Dodaj do ulubionych

Pracodawca made in Poland

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:19
Czytaliście to?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2763774.html
Dech zapiera, ale nie dziwi. mnie juz nic nie dziwi....

lav
Obserwuj wątek
    • brite Re: Pracodawca made in Poland 13.06.05, 11:29
      Ach, jak ja bym chciał teraz sobie pobiegać po lesie, pogimnastykować się
      zamiast siedzieć za tym cholernym biurkiem...
      • Gość: lavinka z nielogu Re: Pracodawca made in Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:32
        Na mrozie? Akurat bo uwierzę... ;-P

lav
        • brite Re: Pracodawca made in Poland 13.06.05, 12:05
          Na szczęście nie ma mrozu. A wręcz przeciwnie - robi się coraz cieplej i
          słoneczniej! Uch, jeszcze 6 godzin w murach :/

A temu panu przydałyby się w ramach kary jakieś roboty publiczne, niech
          posprząta ulice i lasy, jak się spoci w coraz cieplej grzejącym słonku, to mu to
          wyjdzie na zdrowie!
          • Gość: lavinka z nielogu Re: Pracodawca made in Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:23
            Na pewno okaże się,że przyniesie zwolnienie lekarskie jak Rywin ;-P

lav
    • Gość: michał_k Re: Pracodawca made in Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:47
      czemu obrażasz polskich pracodawców?
      Napisz moze tytuł: "Głupi pracodawca" a nie "Pracodawca made in Poland".
      Jakiś pojedynczy przypadek jest dla Ciebe powodem do opluwania 90procent
      uczciwych pracodawców.
      Sami piszemy takie bzdury a potem dziwimy się, że na zachodzie ludzie
      mówią "pijany jak Polak".
      • Gość: lavinka z nielogu A Biedronka to pies? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:20
        Obejrzyj sobie tv-90%Polskich pracodawców łamie prawo-ostatni raport NIK tego
        dowodzi.

lav
        • Gość: michał_k Re: A Biedronka to pies? IP: *.toya.net.pl 13.06.05, 20:58
          a moze macie jakieś kompleksy?
          Jestem pracodawcą, znam wielu pracodawców i uważam, że 90procent z nich to
          porządni ludzie.
          A co do łamania praw pracowniczych - miałem kontrolę PIP i m.in. wskazania:
          - niepodpisane listy obecności
          - brak tablicy ogłoszeń z obwieszczeniami dla pracowników
          - brak zielonego krzyża na apteczce
          - nieoznakowane wyjście ewakuacyjne
          itd...

Więc pewnie jestem wśród tych notowanych łamiących prawa pracownika.
    • Gość: Bart Re: Pracodawca made in Poland IP: 193.151.115.* 13.06.05, 15:10
      Troche ćwiczeń i już z mordą do gazety lecą.
      • Gość: lavinka z nielogu Re: Pracodawca made in Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:21
        no nie? A pracodawca przeciez dba o ich zdrowie-w końcu limity na ten rok
        skończone... ;-P

lav
        • greg-61 Re: Pracodawca made in Poland 13.06.05, 21:58
          Pieprzycie za przeproszeniem pierdoły.
          Czytam ten watek od rana i oczom nie wierzę - jak można takie bzdury bezowocne
          pleść.
          Wszędzie znajdzie się czarna owca.
          i nie Tylko polscy pracodawcy sa tacy. O dziwo ci zagraniczni sa dużo gorsi.
          Nasze prawo pozwala na pewne niedociągnieęcia pracodawcy ale to wszystko w
          miarę ... że tak powiem tolerancji. Chyba, że ktos naprawdę jest zły - to i
          paragraf się na niego znajdzie!
          Już nie będę przytaczał przykładów (Biedronki czy innych owadów. Moim zdaniem w
          wielu zakładach jeden gnebi drugiego, a właściciel często o tym nie wie.
          Gorzej jak przymyka oko. Lecz większość wie, że to się nie opłaci. Przy wpadce
          w konsekwencji pada zakład itp.
          Co do michał_k: tak trzymaj. Wszędzie sa drobne uchybienia, które po wskazaniu
          (nakaz-podany termin, delegacja-we wskazanym terminie)należy uzupełnić.
          Hihihihi, a te wyjścia ewakuacyjne to dobrze, że nie masz bo jak już założysz
          to od lipca się oklaże, że niewłaściwe - mają byc hybrydowe!
          A teraz odnośnie "Pracodawca made in Poland" --> w tłumaczeniu:
          wyprodukowano/wykonano w Polsce.
          Cudze chwalimy (gorsze), a swego nie znamy!
          • Gość: lavinka z nielogu Re: Pracodawca made in Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:25
            Czy ja powiedziałam,że na zachodzie jest lepiej? Nie. Nadinterpretujesz moje
            słowa.

lav
            • greg-61 Re: Pracodawca made in Poland 14.06.05, 09:44
              Fakt - zagalopowałem się!
              Ale takie odniosłem wrażenie, że Ci xli to tylko w Polsce.
              Odnośnie temperatur w pracy to tez jest przepis.
              Mówi jakie sa dopuszczalne w zależności od toku produkcyjnego, a jeżeli
              parametrów nie da się ominąć to co w zamian.
              W Towim przypadku chodziło zapewne o oszczędności właściciela.
              Nie znamy faktów - może jakby mial ogrzewać to by mu się nie opłacało interesu
              prowadzić. Wtedy kilka osób bezrobotnych.
              Powiem Ci, że kiedyś pracowałem na zewnątrz przez 8 godzin.
              To kwestia przyzwyczajenia i ubioru. Cieszyłem sie jak było powyżej -7, a 0 to
              już był komfort ;-)
              Co prawda była to praca wymagająca ruchu.
              • greg-61 Dz.U.nr 169, poz. 169, § 30 z późn. zm. 14.06.05, 09:55
                W pomieszczeniach pracy należy zapewnić temperaturę odpowiednią do rodzaju
                wykonywanej pracy (metod pracy i wysiłku fizycznego niezbędnego do jej
                wykonania) nie niższą niż 14°C (287 K), chyba że względy technologiczne na to
                nie pozwalają. W pomieszczeniach pracy, w których jest wykonywana lekka praca
                fizyczna, i w pomieszczeniach biurowych temperatura nie może być niższa niż 18°
                C (291 K
                • Gość: lavinka z nielogu Re: Dz.U.nr 169, poz. 169, § 30 z późn. zm. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:27
                  A przepisy są po to by je omijac czyli poznaj polskie przysłowia ;)

lav
                • greg-61 Dz.U. nr 169, poz. 1650 z 2003 (z późn. zm.) §30 14.06.05, 10:28
                  Sorry, za pomyłkę w nr pozycji i brak roku ;-)
                  Za to mogę jeszcze służyć pomocą odnośnie temp. max tj. odn. napojów.
                  Dz.U. nr 60, poz. 279 z 96 r.
                  Jest tam mowa o temp. 25 st. na zewnątrz i 28 st. na pozostałych - wtedy
                  przysługuje "pici" par.4, pkt 3 i 5. O wydatku energetycznym można sobie
                  doczytać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka