siedzieć za tym cholernym biurkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Pracodawca made in Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:32 Na mrozie? Akurat bo uwierzę... ;-P lav Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Pracodawca made in Poland 13.06.05, 12:05 Na szczęście nie ma mrozu. A wręcz przeciwnie - robi się coraz cieplej i słoneczniej! Uch, jeszcze 6 godzin w murach :/ A temu panu przydałyby się w ramach kary jakieś roboty publiczne, niech posprząta ulice i lasy, jak się spoci w coraz cieplej grzejącym słonku, to mu to wyjdzie na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Pracodawca made in Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:23 Na pewno okaże się,że przyniesie zwolnienie lekarskie jak Rywin ;-P lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Pracodawca made in Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:47 czemu obrażasz polskich pracodawców? Napisz moze tytuł: "Głupi pracodawca" a nie "Pracodawca made in Poland". Jakiś pojedynczy przypadek jest dla Ciebe powodem do opluwania 90procent uczciwych pracodawców. Sami piszemy takie bzdury a potem dziwimy się, że na zachodzie ludzie mówią "pijany jak Polak". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu A Biedronka to pies? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:20 Obejrzyj sobie tv-90%Polskich pracodawców łamie prawo-ostatni raport NIK tego dowodzi. lav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: A Biedronka to pies? IP: *.toya.net.pl 13.06.05, 20:58 a moze macie jakieś kompleksy? Jestem pracodawcą, znam wielu pracodawców i uważam, że 90procent z nich to porządni ludzie. A co do łamania praw pracowniczych - miałem kontrolę PIP i m.in. wskazania: - niepodpisane listy obecności - brak tablicy ogłoszeń z obwieszczeniami dla pracowników - brak zielonego krzyża na apteczce - nieoznakowane wyjście ewakuacyjne itd... Więc pewnie jestem wśród tych notowanych łamiących prawa pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Pracodawca made in Poland IP: 193.151.115.* 13.06.05, 15:10 Troche ćwiczeń i już z mordą do gazety lecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Pracodawca made in Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:21 no nie? A pracodawca przeciez dba o ich zdrowie-w końcu limity na ten rok skończone... ;-P lav Odpowiedz Link Zgłoś
greg-61 Re: Pracodawca made in Poland 13.06.05, 21:58 Pieprzycie za przeproszeniem pierdoły. Czytam ten watek od rana i oczom nie wierzę - jak można takie bzdury bezowocne pleść. Wszędzie znajdzie się czarna owca. i nie Tylko polscy pracodawcy sa tacy. O dziwo ci zagraniczni sa dużo gorsi. Nasze prawo pozwala na pewne niedociągnieęcia pracodawcy ale to wszystko w miarę ... że tak powiem tolerancji. Chyba, że ktos naprawdę jest zły - to i paragraf się na niego znajdzie! Już nie będę przytaczał przykładów (Biedronki czy innych owadów. Moim zdaniem w wielu zakładach jeden gnebi drugiego, a właściciel często o tym nie wie. Gorzej jak przymyka oko. Lecz większość wie, że to się nie opłaci. Przy wpadce w konsekwencji pada zakład itp. Co do michał_k: tak trzymaj. Wszędzie sa drobne uchybienia, które po wskazaniu (nakaz-podany termin, delegacja-we wskazanym terminie)należy uzupełnić. Hihihihi, a te wyjścia ewakuacyjne to dobrze, że nie masz bo jak już założysz to od lipca się oklaże, że niewłaściwe - mają byc hybrydowe! A teraz odnośnie "Pracodawca made in Poland" --> w tłumaczeniu: wyprodukowano/wykonano w Polsce. Cudze chwalimy (gorsze), a swego nie znamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Pracodawca made in Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:25 Czy ja powiedziałam,że na zachodzie jest lepiej? Nie. Nadinterpretujesz moje słowa. lav Odpowiedz Link Zgłoś
greg-61 Re: Pracodawca made in Poland 14.06.05, 09:44 Fakt - zagalopowałem się! Ale takie odniosłem wrażenie, że Ci xli to tylko w Polsce. Odnośnie temperatur w pracy to tez jest przepis. Mówi jakie sa dopuszczalne w zależności od toku produkcyjnego, a jeżeli parametrów nie da się ominąć to co w zamian. W Towim przypadku chodziło zapewne o oszczędności właściciela. Nie znamy faktów - może jakby mial ogrzewać to by mu się nie opłacało interesu prowadzić. Wtedy kilka osób bezrobotnych. Powiem Ci, że kiedyś pracowałem na zewnątrz przez 8 godzin. To kwestia przyzwyczajenia i ubioru. Cieszyłem sie jak było powyżej -7, a 0 to już był komfort ;-) Co prawda była to praca wymagająca ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
greg-61 Dz.U.nr 169, poz. 169, § 30 z późn. zm. 14.06.05, 09:55 W pomieszczeniach pracy należy zapewnić temperaturę odpowiednią do rodzaju wykonywanej pracy (metod pracy i wysiłku fizycznego niezbędnego do jej wykonania) nie niższą niż 14°C (287 K), chyba że względy technologiczne na to nie pozwalają. W pomieszczeniach pracy, w których jest wykonywana lekka praca fizyczna, i w pomieszczeniach biurowych temperatura nie może być niższa niż 18° C (291 K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Dz.U.nr 169, poz. 169, § 30 z późn. zm. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:27 A przepisy są po to by je omijac czyli poznaj polskie przysłowia ;) lav Odpowiedz Link Zgłoś
greg-61 Dz.U. nr 169, poz. 1650 z 2003 (z późn. zm.) §30 14.06.05, 10:28 Sorry, za pomyłkę w nr pozycji i brak roku ;-) Za to mogę jeszcze służyć pomocą odnośnie temp. max tj. odn. napojów. Dz.U. nr 60, poz. 279 z 96 r. Jest tam mowa o temp. 25 st. na zewnątrz i 28 st. na pozostałych - wtedy przysługuje "pici" par.4, pkt 3 i 5. O wydatku energetycznym można sobie doczytać... Odpowiedz Link Zgłoś